Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Bane_ns

Fiat Albea 1.2 16v

Recommended Posts

da li neko zna nesto u vezi Fiat albea 1.2 v16 benzinac? auto je dosta povoljan a na forumima ne mogu da nadjem nista o njemu... Da li neko mozda zna kakav je, koliko trosi, da lije motor dovoljno jak za njega i da li ga klima gusi posto je 1.2 motor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozilo evoluirano od modela Siena. Siena je sedan varijanta Palia. Predvidjen kao konkurencija Loganu na tržištu Rumunije, glavna proizvo dnja u Turskoj!

osnovni podaci - peformanse

Cylinders: L4

Displacement: 1242 cm3

Power [KW(hp)/RPM]: 60(82)/5000

Torque: 75.2/2500 lb-ft/RPM (102/2500 Nm/RPM)

Fuel System: Electronic Injection

Fuel: Petrol

CO² Emissions: -

Top Speed: 93.2 mph (150 km/h)

Acceleration 0-62 Mph (0-100 Km/h): 16.9 s

osnovne mere:

Weight: 1015 kg (2,237.7 pounds)

Overall length: 4190 mm (165.0 inches)

Overall width: 1710 mm (67.3 inches)

Overall height: 1500 mm (59.1 inches)

Ground clearance: 160 mm (6.3 inches)

Wheelbase: 2440 mm (96.1 inches)

Fuel capacity: 58.0 litres (15.32 gallons)

IM6wi.jpgrUM2S.jpg1jrLqJ.jpg

1js1TJ.jpg

Treba imati na umu da ovo vozilo ima "samo" 1000 kg, da je lakše od Stila za 300 kg, što mu značajno pomaže u kretanju, a ne bi trebalo ni mnogo da se muči sa klimom. Velika prednost ovog vozila je prtljažnik, koji je odista veliki. Auto sam inače gledao prošle godine kod nekog taksiste koji ga je uvezao iz Turske. Ni malo naivno ne izgleda. Niije neka prefinjenost što se stila tiče, ali je za "Loganesku" pravi car!

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sasvim OK autić, više puta sam se vozio njime po Istanbulu, većina TAXIja su Albee. Utegnut auto, živahan motor, unutrašnjost kao kod Punta, i naravno mnogo veći prtljažnik. Mislim da su i delove deli sa ostalim modelima Fiat grupe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totalno druga filozofija u odnosu na Bravo i sporting.Sporiji je 20-ak kmh,ima manji obrtni momenat za 11 Nm al zato isporucuje vec na 2500,umesto na 4750 rpm.Bas je pravljen da se vucara po gradskim guzvama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da bi cena trebalada bude kao za Punto, možda par stotina evra više, al ne drastično. Ipak je to vozilo pravljeno za "tranzicione" zemlje, sa ne baš zahtevnim standardima i platežnim mogućnostima. Recimo, planirana je prodaja 50.000 komada ovih vozila u Rusiji, a naišao na tržište već u Rumuniji! Mala tajna je i u tome što je Reno isporučio svoje stare motore Daciji, a u to vreme Fiat je već imao savremeniji agregat. I potrošnja mu je bolja od loganove, a mere su skoro iste. Logan 1.4 je slabiji 5 konja, brži za 10-tak km. medjutim ovaj je elastičniji. Življe startuje (što primeti Bokija obrtni momenat ostvaruje na 50% manje obrtaja nego Logan). Cena u Rumuniji mu je 8.500 e

1jUdRr.jpgsrvdA.jpg1jUglA.jpgJhdq9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Praktcan auto i za tu cenu mislim da je savim ok,jedino treba proveriti za odrzavanje i u vezi delova,sta sve odgovara a sta ne,sa nekim majstorom naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino se bojim...vizuelno strasno me podseca unutrasnjost na Sevrolet,a tu sam doziveo razocaranje veka,kad sam imao prilike da naoko prihvatljivu unutrasnjost vidim izdliza.Kakva groza,sve TVRDA,zvoneca i skripeca plastika,kao u Moskvicu zato bi bio oprezan dok ne vidim kvalitet plastika u vozilu,jer to je nesto sto je coveku pod nosom i rukaom svaki dan.Meni je bitnije kako auto izgleda unutra nego spolja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije loš Bokija. Sedeo sam u njemu i ja patim od taktilnih preokupacija,. Sve sam ga pipkao, štipkao, gladio prtljažnik, instrument tablu gurao palcem... sve sve kako treba. Nema tu iznenadjenja. Lepo fiat pravi enterijere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima! :welcome:

Ja sam dosta zagrejan za kupovinu ovog automobila kao polovnjaka. Svidja mi se što je auto prostran(za svoju klasu),ima velik prtljažnik,motor 1.2 16v se pokazao kao solidan i štedljiv,kao i jeftin za održavanje,a i model lepo izgleda. Dok malo daljeg mu rodjaka,Punta kod nas ima previše,a voleo bih malo da se razlikujem od ostalih :)

Još sam u fazi istraživanja i ako budem išta radio,to će biti tek sa proleća...

Kod nas u Novom Sadu,ima na jednom autoplacu poveći broj ovih vozila. Svi su u beloj boji(najverovatnije službena vozila),2003. godište,sa klimom,el. podizačima i dva airbag-a (za vozača i suvozača). Dakle,lepo su opremljeni. Kako im se broj na placu,tj. lageru smanjuje tako im se smanjuje i cena. Sada su 3000 evra ocarinjeni i preostane samo registracija. Malo sam zagledao to što je ostalo i nisam bio oduševljen. Sve su to probrana vozila,a ono što je ostalo istrošeni automobili,koji su samo lepo oprani i nalickani. Dovoljno mi je bilo samo to što su troja od četvora vozačevih vrata zapinjala i skripala prilikom otvaranja. Kilometražu nisam ni pitao,navodno oko 120.000 mada,ne verujem. A mogu da zamislim kakvo je stanje sa mehanikom i ostalim delovima...Unutra stvarno ima mesta,kako napred,tako i nazad. Simpatičan je kako god okreneš,naravno u okviru svoje klase.

E sada,pošto mi se ova varijanta kod nas nimalo ne sviđa,pogledao sam gde ih ima sa strane... Dosta ih ima u Madjarskoj,Rumuniji,Poljskoj i Turskoj.U obzir sam uzeo samo košijske zemlje. Medjutim,Rumuni otpadaju zbog toga što sam čuo da su im putevi prilično loši,a i da su dosta aljkavi u vezi održavanja.

Zavirio sam na sajt polovnih automobila u Madjarskoj. Cene počinju od 2800 evra. Godišta kreću od 2004-og pa naviše.Znači,relativno mladi automobili.. Najviše je Active modela koji imaju samo servo i Airbag za vozača,Što mi sasvim odgovara,jer ne patim od neke silne opremljenosti. Kako sam video,malo koji je prešao više od 90.000 km,što je kada se uporedi sa ovim našim uvoznicima prosto nedostižno niska cifra,sem u slučaju (redovnog) obaranja kilometraže. Cena kao polovnjacima im je niska jer su novi oko 9.000 evra.

Računam,ako bih se odlučio na taj potez da uvezem auto iz madjarske i uzeo ga sa nekog autoplaca(pravnog lica) cena se umanjuje za 25% (njhov PDV) i to bi bila sasvim povoljna kupovina. Naravno,pod uslovom da je cena u oglasima data sa PDV-om. :thumbup:

Ono što me zanima je,da li je neko uvozio automobil iz Madjarske i kakva je procedura sa tim povratom Pdv-a,jer bi mi SAMO u tom slučaju uvoz takvog automobila bio isplativ. Svako iskustviili savet su dobrodošli! :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozila iz Madjarske se carine po italijanskom katalogu sto je dobro jer carina je povoljnija. Ima jedan spediter na drugom forumu koji dovozi automobile iz Madjarske po narudzbini i odradi kompletnu proceduru a pritom nije skup i alav.

Treba veceras da dobijem njegov kontakt telefon pa cu ti ga poslati na PP.

Samo ono sto am zaboravio da ti kazem je da ta Albea izgleda lepo ali mislim da bi prethodno trebao da se raspitas za njene delove jer ja sam imao Palio karavan koji je daleko rasprostranjeniji pa su mi majstori u fiatovom servisu govorili da nema delova za njega.A mogu zamisliti tek za Albeu.

Edited by Dule 021

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majstore ili "majstore" mrzi da pogledaju u EPER i vide da skoro sve delove mehanike Palio/Albea deli sa ostalim Fijatima. Problem moze biti samo limarija i staklarija. Ali i to nije problem, jer se kod Delte moze sve naruciti. Ovo pogotovo vazi za Palio Weekend, jer se proizvodio u Poljskoj za evropsko trziste! Ja sam licno zadovoljan motorom 1.2 16v! Ide k'o zmaj. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ljudi potrebna mi je pomoc hitno. nenormalna baba za volanom je udarila u moju albeu i skrljala me totalno,izletela iz sporedne ulice i bam u mene. osiguranje nece da mi popravlja auto nego je totalka ,i tu sam popusio ali neki drugi put duga je prica, hitno mi treba torzija i zadnja desna vrata za fiat albeu.

moj br. mob.; 0607336622

hvala puno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam je vozio u Grckoj letos iznajmio od renta cara tamo na ostrvu mogu reci da je to auto ludilo, sta sam sve preso s njim za tih par dana i gde sve nisam izlazio po serpentinama i kojekakvim kozjim putevima i stazama po Lefkadi i uzbrdo i nizbrdo i po livade i po maslinjaci ... mali autic, utegnut, ali je doslovno receno zmija, Auto pravljen pre svega za tursko i rusko trziste a voze se i po Rumuniji i po Madjarskoj, onda vidite kakv moze biti jer putevi im nisu bas nesto bolji od nasih (stos e tice turske putevi s im super ali samo oni turisticke trase malo kad zadjes u unutrasnjost azijskog dela, turska sela i palanke, ruski tek tamo po Tunguziji i Sibiru pizde materine i zabiti po kamcatki ....) a soferi su im tek uzas ... i ruski i turski ... pa vi na osnovu toga ocenite kvalitet automobila, potrosnja koliko se secam, mislim da je kao upaljac. Trazio sam je ovde i bile su samo tri po oglasima i to dva na nekom auto placu u NS mislim da je bilo i jedan neki taksista isto mislim da je iz NS. Od delova sam procitao negde da se pasu delovi od palia i punta. Sprecilo me je to da ga kupim nisam imao dovoljno kesa (iako nisu bile skupe) a ova tempra mi iskrsla jako povoljno u medjuvremenu (dok sam skupljao pare za Albeu malo me je kolega koji vozi Tempru nalozio malo firmin sofer sto vozi sluzbenu Tempru ... i tako, uzeh Tempru, NE KAJEM SE NI MALO).

Edited by MilosSP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto je neverovatno da nas uvoznik FIAT-a nije ovo vozilo ponudio u Srbiji. Ovako, taj segment tržišta pokupila truljava Dacia :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citao sam na forumu cars gde je covek predstavljao svoju Albeu, da je 2006. godine auto kupio u Beogradu, u AC Auto koja je inace cerka firma AUTOKOMMERCE generalnog zastupnika za Fiat, Lanciu i Alfu za Sloveniju i Hrvatsku. Moguce da je ova kupljena bas tamo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...