Jump to content
Goran
bukovski

Punto 1.3 multi jet in progres

Recommended Posts

Ma 16", veruj mi :)

za sad idu 15` pa mozda ostanu za zimski par guma ako se odlucim na 16` pa na golfu 4 imam 15` :) tako da ce i puntisi biti ok sigurno... 16` ima problem sa gumama tj velicinom istih a da ne pricam o udobnosti i ostalom i ovako ripa ko sanska koza :)

Radi se nema šta.

Kažeš da to sve za ženu.

Kako bi ga tek sebi radio?

da zenin auto nadam se do sutra da cu i felnice srediti kad se vrati iz porodilista sa naslednikom :thumbup:

moj eee bilo bi svasta :)

Svaka cast stvarno ce da bude opasna makina! ;)

hvala

ne mogu da verujem !!! ti polako ali sigurno ideš ka ulaganju vrednosti još jednog Punta u tog !!! :respect: :respect: :respect:

a oni na tv non-stop bruje kako se loše živi na jugu - nešto su se žestoko zeznuli ... :whistle: :whistle: :whistle:

moraću da emigriram u to Vlasotince ... :unworthy::thumbup::cool: :cool:

@ KGB ma kriza je ovde brate strasna al ozbiljno nema se para za nista ljudi na'ebali skroz. Meni ovo parice sto ostale posle svadbe :) gde bi ih naso kad sams jos uvek apsolvent na pravnom i nigde ne radim...

@ Marko hehehhehehe bas ;)

stigle felniceeeeeeeeeeee

odoh da ih odma namestim

Druze svaka cast kako si pristupio sredjivanju makine...brzo i za sad je sve extra... Kazes sredjujes za zenu, e pa onda da kazem svaka cast i za zence koja Ti dozvoljava :rolleyes: da ulazes u auto :thumbsup:

ma zezao sam se malo jer nisam video da je nako tako brzo i uspešno od van-a napravio AVION !!! :respect: :respect:

@ MilanLaki

pa kad je za nju :)

stigle felnice montirane al opasno gule i grebu u krivini preko 40 km/h i to sam u vozilu gorivo na minimumu jos uvek sa fabrickim oprugama i amortima... nerviram se cu puknem ne znam sta da radim dal da menjam i onako su uzasno stanje za 185/55 one ne zakacaju nigde napred stavio na prednje tockove a pozadi 195/50

15``oz gume 195/50 tigar prima

image0864675735.jpg

image0854681807.jpg

a da mora operem auto sad nije lepo kako bi trebalo , jbg putevi uzas voda kisa a ni asfalta nema tako da...

koje su dimenzije felne?

to sto ne kaci napred ne znaci da nece kaciti pozadi, napred je i 215 ok dok pozadi i 195 moze da pravi problem

mozda su losi amorti pa mnogo pada auto?

sad mi pade na pamet, koji je ET?

ako su 7J a OZ 15 obicno jesu ne bi trebalo da kace napolje u rub, vec verovatno kace unutra, gume kaci o gornji sraf amotizera

oz 15` superturizmo i kaci unutra zdnja guma biiip li ga sta da mu radim. Il da turam distancere il biiip li ga. Sta li ce da bude kad odradim i ove nove sport amorte -35 biiip li ga...

7j su et pojma nemam

imo je nas clan Vukasin bas te iste felne na svom autu zna on sta pricam i on mi preporucio 195/50 gume ...

pizdim !!!

a vidite na prvoj slici kolko je visok pozadi dakle biiip li ga sta je i kako da odradim a ako stavim distance ce kaci spolja

Edited by bukovski

slobodno distancere pozadi, kreni sa 5mm od yuga, ako i dalje kaci dodaj jos jedan od yuga za probu, ako je to ok naruci ovde na forumu 12mm (minimum da bi imao centralni prsten) ili kupis u APu 16mm pilotove

spolja nece kaciti nikako, imas jos dosta fore do ruba

sad sam gledao kaci unutra na neki sraf biiip ga ja... dakle morace distanceri da se odrade... jel ono u gang lendu cena po komadu ili za par 50e ? za 16mm ?

nema sanse da stavim domacu radinost na auto ! moj drug ima mnoooogo lose iskustvo sa pravljenim distancima za yuga... jes da su oko 5 e oba al glava je skuplja

znaci to resava problem 100% ???

koja je cena za par u AP sport nekih fabrickih ? ne radi im shop

Imao sam isti problem sa istim felnama. Doduse kod mene je punto classic u pitanju i bilo je grebanja o sraf amortizera kod zadnjih tockova. Problem je resen tako sto su skinute dve podloske koje su na tom srafu i sraf je prisao ~5mm vise unutra tako da nema grebanja ni niceg.

Sto se tice distancera, bolje ih poruci ovde na forumu odgovarajuce nego da stavljas ove od juga. Meni je auto opasno tresao kad kocim i ljuljao sa njima, valjda zato sto felna nije mogla dovoljno da naidje.

btw, extra izgleda punto sad, si razmisljao mozda da zatamnis stakla, farove i krov? :)

Edited by podvarak

50e je par i u gay landu su najskuplji, ima ih u drugim radnjama za ~3500 RSD

distanceri od yuga su fabricki na svakom yugu, mogu da tresu samo ako su krivi, isti je promer rupa i centralna rupa, tako da su po meri :)

na forumu postoji povoljna ponuda za izradu, vidi sta ti vise odgovara

distancer ti resava problem 100%, e sad koliki distancer je pitanje :)

@ podvarak:

jel ti nije tocak otisao u minus skidanjem podloski sa shrafa amorta?

I ja sam mislio da su mozda krivi pa sam ih prislonio o staklo da vidim ima li lufta negde i bili su pravi ko strela. Ne znam zasto se ljuljao auto al moja neka teorija je jer felna (tj prsten) nije mogla dovoljno da pridje.

Sto se tice podloski, one su skinute odmah ispod glave srafa i po nekoj logici nije nista promenjeno na geometriji time, samo je ceo sraf usao malo vise unutra. Sutra kad mi stignu srafovi i montiram 20mm distancere vraticu podloske za svaki slucaj.

Imao sam isti problem sa istim felnama. Doduse kod mene je punto classic u pitanju i bilo je grebanja o sraf amortizera kod zadnjih tockova. Problem je resen tako sto su skinute dve podloske koje su na tom srafu i sraf je prisao ~5mm vise unutra tako da nema grebanja ni niceg.

Sto se tice distancera, bolje ih poruci ovde na forumu odgovarajuce nego da stavljas ove od juga. Meni je auto opasno tresao kad kocim i ljuljao sa njima, valjda zato sto felna nije mogla dovoljno da naidje.

btw, extra izgleda punto sad, si razmisljao mozda da zatamnis stakla, farove i krov? :)

krov cemo da vidimo :) na prolece

farove moream do errora kad stavljam angels eyes a stakla da tamnim a kupio naknadno providna zadnja hmm razmi8slicu...

do proleca ide sve u belo da se uklopi u sneg :) a posle mozda far. krov stakla videcemo....

probacu sa distancima prvo... ko ih to pravi na forumu ? nekako mi pouzdanije resenje fabricki distanc pa makar bio i skuplji

^ pogledaj pod styling pa distanceri. Ne znam dal ima potrebe bacati pare i kupovati fabricki, to nek kazu ovi bolje upuceni :)

bacio pogled i cekam ponedeljak na odgovor da vidim dal taj majstor jos to radi. uzeco te home made in serbia idu i brezoni valjda uz njih.

e sad da vidimo kako ovo da sredimo. Spojler tj levi krak koji leze na auto je pa kriv ima razlika skoro 1 cm izmedju levog i desnog dela koji naleze... mislim da ce moci da se to ismirgla valjda ? vidi se na slici ako se zagleda

image0982322288.jpg

a da slika iz grada

moze se nazvati nekad i sad jos jedan 1.3mjet ali clasik :)

image0872310107.jpg

Kako kaci jbt, meni ta felna i ta guma nisu kacile kad je bilo nas 4 u autu, PUN gepek koji izbija policu, i gorivo na maksimumu, pa jos po crnogorskim krivinama? Nije mi jasno...

Pa ovaj nije Z10, ima 3 vrata, ET je najnormalniji - 37, siroka 7j, a s obzirom da je fabricka 185/55 na 6.5j, to ne bi trebao da bude problem. Pricam doduse o HGTu, ali sve im je isto.

ja vozio 195/50 i sa 5 ljudi i punim gepekom nije nigde nista kachilo sem lonca na neravninama... auto mi bio kao gliser