Jump to content
Goran
bukovski

Punto 1.3 multi jet in progres

Recommended Posts

ma gde 16` pa ovo je ipak drugi auto koji treba i da se vise vozi od prvog a i vecina vremena zena i mala beba pozadi ja za po grad samo a pun je rupa a ulica i prilaz nemaju ni asfalt :)

15` ide 195/50 mada i to je tvrdo al ajd... necu da kazem da meni nije to najlepsa varijanta

Vukasine sta ti sada nosis ? ove si prodao ?

Kako si zadovoljan bio kvalitetom ? hvala na ucescu u temi. Konkretno na savetima kao i svima ostalima.

oce li jos neko da da misljenje ?

a da zaboravih da se pohvalim Lik iz Sabca ovde naso broj Fiat otpad lik extra korektan pitao me sta kako koji model godiste i poslo ZA MOJE DIVNO CUDO u extra stanju bas to sto sam narucio a po ceo dan sam mislio sad kad me zajebe i posalje od benzinca ili jtd ili mk2a

Evo kako lezi sve to :

image0616820465.jpg

image0606829602.jpg

dakle sve radi tj lazem ne sve sad se sat namesta gore dole desno od sata trenutnu km nemogu da promenim i vidim trip km, kao ni da ukljucim tj podesavam board comp. OVde nemog nadjem gde videh da treba da se dokupi reketa nova ili da se ceo sistem promeni ? jel tako i ako jeste konkretno sta treba da se odradi da sve radi ?

hvala

p.s. poceo je da lici na ono sto sam zamislio, kad legnu felnice pragovi spoiler gume na vratima bice na 80% zavrsenog...

a da tabla tj kilometraza nije blinkala niti je trebalo za nesto ici na komp... neko pisase ovde Vili valjda da je moro da ide da resetuje km i blinkanje ovde nema potrebe ni za jednim ni za drugim

Nema na cemu. Trenutno OZ Superturismo 17" 8J, gume 195/40 i 205/40 i kul je. 15" mi je zaista izgledalo smesno malo, 16" je bas super, i objektivno to mu je mera. Ali videti ga na 17". Neprocenjivo :)

Apsolutno nikakvu razliku ne bi primetio izmedju 195/50 i 195/60. Veruj mi.

dao bog sutra informacije o odluci za felnice ako sve prodje kako treba :p za sad ih neka 15` pa makar posle sluzile za zimske gume :)

Pre svega pozdrav i da kazem svaka cast na trudu da puntic lepo izgleda.Za instrument tablu da bi sve radilo kako treba potrebno je da ti neko resetuje kompjuter,posle toga ti sve funkcije rade ok. ;)

cini mi se sa gornje slike da nemas dugmence za bord na desnom ablenderu (brisac), ako sam u pravu samo reset ne resava nista, treba ti ablender sa dugmetom, racunaj da je to ~30e

stani,koči vuče druže što ablender kad sam lično video kod Ogija ( beli mk2b 1.3Mtj) da nema ništa osim standardne dugmiće ...

Pre svega pozdrav i da kazem svaka cast na trudu da puntic lepo izgleda.Za instrument tablu da bi sve radilo kako treba potrebno je da ti neko resetuje kompjuter,posle toga ti sve funkcije rade ok. ;)

HVALA trudim se

ma i sad rade sve funkice sata al nemoz da ih menjas jer reketa nema dugme za board comp :) ko sto neko rece kasnije a i 2 otpada i 1 serviser mi reko da nadjem taj deo da promenim a nema ga ispod 50e malo mnogo za jos jedno dugme :)

pa šta onda imaš od te nove table osim obrtaljke ? šta smatraš pod bord ? potrošnja, distanca , ukupna kkm ?

e da, extra ti je enterijer jel to naknadno ubačeno kad si izbacio stara plava Van neoboriva sedišta ili kako ?

i pošto naravno...

pa imam obrtaljku i sve ostalo ko i na obicnoj tabli za dizel ono rezervoar temepratura sta ja znam. A imam i board samo nemam prekidac gde da menjam opcije * potrosnja, trenutna prosecna, i slicno ) te je namesteno na jednu ono jos kolko km imam do dolivanja goriva dok ne odradim i to sa reketom sa prekidacem kad nadjem povoljniju ponudu. stara otisla za 30e tako da razlika od 20e nije mnogo posto mi obrtaljka mnogo znaci i mnooooooooooooogo bolje izgleda ! a na sve funkicije sam mislio nema da treperi da zeza ko kod stajiih verzija mk2a pa mora na komp na reset vec samo ubodes konektorr i to je to.

enterier je extra skoro nov al bukvalno jos mirise auto na novo, ima i begove u sedistima ima ono za podesavanje kicmenog stuba sta ja znam, pojacane strace sedista extra drze u krivini, zadnja deljiva klupa pojasevi pozadi , nov tepih svi tapaciri zadnja tabla, nisam vidjao ovakav do sad iskreno :) a naknadno kupljen i ubacen kostao je 500e + prevoz city oko 50e + namestanje 150e iskostalo bas dosta a imalo je i za manje para losije stanje i ruznijih boja i losije klupe i ne atestirana domace proizvodnje sedista tipa 350-400e to nisam hteo, ko sto vidis radim ga od merak i za svoju dusu a vec kosta ko nov Punto classic :) hehehhe doduse 1.2 actual :)

Mene je za mog vana kompletan enterijer tamno teget sa putnickog(pojasevi pozadi,deljiva klupa,zadnji nasloni za glavu,polica pozadi i nosaci komplet sve sa svim srafovima,tepisi..... )izasao 400 eur stim da sam sve sam montirao lagano i extra je ispalo.Tvoj enterijer je stvarno vrhunskog izgleda ali si ga i bogovski platio. B)

oduzmes prevoz i namestanje eto ih 200e :) i 100e platio vise enterier jer je zaista sve ko novo :) jos da navatam fabricki cd za male parice i enterier faza 1 zavrsen

stani,koči vuče druže što ablender kad sam lično video kod Ogija ( beli mk2b 1.3Mtj) da nema ništa osim standardne dugmiće ...

Druze Ogi mi je kum, a njegovu tablu i ablender sam ja monitao :D

ne mere da radi bez ablendera, na one dugmice sa desne strane kao na mk2a ne radi

OK, verovatno je on tako brzo izmenjao te gluposti na bordu da nisam ni registrovao da postoji ablender sa dugmićima...

znači i mene čeka još 'ebenog ulaganja :wallbash: :wallbash: :sofa:

@bukovski- svaka čast na entuzijazmu i odluci da ulažeš toliko u auto !!!

sve mi je jasno...ali kako si uspeo da prodaš staru tablu za 30 eur ?? (nađi i meni neku takvu mušteriju :whistle::wallbash:)

dogovoreno ... (ako te put nanese u BG nedeljom svrati na skup, da se upoznamo i vidimo ljutu makinu ... :thumbup::unworthy: )

nego čovek, tek sad primetih nešto: jesi ti menjao i zadnje bočne prozore i imaš onaj luft nazad kao na Yugu ??? :question:

( i naravno koliko je izašla i ta zamena - meni tražili oko 50 -100 eur za oba prozora... :whistle: )

Edited by KGB

100e oba zadnja stakla sa putnickog naravno ... osim sto pise negde tamo u podacima na netu nigde nema ni V od Van verzije i 99% ljudi nema sanse da provali da je nekad bio doduse extra ocuvan Van sto je i bio cilj

jbT, on te izašao maltene preko 7000 eur !!! ne da ne bi ulagao tolike pare u njega nego ne bi o tome ni razmišljao !!!

uvek bi pre uzeo Stila ili GP/Evo P, pa opet makar u van verziji ali to je moj stav...

ali izbor i pare su tvoje, tako da uživaj :unworthy::respect::cool: pozz !!!

Puntic je uzet kao drugi odnosno treci odnosno cetvrti auto u kuci znam ja da sam za te pare mogo i jos jednog golf 4 ili nesto slicno da uzmem ali za zenu i klinca koji dao bog dolazi za koji dan za po grad ne treba vise a za njih je prevashodno i uzet dobro mozda ja okrenem neki krug iz zezanja al ipak je golf 4 bolji u mnogo cemu za mene :) A sredjujem ga za svoj merak ne da bi ga prodavao kasnije tako da ne gledam ko mnogi ovo ce dignuti cenu ovoliko a mene kostati toliko tako da otprilike kapirate celu filozofiju...

Tvoj auto i mozes sa njim kako hoces i koliko hoces,cenim stav.Samo napred! ;)

Kad kupimo auto,to je blanko stvar kao racunar.Nismo ni svesni koliko posle para ulozimo u njega da ga kastomizujemo.Naravno pricam o ljudima koji razmisljaju da duze vreme voze taj auto,i uzivaju u njemu.Ovo ne vazi za one koji teze da preprodaju automobile svaki cas ne bi li preprodajom imali srece i nabavili bolji auto za manje para.

bokija bas tako ! i da uzmes bolji za te pare opet i u njega moras da ulazes da bude bolji pa opet dodjes o cifre ee mozes da kupis goli taj i taj jeste al ja nevolem gole tj osnovne i obicne farbicke verizje takvih ima puno treba imati svoj poseban auto sa kojim ces se isticati po necemu zar ne ?

Sretno,najveca umetnost je naci nacin da u radijusu koji ti daju kablovi od balasta nadjes mesto gde nece smetati i da budu sto bolje zasticeni od prskana i udaraca.Preporucujem ti da pripazis prilikom ugradnje da ti muski konektor ne utera zenskom buksnu unutra i napravi slab spoj koji posle dovodi do pregrevanja konektora i misterioznog gubljenja kontakta.Naprskaj dihtujuce manzetne konektora sa malo WD-a da di se lako konektovalo,jer dok se boris sa suvom gumicom desi se da sabijes buksnu u zenskom delu napolje.

ima li neko slike gde je stavio balaste u puntica da ubrzam proces... jurio juce po youtubu al nema za puntaca uglavnom za druge modele.

jeste skidali far ? i branik ?