Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

evo, ljubiteljima Punta predstavim i svoj automobil

dakle to je kragujevacki Punto, kupljn 15.05.2009, ja sam naime nakon vise od 10 godina pauziranja kupio kola i evo za nesto manje od 6 meseci izvozio skoro 5500 km uglavnom po Beogradu, o svim utiscima kasnije, a imacu i dosta pitanja za iskusnije clanove ovog foruma, pozdrav svim ljubiteljima italijanskih automobila u keji i sam spadam

lQsmJ.jpg

lTdYJ.jpg

Edited by boris66

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo,lepa boja.Samo da se pozabavis sa tim farovima i super...Inace vidim da smo imenjaci a i godiste nam isto,izgleda da je forum dobio jos jednog Bokiju :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Drago mi je )).......onda se secas automobila Fiat "ritmo", naime to je bio moj jedini prethodni automobil, i to u vreme dok sam ziveo napolju a bilo je to 1992-97-a, dakle, nekako sam se ponovo navikao na volan, a imao sam i neke blage predispozicije, malko sam pregledao postove drugih clanova i video mnogo lepih automobila, ovih dana nameravam da uzmem zimske gume, i malko kozmetickih dodataka, e sad da ti postavim jedno pitanje, verujem da ces kao iskusniji znati odgovor, naime na kompijuteru mi u zadnjih par dana prosecna potrosnja isnozi 10.4l / 100 km sto mi deluje dosta dramatacno pa ne znam koliko da verujem tom pokazatelju??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam shvatio da nikad necu imati 128 sport,jer nam se ne poklapaju ere,moja ljubav se preselila na monstruma Ritmo 130TC .Neki su ga od miloste zvali Golfojed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farovima nista ne nedostaje,naprotiv,ima visak staniola. :lol: Auto bi bio mnogo ozbiljniji da nema te,te...ma te farove sto svetle i kad nisu upaljeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...^^ uh....al kad uplais duga sa sve maglenkama ))))), nego jel neko zna da mi odgonetne tajnu enormne potrosnje, barem po putnom racunaru, ukolko mu je za verovati, a klasican nacin merenja potrosnje jos nisam isporobao, naglasavam da za 5500km predjenih za nesto vise od 5 meseci, gotovo da je 98% bilo po Beogradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
- a šta nedostaje farovima?

Ne nedostaje im nista, nego je verovatno mislio na nesto poput ovoga:

aVnV6Wr.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni jedino kod srbo-fiata smeta nalickana maska kilera. Ovo sa farovima mu dodje ko moda. Svi to sad kindjure farove. Medjutim nešto što mi se čini jako uspešnim kod svih Puntova su ove divne radkapne koje vrlo vešto imitiraju aluminijumsku felnu! Ja sam isprva bio ubedjen da je to felna, dok se nisam zainteresovao da vidim da li ima diskove na sva 4 točka. Kad ono izna: rupe!

Potrošnja? Ako voziš po centru, i ako stojiš po semaforima više no što voziš prvom i drugom dok se krećeš - vrlo izvesno. Ne znam o kojem je motoru reč, ali ako si prešao 5.500 verovatno si do sada punio bar 10 x tank. verovatno si video koliko troši po drumu. Bio si bar jedanput na otvorenom, prešao 100 km nekakve razdaljine - mogao si da ustanoviš. Ovo po Beogradu može da varira od opštine do opštine. Delovi Palilule, Starog Grada, Voždovca su prosto nemogući za normalan saobraćaj, dok je na N.beogradu druga pesma...Razlikuje se recimo i do 20% potrošnja ako ti je relacija Zemun-N.Beograd, umesto recimo maršrute Dorćol_Palilula!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovako, relacija je svakodnevno, medak zaplanjskom, preko dusanovca, pa krusvecakom i kalenicevom do bulevara pa spustanje do 27 marta, ili ista relacija, samo preko plavog mosta pa v ilica..........i finis opet u 27 marta......na zalost, jos nisam imao priliku da izadjem na otvoren put, razume se ako ne racunam smederevac do grocke, autoput sam overio na relaciji plavi most - aerodrom, tada sam primetio da potrosnja radikalno opada i racunar pokazuje vredost između 7 i 8 l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ako je to 1,2 8v.Ne bi trebalo da bude manje od 7,5 do 8 l na 100km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puntisa je prilicno alav za jednog malisana,ali nemoj misliti da je to skupo.Tehnoloski,taj motor je malko u godinama pa i potrosnja goriva nije na nivou danasnjih konkurenata u klasi,sa druge strane visak potrosnje je zanemarljiv u odnosu na jeftino odrzavanje.Ako bas hoces jeftinije da se vozis,otvoris se za Seqvent plin i osmeh na lice. :happy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio sam dva različita Punta 1,2 8v jedan je bio 1999, a drugi 2001... s prvim sam išao na Kopaonik, a sa drugim na Srebrno jezero... oba su trošila ispod 6l pri laganoj vožnji na otvorenom, dozvoli putu. Ne znam jesu li sad to isti motori koji se stavljaju u nove Puntiše, ali iskreno rečeno, tako slab motor ne bih pojio sa više od 7,5l po gradu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve zavisi kako ga vozis ali sad je zahladnelo i sauh radi duze i meni je sad povecana potrosnja za litar-litaj i po.Kakva ti je bila potrosnja letos pa uporedi?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrodosao...

S' obzirom da se vec skoro 2 godine po 24h druzim sa Zastavicom (sluzbeni auto) i imam predjenih preko 40.000 sa njom nadam se da cu moci da ti pomognem savetima. ;)

Prvo i osnovno sto se uradi kada vidis da auto po board-u trosi dosta je da i sam to proveris tako sto ces sipati do cepa, voziti se 300-400km i na istoj pumpi opet naliti rezervoar do kraja i na osnovu toga koliko goriva stane izracunati tacnu potrosnju. Moje iskustvo je da board laze (smanjuje) oko 10% (ako pise 7 trosi 7.7...)... Nisam samo shvatio da li ti je ta prosecna potrosnja zadnjih 5500 km ili si resetovao u medjuvremenu? Meni auto ni u ludilu nije trosio preko 9 lit/100km (po board-u). Trosio je jedno vreme oko 8.5-9 lit. kada se ispostavilo da nesto sa diznama nije bilo u redu pa je bio u servisu... Na otvorenom putu trosi bas malo, magistralni putevi 5-5.5, autoput oko 6. Da napomenem da pri maksimalnoj brzini (160 km.h) trosi 10.5-11 lit. i ne moze vise... Jel ti auto radi lepo u mestu (oslusni ga na auspuhu), ili cujes da brblja po malo? Ubrzava tecno bez seckanja? U svakom slucaju pravac servis jer mislim da je to prevelika potrosnja za taj motor. S' obzirom da se vozis po guzvi uglavnom normalna potrosnja je do 9 lit/100km (po board-u)

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko sto rece Markoni.Vozila koja imaju dizne,uvek trose onoliko koliko treba,pod uslovom da je sve u redu.Ne bi trebalo da je auto od 5,5 kkm dosao u fazu da su mu zapusene dizne i slicno.Ja mislim da ili komp preteruje il ti je neko stavio olovne uloske u cipele. :lol: Ne mozes znati pravu potrosnju dok ne izmeris fizicki.Od cepa do cepa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

za pocetak, krenucu sa starom oprobanom metodom, tj od cepa do cepa.......ako se ispostavi da je putni racunar bio u pravu provericemo kod servisera

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne rece jel ti visoka potrosnja prosek od kupovine il u novije vreme

ja imam isti auto i po lepom vremenu je prosek po kompjuteru bio oko 7,5 po Bgdu, al ja najmanje vozim u spicu, mnogo vise u periodima kad je saobracaj kud i kamo tecniji

cinjenica je da ti je ruta kuca posao kuca dusu dala za potrosnju, vise stojis nego sto vozis

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja se vec tri godine vozim u skuzbenoj zastavi 10,nema bord,ali kada smo racunali odnos kolicine goriva/predjeni kilometriz aove tri godine i predjenih 76 000 KM:

-grad od 7.5 do 8 lit

-otvoreno od 5 do 6 lit

ovo od do je u zavisnosti da li je klima ukljucena ili ne.

Takodje mislim da je potrosnja od 10 i vise litara,jos po kompjuteru,znak da auto svakako treba da poseti servis,pogotovu posto je u garanciji,pa tu stvar treba isterati na cistac,pre nego sto izadje iz nje,a sa potrosnjom goriva koja je bliza motoru 1.6 nego 1.2 8V.

Naravno ova prica o potrosnji prvo mora da se fizicki proveri sa punim rezeorvarom pa do voznja pola i stanjem na kilometar satu,da bi se videlo da kompjuter slucajno nije uzrok problema.

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...