Jump to content
FAS Goran
oktopod

Šta je bolje od delova kupiti originalno / kvalitet delova?

Recommended Posts

Ima li nekog da je zadovoljan delovima kupljenim u Euro 07?  Od koga god da sam čuo da je tamo kupio delove uvek neki problem, čak je i Neša kačio za njih odakle uvoze delove i koliko se sećam beše neka Bugarska i Kina najviše pa se samo nameće kakav kvalitet delova može biti.

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delfi diskovi i pločice = katastrofa. Iskrivili su se u rekordnom roku, sramota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delphi pločice na Puntu benzincu 4 godine nikakav problem, prošle godine menjao komplet diskove i pločice opet stavio Delphi i opet sve u najboljem redu.

Na drugom Puntu dizelu zamenio pločice pre 2 godine, naravno isto Delphi i nemam nikakvih zamerki za njih. Moje su kupljene u Euroautu.

Da tvoje nisu iz Euro07 pa su podvalili neki Delfi umesto Delphi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa brate za moju izjavu zasluzio sam neku nagradu onda

 

 

PS Jel znas mozda Duleta Trajkovica Ducu iz Niša?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, toma ks said:

Ja Sam sef prodavnice euroauta u Krusevcu Delphi je odlican a euro 07 prodaje ciste kineze

Moje iskustvo sa Delphi je očajno, lično sam kupio diskove i pločice u Euroato radnji u Višnjičkoj u Beogradu. Ne mogu da shvatim da se diskovi tako iskrive da hoće plombe da ispadnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam i nisam našao, pa reko da otvorim temu.

 

Gde kupiti nove delove za revodan servis i ostale stvari.

Konkretno ja moram da radim veliki servis,delovi za to, gde je najbolje kupiti tj odnos cene i kvaliteta......

Pocnimo od ovoga, a ima još stvari:

15588936182012808415913567417631.jpg

 

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda bi ti više značilo da kolege napišu od kojih proizvođača možeš dobiti kvalitetnije delove, pa da se time vodiš pri kupovini. Ja verujem da prodavnice imaju slične asortimane, a ti onda pojuri te bitne kvalitetnije delove (tamo gde su jeftiniji). :)

Npr. ja sam sad na servisu menjao prednji ležaj i uzeo sam SKF umesto neki jeftiniji, a delove sam uzeo u Gazeli komerc zato što imam neki popust kod njih.

Razmotri i ove prodavnice sa kojima FLCS ima ugovorene popuste za članove, ja sam tako jeftinije prošao :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Miki.Zvrk

Pitanje je spojeno sa postojecom temom, pa mozes da prelistas... Takodje preko Search foruma mozes da nadjes slicne price, samo po modelima.

Sto se malog servisa tice (ranije sam se mnogo vise baktao oko toga), ulje sam uvek uzimao kod ovlascenog distributera. Em sveze, em prva ruka, em kakva takva garancija da ne popijes fals. Seleniu sam uzimao u Slodesu, Shell preko Orbica (jedan od distributera je Auto Mika koji nam daje 10% popusta). Filtere sam uzimao iskljucivo "UFI" u Euroautu, takodje imamo 10% popusta. Ni jedan problem za prethodnih 10 godina sa dizelom. Sa benzincem sam pregled i veliki servis odradio kod Gorana, covek daje garanciju ako se mali servisi rade kod njega i moje poverenje je poklonjeno njemu, takodje imamo popust...

Sto se viljuski tice, mozes da ides na varijantu repariranih iz KG, ostavljas tvoju staru i dodajes cca 20 EUR, korektan odnos ulozeno/dobijeno. @dekirs je hvalio momke na Petlovom brdu, koji na licu mesta rade reparaciju tvoje postojece viljuske. U zavisnosti od toga sta je otislo (kugla ili neki od silena), moze da se prodje prilicno povoljno. Ono sto vredi novo, prilicno i kosta... Stabilizatori cesto odlaze na nasim putevima, meni su se lepo pokazali fabricki OEM i Delphi, znam da je @Kuvalja hvalio Meyle HQ. Itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miki.Zvrk

Pre dve nedelje sam na Alfi 159 uradio mali i veliki servis. Nije menjan samo filter goriva.

Cena (sa rukama) 32.740 dinara

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Miki.Zvrk Otprilike ovo koliko je kolegi @Grafit naplaćeno je realna cena. Mislim da je 100€ za ruke previše para jer cena svih delova izađe najviše 200€.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ocigledno zlatne ruke :) . Pa u ovlascenom sam imao ponudu za veliki servis (doduse za MultiAir benzinca), gde je iznos za rad bio 10.300 din (a ovo je jos 1700 din skuplje). Van njihove mreze, iznos za rad je obicno duplo manje. Prelistaj malo tehnicke teme, pa ces videti gde je korektna usluga, gde imamo popust (ako te to interesuje). Apropo price iznad, kacio sam vec negde:

 

Untitled1.jpg.37c7938db3dbfc518210d260229869b2.thumb.jpg.150d0d1ea4b0b5c74b0c257ba52db5ab.jpg

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎21‎.‎3‎.‎2019 at 6:06 AM, toma ks said:

Ja Sam sef prodavnice euroauta u Krusevcu Delphi je odlican a euro 07 prodaje ciste kineze

a gde je ta prodavnica u Kruševu-Tomo:mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@siki

 

Euroauto - Kruševac

Miće Popovića 25/1

037/208-774

 

=====

 

Deo oko zamene lanca na Grande Puntu je prebačen u odgovarajuću temu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/43123-grande-punto-fiat-panda-13-mjet-zamena-lanca/&do=findComment&comment=1498220

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je bilo jeftinije da zamenim set kvacila u ovlascenom servisu nego kod lokalnog majstora na puntu 1.2

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zabranjen uvoz auto delova bez EU sertifikata u BiH

 

rsz_auto_delovi.jpg

 

U Bosni i Hercegovini od prvog septembra zabranjen je uvoz motornih vozila koja nisu prošla testiranja i kontrole u skladu sa evropskim pravilnicima.

U prvom krugu stroge kontrole pregledaće se delovi koji se koriste za povećanje sigurnosti vozila, a nadležni tvrde da ove izmene neće uticati na cene auto delova. Pomoćnik ministra komunikacija i transporta BiH, Zoran Andrić kaže da su se u BiH do sada uvozili delovi koji su navodno prošli kontrolu, ali da to nije bilo potvrđeno sertifikatima EU. To više to nije moguće, a Ministarstvo komunikacija i transporta već je pripremilo popis delova i opreme koji će podlegati proverama, najavljuje Andrić. Drago Talijan iz Centra za motorna vozila kaže da su provere vrlo važne jer se na tržište BiH uvozi sve i svašta. ''Može se dogoditi da nešto ima fizičku sličnost sa originalnim auto delom, ali da nema osobine koja mora imati deo koji je usklađen sa evropskim pravilnicima'', kaže Talijan.

 

preuzeto sa - b92.net

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna važna stvar se dogodila na tržištu Srbije po pitanju delova, njihove dostupnosti/izbora, i kvaliteta:

 

intercars logo.png

 

Kompanija Inter Cars je otvorila prvu poslovnicu u Srbiji, koja se nalazi u Nišu. Prva sledeća njihova poslovnica će biti otvorena za oko mesec dana u Kragujevcu, i sledi širenje dalje po Srbiji. 

 

poslovnica ic.jpg poslovnica ic02.jpg

 

Bez preterivanja se može reći da ulazak ove kompanije na tržište Srbije znači početak nove etape automobilskog tržišta na Balkanu. Firma je nastala 1990. u Poljskoj, tamo joj je centrala i danas.

Prošle godine su ostvarili prihod u iznosu od 2.04 milijardi evra, zapošljavaju preko 3.300 ljudi od čega u Poljskoj malo manje od 600. Posluju na 20 tržišta.

Tim ciframa su se pozicionirali kao lider u distribuciji rezervnih delova, guma, akumulatora i ostale opreme za putnička i teretna vozila u centralnoj i istočnoj Evropi, a u svojoj ponudi imaju alate i opremu za servise, kao i delove za motocikle.

 

Oni ne prodaju delove krajnjim korisnicima, tj. nama.

Prodaju profesionalnim kupcima, tj. servisima, drugim prodavnicama, otvaraju i svoje objekte po sistemu franšize. To u praksi znači da iako ne prodaju direktno krajnjim korisnicima, imaćemo znatno veći izbor kvalitetnih delova po povoljnijim cenama. Nude velike rabate svojim profesionalnim kupcima, koji za artikle na akcijama idu i do 70%. Čitav sistem im se zasniva na brzoj prodaji što više delova, vremensko što manje stajanje delova u magacinima, pa zato i veći rabati nego uobičajeno do sada na našem tržištu, kao i česte velike akcije.

Sa takvom politikom prodaje i cena, tržište autodelova u Srbiji će u narednim godinama biti značajno promenjeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi, treba mi pomoc da li neko zna neku radnju za auto delove da ima delova(konkretno nosaci motora hidraulicni i poluosovine) a da su kvalitetni koliko toliko. Jos bolje bi bilo ako imate neko top iskustvo sa tim radnjama posto zovem sad sve radnje i delova skoro nigde nema

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...