Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Najlepše garaže na svetu

Recommended Posts

odavno sam obecao sebi da ako dignem ruke od zena u zivotu, zivecu u garazi. Necu praviti kucu, nego garazu :D

ova 6-ica je takva perverzija, da je to nemoguce. Lizao bih je svaki dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh Nešo, dirnuo si me u srce... dobra garaža cene nema, kao ni dobra žena! To sam shvatio tek kad sam ostao bez nje, mislim garaže...

Baš u poslednjem broju "Architectural digesta" je predstavljen pobednik Maseratijevog konkursa za savršenu garažu za njhov GranTurismo! Bacite pogled na: http://www.shopad.net/articles/ad_ads/ad_d...riven/index.php

A ovde imate i video gde Holger Šubert objašnjava svoj koncept: http://www.designdriven.us/winners.aspx?c=1

To je ustvari baš jedna od garaža što si postavio, samo što se u njoj kod tebe šepuri Ferari antracit boje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au gde me nadjoste vas dvojica. Pa to mi treba: soba za auto! Naravno Maserati, ja čovek u godinama..Da lepo sedim, slušam muziku i čačkam po malo po njemu, a kad grane sunce, otvorim vrata, pa kažem - neću danas, nemam vremena da se drndam po drumovima-sutra ću..kad padne kiša.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo Maseratia, kao dela prostora i umetničkog dela u prostoru: Obratite pažnju na platformu koji uzdiže auto do ugla kada on "isklizne iz prostora"...da može kolega da ga kresne u spoljašnjoj sredini...

Naravno, ovog filma ne bi bilo da gosn..Neša nije uznemirio strasti, a gosn Bolens ih doveo do usijanja... Samo čekam da čujem Zoranov komentar... Ipak se njemu više svidja Quatroporte, ali ni ovaj nije loš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajme majko! Potroših tuce papirnih maramica zbog balavljenja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako lep klasik inače je BMW E9 3.0 CS, Proizvodio se s kraja '60 do sredine '70

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kuća za prave ljubitelje sportskih automobila
 
kuca%201.jpg

 

Jedan japanski arhitektonski studio predstavio je svoje viđenje idealnog doma za tvrdokorne ljubitelje žestokih sportskih automobila, koji se svojim karakteristikama izdvaja od svega uobičajenog. Pod imenom ''Kre kuća'' (Kre House), ovo zaista neobično i inovativno rešenje predstavlja dom površine 185 kvadratnih metara sa garažom u koju može da se smesti čak devet automobila. Ono što čitav projekat, koji kuću smešta u Šinagavu, jedan od najelitnijih delova japanskog glavnog grada, čini posebnim je činjenica da uz pomoć lifta, vašeg ljubimca možete udobno da smestite u dnevnu sobu.

 

kuca%2011.jpg
 
kuca%20111.jpg
 
kuca%201111.jpg

 

Takuja Cušida, tvorac ovog dela, je kuću opisao kao jednu veliku dnevnu sobu, čiji podrum fukcioniše kao garaža, iz koje se uz pomoć posebno izrađenog lifta, automobil može prebaciti u dnevnu sobu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Dubaiju sagrađena vila inspirisana modelom Bugatti Veyron

 

bugatti%203.jpg

 
Dubai je mesto izobilja i raskoša. Gde drugde nego tamo, može biti napravljen dom, čiji izgled je inspirisan legendarnim supersportskim automobilom, jedno vreme najbžim automobilom na svetu, Bugatti Veyronom. Firma Damac imala je za zadatak da spoji ikonu Bugatti Veyron sa izgradnjom nove vile u Dubaiju, u delu zvanom Akoya Oxygen.
 

bugatti%2033.jpg

 
Vila sa sedam spavaćih soba smeštena je u velikom kompleksu sa golf terenom, koji je dizajnirao sam Tiger Woods. Ko bi drugi dizajnirao teren za golf u Dubaiju, zar ne? Specijalitet ovog doma je mogućnost da svoj Bugatti Veyron parkira direktno u sredinu, u staklenu garažu. Cena? Cena vile iznosi 10 miliona dolara. Naravno, ko ima novac da u garažu parkira automobil sa ekstremno visokim operativnim troškovima, ima novac i za takvu vilu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlasnik LaFerarija svoj auto drži u dnevnoj sobi

 

Kada imate Ferari koji ste platili preko milion evra, normalno je da brinete o njegovoj bezbednosti, a jedan Slovak je otišao korak dalje pa svoj hiperautomobl drži - u dnevnoj sobi.

 

698535_143534laferrari-11_ff.jpg?ver=145

 

I dalje nije poznat identitet ovog vlasnika "laferarija" iz Slovačke, a na slikama možemo videti da je skupoceni auotomobil sasvim bezbedan u svom toplom domu.

 

698536_laferrari-111_ff.jpg?ver=14532881 698537_laferrari-1111_ff.jpg?ver=1453288  

 

Brižljivi vlasnik hiperautomobila koji ima 789KS iz kombinacije V12 agregata i električnog motora i stiže do stotke za 2.5 sekunde je toliko mislio o udobnosti svog ljubimca da je čak obezbedio i dve prostirke za točkove.

 

izvor- mojauto.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peglica ''parkirana'' u dnevnoj sobi

 

fiat%20126p.jpg

 

Jedan Poljak ima vrlo neobičan komad nameštaja u svom stanu u Gljivicama, poljskom gradiću, inače rodnom gradu fudbalera Galatasaraja Lukasa Podolskog. Ovaj ljubitelj starih automobila u svojoj dnevnoj sobi našao je naime mesta i za – ''peglicu''. Pored dvoseda, fotelje i televizora u dnevnoj sobi je auto. Ali to nije običan auto već slavni Fijat 126p, popularna ''peglica''. Bio je kralj poljskih drumova u doba komunizma. Miroslav Vipih je auto kupio pre osam godina i nikada ga nije vozio po putu. Kod prethodnog vlasnika prešao je samo 138 kilometara. ''Moj prijatelj je uvek bio uvrnut, imao je mnogo bizarnih ideja, koncepata i realizacija, ali ova mu je najbolja'', kaže Lešek Jedrika, najbolji prijatelj vlasnika Peglice. Jedini problem je bio kako popeti Peglicu na prvi sprat, ali su prijatelji našli originalno rešenje, probili zid i rešili stvar. ''Uspeli smo, kako, to se najbolje vidi na fotografijama. Tu nije bila ranije dnevna soba, ali ceo prostor je sada organizovan oko kola'', objašnjava Miroslav. Tako je Miroslav dobio najoriginalniji komad nameštaja. Auto je u funkciji i vožnja od par metara do fotelje pokazuje da sve radi kao sat.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugar drzao motor u sobi na drugom spratu. Ziveli u Italiji, svako leto kad dodje kuci on spusta motor i pre nego sto krene tamo, on opet dize motor uz stepenice :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche Tower - u ovoj zgradi vlasnici parkiraju svoje automobile direktno u stan

 

165334-porsche%20t%2011.jpg

 

Vlasnici ''grešno'' skupih stanova u neboderu Porsche Tower u Miamiju, imaju ''garaže'' i na šezdesetom spratu. Tako njihovi ljubimci mogu živeti sa njima. U američkom Majamiju nedavno je završen luksuzan neboder Porsche Tower, koji ima šezdeset spratova. U celoj priči ne bi bilo ništa čudno, da u ovom raju ni na nebu ni na zemlji, milioneri ne mogu da parkiraju svoj automobil direktno u svoj stan. Budući stanari ove kule, ne moraju da brinu za parking mestom, ili da parkiraju u podzemnim garažama i liftom da stignu do apartmana. Pored klasičnih liftova, ovaj objekat je opremljen takozvanim dezervatorima.

 

165335-porsche%20t%20111.jpg

 

Niste čuli za ''dezervatore''? Nemojte da se brinete, jer to je novi izum Amerikanca Dila Dezera. Radi se o platformi za automobile, koja je naziv dobila od kombinacije slova iz imena pronalazača i reči ''elevator'' (lift).

 

165336-porsche%20t%201111.jpg

 

Vozač treba samo da svoj automobil parkira na određenu platformu, izabere broj apartmana, i lift će ga transportovati praktično u garažu (pardon, u sobu za automobil). Tako vlasnici ovih ekskluzivnih četvorotočkaša mogu svoj auto parkirati kao umetničko delo, u zastakljeni deo apartmana.

 

porsche%20t%2011111.jpg

 

Da cela priča bude još zanimljivija, u najvećim penthausima, može se parkirati više automobila, ukoliko stanar ima kolekciju omiljenih Porsche modela. Jedan penthaus opremljen je mestom za čak jedanaest automobila, od toga sedam mesta nalazi se u zastakljenoj galeriji. Ovakav jedan ''stan'' košta oko 32 miliona dolara, a cene većine ostalih 132 stana, startuju od 5 miliona dolara. U svakom stanu moguće je parkirati minimalno jedno vozilo, bez obzira na kojem spratu se nalazi. Neki stanovi su još uvek slobodni na tržištu, samo nam nije jasno da li je uslov da vozite automobil marke Porsche. Naravno da možete kupiti stan, bez obzira na to koji automobil vozite, koje marke ili boje, samo su važne zelene novčanice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

London ima luksuzni hotel za superautomobile

 

london%20hotel.jpg

 

Kupovina superautomobila je tek jedan deo jednačine, drugi deo vezan je gde čuvati svog ljubimca od milion ili dva evra. Posebno ako vas nema često kod kuće, a automobil ipak treba ''negu''. U centru Londona otvoren je svojevrsni hotel, odnosno parking za egzotične automobile. Vlasnik je Tim Earnshaw koji je godinama bio član Ferrarijevog F1 tima pa zna šta je potrebno da vrhunski automobili budu u top formi. U ''hotelu'' je svaki automobil prekriven ceradom, pregledava se svakodnevno, a redovno se servisira i pere. Mesečna naknada je 500 evra. U londonskoj luksuznoj garaži se trenutno nalazi nekoliko Bugatti Veyrona, Lancia Delta Integrale, McLaren P1…

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...