MS PK 8196 Posted January 4, 2015 Jok, sa strane se sipa, tj. sa strane je ona merka do koje se sipa, a ti ako tacnu kolicinu sipas onda i nije bitno odakle samo ako ulazi medju zupcanike Quote Share this post Link to post Share on other sites
majkicbane 58 Posted January 4, 2015 Ko zna šta si ti podmazao tim uljem Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9736 Posted January 4, 2015 @ cobra11 Sa teme na kojoj smo: cep za sipanje je inbus 12 a za istakanje na dnu diferencijala je 8 koliko se secamČep za sipanje je i onaj na kome se proverava nivo ulja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vukajlo 4 Posted January 4, 2015 Koristim Motul Gear 300 75W-90 vec par godina i nemam vise ona "smrzavanja" ulja na velikim mrazevima kad teze salta dok se auto malo ne zagreje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cobra11 1 Posted January 4, 2015 A gde se nalazi cep za sipanje ulja? To je moje pitanje, sad sam skroz zbunjen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stefan95 1 Posted January 4, 2015 Jel moze neko da slika gde je taj cep za sipanje? Quote Share this post Link to post Share on other sites
M-a-r-k-o 3 Posted January 4, 2015 Meni kad je menjano ulje u menjaču stalo je 2L i to je bio maksimum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted January 4, 2015 Stilo 115 sa Getrag menjačem staje 1,65 l. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cobra11 1 Posted January 5, 2015 Jok, sa strane se sipa, tj. sa strane je ona merka do koje se sipa, a ti ako tacnu kolicinu sipas onda i nije bitno odakle samo ako ulazi medju zupcanike Promasio sam ovaj post, nisam procitao. Sad mi je sve jasno.... Svejedno, slio se on medju zupcanike... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bubi 0 Posted February 6, 2015 Pozdrav svima imam stila 1.9jtd nesto mi tesko kad menjam brzine.Jer moze neko da mi kaze gde tacno da pogledam da vidim nivo ulja u menjacu .....Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8196 Posted February 6, 2015 Pa pisao sam u postovima iznad. Iznad leve poluosovine ima cep za inbus kljuc. Pregledaj sajle menjaca, mozda su prljave ili korodirale ili ako je do ulja onda mora da se menja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted February 6, 2015 Menjac na mom stilu sa 6 brzina ima sipkicu (merac) kao i za motorno ulje.Nalazi se na diferencijalu, treba zavucu ruku izmedju egr ventila i pozarnog zida i napipati je, dosta je ne pristupacno i neuocljivo samim gledanjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
majkicbane 58 Posted February 6, 2015 Kad smo kod ulja, skoro sam zapazio u uputstvu da u Stila 1.9 59kw ide vise ulja u menjac nego kod Stila 1.9 85kw... oko 1.9l u 59kw, a 1.65 valjda u 85kw Quote Share this post Link to post Share on other sites
vach 3 Posted February 13, 2015 Planiram da sipamMotul gear 300. Koliko sam citao na http://motornaulja.blogspot.com/2011/02/motul-menjacka-ulja-motul-gear-oils.html vidim da je stvarno top. Javljam utiske kad obavimo tu akciju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vach 3 Posted February 15, 2015 Da ispostujem obecano! Nisam na kraju sipao Motul, vec sam uzeo tutela zc 75 synth po preporuci prodavca u prodavnici. Ja mu jos kazem ne ide technyx, ali kaze da toga nema vec brda i da svi taksisti na primer sipaju taj Synth.Ulje promenjeno juce, ali nismo mogli da pronadjemo rupu za dolivanje vec smo dolili preko sipke za merenje ulja u menjacu. Eto cisto da znate ako vec neko nije pomenuo, stilo sa 103kw koji koliko znam ima Opelov menjac ima merac nivoa ulja. Nalazi se tacno ispod egr ventila, ka kabini. Na cepu za istakanje koji ima magnet je bilo sitnih opiljaka, ali nista strasno, ulje je bilo uglavnom cisto, doduse oteklo je i malo tih "cvrstih" cestica.Posle promene, auto bolje salta, nekako mekse ulazi u brzine. Sad sam miran nekih 100 hiljada. Pozdrav! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted February 15, 2015 Jel ste ispustili na cepu na dnu menjaca ili na diferencijalu, ja sam na diferencijalu posto je najniza tacka, i na tom cepu nije bilo magneta, isto sam sipao kroz merac i sipao isto ulje, inace to ulje je i fabricki preporuceno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vach 3 Posted February 16, 2015 Cek sad, meni majstor rece da su menjac i diferencijal u istom mestu. To je u principu sa strane vozaca, blizu tocka. Tu se nalazi taj cep. 1,87 litara ide u menjac po knjzici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted February 16, 2015 Diferencijal je sastavni deo menjaca ali na tom menjacu ima dva srafa jedan bas na sred menjaca i jedan bas na onom izbacenijem delu gde ulaze poluosovine tj diferencijalu, i kad mi je auto na dizalici zakljucujem da je to najniza tacka pa sam tu ispustio, da toliko ide po knjizici i ide bas to ulje sto si sipao. Inace sipkica-merac ti stoji bas na diferencijalu koliko mogu da vidim odozgo u ravni meraca ali dole je taj sraf. Quote Share this post Link to post Share on other sites
IlijaGM 5 Posted April 13, 2016 Da li bi bio problem da se sipa 75w90 umesto 80 i 85? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3714 Posted April 13, 2016 Ja sam još jesenas to ulje nasuo i radi dobro. Zimus je bilo "teže" šaltati dok se ne ugreje, 4-5min, a sad kako je krenula temperatura preko "0" radi normalno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted July 15, 2016 (edited) Evo i ja sam kupio 2l sutra cu ga zameniti pa cu videti rezultate. Edited July 18, 2021 by neshaoct prebacio sliku na FLCS server Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8196 Posted July 15, 2016 Koje rezultate ocekujes? I zasto ljudi ne kupujete Tutelu, pa nije skuplja od ovog Elf-a vise od 200din max Quote Share this post Link to post Share on other sites
ViktorBG 84 Posted July 15, 2016 Sipajte aditiv ako vam je staro ulje mnogo crno i niste ga menjali skoro, moze i jedna tubica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted July 15, 2016 Pa ja ga menjam kod mene iz razloga sto nije nikad menjano niti znam kada mu je radjeno.Kupio sam prosle godine na autoplacu jedino mu jos to nisam radio. A u zadnja dva dana menjac je tezak,tako da imam dve solucije ulje ili sajle.Posto znam da je bilo extra resio sam prvo ulje da resim sutra. Kupio sam elf iz ne znam kog razloga kazu da je odlicno nisam gledao uopste cenu. Tako da sutra cu znati kakvo ce biti kada ga budem zamenio pa javljam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted July 16, 2016 (edited) Ulje zamenjeno sada je super , pa vidim da pojedini traze sliku da vide gde se ispusta ulje a gde se sipa. Tu gde sam stavio prst se sila a ovaj donji sraf se ispusta. Kod mene su oba bila inbus 8. Posao od 20 minuta. Edited July 18, 2021 by neshaoct prebacio sliku na FLCS server Quote Share this post Link to post Share on other sites