Jump to content
FAS Goran
Damjanović

Lancia Lybra 1.9 JTD - gde kupiti SHUTZ pleh? / donja zaštita motora

Recommended Posts

Ima li iko, i zna li iko gde ima da se kupi SHUTZ pleh za lybru 1.9 jtd. Ovaj deo, pored zaštite motora ima još jednu funkciju, a to je sprečavanje dranja i čupanja prednjeg branika, i sprečavanje oranja zelenih površina kada njuškom naidjete na ivičnjak. Sve je u redu kada vozilo prilazi i dotakne ivičnak. Čak se ništa i ne čuje. Muka nastaje kada krenete u rikverc i kad donji deo branika-spojler počne da ore zelenu površinu, a do potpunog haosa dolazi kada sa zelene površina branik povuče i ivičnjak - a ovaj jači nego auto, pačone čupanje branika!. Do svega toga ne bi došlo da na mojoj Lybri postoji ovaj, od danas jako poštovan i nedostajući deo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo,jesi stariji,al neces mi uzeti mesto predsednika kluba Sus-plehovaca.Ako obecas da ces uredno platiti clanarinu i da neces imati drugih predsednika do mene,i da neces obozavati drugog idola osim sus pleha...Probaj u YU Lucas-u. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokusaj da izvrtis sve telefone otpada,koje imas na ovom forumu,ja sam jedva uspeo da nadjem neki polovan,ali orginalan za svoju Mareu JTD,a evo ti i mob tog coveka,zove se Nikola,zivi u Bg-u,a radi sa Sabcanima,064 5292000.

Nov i orginalan u Delti ,nije bez 200E,ako moze da se poruce,a ovi iz Yu Lucasa su mi dva puta obecavali da ce ga dobiti(cekao par meseci,zvao vise puta i nista)kod njih su 3 do 5 hiljada dinara.

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze Mice Srbija ti klice,imaju u Yu Lucasu za 3100 rsd,univerzalni Bravo-a,Marea.Pit'o juce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poštovani Bokija,

Koristim priliku da Vam izrazim uveravanje da vaše mesto predsednika kluba ljubitelja Šuc-plehovaca mojim budućim angažovanjem ni jednog momenta neće biti ugroženo, naprotiv!. Koristiću svaki slobodan a i neslobodan trenutak da istaknem vaše zasluge u razvoju kluba ljubitelja šucplehovaca te će te u meni i ubuduće imate odanog, vernog i pouzdanog sledbenika...

Sutra zovem YU Lucas. Duboka zahvalnost

Druže Miče (Srbije ti kliče), uveravam te da firmu koju si pomenuo ni u usta ne uzimam, sem za eventualne potrebe žabica za podizače prozora. Sve ostale cene su im za padanje u nesvest i dovodjenje u fazu predinfarktnog stanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Druze Mice Srbija ti klice,imaju u Yu Lucasu za 3100 rsd,univerzalni Bravo-a,Marea.Pito juce.

Nosio sam ja taj univerzalni u TIM servis i nema veze :realmad: sa JTD-om,odozdo,em je kraci,em je uzi,em prednje kacenje koje je najbitnije,uopste ne odgovara na moj auto,a nisam bas hteo da stavljam nesto sto ce da mi podleti pod tockove cim predjem 100 KM\h,a i Miki nije bio za to.

A pitaj i Mikija,pa ce ti i on reci da svaki sus pleh na kom pise Bravo/Brava nema veze sa Mareom :yes ,a na univerzallnim jos pise i benzina :huh: ,e to tek nema veze :evil: sa JTD-om odozdo.

Ja kapiram da ovi u Yu Lucasu,prodaju robu MADE IN TAIWAN(ovaj univerzalni koji sam ja nosio u TIM bio je odatle,inace iz AP sporta),a posto se u Aziji ne prodaju dizeli,logicno je da ljudi ni ne prave delove za iste,jednostavno nema potraznje na njihovom trzistu.

Gosn.Damjanovicu,cena sus pleha u Delti je potpuno ista(razlika u par stotina dinara) kao i cena sus pleha za naprimer Skodu-Octaviu(slicna klasa automobila),proverio kod kuma koju radi u Skodinom ovlascenom servisu.Inace proverio sam jos dva ovlascena servisa Fiata,jedan u BG-u i jedan u Novom Sadu,cena je ista kao u Delti.

A to je iz prostog razloga zato sto je deo orginalan,a i Vi cete videti razliku,ako uzmete UNIVERZALNI i naletite na neki polovni orginal,sve je drugacije od kvaliteta plastike(orginal je izdrzljiviji,a drugi je krt),samog oblika,rupa za kacenje a napomenucu samo da ovaj orginalni koji sam ja nasao,kao polovan,sa unutrasnje strane ima zvucnu barijeru,u vidu penastog materijala,koja ce dizel uciniti tisim.

Ovom pricom ne opravdavam previsoku cenu 3 kile plastike,orginalnog dela,ali je orginal ipak orginal,a cena je slicna za bilo koji auto klase Vase Lancie,moje Maree ili Octavie kod bilo kog ovlascenog uvoznika i prodavca,valjda imaju neki razlog za to,jedan je sigurno kavlitet dela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahahah,Ja mucenik imao od Maree pa sam morao da karabudzim na bravo jer je malo veci a ti naleteo na original za Bravo a imas Mareu.Za kvalitet si u pravu,ali,ni original ne moze da prezivi kucova od desetak kila (uredjen je imao 6,sto mu dodje 500 dinara po kili pecenja) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marea je šira od Brave i Brava (osim možda HGT-a) pa zato ne može pleh od Brave na Mareu.

Ma koji će nam taj pleh, putevi su super, nema toliko rupa i prašine. Mislim da nema potrebe za tim. :horse:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ja se lomim da odradim od aluminijuma,jos kad bi odradio od dijamanta...viiii.Ne mora da bude ko original alda poklapa bitno i da nema udarne ivice da svira.Sa unutrasnje strane moze da se zalepi neki antifon materijal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da,Bokija,taj prvi,univerzalni je verovatno od Brava\Brave,a ovaj polovnjak sam nasao za Mareu,mada Mikisxy kaze da i ako je ovaj drugi sto sam naso orginal,izgleda je za Mareu TD,a ne JTD,pa je morao malo da buzdi,ali ne previse-toliko o UNIVERZALNOM shus-plehu i njegovoj montazi,kad za TD i JTD nije isto.

A sto se tice orginal shus pleha i udara,kaze mi Kum,da su imali slucaj Octavie,koja je naletela na nesto zestoko odozdo,dovoze je na shlepu,ulje curi na sve strane :cry: ,i kad su je podigli na dizalicu-shus pleh chitav :lol: ,oni gledaju ne veruju :shock: , verovatno je bilo nesto tupo zbog cega je pukao karter a shus pleh ostao citav, :dry: ironija sudbine se poigrala sa to Skodom.

Maki ne bi ni ja stavljao shus pleh,da mi nije zaribao lager alternatora,pukao njegov kais,spala remenica i poceli da skripe spaneri i kaisevi :sick: ,a sve to je vrlo moguce da se desilo,jer mi je voda\so zalivala sve spanere,kaiseve i alternator,pa su se sprali malo vise nego sto je trebalo,a ne treba da ti pricam sta se desava ka ti zakuje neki spaner i pukne kais :crazy: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvar izgleda pomalo tragikomično, ali problem ume da zada glavobolju:

nRqsJ.jpg

nQw5r.jpg

Mikovo razmišljanje o uzrocima stradanja remenice, PK kaiša, španera i zatezača ima potpuno smisla obzirom da nedostatak ovog "udarnog" (schutz, nem.reč., čita se "ŠUC" - nemojte šus) pleha sprečava zapljuskivanje ovih delova snegom, rizlom, a da me pominjem ,toliko nam dragu, industrijsku so!

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo kako izgleda taj deo - gledan kada se vozilo podigne na dizalicu. Svaka mogućnost kačenja za ivičnjak, ili oranja trave isključena, a kamo li zapljuskivanje rizlom ili snegom u zimskom periodu

VuPnr.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo uradjen domaci...Kod Bravo-e Maree to cudo ne moze da spreci otkidane branika jer se napred uvlaci NA branik,pa dole ostaje ivica spojlera od jedno 2cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam veći problem s tim što mi je karter niži od branika, pa onda ako branik i prođe ivičnjak karter ne prolazi :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovla :welcome: jesi pogledao odozdo da slucajno nemas nosac auspuha na karteru :nuke: ,jer je on obicno najniza tacka na motoru,i znam da ga kod Marea masovno skidaju i bacaju u djubre,jer kad on zakaci nesto,cupa srafove kojima je usrafljen u karter :rant: i eto belaja :crybaby: !

Inace ima jos jedan problem kod dizela i kacenja ivicnjaka i kojecega, :evil: a to je tezina motora :yes ,zbog tog opterecenja prednje opruge,prime trajnu deformaciju i slegnu se taman toliko da kacis sve zivo odozdo(pogotovo kad se auto "slegne" :wallbash: pri silasku sa ivicnjaka npr),a dokaz su vam gomile marea,brava,stila,dizela kojima je prednji kraj primetno nizi,od zadnjeg i izgleda kao da ce da zaoru asfalt :huh: ,a takvi sigurno nisu bili prvih godina voznje :no .

Gosn.Damjanovicu,ove slike ste odradili super :thumbup: ,sve jasno i pregledno,i bas me zivo interesuje da li ce vam ovi iz Yu Lucasa naci shus-pleh za relativno redak auto kao sto je vas,pa ako Vam nije tesko kad ga dobijete i ako uspete da ga namestite,javite na ovoj temi.

Posto su mene zavlacili 2 meseca :realmad: ,kao dobice ga,ja rezervisao i ostavio svoj tel,posle dva meseca cekanja,pozovem ih,jer se oni ne javljaju :question: ,da bi mi oni rekli da im je stigao JEDAN,i oni ga prodali :rant: ,taj koji je rezervisan na moje ime,milsim sta reci :evil: .Posle nekog vremena,posto nigde nisam mogao da ga nadjem,samo benzinci za Barva\Bravu i univerzalni,koji ne odgovaraju na moj auto,pozovem opet Yu Lucas-i naravno opet ista prica :angry: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa mislim da nije... konretno imao sam situaciju na parkingu sa ivičnjacima na kraju... i lagao sam prilazio jer je visina bila diskutabilna, a hteo sam da naiđem do točkova jer je parking takoreći kratak... i onda sam u nekom trenutku udario NEČIM. Vratim auto možda 5-10cm i izađem napolje i vidim da je branik iznad ivičnjaka tj. da nisam njime udario... pogledam malo bolje i primetim da se radi o karteru... srećom nije bio jak udarac pa se nije odvalio, ali sam tek tada primetio da je niži od branika i da treba da razmislim malo o tome :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi Miče (Srbija...i tako dalje..)), znam gde imaju sigurno sve delove. Naručuju, otvaraju nalog, uzmu tačni seriski broj karoserije, godište, motora...sve sve sve.... Odmah vam kažu i orijentacionu cenu uz strogu napomenu da se cena obračunava na dan isporuke prema prodajnom kursu evra, da je montaža tog dela obavezna u tom servisu, i da za ugradjeni deo fabrika daje garanciju od godinu dana, a majstori koji će da montiraju daju garanciju od 6 meseci. Avans je 30%.

Tako sam ja predprošle godine, prepun ljubavi (ovo su već erotski elementi) i zanosa usled kupovine polovne Lybre želeo da otklonim nedostatak nefunkcionisanja klima uredjaja, i lakomo naručio originalnu cev od Lanče. To je dvostruka aluminijumska kriva cev koja ide od prednjeg dela (kompresora klime), pa do klima uredjaja... Ukupna dužina al.cevi nije bila duža od 1.20. Stigla je za 7 dana. lepo zapakovana u kartonsku kutiju, sa otštampanim logoom automobila na 1000 mesta, sve onako "talijanski", pa unutra celofan, pa uputstvo majstoru za montažu... (cenu još i ne gledam!!). Znači, obična dupla Al.cev!

Montaža trajala pola sata. Ja "mali privrednik-veliki mučenik" sa samouverenih 200 e. u novčaniku, hrabro prilazim obračunskom odeljenju servisa, uzimam račun u ruke i primećujem na njemu izbos od 27.500 din. Podelim ja to sa 75 (koliko je bio evro u to vreme) i doživim lagan osećaj klecanja u kolenima, obzirom da su onih 200 komada bili potpuno bezvredni u odnosu na traženi iznos na računu. Šta ću sad, majstori montirali, klima radi, ladno u kabini, napolju +42..trči od Tošinog Bunara kući, po novih 200 komada - da ne davim: originalne dve cevi sam platio 400e. sa sve taksi vožnjom, sačekivanjem ispred kuće, prelaskom preko Brankovog mosta... Ja više tamo ne idem-pošto "dobar dan" košta 2.500 din, a u Delti - isto tako, samo x2 Prema tome, ako ima neka prodavnica koja to drži, ili neki otpad koji taj deo ima ispravan - može. U suprotnom-HVALA. Neću da ga vozim po zimi, a od ivičnjaka ću da bežim ko djavo od krsta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se sa Vama,da je ovo iskustvo ravno nekom horor filmu :X

Samo mi uopste nije jasno :question: kako Vam nisu rekli cenu dela koji ste Vi porucili,ni okvirnu,a onda Vam je nisu rekli ni kad su Vam ugradjivali deo,da bi ste je saznali tek kad je stvar gotova :wacko: i kad je doslo do toga da morate da idete do kuce po novac ili da skidate ugradjeni,a nenormalno skup :rant: ,deo.

Vas i donekle mogu da razumem,sto niste pitali nijednom za cenu(mada mi je amlo cudno)-najvaznije Vam je bilo da Lancia bude dobro :wub: ,ali taj servis :veryangry: ,a znam i koji je na Tosinom bunaru,koji musteriji ne govori takvu cifru,dok ne ugrade sve,i dovodi klijenta u tako neprijatnu situaciju-to ne mogu da razumem i mislim da je krajnje neprofesionalno sa njihove strane.

Nadam se da ste ovo Vase neprijatno iskustvo :sick: ,stavili u topic servisi pozitivna\negativna iskustva,da ljudi znaju da beze odatle glavom bez obzira :ermm: ,a licno znam jos dvoje ljudi koji su i pobegli odatle :rtfm: ,a bili su stare musterije,cim su poceli da ih sisaju-zbogom :welcome:

Inace bas sam njih zvao za cenu shus-pleha :crybaby: i ista je kao u Delti,u dinar,a takva je bila i u Novom Sadu :veryangry: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto: dao sam im avans od 50e (oko 3.800 bilo u to vreme). rekli su mi "okvirnu" cenu oko 15.000. Oduzimanjem avansa dolazi do ostatka za uplatu od otprilike 11-500-12.000. To mu dodje taman toliko da im dam tih 200 e. i da ostane za jedno "ladno". Medjutim, račun sa sve carinama i porezima je bio 22.000, pa ponovo pdv, pa njihov radim 5.500, sa punjenjem gasa....i taksi vožnja u trjanju od 1 sata hiljadarka. Eto. Ima tu nešto što se meni posle vrtelo po glavi. Ajde sve u radu račun, ali originalne narudžbenice, fakture talijanske, izveštaj o carinjenju robe - to nigde nisam video. Samo zbirnoi račun sa radom i fiskalni račun!. Ma kažem Vam, nije mi u pola pet popdne bilo uopšte stalo da se sa bilo kim raspravljam, pogotovu na preko 40 stepeni!. Daleko im lepa kuća i kraj. Ko je tu sve ugradjen, koga sam sve častio ručkom, mogu da mislim. Jedno je sigurno: ja od tada nemam sa njima nikakve više veze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cela ta mutljavina mi lici na servis AP Sporta na auto putu kod Lastine garaze.Oni su skloni takvim poslovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Bokija, slabo čitaš malo opširnije postove... :whistle:

...trči od Tošinog Bunara kući...
...ali taj servis :veryangry: ,a znam i koji je na Tosinom bunaru,koji musteriji ne govori takvu cifru,dok ne ugrade sve,i dovodi klijenta u tako neprijatnu situaciju-to ne mogu da razumem i mislim da je krajnje neprofesionalno sa njihove strane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bre Bokija :lol: ,ajd da smo jednom spomenuli gde je servis,nego par puta :yes ,i sigurno nije AP :no .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma meni je odma bilo u glavi AP na Auto putu,pa sam procito da je iso ka Tosinom bunaru....greska. :wallbash: Zvinte zbog mentalnog lapsusa,godine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto Servis Centar (pa prezime vlasnika) - Servis i prodaja novih automobila (naših) ... Tošin Bunar

osnovna delatnost:

Prodaja vozila

•Servis u garantnom i vangarantnom roku

•Servis i ugradnja auto klima

•Limarsko-farbarski radovi

•Tehnicki pregled i osiguranje

Imamo zajednicki cilj, ostvarimo ga...

Generali ciljevi politike kvaliteta auto centra Bogunović:

Maksimalno zadovoljenje zahteva i očekivanja korisnika

Povećanje efekata poslovanja

Stalni razvoj auto centra

Uvećavanje standarda i motivacija zaposlenih

Boldirani tekst sam ja uveo kako bih skrenuo pažnju na osnove gemeračnih ciljeva ovog centra, kao i načun kako ih postići.

(Bokija, nije AP sport)

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

INFORMACIJA za predsednika kluba ljubitelja Šuc plehova:

Za Lybru ne postoji trenutno ovakav deo u Beogradu, (proverio u YU LUCAS-u) ali ljubazni službenik u DELTA AUTU mi je saopštio da je ovaj deo moguće poručiti, a da isti, bez montaže "franko servis" košta 21.000 din. ....te je za očekivati da će isti po ulasku vozila u servis i otvaranju naloga (koji se naplaćuje), i ugradnje (koja se takodje naplaćuje) izneti blizu 300 e. Iskopaću ga vala na otpadu makar išao u Podujevo!

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...