Jump to content
FAS Goran
oktopod

Fiat Punto mk.2 - koje kvačilo uzeti?

Recommended Posts

Evo me opet sa ovim problemom naime nisam prsao ni 1000 km od kako sam zamenio set kvacila i danas mi je kvacilo opet zalepilo za patos 3 puta i ja ga vratim nogom i sve normalno posle radi. Takodje mi je tri puta menjac ispao iz brzine da li je moguce da ovako brzo ode novi set kvacila? Mozda majstor i nije zamenio sve, ako ima neko neki savet kako da resim ovaj problem molim za pomoc, zanima me da li ovakav problem moze da pravi cilindar kvacila?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam ja se jako slabo razumem, znam da mi je bilo propalo kvacilo nekoliko puta i onda puklo i nije moglo da se pritisne. Majstor rekao lamela probila korpu i mora sve da se menja. Ja sam mu poverovao i on je valjda zamenio platio sam 16500din popravku. Rece mi da je otisao i cilindar kvacila ali da ne mora da se odma menja nesto je on uradio.

E sad opet ista prica propalo mi kvacilo tri puta za jedan dan i zalepilo, malo sam ga nogom pipnuo i ono se vratilo i kao sto rekoh ispao je iz brzine tri puta tokom kretanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objasniš fino šta je problem, nema razloga da odmah kreneš sa nekom drugom vrstom ljubaznosti... :D:thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li postoji nesto kao Original Sachs koji moze da se nadje u Srbiji i da li je generalno preporucljivo stavljati "strane" marke delova na Fiat vozila, ciji je original set Valeo ?
Uskoro sam pred zamenom pa sam u potrazi za necim sto ce koliko toliko sigurno da traje... Ako moze malo detaljnije, hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isao sam po nekakvo hidraulicno ulje, i pogresio sam i usao sam u pogresnu radnju. Magacin firme, koja uvozi SACHS.

Cena za punta mk2 kosta 9700 dinara. Ne zvuci lose...mislim da je kvalitetnije od onoga u AP sportu...

HEMTEX

Mike Alasa 46

011/3283-554

Samo moraš da paziš, i SACHS ima fabrički reparirane setove. Na kutiji mislim da ne piše, ali po bar kodu može da se proveri na njihovom sajtu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni pocinje polako lamela da proklizava uzbrdo u petoj i nekad u trecoj kad ga bas potopim ali na par sekundi da li moze sta da se zezne ako se vozi dok se bas ne pogorsa u normalnoj voznji nista se ne desava, samo kod naglih ubrzanja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji set kvačila uzeti?

Nađem u Euroautu Valeo za 9000 i Luk za 10800? U Kitu su za oko 1000din jeftiniji. Sad, neko kaže da u Kitu znaju da budu i reparirani setovi a u Euroautu su valjda novi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tačno mi je prodavac rekao za još jedan set ali je rekao neko ime, čini mi se na R ili M ne sećam se, i cenu oko 7000, nije ništa pominjao original, mada je verovatno to to. Sad ispade da je original dosta jeftiniji od ostalih, opet ne znam šta uzeti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda ti pomenuo Mecarm,to preskoci,losi setovi,korpa u vecini slucajeva trese malo nakon montiranja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da govoris iz mnogo licnog iskustava :D Jer ja imam licna iskustva sa nekoliko vozila i nabavljao sam sigurno 20ak setova raznim ljudima i vozim tu MecArm korpu sa sinter lamelom (tj preciznije vozim trecu lamelu na jednoj korpi koja je svaki put poravnata jer su lamele potrosene do nitni)  i nikakve probleme nismo zabelezili... Jedino sto su ljudi primetili je da korpa ima veci pritisak tj jaca pera pa je malo nezgodnije pustanje kvacila tj malo je "sportskije"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moguce da je pomenuo Mecarm ali nisam siguran.

Pretpostavljam da "original" znaci onaj koji se stavlja u prvoj ugradnji? Zar onda taj set nije najbolji? A opet je osetno jeftiniji od Luk-a za koga sam cuo da je odlican. Razlika u ceni je otprilike za ruke za majstora.

Pare jesu bitne, ali opet necu da ustedim nekoliko hiljada dinara na delu koji treba da me sluzi par desetina hiljada km. Zelim da kupim kvalitetniji deo ali u ovom slucaju nisam siguran da skuplje znaci i kvalitetnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...