Dragon 23 Posted October 18, 2009 Quote Model Capri, kompanije Ford, vraća se na scenu i to u modernom dizajnu. Ovaj automobil svakako će biti "must have" model za 2010. godinu, a predstavlja verzirani Ford Focus sa troja vrata. Ford ovim kupeom cilja mlađe kupce, koji imaju stila, a na tržištu će biti glavni konkurent modelima Scirocco i Megane Coupe. Capri će doći u verzijama sa benzinskim i dizel motorom od 1,6 litara. "Benzinac" će imati snagu od 178 konja, dok će "dizelaš" imati 128 konjskih snaga. Oba motora opremljena su najnovijom tehnologijom za smanjenje emisije štetnih gasova. Šuška se i o ekskluzivnom modelu iz samog vrha koji bi trebalo da bude opremljen petocilindričnim turbo motorom od dva litra. Automobil, koji se nije proizvodio od 1986. godine novu premijeru doživeće na salonima automobila početkom naredne godine. 1.6 178 ks.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted October 18, 2009 Iznenadjen sam kako neko moze da pljune na sopstvenu ikonu.Stvaro je lep automobil,al nema veze sa Caprijem.Zamisli sad kad bi Mustang ime okacili na neki auto koji nema nikakve veze sa starim.Ovo je cisto prodavanje brenda,bez obzira sto su ga stavili na nesto sto nema nikakve veze sa originalom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dragon 23 Posted October 18, 2009 Slazem se, Capri je ikona... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9783 Posted October 18, 2009 ..taj 1.6 benzinac je Turbo ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 18, 2009 Iznenadjen sam kako neko moze da pljune na sopstvenu ikonu.Stvaro je lep automobil,al nema veze sa Caprijem.Zamisli sad kad bi Mustang ime okacili na neki auto koji nema nikakve veze sa starim.Ovo je cisto prodavanje brenda,bez obzira sto su ga stavili na nesto sto nema nikakve veze sa originalom.Pazi kad se u potpunosti slazem sa bokijom Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markedjani 0 Posted October 18, 2009 Tuga božija... još je prednja vuča.Bolje da su ga nazvali sport Focus ili tako neki andrak. Taj 1.6 sa 178ks je tzv Eco-boost iliti ekološki naziv za turbo motor... zvuči čistije Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted October 18, 2009 Ovo nosi ime Capri Bilo bi to sve u redu da se zove bilo kako drugacije,ali staviti legendarno ime na ovakvo vozilo ,koje ruku na srce deluje moderno i zanimljivo,ali nema 1% Caprijevog nasledja,osim sto ima 3-oje vrata ,njima iz forda je i to ocigledno bilo dovoljno da ga nazovu Capri Zastranili ljudi sa,kako ga oni zovu KINETICKIM DIZAJNOM ,a sta zna kompjuter-kineticar kako je izgledao pravi i jedini Ford Capri Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted October 18, 2009 ljudi bre ovo extra izgleda !!! a što se naziva tiče ajde recite mi šta golf 6 ima sa golf 1 - ništa ...dakle, ameri uštedeli razvoj par među generacija i iz naftalina izvukli naziv Capri i stavili na vrlo lep auto !!! i budimo iskreni Capri nigde osim u UK nije imao neki kultni status em zbog kvaliteta em zbog motora ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted October 18, 2009 Skroz se slažem sa gosn KGB-om. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted October 18, 2009 Svaki Golf ima slicnosti sa prethodnikom,a svi Golfovi vode korene od Golfa 1,i nije bas da nemaju nikave veze(kao ovaj novi capri sa starim) golfovi ipak imaju neke slicnosti,u konceptu,proporcijama i klasi kojoj svi golfovi pripadaju,naravno da ne moze Golf 6 bude isti kao Golf 1.Pritom Golf(verzije:3 vrata,5 vrata i karavan) nije bas ostavljao isti utisak medju ljubiteljima automobila kao i Capri(sportski kupe dvosed-zadnja vuca) u svoje vreme-totalno razlicite klase automobila.Ovo sa caprijem bi bilo u redu,da vec gomila proizvodjaca nije uradila veoma uspesne rimejkove svojih hitova:mini-moris,fiat 500,wv buba itd,dakle svako od proizvodjaca se potrudio da na pravi nacin proslavi svoj orginalni model,i na neki nacin mu produzi zivot,a i Ford je to nekad numeo sa Mustangom i modelom GTO,a evo i slika:GTO:Mustang:bar po meni ovo su mnogo uspeliji naslednici slavnih imena,nego ovo sa Caprijem,ali ukusi su razliciti,svaciji postujem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted October 18, 2009 Mik,nek si im reko.Svaka ti ko Njegoseva.Slazem se sa Mikom u potpunosti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted October 18, 2009 (edited) mik druže, apsolutno nemogu da nađem nešto zajedničko između Caprija i pomenutih VW Bube, Fiće, Minija, što nisi spomenuo i 2CV ( Spaček) mada ga citroen nije uradio ali jeste neku vrstu rimejka Ajkule koji je opet promašaj (po meni), ili reno 4 ??? Činjenica je da su modeli koje si nabrojao bili u proizvodnji po više decenija i zaslužni su za motorizaciju većeg dela planete ( pre svega zbog cene što - rimejkovi neispunjavaju) i kao takvi su zaslužili kultni status prilikom rimejka...Ford je to ispoštovao sa modelima Mustang i GTO - GT 40, ali je verovatno procena marketing timova Forda-a( koji su mnogo stručniji po ovom pitanju od nas ovde ) zasnovana na činjenici da se Capri proizvodio samo jedva 10-tak godina ... konačno jedino što nisu ispoštovali kod naslednika je zadnja vuča ...( ali ko da je to bitno kad će elektro automobili uskoro zavladati ...) Edited October 18, 2009 by KGB Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted October 18, 2009 (edited) KGB,prijatelju ,hajde da pojasnim slicnosti Caprija sa ovim gore navedenim kultnim modelima,a da shvatis o cemu pricam pomoci ce ti i ako pogledas ovaj linkhttp://www.google.com/search?q=ford+capri+...lient=firefox-atu ces naci klubove obozavatelja starog Caprija,sirom sveta: UK,Belgija,Madjarska,Norveska,Holandija,Novi Zeland itd,sve u svemu vole ga sirom planete i to zato sto je bio kultni a ne bilo koji.E sad ako iz svega ovoga nisi shvatio zasto je ljudima ovaj rimejk cudan i nije na mestu,onda ti ja tu ne mogu pomoci.Meni je cudan i pogresan,u tom smislu da su prepametni fordovi menadzeri iz marketinskog tima izneverili gomile obozalaca sirom sveta,izbacivsi nesto ovakvo pod ovim imenom,ali mozda ja gresiam-a ti imenadzeri ste u pravu,vreme ce pokazati.a evo ti i linka nasih drugara iz Ford cluba sa dosta informacija o ovom kultnom modeluhttp://www.fordclubserbia.org/forum/viewto...?f=60&t=348 Edited October 18, 2009 by mik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markedjani 0 Posted October 18, 2009 Capri se proizvodio od 69 godine do 86 godine... ako je to 10 godina... onda sam ja kraljica engleske A što se tiče motora... ja ne znam šta je tu bilo loše ?Imao si od 1.3 sa 60ks pa do 2.8 sa 180ks Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted October 18, 2009 ajde možda sam ipak pogrešio ( nit pratim Ford preterano, a njihove sportske kupe -modele još manje) o Capriu sam samo gledao emisiju Top gear ( ili Car dealers) gde su ga ispljuvali ...nije ni isključeno da su mozgovi ovu fotku namerno pustili baš da provere raspoloženje obožavalaca ....@markeđani - nije ni 10, ali ipak nije ni 30,40, 50 kao ostali koji su gore pominjani ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markedjani 0 Posted October 18, 2009 Pa ček kako možeš da komentarišeš uopšte o nekom autu ako te on apsolutno ne zanima i ako nemaš nikakvo znanje o njemu ? Tvoje znanje o capriju se svodi na Top Gear gde su informacije 100% tačne kao i u dnevniku 90-ih godina Ja komentarišem samo ono što znam i što me zanima... u slučaju Fiata najviše volim matore Fiate sa zadnjom vučom,više puta sam na teme tih matorih Fiata komentarisao. Ostalo me ne zanima i ne komentarišem Quote Share this post Link to post Share on other sites
BKS_tmo 0 Posted October 19, 2009 Katastrofa! Pa ovo čak i nije coupe nego Hatchback... još veća katastrofa! Pogon na prednje točkove... najveća katastrofa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 19, 2009 Automobil moze postati ikona cak i ako se proizvodi samo par godina - to nije merilo. Takodje, misljenje Top Gear trojke (koje inace obozavam) nije merilo. A pogotovo misljenje nekoga ko se ni ne seca Caprija nikako ne moze biti merilo.Tako da,... zakljucili smo da je ova rasprava potpuno suvisna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted October 19, 2009 @markeđani - komentarisanje je slobodno u ovoj državi i na ovom forumu imao ja precizne podatke ili ne, zato se ovo zove forum - odnosno mesto za razmenu mišljenja @chikavili - nesumnjam da ikona može da se postane posle samo par godina proizvodnje, ali pravo na svoje mišljenje ima svako na ovom forumu ili smatraš da treba svi da se ukalupimo u većinsko mišljenje ??? konačno ako ste mene jednog svi vi ovde napali ovako složno i sa ujednačenim stavom onda apsolutno ostaje da - nije ni isključeno da su mozgovi Ford marketinga ovu fotku namerno pustili baš da provere raspoloženje obožavalaca i tržišta ...Toliko od mene na ovu temu !!! :welcome: :cool: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted October 19, 2009 Zao mi je ako se iko posle ove price oseca napadnutm ili povredjenim ,ovo bi stavrno trebala da bude samo razmena misljenja,ali uz uvazavanje misljenja ljudi koji mozda nesto vise poznaju neke modele automobila od drugih.Na primer,meni je osnovno merilo o ovome misljenje naseg drugara Markedjnija ,koji je siguran sam najkompetentniji ,od nas, za pricu o modelima Forda,mogu da se slozim sa njim ili ne,ali svakako cu ga uzeti u obzir.That all folks,od mene,o ovome . Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 19, 2009 KGB - Da li je neki auto ikona ili ne nije stvar mog ili tvog (jos manje) misljenja vec cinjenica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted October 19, 2009 chikavili - da gospodine !!! sa velikim mišljenjem Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 19, 2009 Posto ocigledno nista ne razumes i sve mora potanko da ti se objasni, evo veceras sam raspolozen da objasnjavamNaime, nisam mislio da je moje misljenje "vece" od tvog (nemam taj kompleks), vec da imam vise prava na misljenje u ovoj raspravi iz prostog razloga sto se JA SECAM Caprija dok se jos proizvodio i BIO IKONA cak i na ovim prostorima, za razliku od tebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites