Jump to content
FAS Goran
Manfred

Ovlašćeni servis za Opel / vožnja tuđeg auta iz servisa

Recommended Posts

Evo jednog zanimljivog klipa koji pokazuje šta radi radnik Opelovog ovlašćenog servisa sa Corsom OPC koja im je ostavljena. Nažalost nije znao da je sve vreme sniman i da auto ima gps uređaj

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WzpdefAccQE

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

A to je bilo pre barem dve godine u Auotprometu na Bežaniji. 

Vlasnik je prvo hteo da se nagodi da ne pusti to u javnost - ali tipa tražio je novu Antaru ili tako nešto - ovi ga odjebali, ovaj ih objavio. 

I naravno, srpsko tržište, ne znam ni da li su kaznili ovog servisera, a meni bi bomme i auotpromet stradao da sam ja neko mudo u Opelu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ja bi ovog sto je vozio olupo o zemlju. Jer takvo izivljavanje je ne dopustivo. Jeste da ovom autu to ne skodi nista,ali tako moze da ga vozi samo vlasnik i niko drugi,a ne neki serviser koji je ne izivljen kao malo dete. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dimitrije slažem se u potpunosti. Odmah bih im oduzeo licencu zbog ovoga. Možda baš neko sa Bežanije neće uzeti nov Opel jer će im biti frka da i njihov auto neko ovako ne izmaltretira nekažnjeno.

 

Isto tako mislim da bi sve najbolje prošlo po Autopromet da su da ličoveku auto i da se ovo zataška. Ovako bi u normalnoj zemlji imali mnogo veće gubitke od tih 20 000 i kusur evra koliko Antara košta. Ali sve ovo i može da prođe jer smo mi indijanska zemlja i kod nas je sasvim normalno da kad predaš auto doće Mića i potera ga prvo do blokade, pa posle dijagnostikuje kvar. Baš zbog toga sam ja i prestao da održavam auto kod ćaletovog drugara jer mi je bilo nepojmljivo da neko hladan turbodizel maltretira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet ni to nije dobro rešenje. Polupaš ti njega, on za par dana tebe i tako u krug, a evenutalnu štetu niko ne snosi.

Zbog toga bih ja mnoge stvari iz korena menjao. Imamo u svakom trenutku u Beogradu barem 20 radara koji kažnjavaju za prekoračenje brzine od 10%, a nijednog policajca koji bi npr došao u Batajnicu i zaradio platu za 5min jer niko neće pešacima da stane bez obzira što prelaze preko obeleženog pešačkog. Pa posle ode sa kolegom jer je prijavljeno divljanje kolima od strane radnika servisa, pa evo još jedne plate i za čas bi se napunio budžet bez lupanja po ušima svakog ko zaradi 500e mesečno.

Da je zbog ovog Autopromet izgubio licencu ovlašćenog servisa i još 50% mušterija kako to i ide u normalnim zemljama ne bi se ni ovo dešavalo, a ovaj nesrećni vlasnik bi jako lako dobio i 3 nove Antare preko tužbe

Share this post


Link to post
Share on other sites
I kanadski serviseri praktikuju ''probnu vožnju''

 

audi%20a4%208.jpg

 

Kako piše B92, tokom proteklih godina bilo je primera da u pojedinim ovlašćenim servisima u našoj zemlji majstori odvezu klijentov automobil na ''posebnu test vožnju''. Vlasnici obično nikad ne saznaju za takve izlete, osim u slučajevima kada u vozilu imaju ugrađenu kameru ili kada se tokom test vožnje dogodi nešto nepredviđeno. Da i serviseri u Kanadi imaju običaj da se posluže mušterijinim automobilom bez njegovog znanja, svedoči slučaj koji se dogodio u jednom servisu Audija, u Kalgariju. Kris Džekson odvezao je svoj Audi S4 u predstavništvo Audija u tom gradu, u okviru kog se nalazi i ovlašćeni servis, i ostavio auto tokom vikenda.

 

Međutim, u subotu je shvatio da je nešto zaboravio u vozilu, pa je svratio do predstavništva. Na njegovo iznenađenje, automobila tamo nije bilo. Kada je jednog od zaposlenih pitao gde je njegov Audi, ovaj mu je odgovorio da ne brine, da je tu negde na parkingu, ali da trenutno ne mogu da ga pronađu. Džekson je obišao čitav parking tri puta, ali vozilu nije bilo traga. Ponovo je insistirao da mu zaposleni pronađu automobil, ali bez uspeha. Nakon duže rasprave, najzad je pozvao policiju, koja je utvrdila da je jedan od mehaničara "pozajmio" njegov S4 tokom vikenda i otišao svojoj kući.

Vlasnik servisa objasnio je Džeksonu da je mehaničar ustvari odvezao automobl na dužu test vožnju, kako bi video u čemu je problem sa navigacionim sistemom. Kada je automobil vraćen vlasniku, utvrđeno je da je tokom test vožnje serviser prešao gotovo 500 km.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Odvezete auto kod majstora, a on ga dobro provoza

 

odvezete-auto-kod-majstora-a-on-ga-dobro

 

Pored dobrog frizera najteže je nači dobrog auto-mehaničara. Pre svega bitno je da imate poverenja u njega inače vam se može dogoditi isto što i ovom vlasniku Mercedesa. Kada tražite majstora za svoj auto vrlo je važno da je pre svega dobar u svom poslu, da ne želi da vas prevari, da radi pažljivo i odgovorno, da poštuje rok koji je obećao a da ne naplaćuje previše. Ovo traži vlasnik automobila koji vredi par hiljada evra. Šta tek reći za očekivanja nekog ko je za svoj automobil platio preko 50.000 evra? Pomislio bi čovek da je takav automobil jedino siguran u rukama ovlašćenog auto servisa.

Da se i kod ovlašćenog servisera možete neprijatno iznenaditi (ne)kvalitetom usluge pokazuje primer vlasnika Mercedesa E300 koji je za svoj automobil platio nešto preko 50.000 evra. Kako je još uvek bio u garantnom roku otišao je do ovlašćenog servisera kako bi popravio senzor na točku. Međutim kada su mu vratili automobil primetio je da pređena kilometraža nije mala. Kako je imao kameru u automobilu rešio je da pregleda snimak. Tada je video kako su se mehaničari vozili u njegovom Mercedesu i to veoma bahato i neodgovorno. Kada je otišao u servis da se žali nisu želeli da mu ponude nikakvu nadoknadu, čak ni izvinjenje. On je svoju priču preneo medijima i od tada sporni serviser odbija da mu pruži bilo kakvu uslugu. Podsetimo radi se o ovlašćenom serviseru Mercedes vozila. Zato zapišite kilometražu kada automobil ostavljate majstoru na nekoliko dana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostavio svoj Ford Focus RS u servisu, a nakon preuzimanja je pogledao snimak kamere...

 

192229-ford rs.jpg

 

Vlasnik ovog Focusa RS iz SAD-a baš i nije imao najbolju nedelju. Iz Forda su ga pozvali u servis zbog opoziva vezanog za problem s glavom motora. Ipak, salon je trebalo sve da reši o svom trošku i Karol Zwolinski je trebalo da izađe s osmehom na licu. Ipak, kao da je imao nekakav predosećaj - u svoj ''hot-hatch'' je stavio malu kameru na jetrobransko staklo koja je zabeležila šta se sa njegovim limenim ljubimcem dešavalo u servisu. To se pokazalo dobrim potezom. Doduše, možda bi bilo bolje da to nije video, ali ovako će bar moći da ''utera'' pravdu.

 

Naime, otkrio je da je jedan zaposleni učio drugog kako da vozi auto s ručnim menjačem. Da, dobro ste pročitali - ''specijalci'' iz servisa su mislili da je ovo odlična prilika za nešto tako. Prvo se čuje objašnjavanje iskusnijeg kolege u kome mlađem saradniku objašnjava kvačilo i proces kretanja. Naravno, kako to obično biva kod početničkih vožnji, bilo je puno neuspelih pokušaja kretanja... Karol je za ''Jalopnik'' izjavio da je automobil bio u servisu 4 dana, a kada je pogledao na brojčanik i video da je ekipa iz servisa napravila 16 kilometara znao je da ga na kameri čeka snimak koji verovatno ne želi da vidi. Tako je i bilo - pogledajte video:

 

 

Kada je snimak pokazao u servisu rekli su mu da će razgovarati sa šefom i da će mu se javiti. To se nije dogodilo uprkos pozivima i mejlovima koje im je slao pa je zato odlučio da sve postavi na YouTube. Priča je brzo osvanula na ''Jalopnik''-u, a kako to obično biva, tada mu se javio salon koji mu je ponudio besplatno održavanje automobila u određenom periodu. Ipak, pitamo se da li vlasnik želi da opet poveri svoj automobil ovakvim majstorima?

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, bio sam vlasnik Fiat Brava, ali posle odlaska preko grane sam se ponovio opel mokkom, 2014. Interesuje me da li neko ima iskustva sa Autoprometom u Bg, treba da radim veliki servis i dobio sam dosta bolju ponudu nego kod Komnenovica, cak 200 evra bolju. Da li je neko radio auto tamo?

 


 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se ne cujes sa Goranom iz Opel servisa Ristić blizu Cvetkove pijace... Svog Opela sam tamo odrzavao 10god... A sigurno je povoljniji od ovlascenih...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlog je sto mora biti ovlasceni zbog servisne istorije, auto je kupljen u opel kuci i tamo je odrzavan a ovde radim veliki servis jer je jbg ipak dosta jeftinije.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad iskreno da li je njihov Opelov servis u servisnoj mreži to ne znam ali da su ekstra strucni to znam...

Hices da ti sibnem br pa da se raspitas?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/11/2020 at 12:09 AM, alfini0507 said:
Sad iskreno da li je njihov Opelov servis u servisnoj mreži to ne znam ali da su ekstra strucni to znam...

Hices da ti sibnem br pa da se raspitas?

Hvala, ja sam vec zvao i dobio ponudu, samo mi je trebalo da mi neko potvrdi da su dobri da bih prihvatio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goranov matori švapska škola jbga... Malo priče i samo rad... Kad odrade nesto odmah se to ubacuje u kompjuter a ti napismeno sve dobijes po stavkama sa sve pecatom i potpisom... Znaju posao

 

PS Ako se odlucis za njih prenesi Goranu pozdrave od Vlade iz Smedereva... I nemoj da kasnis na zakazani termin...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Gillespie

Moj drugar je kod njih kupio i održavao Astru H. Zadovoljan je bio. Redovno održavanje je bilo i jednom otklanjanje posledica čukanja!

Al opet imaš i snimak na yt gde njihov majstor divlja sa Corsom!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/10/2020 at 8:44 PM, Gillespie said:

Pozdrav svima, bio sam vlasnik Fiat Brava, ali posle odlaska preko grane sam se ponovio opel mokkom, 2014. Interesuje me da li neko ima iskustva sa Autoprometom u Bg, treba da radim veliki servis i dobio sam dosta bolju ponudu nego kod Komnenovica, cak 200 evra bolju. Da li je neko radio auto tamo?

Ja sam svoju insigniu odrzavao kod Gorana ( servis ristic) neko ti je vec pomenuo njega. Tako da sa autoprometom ato se tice mehanike nisam imao iskustva. Ali sam dosta delova uzimao kod njih i ta ekipa sto tamo radi je sasvim korektna, limariju farbanje sam tamo radio, sve je bilo okej. Tako da mislim da neces pogresiti i ako ostaviš auto kod njih na veliki servis

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10.1.2020. at 8:44 PM, Gillespie said:

Pozdrav svima, bio sam vlasnik Fiat Brava, ali posle odlaska preko grane sam se ponovio opel mokkom, 2014. Interesuje me da li neko ima iskustva sa Autoprometom u Bg, treba da radim veliki servis i dobio sam dosta bolju ponudu nego kod Komnenovica, cak 200 evra bolju. Da li je neko radio auto tamo?
 

Jos jedna preporuka za Opel Servis Ristic na Zvezdari, tamo sam odrzavao Vectru C i ljudi su pravi profesionalci, sto neko rece prava Svapska skola. Bolji su od vecine ovlascenih servisa koji im nisu ni blizu...

Meni se licno mnogo dopada to sto imaju "samo" dve dizalice i cinjenica da sam uvek mogao da sacekam tu u garazi i da posmatram radove bez bilo kakvog smaranja sa njihove strane. Ja razumem potrebu da ljudi sire biznis i rade sa vise automobila odjednom ali se tu u startu gubi pedantnost i temeljnost u radovima i tu nema dalje price...

BTW, kada sam tada razmatrao Alfu 159 pitao sam ih da li bi radili servise na doticnom autu (posto su jelte isti motori, menjaci...) i rekli su mi da ne rade druge marke.

Ako ni zbog cega drugog, Opela bih vozio samo zbog takvog servisa;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima na odgovorima, ali opet moram da naglasim da mi je prioritet da je ovlasceni servis, zbog umrezenosti sa servisom u Nemackoj i salonom gde sam auto kupio. Ono sto me je bunilo je sto mi je Autopromet dao ponudu za 200 evra nizu od Komnenovica a oba servisa su ovlascena...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...