Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

138 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Juce sam pricao sa Misketom na ovu temu, kaze da moze da se kontaktira proizvodjac mejlom, ali recimo napomenuo mi je da fabrika keeway ne radi vise i da tu moze da bude problem. Ne znam da li ta potvrda moze da se dobije od uvoznika?

Samo uvoznikovu potvrdu i priznaju. Verovatno postoji i neka pravna caka da ti i sam vlasnik Keewaya posalje licno na kucnu adresu tu potvrdu, nas sistem bi je osporio. 

A za belog bambi :). Mogli bi admini da otvore neku temu za skutere i da ovih par postova šibnu tamo.

+1! Koristice svakako. Sutra kontaktiram Alta motors za jednog Pezova, pa su da prenesem sta i kako. 

Zato sto se i do 50ccm skuteri registruju godisnje a pre bilo trajno ;)

Registruju se jednom, a jedino se osiguranje placa jednom godisnje. Oko 1500 din godisnje. 

Edited by gile smederevo

A za belog bambi :). Mogli bi admini da otvore neku temu za skutere i da ovih par postova šibnu tamo.

+1! Koristice svakako. Sutra kontaktiram Alta motors za jednog Pezova, pa su da prenesem sta i kako. 

Sto se tice Pezoa za kog sam jurio tu potvrdu, generalni uvoznik kaze da mora da se registruje kao motocikl jer u svajcarskoj saobracajnoj(poslao mu skeniranu na mail) stoji da motor ide 70km/h. E, sad, da li bi doticni cika hteo da malo zaobidje pravila i izda mi to hebeno papirce sa famoznom brzinom od 45km/h-nisam pitao. 

Svajcarac da zaobidje pravila, auuu :)

Ima jos jedan problem koji novopeceni vozaci ne znaju a to je da Piaggio  i sa potvrdom proizvodjaca ne moze vise da se registruje na zutu tablicu nego na belu veliku gde se svake godine mora registrovati.Jednostavno ne priznaju tu potvrtdu jer su merili na 10 primeraka brzinu i svi su isli brze od 45 km/h.

Spada u kategoriju Motocikl  a samim tim vozac mora da ima polozeno za A1 kategoriju da bi mogao upravljati tim skuterom jer se vodi kao motocikl od 50 do 125 kubika.

Znaci da ce vlasnici tog skutera morati da polazu za A1.

U NS sam licno pre neki dan vadio tu potvrdu za jedan Kymco  i naplatili su je 1500 dinara.

Samim tim sto  neki ne mogu da se voze na zutu tablicu se mora platiti i porez prilikom kupovine jer se ne placa samo na mopede pa to iziskuje jos jedan trosak od nekih 800-1500 dinara u zavisnosti od modela i godista.

Svajcarac da zaobidje pravila, auuu :)

Nisi pratio na casu.  :) Govorim o nasem coveku koji radi za generalnog i ovlascenog uvoznika Peugeot skutera, ovde u Srbiji. 

Spada u kategoriju Motocikl  a samim tim vozac mora da ima polozeno za A1 kategoriju da bi mogao upravljati tim skuterom jer se vodi kao motocikl od 50 do 125 kubika.

cekaj, dozvola ti ne treba za motor/skuter ispod 50ccm a sada posto ide brze od 45(sto nigde ne pise u zakonu) stavice ga u kategoriju do 125ccm???

Edited by Woodoo

Da li zeleni karton mora da se vadi u osiguravajucoj kuci gde je polisa ili moze u bilo kojoj dugoj osiguravajucoj kuci jer vidim da se cene krecu od 2,000 pa nadalje.Ovo pitam zato sto moja polisa jos vazi na ime od koga sam kupio auto ali je nalepnica i sve na meni odnosno saobracajno kratko i jasno.pa zato i pitam na cije ime vadim zeleni karton.Polisu nisam morao da kupujem novu jer vazi isto kao sto je i registracija bila sveza pa nisam morao da placam to i reklisu mi da ao hocu mogu ali nema potrebe jer ona svakao vazi.Pa me to sad buni jer mora taj cija je polisa ili ja kao vlasnik vozila

Zeleni karton ide na podatke iz saobracajne dozvole, nema nikakve veze sa polisom koju ti na granici i ne traze.

Greska za ovo da nema veze sa polisom, ali mislim da se svakako ne upisuje ime vlasnika u polisi, vec samo njen broj, dokle vazi, i kod kog osigranja je kupljena, a na granici je svakako ne traze.

Baš tako.

A zeleni karton važi do isteka važenja polise. Ja sam uzeo pre 2 meseca da bih mogao i u Bosnu kolima.  Izgleda da se svuda gde je gorivo mnogo jeftinije od našeg traži zeleni :)

Fiat 500L 1.3 MJet

Kasko Wiener: 42.000 (na rate godinu dana)

Alex, kasko ti je previsok, ja plaćam duplo manje (5% učešća u šteti i nije na rate).

Edited by neshaoct
prebačeno

...da prokomentarisem kasko, Wiener 27000 u kesu....kad sam trazio ponudu od firme direktno tada je ponuda od njih bila isto oko 40.000 din, preko agencije koja se bavi "dilovanjem" osiguranja dobih isto za 27.000,apsolutno isti uslovi kao direktna ponuda od Wiener-a, 5% ili 50 evra.

Ako nekoga zanima koja je agencija nek upita u inbox, da ne ispadne da ih reklamiram ok

Zalani karton možeš uzeti od bilo kog osiguranja, ali ako uzimaš kod osiguranja koji nije osiguralo tvoje vozilo onda je zeleni karton dosta skuplji. 

Zeleni karton se vezuje za broj tablice ili broj šasije... ne piše nigde ime, a i da piše, nebitno je, bitno je da ga imaš.

Dovla, imam par pitanja iz tvoje oblasti. 

Jel moze auto da se prenese na maloletno lice koje ima licnu kartu i vozacku dozvolu?

Jel moze ovlascenje da se overi bilo gde, jer sutra idem za Beograd, a kupac je iz Boleca, pa sam mislio da uradimo tamo, da ne dolazi u Smederevo samo za ovlascenje?

Jes' da nisam Dovla, ali se valjda nećeš ljutiti

Ovlašćenje možeš da uradiš bilo gde, čak i u Leskovcu ako hoćeš

Za ovo prvo ne znam

@Beli

Vlasnik vozila može biti lice koje ima važeću LK. Vozačku ne mora da ima. 

Možete overiti ovlšaćenje bilo gde kao što je totti rekao, ali prilikom prenosa vlasništva moraće da dođe i SD (ili ti da odeš u poresku) za obračun poreza. 

Hvala vam na odgovorima, saznao sam da moze da se prenese na maloletnika, ali mora da ima saglasnost roditelja, tako kaze covek koji drzi agenciju za registraciju.

Ja za par dana idem odavde i mislim da je najbolje i za mene i za njih da oni to odmah prenesu na sebe i da ja nemam vise nikakvih briga oko auta :)