Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

138 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Je l može neko da mi nađe gde piše o popustu u ddor osiguranju preko super kartice, pisao je kolega za Fiat 500L

Znam sve to, nego zanima me lično iskustvo u praksi. Ovde je neko rekao da piše na forumu da nije to baš tako kao što piše.

Samo osiguranje stakla i putnika 26350!!!

I meni u dinar isto kod DDOR-a. Multipla, 1.9 JTD (stakla + 1+ 5 putnika). Prva godina da sam odustao od kaska.

Nego nešto me muči... Opet su promenili sistem lepljenja registracione nalepnice!. Prosto neverovatno. Pre je pisalo na njoj, strogo ne razdvajati a sad su napravili neku ilustraciju koju ja nisam najbolje razumeo tako da je još nisam ni zalepio! Dakle, sad se razdvajaju oni listovi na početku ili sam ja glup da svhatim tu ilustraciju?

Još se sećam kako je gosp. Damjanović stručno zalepio nalepnicu kad su ih tek uveli ;-)

I meni je cudno objasnjenje za lepljenje.Onako kako je nacrtano ne ide.Ja sam zadnje 2 zalepio na starinski nacin.Kako je lepljeno i ranije.

Tamo neko otvaranje,preklapanje,obrtanje.Ja bar nisam pronasao nacin da uradim kako su oni nacrtali.

Mozda sam glup? :smoke:

Znam sve to, nego zanima me lično iskustvo u praksi. Ovde je neko rekao da piše na forumu da nije to baš tako kao što piše.

niko ti u osiguravajucoj kuci nece reci: a jel imate superkarticu da vam dam jos popusta (tj da meni skinem od premije za platu)

Zato moras da pitas za sve.

Ja sam ovaj drugi kasko za 500L osigurao bez popusta od 5% (od navak) jel mi je rekla da sa tim popustom necu imati opet Navak trening.

Rekoh OK, ne mora popust, dao supruzi taj pocetni trening navak, da bi me posle 20-25 dana zvala zena iz DDOR i kaze da li hocu napredni trening jel jedna zena osigurala auto na 700e i nece da ide na trening, naravno prihvatih. Tih 5% sto nisam ustedeo me nije nikako izaslo skuplje kada sve saberem....

Ove godine cu pokusati da navatam sve % koje mogu, i navak i superkarticu i 3god za redom...... 

Na novoj registracionoj nalepnici  sistem ide ovako:

Otvorite papir na kom je nalepnica  i sad imate nalepnice na obe strane. Nadjete na kojoj je nalepnici beli papir zalepljen a on se sastoji iz dva pravougaona dela. Odlepite taj beli papir  i onda ponovo sklopite stranice kao da zatvarate knjigu. Tada su se dve nalepnice spojile i onda otvorite  ponovo i imate  nalepnicu kao po starom.

Dalje valjda znate.

Može mi netko pojasniti, kakve su opcije ukoliko piše da auto ne ide na ime kupca? Pošto sam doselio iz Hrvatske, a kupovao bi prvo auto, nemam pojma kako to ide, pa je svaki savet dobrodošao.

Ako auto ne ide na ime kupca onda ide prenos vlasništva. Pošto si se doselio onda kontam da imaš neko boravište ili čak i prijavu prebivališta ličnu kartu / osobnu iskaznicu :D tako da je ovo totti-jevo pitanje bzvz i zanemari ga... star je :D 

Dakle, ako auto nije na ime kupca, onda se vrši prenos vlasništva. Prodavac i ti kao kupac idete u poresku upravu da oni napišu koliko treba da se plati za prenos, i kad to uplatite ti registruješ auto na tvoje ime. Prenos je 2,5% od vrednosti auta. U poreskoj upravi će prvo pogledati iznos koji ste napisali u ugovoru. Ako je taj iznos približan iznosu iz kataloga (recimo do 10% razlike) onda će biti 2,5% od tog iznosa, a ako nije onda će ti izračunati 2,5% od cene iz kataloga za taj auto. 

Ma znam nego mi bila fora da ti kažem da si star :p 

Mislim... ako čovek planira da kupi auto, valjda onda ima nešto od dokumenata ;) 

U utorak mi je bio Iračanin koji nema ama baš ništa, pa smo auto morali da registrujemo na njegovu ćerku  :)

A za ovo da sam star -  :harhar:  :D

Edited by totti

Hehe, trenutno je u procesu privremeni boravak, a dobijanje državljanstva se tek pokreće ovih dana, a to traje. To mogu zahvaliti svojim sposobnim roditeljima, koji me nisu uspeli upisat u državljanstvo pune 23 godine. Doduše, nisu ni brata. :fun:

Verovatno mogu dobit ličnu na privremeni boravak, sad, da li se s tim može dobiti ili ne, nisam siguran, no svejedno, mogu to na dedu da prebacim prvo, pa onda na sebe. 2,5% od 2000 evra cca, nije da će me zabrinut i dva puta da to platim, a ja ću vozit na međunarodnu i na ovlaštenje, da ne izazivam sudbinu, vragu ne trebalo.

Sve u svemu, ja sam od onih koji se misli legalno naselit, haha. :harhar:

Eh, da, i hvala na odgovorima. :unworthy:

Još jedno pitanje: Kako kod vas ide plaćanje, kad plaćam čoveku, kad prebacim auto na sebe/dedu, kod kupoprodajnog ugovora?

Za ostala pitanja ću malo pričekati, da vidim kako to ide kod vas, pa ako mi nešto nije jasno, hehe.

Edited by rocker87

Mislim da ti nije potrebna medjunarodna, odnosno znam da meni nikad niko u proputovanju kroz HR i u BiH i CG nije trazio medjunarodnu. Ali ako je vec imas ne smeta. :D

Raspitao sam se, i ako imam auto na Srpskim tablama, sa HR vozačkom to neće ići. Ionako je 26 evra i vredi 3 godine, tako da se ne brinem, napravio sam je i sad mir. Sa autom HR tablica u Srbiji normalno da mogu da vozim, kao i ti Srpsko auto sa Srpskom vozačkom bilo gde u svetu.

Ima deda auto, pa to vozam zasad, a on je celu zimu prešao 183 km. Pametnom dosta. Sad kad sam ja došao malo skita više, gušt mu je, hehe.

Mogao si mi odgovorit i na pitanje, kad si već tu. :p

Trazio sam ponudu od DDOR-a za produzenje kaska za 500L, i opet sam dobio odgovor da je kataloska cena vozila porasla. Umesto da bude manja kako vreme prolazi, sve je veca i veca... da je po njima sada bi jos i zaradio prodajuci ga.

I ja se doselio iz Makedoniji, pa teram auto so megjunarodna dozvola, a kad idem inostranstvo imam ovlascenje za tuge motorno vozilo posto auto se vodi na otac moje supruge :) Sta se tice papire, prvo saznao za FTJP ( Fali Ti Jedan Papir) :D

I ja se doselio iz Makedoniji, pa teram auto so megjunarodna dozvola, a kad idem inostranstvo imam ovlascenje za tuge motorno vozilo posto auto se vodi na otac moje supruge :) Sta se tice papire, prvo saznao za FTJP ( Fali Ti Jedan Papir) :D

Da, da, zato ja tražim napismeno da mi napiše šta mi treba, a ne da me voza. Kad si uporan, vide da te ne mogu zajebavat, e onda ti moraju dati.

Stvar je u tome, šta god da radim ovamo, košta 150-200 evra, pa jebemu mater, nećeš me još vozat i da ti platim. Nabijem te. Malo oštriji ton, pa da vidiš.

Da me jebeš, evo mene sve već sad košta preko 1000 evra, a nisam još ni platio sve takse za državljanstvo, to je još 150 evra ili i više... pa kažu da život nije skup. I onda još plaćaš tuđe greške, milina.

Ti mozes da platis, ja cekam 3 godina pa tek onda dobijem pravo da trazim drzavjanstvo. A dok radio ovde, radna dozvola kosta 100eur zato sto sam stranac. Sva sreca sto ne jurim papire u BG, tamo je uzas...

Ja imam pravo na državljanstvo jer mi majka ima isto. Tako da ne moram, samo se ne želim vraćat u međuvremenu na 3-4 meseca u Hrvatsku, pa opet ovde, jer ću unajmit stan, pa bi tu stanovao stalno. Tako da sam uzeo prvo privremeni boravak, pa tražim državljanstvo i mir.

Dobro, malo smo off otišli, hehe.

SPORAZUM Za oštećeno vozilo u Hrvatskoj, naplata štete u Srbiji

Građani Srbije koji, putujući kroz Hrvatsku, dožive saobraćajnu nezgodu, kao i građani Hrvatske koji oštete vozilo u Srbiji, od danas će moći da naplate osiguranje u svojoj zemlji i gradu u kojem žive, umesto u mestu gde se nesreća dogodila.

To je suština Sporazuma o zaštiti posetilaca, koji su danas potpisali generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Vladan Manić i direktor Hrvatske udruge osiguravača Hrvoje Pauković.

- Sporazum omogućava da, iako ste imali nezgodu, nastavite svoje polovne planove, ili turističku posetu, a da štetu naplatitite tek kad se vratite u svoj rodni grad - rekao je Manić na potpisivanju sporazuma u prostorijama osiguranja "Milenijum" koje je u vlasništvu Kroacija osiguranja.

On je dodao da to nije pogodnost za one kojima je vozilo totalno uništeno, već za one kojima je vozilo oštećeno, ali i dalje pokretno. Pauković je izjavio da su se dva udruženja osiguravača dogovorila da u najkraćem roku, kad se tako nešto dogodi, prikupe podatke i dostave ih zemlji partneru. Oštećena strana će se, naveo je on, naplatiti od svoje matične osiguravajuće kuće u rodnom gradu.

- Ako se desi nezgoda na teritoriji Srbije u kojoj je umešan hrvatski građanin, on može mirno da produži na odmor ili da obavlja poslove, a kada se vrati kući može da ostvari svoja prava kada je reč o naplati štete od osiguranja - rekao je Pauković.

Udruženja osiguravača Srbije planira da do kraja godine sličan sporazum potpiše i sa Slovenijom. Manić je podsetio da je Srbija do sada potpisnica takvih sporazuma sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Turskom i Grčkom.

izvor - blic.rs

Danas odradio registraciju sa obaveznim osiguranjem. 22.500din za 500l 1.4 2013g