Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

138 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Nedavno odradjena i 3. registracija za DS5 u mom vlasnistvu.

Kao sto svi znamo, jos prosle godine su povecali cenu obaveznog osiguranja. Tako da je samo polisa za 2.0 165 izasla oko 21.200 din, u 1. premijskom stepenu (u default 4. stepenu bi bila preko 28.000 din, cisto poredjenja radi koga preveslaju da ne prebaci svoj stepen).

Ukupna papirologija malo jace od 35.000 din. A sve ukupno sa tehnickim pregledom i provizijom banke okruglo 40.400 din.

Ili 345 EUR, u poredjenju sa proslogodisnjih 325 EUR.

Dzaba nama sto auto upadne u jeftiniju poresku kategoriju ili sto neko predje u visi premijski stepen... Registracija je svake godine sve skuplja i skuplja, kako okrenes.

Edited by Ivan

Juce registrovana Delta 110kw(150ks), 2009.g. premijski stepen 1 kao i prosle godine ali sve ukupno skuplje za 1000 din odnosno 30 500 din.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

@rage_man

Za isti rang kubikaze i snage (1.4 140), cak i sa skupljim porezom jer je tada zbog godista upadao u visi poreski rang - secam se da je registracija za restyle Nuova Bravo jedne godine bila smesnih, malo jace od 190 evrica.

Zadnju cifru koju pamtim za njega je 220 EUR, to je bila 2022. godina. Navedene cene su bile za svo vreme u 1. premijskom stepenu. Posto sam i za Bravo, kao i za DS, prebacivao 1. stepen sa prethodnog auta.

Edited by Ivan

Nema nigde logike koliko i porez na upotrebu sto je isti za nekog ko predje 100 000  godisnje i nekog ko predje otrcanih 2,3 somica ... Komunalna taksa recimo na vozila vecih - manjih zapremina , imaju love ko sase a nece da uloze u sistem koji moze biti perfektan.

Na kalkulatoru za moje vozilo kao standardno i kao 10 godina starije razlika je 3200din i to je popust na staro vozilo odnosno onaj luksuz ili kako vec ... kad je 28 i 25 k din bez tehnikalije razlika ispada prilicno zanemarljivo. To je stavka tog poreza na upotrebu i prilicno glupa racunica ali dobra u interesu krojaca zakona i sl. ;) Dakle samo taj broj se menjao i zanemarljivo razlicit sve ostalo isto od polise do taksi.

Edited by nemanja84bg

Fiat grande punto 1.2 8v 2011 godiste sveukupno 25.774 dinara, stepen mislim da je drugi, prosle godine bio za jedan veci i koliko se secam mislim da je bilo 22-23k dinara nemojte me drzati za rec al sam siguran da je bilo ispod 25k

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ajde neka preporuka za kasko da ne jurim sve ispočetka.

Mislim da Dunav i DDOR imaju najpovoljnije ponude 

Extra, registracija za trocilindrase je bagatela (za danasnje uslove).

Zbog manje snage nije veliki iznos osiguranja (u prvom stepenu pogotovo), porez je smesan cak i za novija vozila...

Izadje vise nego duplo jeftinije od nekog 2.0 dizelasa istog godista (doduse jaceg).

Za isti model Jarisa ( 1,5 Stella ) platio sam za jedan poslovni ( 2022.) početkom jula ove godine kasko 32.500 ( Sava osiguranje ), a za drugi poslovni ( 2024. ) krajem jula 55.000 ( DDOR ), oba kaska sa 10% učešća u šteti.

Baš danas prijavih štetu za onaj 2022, pa ću da video kako će da prodje igranka kod Save.

Kolega sa aktuelnom Mazdom 3, ubio ga grad nedavno na letovanju u HR, kasko kod Globos-a i reče mi malo pre da su mu odmah po prijavi štete najavili da priznaju samo izvlačenje udubljenja na vakum, ali, ne i oštećenja laka od grada ( a on ima i to ). Pri čemu ona metalik crvena .( Mazda Red Soul ) "košta Boga oca" ( poslednju cenu koju sam ja čuo, bila je oko 200.000 dinara litar ).

Nije bas toliko skupa boja ali jeste skupa, oko 800e izadje set to je troslojna boja po 1l od sva tri sloja plus razredjivac

Edited by OMP

On 6/24/2025 at 12:14 PM, jovancha said:

Tipo 1.0 cross, 2022. godište, premijski stepen 1, 4. registracija po redu - 22.466 din

Kako ide tipo sa tim motorom ? Kako ga nosi ?

Kako ide tipo sa tim motorom ? Kako ga nosi ?
Vidi vidi ko se interesuje za fiatov motor sa MultiAir jedinicom .
Evo, ja kao bivši vlasnik istog ću ti reći da za tri cilindra i 100ks i 200Nm obrtnog ide ekstra. Nije trkač ali nije ni davež.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Gospođa registrovana 34.000 sa zelenim kartonom, drugi stepen! Poklon pomoć na putu.

IMG_20250809_104805.thumb.jpg.de83b88adbeb4cad6f933e162d8f6b11.jpg

Produžen KASKO - 39.500, poklon članstvo u AMSS.

Prekonfigurisan TAG

Sad imam tri pomoći na putu, mogu bre na mesec!

T jet registrovan.

31200 dinara.... Svake godine niži premijski, auto stariji, a registracija skuplja. Tačno ću da kupim neki 900 kubika 60 konja. Nek ne ide nikako al bar jeftino ne ide.

Tehnički je 4800. Moscow auto, Konjarnik

Ja pre neki dan prodao Kiu Ceed 1,6 CRDI 2019 sa 85 kw i posto ja novosadskim kupcima izadjem u susret i pomognem oko registracije prva rega sa premijskim 4 izasla je tacno 45700 din.

Blagi uzas s obzirom na kubikazu i snagu.

A radi poredjenja  prodao sam  Hondu Civic Type-R 2.0 2015 koja ima 310 ks i njoj je isto prva registracija izasla  54000 din.

Edited by Dule 021

Juče registrovao Deltu, 1.6 88kw sve ukupno 34.385 din. Premijski stepen 2 pa izađe jeftinije nego prošle godine. 

Jaris 1,5  125 ks ( 2022 ), komplet registracija 41.000 ( oko 350 evra ) u AK "Gudalović" ( tehnički 4.500, polisa osiguranja 23.800 ( 4. premijski stepen ) i ostale dažbine i provizije ).