Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

138 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

On 9/19/2024 at 5:20 PM, stex_pb said:

88KW. Izašla me polisa 23000. bezobrazluk

Samo polisa osiguranja? Pa koliko je onda ukupna cena registracije? Pricamo o GP 1.4 jel tako?

Edited by kaskabgd

2 hours ago, kaskabgd said:

Samo polisa osiguranja? Pa koliko je onda ukupna cena registracije? Pricamo o GP 1.4 jel tako?

1.4 t jet. Ukupna cena 36800. Bez tablica i saobraćajne.

Danas sam poslao dokumentaciju za smanjenje premijskpg stepena pa javljam konacnu cenu kad odobre.

Na sve to dodas neko osiguranje, zeleni karton i eventualno slep i opa, ode cifra na 45-47k 

Jos malo pa se isplati uzeti +2000cc auto, kako je razlika sve manja i manja...

14 hours ago, sokratbg said:

Tipo 1.4 70kw

registracija:

25843  (polisa 1. 14600)

6000 tehnicki

2000 usluga (ko nece moze sam u sup po nalepnicu)

33.843 sve zajedno

To za nalepnicu je kradja i bezobrazluk. Kod takvih jednom idem. 

Sta da ti kazem.

Imas izbor. Prosle godine ili pretprosle je bilo 1500. U supu sam cekao za vozacku-isti red i za registraciju jedno sat ipo.

Od kad postoji izdavanje na tehnickom ne idem u sup.

Ko hoce uslugu mora da plati ko nece ne mora, vazno da ima izbora.

Gomila tehnickih pregleda ima svoju stampu nalepnice na licu mesta. Koja naravno ulazi u redovnu cenu tehnickog.

A naplatiti ukupno 8000 din (6000+2000) za to, i po meni je bezobrazluk. Pogotovo uzimajuci u obzir da si do pre neku godinu imao i GRATIS tehnicki pregled+nalepnicu. Uslov je samo bio da se na toj liniji tehnickog pregleda uzme polisa obaveznog osiguranja sa kojim oni saradjuju (a u principu te i ne zanima koje je, jer se odnosi samo na stetu nanesenu trecem licu).

PS: Blago nama kad su cene registracija za 1.4 kosacice sa dvocifrenom snagom, stigle maltene do 300 EUR. I to u prvom premijskom stepenu.

Dok sam imao Nuova Bravo MA 140, ukupan trosak registracije se vrteo oko 200 EUR (svih tih godina u 1. stepenu).

Edited by Ivan

Dobije i ljubim ruke sa plavusom u krilu dok ceka :lol: ajd to ali kad uzme da pali gasi auto bez cooldown perioda (da poravna uglove)i svake godine mora da idem na rekalibraciju klapni ... ufff

19 minutes ago, danijel55 said:

Kod nas u Cacku na dva mesta oko 3100 tehnicki :D

Tačno mi dođe da odem da registrujem u čačak. Odvezem turu preko Bla Bla da pokrijem gorivo.

U petak sam podneo zahtev za refundaciju i prepis premijskog stepena sa 4 na 1 i sad je to tako "u toku".

29 minutes ago, danijel55 said:

Kod nas u Cacku na dva mesta oko 3100 tehnicki :D

Jel nam mogu u drugom gradu, recimo u Cacku uz tehnicki naravno izdati nalepnicu za vozilo registrovano na BG podrucju?

Edited by MiloshBg

Ranije nije moglo nevezano za nalepnicu, ima neke veze sa tehnicki-mup lokalno podrucje pa kao moralo je na istom, e sad ne znam jel se menjalo nesto tu u medjuvremenu. Opet neka administrativna glupost tehnicki ko tehnicki samo nek daju papire pa idi u MUP koji ti odgovara.

25 minutes ago, MiloshBg said:

Jel nam mogu u drugom gradu, recimo u Cacku uz tehnicki naravno izdati nalepnicu za vozilo registrovano na BG podrucju?

Moze, proverena informacija iz prve ruke. Radio sam licno produzenje registracije u drugim gradovima.

U neobaveznoj prici dok sam jednom cekao, rekose mi da je to navodno omoguceno na pocetku Corone. I da do sada nije menjano - da li ce i do kada tako ostati, ne znaju.

Posto se trudim da je auto uvek utegnut i spreman za put - ako sam u prolazu i imam za toliko lufta, u roku od onih mesec dana pred istek registracije, zakazem i samo skrenem gde znam da je povoljno :) . Sacekam pola cuke i za 3500-4000 din se odradi tehnicki i dobije nalepnica.

Ako se ne poklope kockice, onda registracija negde u komsiluku po BG, gde je uglavnom ista usluga do 6000 din.

Edited by Ivan

Pa potrosite malo novcica u metropoli :D sta ste se stisli ovaj tamo hoce bla bla car da bi ustedeo i registrovao na severni pol zarad iljadarkice :D 

Poenta je u bezobrazluku. Da ti na em nazidane cene tehnickog, naplacuju jos po par hiljada din ni za sta (tj. izdavanje nalepnice koju svakako izdaju).

Da je neka agencija u pitanju, pa i nekako, ide im njihov covek i to zavrsava. Ali da tehnicki koji izdaje nalepnicu kao redovnu proceduru, naplacuje to izdavanje... Pa ima i masa drugih tehnickih, gde to ulazi u cenu pa jos i duplo jeftinije. I jos jednom podsecam - do pre neku godinu si kompletan tehnicki i nalepnicu mogao da zavrsis dzabe, na samom tehnickom. OK je naplatiti svoj rad, a drugi par opanaka je biti bezobrazan.

Naravno da se ne mesam ni u ciji izbor niti u tudji dzep, svako neka radi prema svojim principima :) . Ovde cisto drugarski razmenjujemo saznanja i iskustva.

Edited by Ivan

A salim se i ja malo :) al mora malo da se udje u BeGee , mora da se ucipi :D  i to sa svake strane sto tehnicki sto salteri neke lekarske ustanove, ma svuda :D secas se onda kad sam rekao da se vise nezna ko ce koga da za'ebe ;)  ako odes na jeftiniji tehnicki sta ga boli uvo uzme odvrne ti neki sraf jer nesmes biti prisutan ili ugasi upali auto bez cekanja i pobrljavi i opet te vraca nesto ti razvali itd...  Ludilo. Necu ni da registrujem auto dok ga ja lepo ne spustim na valjke, ja licno.  Ima i jos bolja fora, pazi sad, sup palilula ne radi (renovacija) i naravno gde ces nego u zvezdaru gde je TONA klijentele :D pa ti cekaj za 2 soma , otvori sator neki ispred :D 

Edited by nemanja84bg

Ja vec godinama idem sam po nalepnicu. Uzmem papir sa tehnickog, jedne nedelje odem platim osiguranje druge nedelje odem u MUP u vecernjim casovima i uzmem nalepnicu. Mesec dana ranije moze da se registruje, tako da se ima vremena.  

1 hour ago, Ivan said:

I verovatno dobijes nalepnicu na licu mesta :) .

Da,ako stignes do 17h :D

1 hour ago, MiloshBg said:

Kad je prva reg ,ne moze.To jedino znam.

1 hour ago, nemanja84bg said:

Pa potrosite malo novcica u metropoli :D sta ste se stisli ovaj tamo hoce bla bla car da bi ustedeo i registrovao na severni pol zarad iljadarkice :D 

Pricas o trosenju novca u metropoli a pre neki mesec si kukao za iljadarku...