Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Pre jedno 15 dana kolega je imao manju saobraćajku u gradu, lančani, četiri-pet ih je bilo nizu, a on je bio drugi od pozadi (Yaris).
Ako je verovati kolegi, on je uspeo da stane na vreme, ali, udario ga je najpre onaj od pozadi, pa tako nabacio na onog ispred. Po meni, kolega je jednako kriv kao i onaj iza, jer, da je držao normalno odstojanje, ne bi kočio forsirano, pa ga taj iza možda ne bi ni lupio. A možda ne bi ni naskočio tada na onog ispred.
Bila policija na licu mesta.
Koleginica zvala naše osiguranje i rekli su joj da će na zapisnik policije da se čeka oko mesec i po dana. A dok nema zapisnika policije, da po osnovu obaveznog osiguranja ne može da se obrati osiguranju onog iza njega.
A bez svega toga nema „procene“, niti može da se krene u opravku naših kola. Pa bi tada opravka (preko osiguranja) mogla da sačeka i par meseci.
Moje pitanje je – da li je to moguće, da je tako vremenski, u ovoj zemlji, sa osiguranjem ?
Da su moja lična kola, ja bih zaista „još juče“ uradio neku uslužnu procenu i „još juče“ dao kola na opravku. Pa posle jurio onog iza.

viber_image_2024-06-12_13-20-43-655.jpg

Onda ovako
Registrujem auto na zeninio ime a ona buduci da nema vozacku i ne vozi nikada nece imati niti jednu jedinu stetu a ja koji vozim taj auto mogu da se sudaram po ceo dan bez straha da ce da mi povecaju premijski stepen
Serem ti se u zakon

Posted (edited)

Imace, ili ces raditi prenos vlasnistva sto mu dodje na minornu razliku od oko soma soma ipo dindzi i vise i bices u manjku za troskove prenosa izrade plastike i svemu tome slicnom , vezuje se za polisu pa sad kako ti bolje na njenu ili tvoju . Bices u manjku u svakom slucaju ili ona ...  "robotic" placa sve , radi u ime i za racun drugog , namiri sve a sebi ne ostane nista i uvek kreda i dug :D

Edited by nemanja84bg

Registrovana Gospođa!

Bonus od 4. do 3. premijskog stepena, "pojelo" poskupljenje osiguranja! :rtfm:

Ostaje još kasko krajem avgusta meseca da se produži!

Čudno da kod nas nešto može i da poskupi ... Ja sam bukvalno zatečen tom informacijom. Siguran si da nisi šta pogrešio ???

Ali, ako kod nas i postoji neka eventualna inflacija, ona je ništa kako inflacija razbija EU.

Ako ja dobro gledam ove indekse rasta potrošačkih cena u EU ( za juni 2024 / juni 2023. ), oni su poslednjih godini dana imali inflaciju od "čak" 2,6% ...

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/dashboard/prices/ 

Zaboravih da kažem, da nisam imao ni jedan problem, zbog zatamnjenih stakala!

Kuku!

Čak toliko? Skoro bilo 18k + tehnički...

Posted (edited)

kad je bilo? ja od kako ga imam nisam platio ispod 30k sve ukupno, mozda je za obican punto toliko

Edited by OMP

22 hours ago, neshtry said:

Skoro bilo 18k + tehnički

Sada ti je oko 18.000 din samo osiguranje za 1.4 120.

A i ovo zadnje poskupljenje osiguranja pocetkom maja je bilo "samo" oko 5%.

Misliš 14120rsd?

Baš ću da pogledam koliko sam platio, oktobra 

Mini kasko, vazi za vozila starija od x godina, dosta je jeftinije od kaska. Jedino sto imas obavezno ucesce. Koliko znam Dunav je ukinuo to, ne znam da li jos neko ima mini kasko.

Ja juče registrovao Hondu Civic Tourer 1,6D/120 KS.

Sve ukupno: 38.315 dinara.

Sad još da obnovim mini kasko u DDOR...

1.9jtd 115, prosle nedelje, (kupio ga ove godine...) 44700. Nije bas da je dzabe.

On 6/27/2024 at 9:57 AM, moron said:

Pre jedno 15 dana kolega je imao manju saobraćajku u gradu, lančani, četiri-pet ih je bilo nizu, a on je bio drugi od pozadi (Yaris).
Ako je verovati kolegi, on je uspeo da stane na vreme, ali, udario ga je najpre onaj od pozadi, pa tako nabacio na onog ispred. Po meni, kolega je jednako kriv kao i onaj iza, jer, da je držao normalno odstojanje, ne bi kočio forsirano, pa ga taj iza možda ne bi ni lupio. A možda ne bi ni naskočio tada na onog ispred.
Bila policija na licu mesta.
Koleginica zvala naše osiguranje i rekli su joj da će na zapisnik policije da se čeka oko mesec i po dana. A dok nema zapisnika policije, da po osnovu obaveznog osiguranja ne može da se obrati osiguranju onog iza njega.
A bez svega toga nema „procene“, niti može da se krene u opravku naših kola. Pa bi tada opravka (preko osiguranja) mogla da sačeka i par meseci.
Moje pitanje je – da li je to moguće, da je tako vremenski, u ovoj zemlji, sa osiguranjem ?
Da su moja lična kola, ja bih zaista „još juče“ uradio neku uslužnu procenu i „još juče“ dao kola na opravku. Pa posle jurio onog iza.

viber_image_2024-06-12_13-20-43-655.jpg

"Već" posle "samo" dva meseca od nezgode stigao je zapisnik MUP-a, podnet je odštetni zahtev, posle čega je osiguranje štetnika "snimilo štetu" i kola su na kraju otišla u Toyota servis da oni daju procenu troškova opravke Yarisa.

"Kraljica majka Toyota" je razumevanja da opravka vredi "samo" RSD 704.055,92, od čega limarijski rad (18,4 časova) oko 119 hiljada, farbarski rad (9,4 časova) oko 61 hiljadu, materijal za farbanje je 48,5 hiljada, a onaj "sitni ostatak" ( oko 475,5 hiljada ) je vrednost delova koje bi oni pri opravci navodno zamenili ... Da se čovek "krsti i levom i desnom" :) 

Tek, mislim da kada bi se tokom "pregovaračke faze" u auto salonu potencijalnom kupcu saopštile cene odredjenih delova ( npr. samo branici i svetlosne grupe ), to bi baš u bitnome umanjilo "radost kupovine" :) 

I verujem da bi neki potencijalni kupci čak i ustuknuli i kupili samo bicikl. I to onaj polovan :)

Još 2004. godine je mali servis za Fabiu u ovlašćenom servisu koštao 12000 din. Kolike su to tada bile pare možete samo da zamislite. 

Tako da me te "cene" ni malo ne čude. 

Delovi karoserije su uvek bili papreni, a pored tih delova, gomila delova koja se menja po tehnologiji je takodje paprena. Primer, kod fiata samo jedna zabica je kostala 500-600 dinara a nigde nema samo jedna, vec ih ide na desetine...