Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Posted (edited)

Lični dokument bilo da je lična karta, pasoš i sl.  je obavezna za ostvarivanje bilo kog prava. Ako se nekom država u kojoj živi ne sviđa, ima averziju prema njoj ili se jednostavno ne oseća sigurnim, to može rešiti dobijanjem radne dozvole iz druge države, azilom itd. 

Edited by Axic

Posted (edited)

Nema nista od toga, azil samo mozes dobiti ako zi neopravdano proteran, ili u slucaju ratnog stanja a nisi i ne zelis da ucestvujes u tudjem sukobu jer naravno nisi odgovoran, drugo, radna viza neces je dobiti jer i kod njih cepa rad na crno iliti iskoriste te za te budjave poslove i kad pukne puklo je vracas se natrag, za nase nema drugih poslova sem baustele, vozaca ili ugostitelj osnovni, i na kraju shvatis = mi smo samo robovi i nista vise opravdani nekim otrcanim papirima i nebitnim ciframa.

Edited by nemanja84bg

Onda u tvom slučaju postaneš apatrid i rešiš se svih plaćanja dokumenata, taksi i svih vida papirologije. 

Posted (edited)

@nemanja84bg

1390 ccm, 125 kW, 2007. godiste.

Posto iz default 4. premijskog stepena prelazis u 3. premijski stepen, stvari ti stoje ovako:

- AO osiguranje: 23.457 din (poskupelo 6% posle prvomajskih praznika)

- komunalna taksa: 2.130 din

- porez: 4.608 din

- zahtev za regu: 380 din

- registraciona nalepnica (ZIN+taksa): 236+240=476 din

Ili ukupno 31.051 din za papirologiju. Na to dodas tehnicki, kako vec sam nadjes (reci prosecno 5.000 din) i par stotina kinti bankarske provizije.

Znaci, reci nekih 36.500 din ili malo jace od 300 EUR.

Za sve drasticno preko te neko dere. Imas i skupljih tehnickih, imas usluge agencija (ko vec radi preko njih, ugrade se i po par Vajferta). A neki cak imaju i kur*insku foru da naplate premijski stepen vise, itd...

Ako je ovo poslednje u pitanju, cisto da ti dopisem da je u 4. stepenu (u kome si sada) osiguranje 26.217 din, a ukupna papirologija 33.811 din (plus tehnicki i provizija banke). Pa vidi da li te na to "hvataju".

Moj ti je savet da nadjes neki povoljan tehnicki, koji izdaje nalepnicu na licu mesta.

Edited by Ivan

Posted (edited)

Hvala bratski moiii @Ivan a ovi konkretno izdaju, nije mi frka iako cekam ,stajanku u redu dobro naplacuju ocigledno, cena ti u inboksu pa ti vidi razliku na ovo navedeno ... mada licno mogu i sam ako bi mi spremili sve papire i receno na vise tehnickih, ne interesuje ih sve oni rese samo ih interesuje ta razlika tako da eto tu smo ... jbg , to je viva la serbia :D

bankarska provizija ne postoji (ne bi trebalo) izmedju dva pravna lica odnosno tehnicki-bankaAli ako oni to rade umesto fizickog lica bar ne bez ovlascenja - ne bi smeli zbog privatnih podataka kojih je mnogo od racuna do brojeva od id dokumenata i sl. , ima tu mnogo nepravilnosti zato sam potegao ovu temu da se vide opcije i solucije. Zato sto sup nece da radi svoj deo posla i redovi su abnormalni a nasi podatci su kompromitovani kod tehnickih pregleda ... zato nema golf teme i tablica prikazanih ...

Edited by nemanja84bg

Šta je fora sa ovim el trotinetima?Zašto oni moraju da se registruju,koja ih osobina kvalifikuje za to? Ja živim u malom mestu u Vojvodini,kod nas ih ima baš mnogo,ali ima i el bicikala i el skutera koji jurcaju a oni ne moraju da se registruju....

Posted (edited)

To su pisali u medijima ne znaci da su primenili, stim sto sam video jednog sinoc, uredno nosio kacigu i bio bas osvetljen nekim led stripom, ali nije nosio zastitno odelo i bio je na kolovozu. 

Edited by nemanja84bg

Dok sam atestirao plin trojica trotinetasa su dosli da rade atest trotineta. Tako da se primenjuje nesto...

Posted (edited)

Na 99%tehnickih u bg je cena 6000 za tehnicki, kao i prosle godine sto je bilo. Nije mi jasno cemu tolika frka, koliko si platio prosle godine, racunas da ce biti isto ili slicno ove godine i to je to. 

PS. @nemanja84bg u kom ti matriksu zivis... Kamere na svakom cosku a ti se cimas za podatke koje ti tehnicki uzme! Opusti se i zivi zivot, ja razumem da je sve otislo u k...c sa cenama ali za 1000-2000 din na godisnjem nivou me zabole. Jbga puknes na jednom ustedis na drugom i zivis dalje. 

Edited by MiloshBg

Posted (edited)

@MiloshBg znam da snimaju ali na kameri ne pisu moji podatci, a to 1000 2000 , tehnicki a ostalo? Kao obican gradjanin iliti krajnji kupac - uvek gubis koliko god stedeo iz godine u godinu, firme trgovine sta god - porez placa krajnji kupac ili korisnik usluge nije mi problem da dam baksis sto ce neko da ceka u redu ali je problem kad ocekuje preko soma dindzi za istu uslugu a taj deo ovde utvrdjujemo ... oni se bave time pored tvog papira oni ponesu jedno 15 istih od razlicitih ljudi x 1000 nije malo jel tako da sve preko soma je dranje mogu i sam na kraju da se nacrtam prvim jutarnjim suncem i resim to i ustedim ... ali nema veze dokle god je lepih zena po gradu ma sve bih dao, zivot bih dao  jer to je pravda, zivot, priroda. Ako se snadjes kako god nagrada mora da postoji a ne da te klepaju taksama i glupostima to nije pravda vec lopovluk.

Edited by nemanja84bg

Bolje da dva putapitam, nego da me vraćaju sa šaltera, hoću ovih dana konačno da prebacim registraciono područje i uzmen nove table. Osim uplatnica za izradu i kupoprodajnog ugovora, da li još nešto treba da pribavim od papira? Porez plaćen elektronski preko euprave? Registrovn sam do kraja godine

@Ivan hvala jos jednom na info legendo, evo upravo gledam dve polise  fiesta 1.4 (manje konja naravno) i golf (125kw a ista mizerna zapremina) razlika je bas dobra 13 000 za forda dok je golf 26 000 dakle to su polise ,  bas lepa razlika ...

Posted (edited)

Nema na cemu.

Samo da znas da cena polise osiguranja nema veze sa kubikazom.

Na tu cenu uticu iskljucivo snaga i premijski stepen. Evo primera za default 4. stepen, a posle ovog zadnjeg poskupljenja pocetkom maja:

Untitled.png.9edc594fb38c6a0784bcc343e7410dc2.png

Za svaki premijski stepen uvis, ide bonus u iznosu od 5, 15 i 25% :

bonus_malus_osiguranje_ukupno.jpg.5ea871d2dc5b1bd3458c91b6b7de2504.jpg.fecfd78f6ac8fea645485609d3fc89f9.jpg

Dok na ukupnu cenu registracije (takse, porez) uticu i kubikaza i godiste vozila.

Edited by Ivan

@stex_pb to bi bilo to, ne znam samo da li ce ti praviti problem zbog toga sto je elektronski placen porez, posto nasa administracija vise voli pecat nego leba da jede :lol:

Prolazi to komotno, ja kada sam prevodio sve mi odradili i elektronski platili, nije bilo problema.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

On 6/8/2024 at 11:28 AM, ostoja said:

Dok sam atestirao plin trojica trotinetasa su dosli da rade atest trotineta. Tako da se primenjuje nesto...

Prosle nedelje u amss bilo je 10ak trotinetasa na atestu ili sta im vec rade

1 hour ago, Nikola031 said:

@stex_pb to bi bilo to, ne znam samo da li ce ti praviti problem zbog toga sto je elektronski placen porez, posto nasa administracija vise voli pecat nego leba da jede :lol:

Bolje da odštampaš dokaz o uplati, nego da te cimaju

Just now, neshtry said:

Bolje da odštampaš dokaz o uplati, nego da te cimaju

Nešto kontam, da li se MUP uopšte bavi momentom poreza? Za porez te goni poreska uprava, a MUP zanima uplatnica za njihove takse :D To je moja teorija hihi.

Kada sam vadio pasoš, isto sam platio elektronski i odmah su tamo imali uvid u plaćanje, nije bilo problema.

On 6/8/2024 at 9:51 AM, neshtry said:

Šta je fora sa ovim el trotinetima? Zašto oni moraju da se registruju, koja ih osobina kvalifikuje za to? Ja živim u malom mestu u Vojvodini,kod nas ih ima baš mnogo,ali ima i el bicikala i el skutera koji jurcaju a oni ne moraju da se registruju....

Pravilnik.

On 6/8/2024 at 11:28 AM, ostoja said:

30 minutes ago, OMP said:

Prosle nedelje u amss bilo je 10ak trotinetasa na atestu ili sta im vec rade.

Država donela pravilnik koji se tiče samo el. trotineta. E sad, ko je, kako i zašto odlučio, i na osnovu čega, da se samo el. trotineti moraju registrovati, i to samo određenih karakteristika - nemam pojma. Mislim da niko ne zna.

Sledeće su def. el. bicikle, skuteri i sve ostalo... Ovo mi izgleda kao probno, ogledna kategorija da vide da li će se ljudi buniti, žaliti... i pošto nismo, pošto kod našeg naroda apsolutno svaki novi namet prolazi, idemo dalje. Živi bili pa videli...

Nije atest. Samo je utvrđivanje fabričkih karakteristika i izdavanje nalepnice. Dakle, sve ono što piše u tehničkim papirima, na kutiji, na računu, AMSS mora da "utvrdi". I to se plaća. Trotinet mora da bude unutar nekih krajnje kretenskih granica koje je neko odredio i samo takav može da se registruje i da se koristi. Sve što je van granica ne sme da se koristi uopšte. Dakle ni na putu, ni na biciklističkoj stazi, ni u prirodi... Možda samo u svom dvorištu. Dok i za to ne nađu način da nas kažnjavaju... Odavno (oduvek) trotinet ne sme da se vozi po trotoaru tj. površini za kretanje pešaka. Kao ni bicikl na kraju krajeva...

granice su: max. 0,6kW snaga motora, max. 25km/h brzina i (valjda) max. 30kg masa.

Ako fabrički trotinet ima 0,7 ili 0,8kW ne može da se registruje i ne smeš da ga koristiš. Ali smeš da ga kupiš u prodavnici koja slobodno sme da prodaje takav trotinet. Ako fabrički trotinet ima 30.1kg ne može da se registruje i ne smeš da ga koristiš. Ali smeš da ga kupiš u prodavnici koja slobodno sme da prodaje takav trotinet. Ako fabrički trotinet može u najbržem modu da ide 27km/h ne može da se registruje i ne smeš da ga koristiš. Ali smeš da ga kupiš u prodavnici koja slobodno sme da prodaje takav trotinet. 

Srbija danas. I juče i sutra...

Baš tako, prodaju i automobil koji je poternici Interpola...

1 hour ago, stex_pb said:

Nešto kontam, da li se MUP uopšte bavi momentom poreza? Za porez te goni poreska uprava, a MUP zanima uplatnica za njihove takse :D To je moja teorija hihi.

Kada sam vadio pasoš, isto sam platio elektronski i odmah su tamo imali uvid u plaćanje, nije bilo problema.

Platio porez preko Euprave u 10, na šalter MUP-a došao u 11,predao za novu saobraćajnu, rekli da je uplata evidentirana i nikakav dokaz niti papir nisu više tražili. Posle 3 dana došao po novu saobraćajnu sa potvrdom i sve je trajalo prvi i drugi put 5 minuta max. 

Posted (edited)
9 hours ago, Nikola031 said:

Ne bi trebalo meni je automatski proslo preko e uprave za dozvolu ... tako da preko toga i elektronika ako je poziv na broj ispravan sistem mora da prepozna, problem su crtice i simboli koje upise ... mozda ... znaci 95% bi elektronika trebalo da prodje inace imaju neopravdana sredstva na racunu za koje bi mogao da ih tuzis a onda oni imaju problem zasto? Isto kao da je neko ukrao.

Inace  @Ivan epilog price isao na skuplju varijantu i auto mi bio u leru jedno sat vremena , nema veze, kasnim al opusteno ... ali bitno je da recirkulirajuca pumpa ne radi kad ugasim auto, farovi su proradili kako treba tipa iskljucio americke migavce ... sta su radili i dal to tako treba sam bog zna ... pratim , ako ta pumpa ne radi nece ni auto ... samo ce verglati u prazno a ja ostao kratak sa ispravnim vs neispravnim modelom, e eto ga .. to je. Sledeca registracija ide na blanko papir iz mog stampaca. ...

Edited by nemanja84bg