Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

136 members have voted

  1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?



Recommended Posts

A pre mesec dana je jedan drug koji ima xenone registrovao u Dunavu, nista mu nisu rekli. Samo su mu slikali auto sa upaljenim svetlima.
Znaci ovo je nesto taze...

 

Ja prosle godine kad sam registrovao, nisu mi ni palili svetla :)

Ali zar nije pametnije, logicnije da proveravaju da li su ti svetla dobro nastelovana, a ne da li imas xenon ili nemas. Masa njih sa halogenim nenastelovanim se vozika po gradu. Svakom trecem jedan far bije u nebesa

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta sa tim  sto mu far bije u nebesa i ima ksenon?

Tek taj sto zaslepljuje.

Ili sto imaju kineske farove  koji zaslepljuju i sa obicnim sijalicama a kamoli sa ksenonima.

Naravno o ovome se pricalo da ce pored folija traziti i atest za ksenone ali je cilj svega uzimanje para kada nije vreme za uzimanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaslepljuje jer ga boli k za to, tesko mu da odvoji par minuta i dovede farove u liniju. Svakom trećem po gradu jedan far bije u nebesa i zaslepljuje.

Po meni je to vozilo tehnicki neispravno, a on ce proci tehnicki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zna li neko da li kasko može da se prenese na novog vlasnika kad se proda auto?

 

Kasko se vezuje najpre za vlasnika vozila, ali i za vozilo pa onda tako praktično osiguravaju vozilo kod god ga vozio, ali se malus piše na ime vlasnika. U poslednje vreme su počeli da nude da se kasko veže samo na jedno vozilo i na jednog vozača, tj. ako neko drugi napravi štetu vozeći moj auto ja ne mogu da naplatim kasko.

 

Kod prenos vlasništva svaka osiguravajuća kuća ima politiku refundacije novca. Dakle, ako ja prodam auto, a prethodno sam uplatio kasko za celu godinu, imam pravo da mi se refundira deo u skladu sa njihovom nekom tabelom. Sećam se recimo da posle 10 meseci nema nikakve refundacije, a recimo između 8-10 meseci onda vraćaju 10-15% i tako dalje. Dakle, treba videti u osiguranju koliko para može da refundira prodavac, a onda kupac pravi novu polisu na svoje ime. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da malo ozivimo temu, zna li neko koliko kosta prevod za fiat bravu 1.2 '99 god?

I da li da se prevod odnosno kupo prodajni ugovor radi po sistemu, navesti cenu 10 000 din kako bi se izbegla veca taxa pri overi istog?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prenos ce ti biti od 2900-4400din, manje vise neki dinar naravno...

U ugovoru ipak stavi cifru tipa 10 ili 30hiljada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel imao neko slican slucaj?:rolleyes:

 

Pre tri dana prodam coveku neregistrovan auto, on ga taj dan prebaci na svoje ime, i juce mi ga vrati jer mu ne odgovara.

 

Ja mu vratim pare i dobijem godinu dana registrovan auto.:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sutra ja dobijam ovlascenje za auto... tako da je opet moj.:D

 

A sta da radim kad mi kuka... a kao neki poznanici smo.

 

Cela prica: :rolleyes:

 

Auto Pezo 106 je od jednog mog rodjaka koje me zamolio da mu ga prodam, jer on nije u mogucnosti... ja znaci nemam dinar od toga, samo cimanje... ovlascenje, overa, izgubljena saobracajna, istekla registracija, ma dva meseca sam se cimao.

 

U medjuvremenu taj lik cuje za auto, i kaze kupicu ga ja, u aprilu detetu rodjendan, taman mu tako nesto treba, preko zime da ja zavrsim svu papirologiju, on nece detetu da ga daje preko zime i taman da ovih dana bude gotovo.

 

Tri meseca auto stoji kod mene, preko slika ga video i jednom na kratko dosao cisto da ga vidi, ja mu kazem, dodji vidi dal ti to odgovara, pregledaj, NIJE MOJ, NIJE VOZEN 5 MESECI, JA GA NIKAD NISAM VOZIO... ja mu zavrsim sve papire, poresku, kupoprodajni, dam mu pola sume na rate.

 

E sad glavno... ispod haube ima onaj papiric o zadnjem servisu, i pise radjen dihtung i obrada glave pre mozda 10 meseci, znaci vidi se crno na belo, datum, kilometraza ma sve cisto, jos stoji ta kartica.

 

Pored toga mu ja popisem jos neke sitnice koje sam primetio da se srede, klema, lajsna... sve mu ja kazem, ama nista precutao nisam, on samo prica ma ne brini nista, imam ja majstora kad ga uzmem, on ce meni to sve da dotera,sredi ma to je moja briga.

 

I juce zove od majsora i krece kuknjava... pa on je izgleda opet pomesao ulje i vodu, pa torzija mu je naceta.... ja mu odmah ko iz topa kazem, reci koliko hoces da ti smanjim, i ako ne bi trebao ni dinar!  A on samo kuka... kazem 200 evra te castim, eto ti auto za 1000 evra umesto 1200 evra.

 

Ne vredi preko telefona... odem ja do servisa, tamo konzilijum strucnjaka, narucuju se torzije od 500 evra iz Verana, spisak za generalnu dosao do 40.000 dinara samo delovi... reko druze 300 evra ti otpisujem to ti je pola od tih tvojih nebulozniuh cena.

 

On navalio da ga vrati, prica price, mraci, zraci... i to je to nema terorije da se nesto dogovorimo, hoce da ja njemu vratim 600 evra sto je dao prvi deo, on meni auto nazad... pitam sta sa registracijom sto si platio, kaze nema veze... reko jel tako, tako... reko dovezi ga danas, sutra daj ovlascenje i to je to.

 

Zakljucak... ma bre nista sa familijom, nista sa poznanicima!:X

Share this post


Link to post
Share on other sites

cao svima,

zelim da osiguram nov  auto (500L pop-star),koju "osiguravajucu" kucu mi predlazete?

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lapobb

 

Osiguravajuća kuća na Karibima? :D Pitam jer vidim da ti u lokaciji piše ''Bonaire'', a Google kaže da je to ostrvo tamo... :) 

Pretpostavljam da misliš na kasko polisu. Informiši se sa ponudama kod svih, kada sam svojevremeno tražio info od svih (a, i danas proverim sa vremena na vreme), ''DDOR Novi Sad'' je bio najpovoljniji, ne uslovljavaju sa nekim sitnicima kao neka druga Osiguranja, može da se plati polisa na 12 mesečnih rata. Ako si sa 0% učešća u šteti i 0 evra, možeš 2 puta u toku godine da prijaviš štetu. Odnosno možeš i treći put ili četvrti, ali od trećeg puta pa nadalje u obavezi si da učestvuješ u vrednosti nove polise...što je po meni opet ok, npr. šteta ti bude 1.000 evra, a polisa ti košta 400 evra, faktički isplatiće ti 600 evra čak i tada, tj. za treću štetu tokom 12 meseci tokom kojih ti važi polisa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

idem na opciju 5 % ucheshca u shteti.

verujem da je cena kaska manja ako auto ima alarm?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...