Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

136 members have voted

  1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?



Recommended Posts

Nije, prosli put sam isao sam i nije bilo nikakvih problema, samo sam zaboravio sta sam sve nosio da predam :D

Edited by TeaseR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreirao bih uplatnicu preko euprave i platio online, ali do sada to nisam radio pa me interesuje ako platim sve online, jel mi i dalje treba kopija uplatnice kao dokaz ili oni to vide u sistemu da je placeno?

Edited by TeaseR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam to skoro radio, kreirao uplatnicu, platio on line  i otišao u SUP. Bilo je malo natezanja, pozivanja šefice i traženja po kompjuteru ali je na kraju nađeno i završeno. Moj ti je savet da kreiraš uplatnicu, prepišeš sve na papirnu uplatnicu i uplatiš na šalteru. Odneseš primerak i izbegneš zezanje sa računarski nepismenom šalterušom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam jedno pitanje, oko kaska.

Ako imate kasko, a sa kola vam skinu ( odseku ) katalizator, da li će kasko (i kakav kasko) to da pokrije?

Pročitao sam post jednog vlasnika Dačije 1,4 iz 2010. kome su odsekli katalizator i kaže da kasko to nije hteo da mu pokrije (a OEM katalizator košta navodno 800e + PDV), pa je ugradio univerzalni  ( "Bosal" ) i to ga je sa ugradnjom došlo 12.000 dinara. Pri čemu mu je ugradjen Euro 3, mada je vozilo Euro 4 ...

Ali, moje pitanje je za kasko.

U čemu je razlika (za kasko) da li vam je neko ukrao sa kola točkove ili katalizator ili branik ili bilo koji drugi deo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron, ako hoces, mogu da ti posaljem uslove kasko osiguranja DDOR koji su mi dali pre 20ak dana. Posalji u poruci mail ili tel ako imas viber. 20ak str u pdf-u.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, moron said:

Ako imate kasko, a sa kola vam skinu ( odseku ) katalizator, da li će kasko (i kakav kasko) to da pokrije?

Pročitao sam post jednog vlasnika Dačije 1,4 iz 2010. kome su odsekli katalizator i kaže da kasko to nije hteo da mu pokrije...

Da li je prijavio krađu Policiji? Ako je prijavio krađu, kasko mora da plati.

Ako krađu nije prijavio, kasko ne može da zna da li je stvarno krađa, ili mu je riknuo katalizator i vlasnik zna koliko je to skup rezervni deo, pa se zgodno setio kasko polise da mu faktički osiguravajuća kuća plati popravku katalizatora.

 

Ja sam svojevremeno prijavio kasku (dok nije bilo nikakvog učešća u šteti) sitnu krađu, tj. skinuli su mi poklopce na Stilo GT felnama (OEM su koštali oko 100 evra sva 4 komada), i jedino što su tražili je da prijavim krađu Policiji, što sam i uradio. Nakon toga su pomenuli da ću imati amortizaciju jer su to stari poklopci, ali sam imao račun da sam kupio dva nova originalna...pa su onda to uvažili i rekli da ću imati amortizaciju samo na preostala dva. Međutim, kad su poklopci stigli kod ovlašćenog nisu tražili da platim bilo šta.

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd jedno iskustvo, licno...

Registrovao auto pocetkom marta ove godine (registracija istice 15. marta). Naravno, agencija odradila sve, dobio nalepnicu, polisu, sve po PS. Negde tamo u aprilu krenuo za BiH i na Raci policajac kaze 'Dajte mi polisu', pitam sta nije u redu, kaze 'Nemam vase vozilo u sistemu, kao da nije registrovano'. Proveri polisu, sve ok, nastavim dalje. Dodjem u NS, nazovem vlasnika agencije gde sam registrovao, iznesem problem, kaze proverice. Zove me posle par sati, kaze bio je u SUPu, sve je ok, ti predmeti su ostali kasnije da se unesu pa mozda nisu 'prosli' kroz sistem. Ja pustim, reko' ako budem imao jos jednom problem preko granice odoh sam do SUPa.

I nije bilo problema... Do sinoc...

 

Dosao u BG, idem preko Gazele, hvala bogu policije na svakom cosku, puno gladnih usta... Vozim levom trakom u koloni tu na negde 80tak kmh, policija u srednjoj sa Fabijom. Ispred mene se ubacuje A3 i malo stiska gas, reko' ajd za njim i taman dodjoh do nekih 87kmh, predjem u srednju traku, policija 4 auta iza mene pali rotaciju, ja u fazonu, gledaj indijance sad ce mene da cimaju zbog brzine jer su NS tablice i spreman na svadju, stanem.

 

Dobar dan, dobar dan...

Kad ste registrovali auto? -  i sve mi bude jasno.

 

I opet ista procedura, gleda nalepnicu, trlja oci, trlja soferku, trazi polisu, proverava... Traje to...

 

I na kraju epilog, veoma se ljubazno izvinio sto me je zadrzao ali kod njih u sistemu stoji da moje auto nije registrovano. Rekao sam provericu u SUPu danas. 

Moram stvarno napomenuti da su bili jako ljubazni, neocekivano od policije. Ocigledno su krenuli na neki soft skills kurs grupno. 


Ima li ko ideju zasto/kako/sta imam nalepnicu, polisu i sve, a neko nije kliknuo kako valja?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je kolega @alfaholic imao slican problem prilikom prevoda auta koji je uzeo od mene.
U PS Pancevo ga nisu videli kao registrovanog, iako je naravno sve uradjeno regulare u PS Cukarica.

Mozda je resio na kraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, andreja.micovic said:

Ima li ko ideju zasto/kako/sta imam nalepnicu, polisu i sve, a neko nije kliknuo kako valja?!

Samo ideja:

Quote

Vlasnik vozila ode u agenciju da bi, smatra, brže i lakše registrovao automobil, da novac i dobije uplatnice da su sve takse uplaćene. Te takse, međutim, nisu uplaćene jer su na priznanicama lažni pečati banaka, a novac koji je dao vlasnik umesto u državnu kasu otišao je u džep prevaranta iz agencije.

Dok je država zakinuta za takse, osiguravajuća društva su namirena jer oni kontrolišu prodaju polisa. Vlasnik kola polisu ne može da dobije dok pare ne legnu na račun osiguravajuće kuće, što njihovi agenti proveravaju. Čitavo kolo bahatosti vlasnika agencija otkriva se tek na koncu kada banke čiji su navodni pečati na uplatnicama utvrde da nije bilo uplata preko njih.

Dešavaju se i greške, naravno.

 

Jedino što me buni je ovo:

37 minutes ago, andreja.micovic said:

...nazovem vlasnika agencije gde sam registrovao, iznesem problem, kaze proverice. Zove me posle par sati, kaze bio je u SUPu, sve je ok, ti predmeti su ostali kasnije da se unesu pa mozda nisu 'prosli' kroz sistem.

Od Aprila do danas je prošlo 8 meseci, a ti imaš dokaz (nedavno zaustavljanje) da je i dalje problem. Kako su onda njemu navodno rekli da je sve ok pre skoro 8 meseci kad je bio u Policiji? Zašto je to izmislio? Problem mogu da ti budu i kamere, tj. da krenu da stižu kazne jer ti je vozilo (po njima) neregistrovano. Problem može da bude i da kreneš sad da otpetljavaš, jer ako se slučajno ispostavi da je stvarno bila ova vrsta prevare, onda na kraju moraš opet sve da platiš (plus nove tablice) osim polise...i to će važiti samo do 15.03.2022. godine. 

 

Možda da odeš sam do Policije, dobiješ opet od njih odgovor da auto nije registrovan, onda opet do te Agencije i pitaš zašto si dobio taj papir u Policiji.

Ili, ako si raspoložen da definitivno utvrdiš laže li te lik iz Agencije, onda opet ti prvo odeš do Policije, dobiješ neki papir da postoji problem oko registracije, onda odeš do Agencije i požališ se opet kao prvi put...i sačekaš da vidiš hoće li te kasnije (tog dana ili sutradan) opet nazvati da kaže da je eto on proverio i da je sve ok.

Onda definitivno znaš da te laže, da si žrtva gore opisane prevare, i onda razmisli šta ti je činiti...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, neshaoct said:

Od Aprila do danas je prošlo 8 meseci, a ti imaš dokaz (nedavno zaustavljanje) da je i dalje problem. Kako su onda njemu navodno rekli da je sve ok pre skoro 8 meseci kad je bio u Policiji? Zašto je to izmislio?

Ovo je i mene zbunilo. Bio sam i u BG i u BiH vise puta od aprila, nijednom problem do sinoc. Pomislio sam da je ispeglano stvarno. Resicu nekako kad odem do SUPa, a i ova agencija gde sam registrovao nije neka mala i od juce, koliko znam. Jedino sto je malo na periferiji NS. tamo kod Rode, sto ima treskalicu za amorte, pa iskoristio i da proverim amortizere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moguće i da je neka greška. Opet, sve i da je bilo tako, kako nekad ima greške, a nekad nema...ako je sistemska onda će uvek postojati, ili neće.

Moguće je da prilikom tih kasnijih prelazaka u BiH policajac u kućici nije proveravao vozilo, već samo LK....pa se zato posle više nije dešavao problem na samom prelazu kao što je to bilo u Aprilu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/14/2021 at 9:42 AM, andreja.micovic said:

Ajd jedno iskustvo, licno...

 

Neki problem definitivno imaš pošto ti auto nije registrovan u sistemu policije, a na papiru (poisa osiguranja) i nalepnici - jeste.  Najgore bi bilo ovo što direttore kaže, da si prevaren za reg. 

 

 

A i ja danas imao lično iskustvo pa da podelim, možda neko ne zna ko što ja nisam znao...:

 

Kad na osnovu ostavinskog rešenja prenosite vlasništvo nad vozilom, uopšte ne ide preko poreske već samo policiji kopiju rešenja i tras - odmah table na ime. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otici cu do SUPa u subotu, tad mi odgovara, ionako vozim vec 9 meseci ovako i prolazim. 

Kada sam malo provrteo, dobro je da sam platio cekovima pa imam trag kad su pusteni cekovi, posto naravno uplatnica nemam. 

 

Ako bude potrebe, istrazicemo gde je zapelo... 

@PremieRacing U pitanju su oni kod Rode sto imaju treskalicu za amortizere. Bas mi cudno da tako postupaju. Dok sam registrovao kod porodicnog prijatelja u BG, uvek mi je bilo sumnjivo pecat neke banke iz Kosovske Mitrovice tipa Jugobanka ali nikad nije bilo problema. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posle me pitaju zasto sam, od kada imam svoj auto, uvek registrovao "sam" :) ... Kada vec placam, prvo hocu licno da pogledam rezultate na tehnickom (detaljno kocnice pre svega), ostalo vecinom i sam vidim i odrzavam. A i dalje, em najsigurnije, em najjeftinije, ranije mi nikada nije bilo problem da jednom godisnje protegnem noge do SUP-a, predvece kada nema nikoga.

Sada je to sve vec automatizovano, nema pristupa liniji pri pregledu, dobijaju se nalepnice na licu mesta - pa zadnjih godina zavrsavam sve na samom tehnickom.

Sve te silne agencije (za nekretnine, registraciju i sl.) su se namnozile zadnjih deceniju najvise. Realno, sve to mozemo lako i sami, ali je problem "nedostatak vremena", zato ih i ima toliko pogotovo po BG. Da ne mracim, vecina ljudi naravno nema problema, ali sam i cuo za raznorazne brljotine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd epilog...

Bio do SUPa večeras, zbunjen onaj za pultom, izdata mi nova saobraćajna (?!) koja čami u SUPu od marta :)

Kaže momak, auto nije zaveden kao registrovan, odnosno registrovan je, podnet zahtev za novu saobraćajnu, zatim je ukinut zahtev. Nova saobraćajna napravljena, nalepnica izdata...

Mora da pretraži predmete u arhivskom odeljenju (jer smo digitalizovani, hvala eUpravi i ekipi) pa eto da dolazim svako veče da proverim šta je uradio.  A uzeo mi je i telefon da me zove jer ne zna kad će moći da stigne do predmeta i pravnika. 

 

Nekako ona ideja o mini nuklearnim elektranama i nije tako loša... Samo prvo da emigriram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i da stižu... Samo će biti maltretiranje vraćati ih i objašnjavati se. 

Njihova je greška. A nisu mi stizale kazne zadnjih 9 meseci. Stiglo bi makar nešto iz NS, BG...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, andreja.micovic said:

A i da stižu... Samo će biti maltretiranje objašnjavati se. 

Njihova je greška...

 

Samo?! 

Pa to je najveća moguća mudobolja svuda u svetu a pogotovo kod nas...

 

Idi ti lepo do agencije kojoj si platio uslugu registracije, prenesi im šta si sve saznao, i zahtevaj da ti reše sve i da te obaveste kad završe. 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam se baš udubljivao u temu, ali samo da skrenem pažnju da je otkriveno više slučajeva da agencije nisu uplaćivale sve iznose za registraciju, pa se dešavalo čak i da se poništi registraciona nalepnica. 

Meni bi ovo bio alarm za uzbunu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I update...

Zvao me lik iz SUPa, sve sređeno, da dođem po novu saobraćajnu, da donesem staru...

Svakako je nisam platio niti tražio... 

 

Na pitanje u čemu je bio problem, da li su sve uplatnice bile u redu, dobio sam odgovor da je sve u redu nego greška... Sistemska...

 

Moj zaključak, neki Perica koji je podelio dovoljno flajera, obišao dovoljno stanova po NS, dodao xy drugara kao sigurnih glasova, uz teško zarađenu megadens diplomu seo za računar... I čemu služi ovo dugme a pritom i ne koristi... A ako ga 2x stisnem...

 

 

Opet, lik sa šaltera se potrudio, rešio za dan, bio korektan i profesionalan. Uradio je posao. Za razliku od babe sa pisarnice kod koje sam bio pre 2 nedelje da izvadim uverenje o nekažnjavanju... Ona kao da je izašla iz Ljubičićeve knjige. Ili onih iz poreske...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ISV_01 ma to mi je trebalo za zaposlenje a brkata gospođa koja ih izdaje je bukvalno kao Mica Ubica. 

Traži mi lk da mi otkuca uplatnicu, pritom me pita za adresu (ima čitač lk kao i svi), prekuca uplatnicu, da mi da odem na šalter pošte, na šalteru pošte dam taj papir, tamo opet prekucava... Na kraju, biće gotovo uverenje za 7 radnih dana...

Imaš pečat, imaš računar, odštampaj mi odmah sve i potpiši i da se ne ljubimo. Inače radno vreme pisarnice je do 13h, a ceo sup radi do 21h

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...