Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

136 members have voted

  1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?



Recommended Posts

Ja sam vozilo registrovao na drugo mesto Ali su mi I tamo rekli da bi bilo pozeljno da imam taj COC papir.

A tada nisu izdavali tj.nije bio obavezan. Sad odjednom jeste. Pa sad ja moram da platim fiatu 65 evra za taj papir. A mislim da je to kradja 

Zvao sam I prave se ludi. U rasulu sam sa njima te imaju tehnickih problema,otisli su na kolektivni odmor I na kraju mi traze da slikam sedista u vozilu I posaljem ocitanu saobracajnu I vozacku,licnu kartu sve to u digitalnom formatu ne vise od 10MB I da uplatim 65evra I sad ja vas pitam ko je ovde lud a ko normalan? Kad ih pitam Dali su bili obavezni da mi daju to uz vozilo besplatno oni mi okolisu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, delakroa said:

Drugari, kako se aktivira kasko? Koja je procedura? Imao sam mali susret sa drvetom...

Za stakla samo odes da slikaju (delimicni kasko - lom stakla) a za ovaj drugi mislim da treba policijski zapisnik pa sa njim u osiguravajucu kucu (bar deluje logicno). No i mene interesuje procedura, mozda uzmem neki vid kaska sl.godine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@delakroa
Jel ti bila policija?

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doduse, sad kada se prisetim, sluzbeni auto na autoputu udario psa u BiH, a ovde aktivirali kasko u Dunav-u. Dosao momak, slikao stetu i to je to. Posto je auto nov, verovatno je bio full kasko, znam da mu je ceo branik, maglenka zamenjena i jos nesto ispod tog dela (mislim boca za prskalice) zamenjeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije bila policija, samo je ulubljen lim na zadnjim vratima i bravica za otvaranje vrata ne radi. 

Da odem onda u generalli da prijavim stetu, pa ce oni slikati i onda poslati kod majstora? Ili ja moram traziti servis koji ce to odraditi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni slikaju pa upucuju na servis sa kojim imaju ugovor da im radi, nemoj ti traziti neki drugi jer ti mozda nece refundirati/platiti. Tako su mene za stakla - samo kod onog sa kim imaju ugovor.

Sent from NOMU S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@delakroa

 

Ne treba ti zapisnik Policije za tvoj slučaj.

 

Odeš u osiguranje čiju kasko polisu imaš (nazovi prvo telefonom da pitaš gde im je prijava štete). Tamo ćeš dati kasko polisu, oni će ti dati papir da popuniš, na kome ćeš (između ostalog) napisati i kako je došlo do štete. U tvom slučaju napiši da si "pogrešno procenio rastojanje do prepreke" i da je tako došlo do oštećenja.

 

Onda (kad obrade te papire, obično sačekaš 15-30 min), izlazi lik iz Osiguranja koji radi tvoj slučaj. Sa njim ideš da slika oštećenje i napiše to što je video. Pitaj ga (dok slika) sa kojim servisima rade, pa ako ti odgovara neki od onih koje pomene, reci mu odmah da želiš da se šteta popravi u tom servisu.

To je njemu važan info jer odmah možeš da teraš auto sa papirom koji će ti dati (nekada završe sve telefonom, najave te). Taj servis će uzeti da ti radi auto iako nikakve pare nisu videli, ali su dobili garantno pismo ili tel. poziv od lika iz Osiguranja, i to je njima dovoljno (jer već sarađuju sa tim Osiguranjem i ne sumnjaju da će im platiti popravku).

 

Prilikom preuzimanja auta (nakon što ga poprave), ništa ne potpisuj dok ne vidiš auto. Ako si zadovoljan kako je urađeno - potpisuj i uzimaj auto.

Ako nisi zadovoljan (nijansa boje, zazori...šta god), nemoj uzeti auto već traži da poprave nedostatke (neće se uopšte protiviti ni minut jer sve plaća Osiguranje).

11 minutes ago, ISV_01 said:

...nemoj ti traziti neki drugi jer ti mozda nece refundirati/platiti. Tako su mene za stakla - samo kod onog sa kim imaju ugovor.

Ako ti ne odgovara nijedan od servisa koje ti pomene lik iz Osiguranja, traži im novac za štetu na račun. Moraju da uplate (po njihovom obračunu štete), i to uvek urade. Taj iznos je obično dovoljan da se šteta sredi...a za veće štete se isplati unajmiti uslugu specijalizovanih Agencija za naplatu šteta jer se tada dobije veći iznos koji je dovoljan ne samo za popravku, već nešto i preostane (nakon što Agencija uzme svoj procenat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

E hvala vam na informacijama. Sutra odmah ujutro idem da resavam. Sad me jedino jos koci sto sam ove godine (jbni Marfijev zakon) uzeo nepotpuni kasko, mislim da je sa nekim mojim ucescem... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, delakroa said:

...mislim da je sa nekim mojim ucescem...

Pogledaj na polisi, nju ionako moraš poneti kod njih...tako da ćeš lako videti jer mora da piše na njoj koje je tvoje učešće u šteti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@delakroa

Ja bi nov auto u koliko je u garanciji popravljao samo u ovlašćenom servisu. Imaš pravo na to dok je u garantnom roku. Ako je to slučaj kod tebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, spaad said:

Imaš pravo na to dok je u garantnom roku

Kako to mislis? Da zaobidjem osiguravajucu kucu i pravo odem u salon/servis? Imam garanciju jos godinu dana, ali ne znam kako bi oni gledali na to sto sam sam kriv za nastalu stetu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@delakroa

 

Mislio je čovek da imaš pravo da popravljaš auto u ovlašćenom servisu (da ti Osiguranje to plati), a ne da će ti ovlašćeni to platiti jer ti je auto pod garancijom :) 

Drugim rečima, imaš pravo da zahtevaš popravku u ovlašćenom servisu jer ti je auto pod garancijom. :thumbup: To što si kriv za štetu ovlašćenog ne zanima, a ne zanima ni Osiguranje jer kasko upravo i služi tome da popravi kad si ti kriv. :) 

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osim ovog što je napisao neshaoct ima i drugih prednosti. Kod ovih lokalnih majstora se popravka radi drugačije pošto idu na maksimalnu moguću uštedu u korist osiguravajuće kuće. Polovni delovi, lepljenje plastike (branici), ... Toga u ovlašćenom servisu nema, bar ne bi smelo da bude. Posle urađene procene,  odeš kod ovlašćenog servisera i dogovoriš sa njima popravku. Oni naplate od osiguranja sve. Bitno je da ne pristaneš na popravku kod njihovih servisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procitao sam zadnjih par strana vezano za kasko osiguranje ali mi i dalje nije sve najjasnije.

 

Dok sam istrazivao, video sam da kod nekih osiguravajucih kuca kasko moze da se aktivira samo 2 puta godisnje, a kod nekih vise puta. Takodje, DDOR mi nudi mini kasko ali cifra koju su mi poslali je veca od full kasko osiguranja jer je stavljeno na vecu sumu i rekose mi da ga mogu aktivirati vise puta godisnje. Uniqa sam cuo da treba izbegavati.

 

Koje biste mi vi kasko preporucili iz vaseg iskustva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bi trebalo da može samo 2 puta, već 2 puta pod tim uslovima koji su ugovoreni, moja polisa DDOR za 2 puta su standardni uslovi koji su ugovoreni (5% ili 50eur učešće ili više ako je tako ugovoreno) a od treće je veće učešće, ne znam koliko da li 30%. Ako nema ni jedna prijava u toku godine sledeće godine popust. Moje mišljenje da je sve to kalkulacija ako se radi o manjoj šteti da li prijaviti ili ne, neke manje možda  bolje i ne, zbog učešća i skuplje polise posle. Ili čekati kraj godine pa videti da li još nešto može da se spoji zajedno od sitnih ogrebotina i sl. naravno sve to zavisi i od kuće i odnosa sa njima da li će to da vidi kao jendu prijavu ili više...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Od ponedeljka zahtev za hitno izdavanje saobraćajne će koštati 5.000 din.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


A koliko je kostao?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa, bio je besplatan, samo si na papiru pisao zahtev da se izda po hitnom postupku zbog npr puta u inostranstvo za 2, 3 dana.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodao sam auto pa me zanima kako se osigurati da je kupac podneo zahtev za prebacivanje saobracajne na svoje ime i sta uraditi u slucaju da nije?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...