Jump to content
Goran
Sirius9

Koristite li "handsfree"?

Recommended Posts

kupio nokia bluetooth headset BH-104

1f9ly9.jpg

mislim da nije los

videh da je on verovatno i najjeftiniji nokiin pa sam zainteresovan, daces mi da probam obavezno ;)

kupovina istog nema veze sa cenom nego mi je delovaop najlepsi,ostali su mi nesto ciganski,ovaj je kulturan ;)

p.s.valjda ce mo se naci ove godine pa da vidim/s

Pre nekoliko meseci sa pokušao da kupim bluetooth handsfree međutim i dalje ne posedujem isti... razlog je što da bi to valjalo nešto i da bi radilo mora da ima sledeće karakteristike:

- da dolazi BAR do polovine obraza

- da ima mikrofon sa spoljašnje strane kako bi filtrirao spoljašnje zvuke

- po pravilu skuplji je od 4000rsd (osim u slučaju da je na nekoj akciji)

Kako u Pančevu nije bilo uređaja koji ispunjava navedene uslove odustao sam od kupovine u tom trenutku, ali i dalje imam i želju i potrebu za istim...

Ja za handsfree koristim GPS u kolima koji ima tu opciju (Garmin Nuvi 310). Sasvim dobro radi... a možete i birati broj preko velikog ekrana i velikih "tipki". Danas veliki broj GPS-ova ima bluetooth pa jednim udarcem (od stotinak evra) ubijete dve muve.

- da dolazi BAR do polovine obraza

A sto mora ovo?

Moj jedva prelazi kraj uha, ali mi se niko nije zalio da me ne cuje dobro.

Pa promenio sam 6 modela od kojih su 4 bila sveukupne dužine 2-3cm i vrlo slabo su me ljudi čuli kada pričam s njima recimo dok sam ja na ulici... ;)

Dobio sam danas Nokia Wireless Headset 5220 , a koristim telefon Sony Ericsson t715. Pitanje glasi...ne mogu da namestim da rade zajedno. Da li je uopste moguce da se upare?????? :crybaby:

Kome treba dobar hands free,a da nije preskup,evo ga jedan,koji je uzeo moj kolega sa posla,koji se bukvalno ne skida sa telefona,a dosta i vozi

VyqeA.jpg

ovde ga mozete naci,po povoljnoj ceni,posto u nekim radnjama cena ide i po 500din vise

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/Opis...x?sifra=9023482

-koristi ga sa mobilnim telefonom Nokia E71

-zvuk je odlican,kad ga okrenem i javi mi se preko ovoga,ne primecujem razliku da liprica sa njega ili mobilnog

-baterija traje nedelju dana,minimum,prvo punjenje dva sata,a posle mu treba i krace da se napuni

-moze da se poveze na dva teklefona u sito vreme

-jedina mana,nema punjac za kola,ali verujte i ne treba mu,jer ako mom kolegi baterija traje nedelju dana,a puni se oko sat,onda nekom manje zahtevnom korisniku zadovoljava sve potrebe.

-Firma koja ga pravi je u vlasnistvu korejskog Samsunga.

@Goran Zemun - Mislim da bi to moralo da radi OK, razlikuje se samo reklama na slusalici.

Ortak je na HTC zakacio Sony Ericsson BT i sljaka sve bez problema

Spojio sam BT handsfree temu sa slicnom starom.

@mik: takodje i od mene sve preporuke za Plantronics uredjaje, ja koristim explorer 230, on je jos jeftiniji.

Odakle ti ova informacija? (s' obzirom da se nigde ne pominje samsung u vlasnickoj strukturi, a firma je osnovana '61. u Americi)

He he, ova tema je postala odjednom popularna :D

Samo da potvrdim za Plantronics Voyager 520, odličan je, ja sam ga koristio nekih 2 nedelje, posle sam morao da ga vratim :(

Ovaj dole je takođe dobar ali je meni lično smetala ona "budža" iza uha... zvuk odličan 5/5

voyager510.jpg

ja uzeo ovaj kao bokijev, za 2100 dinara, izvadio iz kutije i pricao jedno pola sata bez ikakvog punjenja, niko se nije zalio, svi me cuju kako treba, i ja cujem, jedino smara to sto recimo kad se kuca poruka, ili stize report ili bilo sta, cuje se svaka tipka, ali mislim da to moze da se iskljuci na keypad tones (nisam imao vremena da probam)

btw punjac je isti kao za telefon, tako da sam kupio i punjac za kola.. koji btw ima i izvucen usb, da se napaja bilo sta sto je na usb...

Koristim Jabru 5020, mogu da se upare istovremeno dva telefona.

c/p sa Benchmark foruma:

Bluetooth slusalice samo 1500 din,novo neotpakovano

Na prodaju Nokia BH 320 bluetooth slusalice,sve novo i neotpakovano i u fullu.

Rade na svim telefonima koji poseduju bluetooth.

Kolicina:10 komada

Dobio ih u zameni

Moze licno preuzimanje,a moze i slanje putem kurirskih sluzbi.

Cena samo 1500 din!Cena je za komad.

Cena je fixna,bez ikakvih zamena.

Okolina ZR, znaci nisam iz NS ili BG.

Moguce je slanje putem kurirskih sluzbi za one koji nisu u mogucnosti licno da preuzmu robu ili neki drugi vid slanja po dogovoru.

Ako nekog interesuje mogu da nađem kontakt ;)

Odakle ti ova informacija? (s' obzirom da se nigde ne pominje samsung u vlasnickoj strukturi, a firma je osnovana '61. u Americi)

Rece mi prijatelj koji radi u Bell computersu,i koji prodaje Plantronicsove uredjaje,mada sto ti rece,cidno da se to nigde ne pominje :huh: .

Edited by mik

Rece mi prijatelj koji radi u Bell computersu,i koji prodaje Plantronicsove uredjaje,mada sto ti rece,cidno da se to nigde ne pominje :huh: .

Koliko sam ja video, definitivno nemaju veze sa samsungom. Nego, imaju prodavci obicaj da nepoznate ili manje poznate brendove, "pripoje" nekom poznatom, kako bi ga lakse prodavali ;)

Da izgleda da zaista nemaju nikakve veze :coffee: ,sad pogledah wikipediu,i moguce da je moja greska,posto je Plantronics kupio Altec Lansinga-verovatno mi je to i moj drugar prodavac rekao :yes .

Ali ja sam izgleda to permutovao :( ,i ubacio Samsunga u celu pricu :D

Plantronics je mnogo jak da bi ga koreanci preuzeli,a Platronicsov hands free je nosio jos i astronaut Neil Armstrong

PAp_A.jpg

njegov model se zvao Snoopy ;),ali stvarno.

A posto su pravili telekomunikacione uredjaje za svemirske letelice :w00t: ,otuda im pravo da svoje modele nazivaju po imenima istih :geek: .

Edited by mik