Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
kole

Giancarlo Fisichella za Ferrari

Recommended Posts

Vest je od 04.09.2009.

Giancarlo bi trebao da zameni Badoera na mestu drugog vozača Ferrarija na domaćoj trci u Monzi 13.10.2009.

>>> Based on the formbook from the last round at Spa, the move means Ferrari will have the two strongest drivers in the field for the Italian Grand Prix, after Kimi Raikkonen's win in Belgium, less than a second ahead of new team mate Fisichella.

"I chose Fisichella for several reasons, starting with the fact he deserves it, that he's on great form and that he is an expert driver," Montezemolo said in an interview with TG1. "On top of that, we all wanted to have an Italian driver in our car for Monza and lastly, because it takes the long term view, as he will be our third driver."

Montezemolo believes the momentum gained from the team's first win of the season, combined with the arrival of Fisichella, can only boost the champions' chances of further success at Monza. ..... <<<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bice interesantno,Fiziko je zaista iskusan vozac,sa velikim motivom, a evo i njegovih dosadasnjih rezultata u F1:

Nationality Italian

Podiums 19

Points 275

Grand Prix entered 226

World Championships 0

Highest race finish 1 (x3)

Highest grid position 1 (x4)

Date of Birth 14/01/1973

Place of Birth Rome

nadamo se da ce u njemu proraditi patriotizam,a sto je jos vaznije da ce se dobro privici na Ferrarijev bolid,kako bi mogao da ostvari sto bolje rezultate za tim iz Maranela i spasti sto se spasti moze,od ove,ne bas uspesne sezone sezone za Scuderi-ju Ferrari :heart: .

Koga to zanima,moze i da procita jedan od skorijih intervjua sa ovim vozacem,sa oficijelne stranice F1:

http://www.formula1.com/news/interviews/2009/5/9416.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fizikela je mladji od mene 20 godina, ali u vreme kada sam imao godina koliko i "lepi" Fiziko, prešao sam sa Bube na Golfa. Trebalo mi je 6 meseci da se naviknem na nove komande (drukčije štelovanje papučica, tvrdji medjač...) a da ne pričam o dimenzijama. Naravno, niti sam ja tih vozačkih kvaliteta, niti su vozila uporedljiva... Strast svakog italijana prema ferariju razvija se dok dete nije ni rodjenojo ... Ali sa 36 prvi put sesti u vozilo koje je drukčije nego ono sa kojim je čovek trenirao, pa čak i uspeo da osvoji trku, je stvarno bizarano. Cenim srčanost Fizikele (dobro nije sve u parama - ima nečeg i u lovi), kao i očaj Ferarijevog stručnog tima impresivno sigurnom vožnjom test vozača na dve trke . . ali što je mnogo mnogo je. Bog im (nama, navijačima Ferarija i njemu manitome) bio u pomoć. Nije džabe veliki prof. Šumaher dobio bolove u vratu - naprasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes vala 10 dana je malo za navikavanje na drugo vozilo ako se uzme u obzir da moraš da daš 100% od sebe.

Ali nije to prvi slučaj da se angažuje neko usred sezone. Čini mi seda beše 1982, posle pogibije Gil VilLeneue-a na njegovo mesto je došao Mario Andretti (naturalizovani Amer) koji čak tada nije ni vozio u F1 tada već u USA. Već u prvoj trvi uzeo je bodove, a do kraja imao je i podijuma. Italijani su ga slavili kao da je uzeo titulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumi je imao bolove u vratu zbog povrede od pre par meseci ali je to krio pa je javnost pogrešno pisala da je u pitanju fizička nespremnost, prekratak rok za ponovno navikavanje na F1 itd. Živ sam se pojeo što matori nije startovao.

Možda Fisi iznenadi opet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izlete Lewis,maltene pred sam cilj,veliki peh za proslogodisnjeg smpiona :crybaby: .

Svaka cast deda Barikelu i GP teamu,prva sezona a tako dobri rezultati :unworthy:.

I sta reci na kraju za Ferrari :heart:,Kimi i dalje pokusava da nadoknadi lose voznje sa pocetka sezone,a Fiziko je u svakom slucaju bolji od nesretnog Luke Budoara :thumbdown: ,u svom debiju u Skuderiji malo mu je falilo i da osvoji bod,bio je 9 :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...