Ivan 26833 Posted August 5 (edited) 53 minutes ago, Tesha said: Neka i laže board pola litre Koliko procentualno odstupa u odnosu na cep-cep metodu? Prilicno je niska prosecna brzina za onu turu do mora (malo jace od 50 km/h), tako da je bar meni realno ocekivati neku nizu potrosnju. U nekoj slicnoj konfiguraciji puta do Jadrana, sa vecom prosecnom brzinom, 1.4 MultiAir u Compact klasi mi je trosio 5.3-5.4 l po cepu. Tako da mi je ona cifra kolege cak i sa boarda potpuno ostvariva. Poredjenja radi, na potpuno istoj deonici, Stilo 1.9 JTD je trosio obicno oko 4.8 l, a od oba modela 400 kg tezi DS5 2.0 HDi oko 5.3 l. Sve to samo pokazuje koliko je dobar taj MultiAir (plus kako je lagan i lep za voznju), ma koliko ga neki pljuvali . Edited August 5 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tesha 24 Posted August 5 Za čep-čep stvarno ne znam. Nekad natočim pun, nekad za 5k, nekad za 3k...uglavnom gledam da nije ispod pola rezervoara. Malo niiža prosečna brzina je što idemo na plažu uvek kolima svaki dan, najbliža plaža (Krašići) nam je oko 4km od kuće plus prodavnica, plus druge plaže (Plavi horizonti, Žanjic), ne dođemo pa parkiramo auto do povratka nazad. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 24076 Posted August 5 (edited) Posle 2 meseca vožnje motora došlo vreme da provozam Deltu na malo duži put. Prva vožnja na planinarenje od Bg do tvrđave Maglič i nazad. Sve vreme na AP na 2.500 obrtaja ili 140km/h, klimu nisam gasio. Druga vožnja Bg - Gračanica - Bg, takođe na AP tempomat na 140km/h, klima, kraća izletanja kad je bilo uslova do 180-200 km/h. Na prelazu Merdare za 5 minuta prešao, čepovao na ulazu u Preševu, 90€ pun rezervoar 54.87L, cena dizela 1.64€ (190 din.). Zaboravio da slikam km, bila je 205.535, u povratku čepovao opet, stalo 13€ (1.520 din.) za tih pređenih 158km, 7.74L Prosečna kaže 5.1L na 100km, čep 5.09L, prosečna brzina 70km/h na kraju. Završna km kad sam stigao u Bg 206.006km, range sa trenutnim gorivom još 820km. @igor0511 treba li da ti je vraćam posle 3 i po godine, skoro sam i dubinsko uradio. Edited August 5 by Axic 3 shuxx, igor0511 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 6 14 hours ago, Axic said: Sve vreme na AP na 140km/h, klimu nisam gasio. @shuxx na aparatima . 3 Axic, MiloshBg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 6 Sram da ga bude, em se nije javio a bio u kraju, da drmnemo po jedno. Em, troši smo 5.1, i vozi 140 kmh... . Nego, čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu Ccc, čim se spusti na jug, i @Axic ode u Piroćance 3 MiloshBg, moron and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 6 (edited) 20 hours ago, shuxx said: čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu To je obicno plan puta kada se ide napolje . Izlazis sa praznim rezervoarem, u povratku ulazis sa punim. Kao sto pisah negde - prosle godine do Jadrana, put u jednom smeru gratis. U odnosu da sam sve sipao kod nas. Meni vise bode oci kako ga ne mrzi da vozi sa ovom signalizacijom da mu je nesto od osvetljenja u problemu. Da ne kazem crklo . Edited August 7 by Ivan 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 6 Ne staj na njegovu stranu, 60 L rezervoar, a 250 km puta, po 5L na 100... Nego, nije pn ti, koji ga natankuješ u srb a na 100 km ti je bosna.... E, ja prvi to radim Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 24076 Posted August 6 1 hour ago, shuxx said: Nego, čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu Jesam, bio range samo još 40km kad sam bio na prelazu kazaljka udarala u E, crvenilo se 21 minutes ago, Ivan said: Meni vise bode oci kako ga ne mrzi da vozi sa ovom signlizacijom da mu je nesto od osvetljenja u problemu. Da ne kazem crklo . Jedina sijalica koja nije LED na autu je osvetljenje tablice stavio te ubodne LED, probao i sa poništivačem greške ali neće da se ugasi, naviko sam, bitno da rade i lepo svetle. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 6 E, nema pare za LED, a ovamo ja piroćanac.... E sudbino.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3758 Posted August 8 On 8/5/2026 at 11:21 PM, Axic said: @igor0511 treba li da ti je vraćam posle 3 i po godine, skoro sam i dubinsko uradio Da znas da razmsisljam malo da mi nedostaje kad viidm koliko mi sad trose kola a i za samaraljkama patim 2 moron and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3167 Posted August 8 Putovanje je gotovo Prosek brzine je jer sam zadnjih 1550km vozio 21h... Gužve po granicama i radovi na svakom ćošku....obnevideo sam Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока 4 Milos1, Axic, Ivan and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 8 Ovo se ne zove odmor, nego umor . Ja koji obozavam da vozim, za ovu distancu, cekanje na granicama, trenutnu vrucincinu - verovatno ne bih razmisljao ni o cemu sem aviona. Iskljucivo zbog porodice, ja bih se nekako i spekao sa volanom . 2 italiano and Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 8 Iskreno mi je žao svih koji zaglave na gran prelazima. Užas 2 italiano and Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 3167 Posted August 9 Teško je uklopiti sve Avionom...A i deca su ostala tu do kraja raspusta pa ću doći po njih jedan vikend Avionom naravno Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 943 Posted August 11 Aj da i ja postavim potrosnju.Cacak-Pefkohori 6.5l pun auto i gepek. Cekanje na granicama 1h,plus 3 pauze po 15min.Srbija tempomat 140,Makedonija i Grcka po ogranicenju.U Grckoj je auto radio 2h u mestu zbog klime,jer smo stigli ranije dosta i nismo mogli odmah uci u smestaj,a sinko bio zaspao. Uz put sam iznanadjen koliko ljudi na ap voze 90-100. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 11 Da se JA pitam, te što voze 100 kmh na AP.... Sve bi ih debelo kaznio 2 italiano and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 24076 Posted August 11 @shuxx u pravu si, j**u jadne kamione i autobuse da ne mogu da ih obiđu i to sve zarad ustede od 200 dianara na 100 predjenih km 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 943 Posted August 11 Ja kontam slabija i starija vozila,ali B,D i ostalr strane table sa autima od 150ks+...Jos ako racunamo da oni 10-15h x50km sto predju manje po satu,lagano izgube bar jedan dan u putu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 11 A zaboravio si ciste elektricare? Svaki put mi je smesno kada pored automobila od ko zna koliko desetina hiljada EUR protrcis kao da stoje. Planiranje puta i dometa . 2 moron and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djole81ar 638 Posted August 11 15 minutes ago, Ivan said: Planiranje puta i dometa To su tek matematičari 4 Ivan, shuxx, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 11 Nadmasili cak i ovog naseg forumskog magistra za TNG . 3 moron, shuxx and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 22952 Posted August 11 2 minutes ago, Ivan said: Nadmasili cak i ovog naseg forumskog magistra za TNG . Ja to samo iz tehničkih razloga , da mi TNG na prži ventile na visokim obrtajima 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djole81ar 638 Posted August 11 Ako @shuxx čuje da ovi sa full elektro se ceo mesec voze, a kućni račun za struju im bude za 2.000 din veći, ima da ga preradi na motor od veš mašine 4 moron, Ivan, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26833 Posted August 11 Nemoj da te cuje. Ne bi mu smetala ni manja baterija, ni da se do mora vozi 5 dana . 3 shuxx, moron and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djole81ar 638 Posted August 11 3 minutes ago, djole81ar said: ima da ga preradi na motor od veš mašine A možda čak i od brisača, jaki su ti motorići samo dobar prenos 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites