Jump to content
Goran
obelix

Kolika vam je potrošnja goriva?

Recommended Posts

Posted (edited)
53 minutes ago, Tesha said:

Neka i laže board pola litre

Koliko procentualno odstupa u odnosu na cep-cep metodu?

Prilicno je niska prosecna brzina za onu turu do mora (malo jace od 50 km/h), tako da je bar meni realno ocekivati neku nizu potrosnju.

U nekoj slicnoj konfiguraciji puta do Jadrana, sa vecom prosecnom brzinom, 1.4 MultiAir u Compact klasi mi je trosio 5.3-5.4 l po cepu. Tako da mi je ona cifra kolege cak i sa boarda potpuno ostvariva.

Poredjenja radi, na potpuno istoj deonici, Stilo 1.9 JTD je trosio obicno oko 4.8 l, a od oba modela 400 kg tezi DS5 2.0 HDi oko 5.3 l.

Sve to samo pokazuje koliko je dobar taj MultiAir (plus kako je lagan i lep za voznju), ma koliko ga neki pljuvali :) .

Edited by Ivan

Za čep-čep stvarno ne znam. Nekad natočim pun, nekad za 5k, nekad za 3k...uglavnom gledam da nije ispod pola rezervoara.

Malo niiža prosečna brzina je što idemo na plažu uvek kolima svaki dan, najbliža plaža (Krašići) nam je oko 4km od kuće plus prodavnica, plus druge plaže (Plavi horizonti, Žanjic), ne dođemo pa parkiramo auto do povratka nazad.

Posted (edited)

Posle 2 meseca vožnje motora došlo vreme da provozam Deltu na malo duži put. 

Prva vožnja na planinarenje od Bg do tvrđave Maglič i nazad. Sve vreme na AP na 2.500 obrtaja ili 140km/h, klimu nisam gasio.

Druga vožnja Bg - Gračanica - Bg, takođe na AP tempomat na 140km/h, klima, kraća izletanja kad je bilo uslova do 180-200 km/h. Na prelazu Merdare za 5 minuta prešao, čepovao na ulazu u Preševu, 90€ pun rezervoar 54.87L, cena dizela 1.64€ (190 din.). Zaboravio da slikam km, bila je 205.535, u povratku čepovao opet, stalo 13€ (1.520 din.) za tih pređenih 158km, 7.74L

Prosečna kaže 5.1L na 100km, čep 5.09L, prosečna brzina 70km/h na kraju. 

IMG_20260727_121922.thumb.jpg.fb8677cd468ac5ab716b85342560e04e.jpg

Završna km kad sam stigao u Bg 206.006km,  range sa trenutnim gorivom još 820km.

IMG_20260802_173945.thumb.jpg.8c7d6eb0ed5116678051f1f542481f1e.jpgIMG_20260802_173952.thumb.jpg.2796a24a11db1f24a0512e12e9e82d82.jpgIMG_20260802_174002.thumb.jpg.2ec1e4b3e932bd9ae86079099d4bf952.jpg

@igor0511 treba li da ti je vraćam posle 3 i po godine, skoro sam i dubinsko uradio. :D

Edited by Axic

Sram da ga bude, em se nije javio a bio u kraju, da drmnemo po jedno.

Em, troši smo 5.1, i vozi 140 kmh... :P

Nego, čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu :rolleyes:

Ccc, čim se spusti na jug, i @Axic ode u Piroćance :P

Posted (edited)
20 hours ago, shuxx said:

čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu

To je obicno plan puta kada se ide napolje :D . Izlazis sa praznim rezervoarem, u povratku ulazis sa punim. Kao sto pisah negde - prosle godine do Jadrana, put u jednom smeru gratis. U odnosu da sam sve sipao kod nas.

Meni vise bode oci kako ga ne mrzi da vozi sa ovom signalizacijom da mu je nesto od osvetljenja u problemu. Da ne kazem crklo :D .

Edited by Ivan

Ne staj na njegovu stranu, 60 L rezervoar, a 250 km puta, po 5L na 100... Nego, nije pn ti, koji ga natankuješ u srb a na 100 km ti je bosna....

E, ja prvi to radim

1 hour ago, shuxx said:

Nego, čini li mi se ili je planski vozio na rezervi da bi napunio na kosovu :rolleyes:

Jesam, bio range samo još 40km kad sam bio na prelazu :lol: kazaljka udarala u E, crvenilo se :whistle:

21 minutes ago, Ivan said:

Meni vise bode oci kako ga ne mrzi da vozi sa ovom signlizacijom da mu je nesto od osvetljenja u problemu. Da ne kazem crklo :D .

Jedina sijalica koja nije LED na autu je osvetljenje tablice :D stavio te ubodne LED, probao i sa poništivačem greške ali neće da se ugasi, naviko sam, bitno da rade i lepo svetle. 

On 8/5/2026 at 11:21 PM, Axic said:

@igor0511 treba li da ti je vraćam posle 3 i po godine, skoro sam i dubinsko uradio

Da znas da razmsisljam malo da mi nedostaje kad viidm koliko mi sad trose kola :D

a i za samaraljkama patim

Putovanje je gotovo
Prosek brzine je jer sam zadnjih 1550km vozio 21h... Gužve po granicama i radovi na svakom ćošku....obnevideo sam
c5cc2a251d5dca6bb4bf95ebd18a10f4.jpg

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Ovo se ne zove odmor, nego umor :D

Ja koji obozavam da vozim, za ovu distancu, cekanje na granicama, trenutnu vrucincinu - verovatno ne bih razmisljao ni o cemu sem aviona.

Iskljucivo zbog porodice, ja bih se nekako i spekao sa volanom :D

Teško je uklopiti sve Avionom...
A i deca su ostala tu do kraja raspusta pa ću doći po njih jedan vikend Avionom naravno

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Aj da i ja postavim potrosnju.Cacak-Pefkohori 6.5l pun auto i gepek. Cekanje na granicama 1h,plus 3 pauze po 15min.Srbija tempomat 140,Makedonija i Grcka po ogranicenju.U Grckoj je auto radio 2h u mestu zbog klime,jer smo stigli ranije dosta i nismo mogli odmah uci u smestaj,a sinko bio zaspao.

Uz put sam iznanadjen koliko ljudi na ap voze 90-100.

@shuxx u pravu si, j**u jadne kamione i autobuse da ne mogu da ih obiđu i to sve zarad ustede od 200 dianara na 100 predjenih km

oh-wait-saturday-night-live.gif

Ja kontam slabija i starija vozila,ali B,D i ostalr strane table sa autima od 150ks+...Jos ako racunamo da oni 10-15h  x50km sto predju manje po satu,lagano izgube bar jedan dan u putu.

A zaboravio si ciste elektricare?

Svaki put mi je smesno kada pored automobila od ko zna koliko desetina hiljada EUR protrcis kao da stoje. Planiranje puta i dometa :) .

2 minutes ago, Ivan said:

Nadmasili cak i ovog naseg forumskog magistra za TNG :P .

Ja to samo iz tehničkih razloga :rolleyes:, da mi TNG na prži ventile na visokim obrtajima B)

Nemoj da te cuje.

Ne bi mu smetala ni manja baterija, ni da se do mora vozi 5 dana :P .

3 minutes ago, djole81ar said:

ima da ga preradi na motor od veš mašine

A možda čak i od brisača, jaki su ti motorići samo dobar prenos :)