Jump to content
Goran
obelix

Kolika vam je potrošnja goriva?

Recommended Posts

1 hour ago, Ivan said:

Posto Agzara kaze da se menjao sa burazom - pretpostavljam da misli na 1.6 u Delti.

Obrnuto :D njegovim meganom 1.5 dci karavan verzija isli pa se menjali. Bilo nas je petoro pa u karavanu vise mesta u gepeku za rance i opremu za planinarenje.

23 minutes ago, Axic said:

Obrnuto :D

Ma ne mislim sa kojim ste autom isli :) , nego da poredis taj deCemi sa 1.6 u svojoj Delti.

Stigao sam u poslednjem merenju na oko 2000 gradskih kilometara do punih 13 litara. Stalne vrućie valjda duže nego ikad uzele su danak. Klima je najvećim delom kilometraže bila uključena. 

Verujem da će u narednom periodu biti bolje. Ipak su jutra i večeri sve prijatniji. Uostalom ide nam zima, a ne leto. Doduše stigle su i mnogo veće gužve u saobraćaju. 

Nema fore, vozim na tempomat 130. Proveriću posle, možda ima 6 brzina a kugla sa 5 pa nismo skontali. Nemam drugo objašnje. Kod mene svi auti troše više.

nisam ga čepovao odavno pa da uporedim

Edited by stex_pb

To je sve isto kao i grande punto. Kratka 5ta brzina i pri 130 se vrti na 3000 okretaja sto za posledicu ima visoku potrosnju. 

Dok sam radio i putovao u Holandiju dva puta sam isao sa Grandeom i to je to ispod 6 ne ide!

Da ali on vozi 1.3 mjet motor a taj motor ne bi trebalo da trosi isto kao i 1.4 turbo benzin, plus ni menjac nije isti, kod dizela moraju biti manji obrtaji, kod mene je 130kmh na ja mislim 4000rpm a kod dizela nema sanse da je tolko. Ja sam kod mene merio cep metodom kad sam isao za GR oba puta ove godine i oba puta je potrosnja bila oko 6l (5,9 i 6,1 ) dok je bord pokazivao oko 0,5l vise sto je malo cudno jer obicno bord pokazuje manje.

Ako ti je veca guma naravno da ce bord da pokaze vise, jer je glup sistem. Ako imas vecu tezinu od njihove testirane opet isto - veca potrosnja. Ako ti je plovak neki aftermarket i sl. opet mozes iste rezultate ocekivati manja ili veca ili kako treba ... mnogo varijabli da bi se bilo ko bavio time, ali ako osetis da je potrosnja veca nego nekog perfektnog primerka onda znas gde da gledas - u motor i kompjuter ali to je na cep metodu, a opet nemoze da bude perfekt jer vazduh je mozda drugaciji, temperatura takodje itd. itd. Mnogo varijabli da bi se bilo ko bavio time.

Pa 1.3 ide dobro,ubrzava,al na vecim brzinama,trosi kao 2.0,njemu je najidelnije do 120 na sat,Na musi je do 100 na sat potrosnja do 4 ,preko toga ide na gore.Ssad me zanima i to sam razmisljao dal u musu,menjac sa 6 brzina da se ubaci umesto onog sa 5 brzina,sigurno bi se smanjila brzina

Ocekivao sam da taj 1.3 trosi manje, onda ljudi lazu kad se hvale da im trosi 5l, svakako da ga 5. brzina sputava ali ista je prica i kod Tjet-a i njemu fali ta 6. i onda bi verovatno opet dosli na isto tj trosili bi isto i sa 6. brzina. Ljudi su na benzince ugradjivali 5. brzinu od 1.3 mjet i oborili obrtaje, ne drasticno ali opet znaci.

Zar musa nema 6. brzina, imao sam jednu sa tim 1.3 motorom i cini mi se da je imala 6. brzina ili gresim, ove benzinke sto sam imao su sve imale 6. brzina.

Imao sam c4 1.6 hdi, taj nije prelazio 5l na auto putu do 120kmh (4,8 mi je bila cep metoda, bord pokazivao 4,2) kad ga vozis 130 malo skoci oko 5,1-5,2 a isto 5. brzina imao e sad koliko se secam u 5. na 120 je tu nesto malo preko 2000rpm, a po gradu nije prebacivao 7.5l, bas je dobar bio po pitanju potrosnje i voznje na otvorenom uopste iako je imao samo 90 konja.

Edited by OMP

Meni je punto 1.2 8v trošio 6.1 letos kad sam ga vozio 105 km/h (3000rpm) do Grčke, to je čep metodom od NS do Okte na granici između Makedonije i Grčke. Bez klime, dvoje u kolima, doduše na 185/55/15 točkovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam sa 1.3 mjet 5 brzina nekako uspio imati prosek ispod 5 litara na otvorenom dok sa Pasatom 1.6 TDI i dsg  normalnom brzom vožnjom  ne mogu preći 5 litara. Dakle dva broja veći,jači i teži auto troši manje a još ima i govno od DPFa! 

Taj 1.3 mjet je odličan ali u kombinaciji sa 5 kratkih brzina zna puno trošiti. Na autoputu preko litar više nego pasat. Jednom sam išao na more nas 5 u autu skoro sve autoput uglavnom nisam skidao ispod 150 kmh potrošnja bila 7.5 litara!  Toliko mi troši ABARTH pri tim brzinama.

Ponavljam odličan auto sa malom potrošnjom ali do 110 kmh.svakih 10 kmh je skoro pola litre više.

Bome ne znam koliko mi trosi, zena mi vozi Brava celu nedelju jer sam na bolovanju, ne izbijam iz kuce...samo znam kad sam je pitao gde je kazaljka goriva, rekla je ne znam :blink:

Ja ljudi ne znam radi li meni ona to namerno, dal gleda kazaljku temperature pa ce reci da je crkla kazaljka dal gleda obrnometar pa kaze ima jedno 2, 3, opaaaaa 4 iljade litara ili joj je ostao upaljen zadnji brisac pa je nervira i ne gleda uopste tablu :cry:

A GPS mi ne kazuje nista sem da divlja pod rucnu :rant:

Ne je8em da menjam Z10. 1.2 Fire engine, na oko 45 do 50kmh prosek, trosi oko 6.3L TNGa. 

Mada su cenu TNGa bezobrazno visoko podigli. 

Mada, bilo je i vremena kada je BMB bio 200, a dizel 220 din.. 

Mislim da se dosta preuveličava niska potrošnja, ili se kao prosek uzimaju neke magistralne vožnje gde se petom vozi 60. Ni jedan auto nisam uspeo da spustim na "očekivane" potrošnje osim Astre DTI, ali i njena potrošnja je bila u kolonama na Ibarskoj, pre otvaranja autoputa. A i to mi niko nije verovao, mislili su da preuveličavam :D Te magistralne vožnje su bile oko 5L/100km. 

Ljudi u okruženju pričaju tipa kako im 1.3 troši 3 litra i tako te fore.

Pominjao sam već da sam Golfa 2 prebudženog GTIja prodao u trenutku kad je trošio 15L plina, da bi mi posle 7 dana novi vlasnik pričao kako njemu preko Romanije troši 5 litara. 

20 minutes ago, moron said:

Yaris 1,5 125 ks ( 2022. ) na poslednjih 1.500 km uz prosek brzine 53 km/h prosek potrošnje 6,4.

viber_image_2024-09-20_16-26-15-186.jpg

Ova potrošnja je sve kombinacija auto puta i gradske, uglavnom sve BG-NS-BG

Neke muse u jacoj opremi imaju 6tu brzinu,tj ona 1.3 90 konja,ove obicne 1.3 70 konja,imaju 5 brzina

Ja sam musom vozim max do 110 i zaista malo trosi,na bordu pise 3.2,al mislim da trosi malo ispod 5 litara,jer voznja mi je skoro sve otvoren put