MS PK 7969 Posted August 1 Kolega shuxx ima najmanju potrošnu za pomenuti auto koju sam ikad video. Vozio sam pandu 1.2 službeno, 8 litara lagano potrošnja, bez da se mučimo. Auto 50 000 prešao u tom trenutku. Manje trošio kombi na C kategoriju.Zato sto nama Ecu odredjuje parametre, pravi mapu, pusta struju..kolega ustane 30min ranije, upali laptop , izmeri temperaturu, vlaznost vazduha, brzinu vetra,pritisak gasa u boci i sam pravi mapu, 3x dnevno i izvlaci maximum Sent from my SM-A346B using Tapatalk 3 4 OMP, Grafit, stex_pb and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12451 Posted August 1 Zato sto nama Ecu odredjuje parametre, pravi mapu, pusta struju..kolega ustane 30min ranije, upali laptop , izmeri temperaturu, vlaznost vazduha, brzinu vetra,pritisak gasa u boci i sam pravi mapu, 3x dnevno i izvlaci maximum Sent from my SM-A346B using TapatalkVredi brate vredi, svako jutarnje podesavanje mape, vlaznost vazduha, temperatura, i narocito... Brzina vetraSent from my STK-LX1 using Tapatalk 1 2 nemanja84bg, MS PK and stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted August 1 20 minutes ago, MS PK said: Zato sto nama Ecu odredjuje parametre, pravi mapu, pusta struju..kolega ustane 30min ranije, upali laptop , izmeri temperaturu, vlaznost vazduha, brzinu vetra,pritisak gasa u boci i sam pravi mapu, 3x dnevno i izvlaci maximum Sent from my SM-A346B using Tapatalk Tako sam ja kad sam prepravio GTI na karburator. Upalim, zagrejem, odvrnem sve ventile do maksimuma, dobijem bolji odziv nego na benzin i potrošnju 19 litara 3 1 MS PK, moron, nemanja84bg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 1 samo fleshuj te cipove pa kad bude puc puc i nemoze vise da prepise bice kompjuter kaput Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1246 Posted August 2 11 hours ago, stex_pb said: Tako sam ja kad sam prepravio GTI na karburator. ... Nadam se da si se ispovedio nakon toga, to sto si uradio je bilo bogohuljenje. 1 4 stex_pb, shuxx, Axic and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted August 2 26 minutes ago, MiloshBg said: Nadam se da si se ispovedio nakon toga, to sto si uradio je bilo bogohuljenje. K glava je bilo bogohuljenje 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
integralac 2623 Posted August 4 1.6 multidzet pun do krova 7 1 knezevic76, MiloshBg, silenci and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 4 Sta mu je ovo "hiljadu godina" ? opet neki bauljam i carlijam hit a? Quote Share this post Link to post Share on other sites
integralac 2623 Posted August 4 Partibrejkers decko, Rasa je stari rokenrola, ti koji gazis jaku masinu 1.4 stfi ili kako vec 7 electronizer, OMP, rkoma1986 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2498 Posted August 4 ja sam zadnji put sipao za 2400 dinara benzina u djulijetu i sa tim presao 177km.Na bordu pise6.5 l prosecna Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 4 Respect za izbor @integralac legendo hmm da bas je jaka , nemoze preko 10l na 100 ali iskreno da ide ide samo zujucka nema onaj brund jgb Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1155 Posted August 5 (edited) Jedno dete, početnica vozila od N. Sad do IKEA kod B. potoka i nazad: Honda Civic Tourer 1,6 dizel, 4 osobe, stalno upaljena klima. Laganini vožnja, dete prvi put vozila na autoputu. (Ja pokušavam već godinu dana spustim ispod 5 u istim uslovima...) Edited August 5 by Grafit 3 5 ISV_01, Axic, nemanja84bg and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
IDzO 2285 Posted August 9 Uzorak na 2.431km. 300km auto put. 300km po Severnoj Bačkoj. Ostatak je po gradu. Bord: Čep: 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 10 (edited) Malo se potopila pedala gasa , brm brm turbo zviz @integralac nije losa je'an cetvrt sitan blokic masina nisam ga probao od 5000 do 7000 obrtaja da vidim prave vrednosti i performans ... kontam da leti cim nisam imao gde Edited August 10 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4135 Posted August 14 "Mali" protiv "velikog" Hibrid (2WD) protiv nehibrida (4WD). Vangradska vožnja. U dva navrata. Ista ruta ( BG – HN – BG, preko Tjentišta ). Nešto preko 1.000 km. Krenuo u oba smera sa parkinga sa oko 80 mnv i cilj je bio na oko 80 mnv, pri čemu se u jednom smeru treba "penjati" u visinu za ukupno oko 5.500 metara ( barem tako kaže "Strava" ), a za toliko se treba i "spustiti" "Veliki" u odlasku sa bajsom na krovu, četiri osobe i dosta prtljaga, bez gužve, ali i bez agresije. U povratku prazan, sa dosta gužve i sa "pokušajem agresije" ( dok negde kod Užica nisam shvatio da je dalje apsolutno beznadežno da tako vozim ). "Mali" u odlasku prazan, bez značajnije gužve, brže i malo agresivnije vožen. U povratku sa četiri osobe, dosta prtljaga i sa baš dosta gužve. Nije neka razlika potrošnje u svetlu svega ( 4,5 vs. 6,3 ). Čak bih rekao da u tim uslovima hibrid ne donosi bilo kakav vidljiv energetski benefit ( kada isključimo uticaj razlike veličina vozila, razlike masa, AWD-a ... ). 2 igor0511 and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3045 Posted August 15 Iskreno meni je vece iznenadjenje 6.3 na AWD natovarenom biciklom nego na hibridu 4.5l 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4135 Posted August 15 Pa, bicikl na krovu ( CRV-a ) sam imao samo u odlasku na more ( vratio sam se bez bajsa ), a sa bajsom na krovu auto putem nisam išao brže od 110 km/h. A kako su kola u odlasku i bila puna ( putnika koji su spavali od BG pa sve do Bileće ), nisam nešto ni inače divljao posle magistralom ( i na kraju u HN je proske potrošnje bilo 6,8 ili 6,9, ne sećam se sada, imam negde sliku borda ) . A sa mora sam vratio potpuno prazna kola, uz veoma tečnu vožnju ( dok je to moglo ), pri čemu su me na Zlatiboru dočekale kilometarske kolone, pa sam u nastavku vozio dosta polako i bez agresije. Zato je na kraju na povratku u BG ispala ukupna potrošnja samo tih 6,3 na tih oko 1.000 km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4135 Posted August 19 Imao sam prilike da provozam novi CR-V. Kad sam seo u njega, pisalo je da je „posle rodjenja“ prvih oko 1.600 km trošio 7,4, a posle toga 8,6 na još 530 km ( relativno nova kola, oko 2.130 km ). Pomislih: „Sunce ti ...“ Najpre malo po gradu vozih, pa posle do vrha Avale i nazad ( to sam dao klincu ) i zanoćio je sa 5,6. Posle toga dva dana do Fruškaća i malo po Fruškaću. Auto put po ograničenju, posle magistrala i regionalno slično (kako je gde moglo, ali, bez divljanja). Povremeno sam ga malo i poterao. Kao što i svoj automobil uvek (kada ima uslova) poteram na tim istim deonicama ako sam sam ili sa sinom ( koje deonice su mi na neki način „inspirativne“ i gde baš uživam ). Kao i svaki isprobao sam ga i kako „poteže“ ( „leteći“ i „iz mesta“ ), bez preterivanja bar 20 puta ( kao i svaki drugi demo ). Jutros ga malo provozah u jutarnjem špicu, po N.BG, sa barem 20 semafora, pokazao je 4,6 na oko 6,5 km uz prosek brzine 18 km/h. Posle oko 450 km imao je prosek potrošnje 5,4, uz prosek brzine 49 ( što mi je uobičajeni prosek za takvu kombinaciju gradske, auto puta, magistrale, makadama i vožnje po prirodi ). Pitali me jutros u Delti kako mi se čini. Ja im rekoh da sam sa mojim Jazz-om otišao na Fruškać „sto puta“ i da imam utisak da on troši previše u odnosu na ovog CRV-a, koji je od njega teži 550 kg, ima AWD i veću čeonu površinu. A i da mi nije jasno šta oni i njihovi klijenti rade sa tim demo kolima kada sa hibridom uspeju da nabiju one proseke potrošnje koji su bili zapisani. I čovek mi uz osmeh lepo reče ono što sam ja u startu i pomislio: „gas-kočnica-gas- kočnica ... “ 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 20 (edited) Hmm da ... vecita dilema potrosnja ... oni nazivaju to pod haubom agregat ... i ja ga agregatisem onako solidno ... a moze da bude sto je ostao ac upaljen od voznje pre ove merene ... Edited August 20 by nemanja84bg 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4135 Posted August 20 Koji je to "engine" u tom Golfu ? Imao sam prilike da nedavno sednem za volan jednog Golfa 1,5 eTSI DSG. Na bordu mu je pisao prosek potrošnje na prethodnih oko 2.400 km od 8,2 litara uz prosek brzine oko 35 km/h. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 20 (edited) Taj je noviji , ovaj je manuelac 1.4 tsi 125kw posto ga duze nisam vozio, dobro sam ga stisao , na normalan gradski gas da kazes isto tako negde oko 8l prosek, 9l verujem na kreni stani guzvanjac ... taj 1.5 je nesto novije verovatno zamena za ovaj, deluje mi da je to ispravno pokazano na 35 na sat prosecne brzine. Zanimljivi su, jedino sto ne volim jeste da mnogo eksperimentisu sa modela na model (kao i vecina danas) pa dodaju razne gluposti i modifikacije sto udara na dzep korisnika i to dobro. Edited August 20 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4135 Posted August 20 Ja provozah oko 150 km tog Golfa (malo oko Avale, malo po gradu, krug obilaznicom oko BG i auto putem do Šimanovaca i nazad) i beše prosek potrošnje 5,6 uz prosek brzine 47. Pri 130 km/h troši oko 5,5. A neverovatno je kako pri toj brzini lepo klizi. Odlična „samohotka“. Rekao bih u tim istim ( kombinovanim ) uslovima verovatno u rangu onoga što bih nekada ostvario sa svojim starim 308 SW mk1 1,6 HDI 110 ( mada je on pri 130 km/h bez dileme trošio i više od tih 5,5, ali bi u gradu taj HDI verovatno trošio malo manje ). Naravno, mereno u litrama, taj 1,5 eTSI ne može da se meri potrošnjom sa savremenim i aktuelnim 2,0 TDI u kolima te klase. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 20 Zato sto je mild hibrid , ni ja ne znam sta mu to znaci, verovatno neki jadan otrcan elektromotor radi ispitivanja kako to izgleda u praksi (kontam da bi trebao na kreni stani da bude kao dizel ako ne i bolji), a kupac testira. Ipak sam fan cistog benzinskog agregata posto se u dizele ne razumem preterano a i to mi je vise za neke radne masine sa dosta opreme i prikljucnih modula ili cega vec , dzipove i sl. Nisam toliko bogat za to 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 24 Malo djir po gradu ... zamka postavljena a potrosnja je simpa s obzirom da je uracunato grejanje nekih 7,8 min i naravno na pun gas ne "ebem vise zakone ni fizike ni ove druge. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 25 (edited) A onda u povratku , u atmosferac rezimu , nesto mi papucica zaglavila pa bez boost kazaljkice deluje mi fabricki Edited August 25 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites