ISV_01 4273 Posted May 26 @knezevic76 Greta, Greta, spavas li mirno ? 1 1 nemanja84bg and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7614 Posted May 26 Zadovoljava euro norme, to je najbitnije Sent from my SM-A546E using Tapatalk 1 1 nemanja84bg and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4134 Posted May 26 Provozah ovaj vikend malo Chery FX, 1,6 T sa 186 ks, DCT-7, FWD. Zatekao sam prosek 10,9 na oko 1.800 km uz prosek brzine od 33 km/h. U mešanom (vangradskom) režimu, koji je podrazumevao auto put 130-140, magistralno relativno opušteno ( do 90-100 ), ali i jedno 30 km življe brdske vožnje, posle oko 150 km je došao do 7,8 litara, da bi se na povratku posle "smanjenja dožviljaja" ( ali uz auto put "po oganičenju" ) posle oko 250 stabilizovao na oko 7,4. Sledeći dan sam vozio bez agresije, ekonomično, magistralno do 90-100. I posle oko 475 km je stigao do 6,7 litara ( prosečna brzina 47,7). Najniže prosečne potrošnje koje sam na taj način ostvario, bile su 5,8 i 5,9, na oko 65 km po relaciji, uz prosek brzine od oko 65 km/h oba puta. Provozao sam ga i po gradu, par puta, po oko 10 -20 km po turi, npr. petak po podne, špic, sa N.BG do Vukovog spomenika i nazad (ali, za divno čudo nije bila očekivana gužva preko Brankovog mosta), prosek brzine 16,5, potrošnja 8,1 na oko 12 km. Prema podacima sa sajta Agencije za bezbednost saobraćaja, prosečna WLTP potrošnja za ovo vozilo u mešovitom ciklusu je navodno 9,1 litara. Mislim da je u pitanju neka omaška. Za Tiggo 8 piše 8,1, a za Tiggo 7 piše 8,6. FX je najmanji, najlakši i najbolje aerodinamike. 3 ISV_01, knezevic76 and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12446 Posted May 27 Nisam ni znao da sve vreme vozim 1.3jtd Jes bila lagana voznja, ali je valjano ispod deklarisane za 1.2 fire Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 3 Axic, ostoja and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 767 Posted May 27 Ne valja to nista. Da je Wagen, i to dizel, tu bi pisao -2l/100km, po pisanjima sa foruma drugih, a ja verujem svemu sto pise 2 4 moron, silenci, shuxx and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3598 Posted May 27 @shuxx Slikaj plinsku mapu pa postavi na svojoj temi da komentarišemo. Pored mape postoji u opcijama (gornja paleta u softveru) "odstupanje". Škljocni i tu sliku... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12446 Posted May 27 Eto, cim im oboris prosek po bgd i 12L na 20kmh, odma traze dlaku u jajetu. E cu slikam, sam da dokazem FIREovu stedljivost... Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 5 Dzimbo, Mijailović P., ostoja and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 767 Posted May 27 Cu si nabavim wagena, pa kad ti posaljem fotku potrodnje u BG, ce se cudis batke. I ti i ja ce se cudimo 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12446 Posted May 27 zaje8ah se, mrdnula TNG mapa, pa bogata smeša, i pokazuje manju potrošnju sd će da likuju wagenovci po bgd 1 3 ostoja, Mijailović P., MS PK and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted May 28 (edited) Znas kakvog vagena imam za tebe brate @shuxx jeantackacetr'es 7.5 litra do 8 na kreni stani guzvanjac ne treba ti taj raketni pogon na plin Edited May 28 by nemanja84bg 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4134 Posted May 28 19 hours ago, shuxx said: zaje8ah se, mrdnula TNG mapa, pa bogata smeša, i pokazuje manju potrošnju sd će da likuju wagenovci po bgd Šta to znači ? Nisam uopšte blizak sa TNG tematikom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12446 Posted May 28 TNG kompjuter je zapravo "glup" ili lepse receno jednostavan kompjuter. On preuzima "benznisku mapu", tj krivu ubrizgavanja benzina, multiplicira je i pravi "TNG mapu", tj krvu.Poenta podesavanja je da se te dve krive poklapaju. Jedna mogucnost je automatski preko lambda sonde, pravo resenje, dok lambda sonda ispravno radi.Druga je, bez lambda sonde, ono, napamet, naslepo. Tad jednostavno kopira tj multiplicira parametre.Zelena je TNG, plava BMB. I u ovom slucaju se ne poklapaju, ovde je bogata smesa, i lambda sonda vidi manju potrosnju.Imas u mojoj temi, a tek cu postaviti, kad se koriguje mapa, i bude bolje poklapanje.TNG i CNG su gasovita, cistija goriva, ali traze povremene kontrole, i blage korekcije podesavanja. Malo muke, ali vredi, jer je voznja jeftinija. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk 2 nidza and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted May 28 Mislio sam da se ta mapa "zakuca" i da se ne pomera posle nikad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4134 Posted June 2 Uh, pokvari mi se prosek "životne potrošnje" Jazz-a i sa 4,2 ode na 4,3 na oko 21.500 km A i od poslednjeg punjenja rezervoara je baš iznad proseka (4,9) jer je oko pola bio auto put "po ograničenju" (a tu bije od 5,5 do blizu 6, kako kada ), a povremeno i nešto brže. 1 1 Reacher Gilt and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2333 Posted June 2 Juče zamenih sagorele sijaličke iza srednje displejče i ukaza mi se kompjutor u poslednjih 998 Km prosečna brzina 40Km/h a potrošnja 9,8l/100Km @shuxx bolje da gi nisam ni menjao ... 1 hour ago, moron said: bije od 5,5 do blizu 6 1 1 shuxx and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7969 Posted June 2 Bolje da nisi, na tu prosecnu brzinu, prava sitnica Sent from my SM-A346B using Tapatalk 2 nemanja84bg and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2333 Posted June 2 (edited) Pola ograničeno cepanje po AP, a druga davenje po banju 0,5 Km/h ... Prosek sarma ! 7 minutes ago, MS PK said: prava sitnica sipano striktno 100 oktana, da ne bude posle jeste više troši al' benzin jeftiniyy ... Edited June 2 by Reacher Gilt 1 1 nemanja84bg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12446 Posted June 2 10 hours ago, Reacher Gilt said: Juče zamenih sagorele sijaličke iza srednje displejče i ukaza mi se kompjutor u poslednjih 998 Km prosečna brzina 40Km/h a potrošnja 9,8l/100Km @shuxx bolje da gi nisam ni menjao ... Ti AKO kroz novčanik nisi za to znao...onda ti je dubok novčanik ja to nebi vozio ni da mi ga Poklone 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2333 Posted June 3 Nije dubok bato, nego se retko otvara. Za tih hiljadu Km meni je trebalo skoro dva meseca. Da moram da prelazim tvoju kilometražu ovim autom sigurno ga ne bi terao na benzin ... 14 hours ago, shuxx said: ja to nebi vozio ni da mi ga Poklone Nemaš ti stariju sestru, bato, ne mož' ti to da razumeš. 1 1 nemanja84bg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted June 3 Blago vama sa tim prosečnim brzinama, baš ste Šumaheri. Meni 19km/h sa potrošnom 9.8 po bordu Zaribaće mi turbina od vožnje na posao. 3 MS PK, shuxx and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2333 Posted June 3 On 6/2/2024 at 11:18 AM, Reacher Gilt said: Pola ograničeno cepanje po AP, a druga davenje po banju 0,5 Km/h ... Prosek sarma ! Tajna je u sarmi ! A koliko turbina znači po gradu tebi barem ne treba objašnjavati. 1.4, a ide k'o da je 2.0, bez turba naravno ... 1 1 italiano and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted June 3 Kad stojim u koloni isto mi se hvata da li je 1.4 ili 4.0 V8 1 2 Reacher Gilt, shuxx and italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 798 Posted June 3 Bas i ne pratim potrosnju, cini mi se da je prosle godine do mora i nazad trosio 6,5 po cepu, po kompu 6. Jutros sam isao za Bg, auto put skoro bez vozila i ajd rekoh da pratim. Brzina 120-125, obrtaji oko 2000-2100 komp pokazivao od 2,3 (na ravnom) do 5,5. Uglavnom je bilo od 3,5 do 4,1 4,3. Naravno, na rampi kad polazim skoci neku sekundu na 10, 11 :), uz Bubanj potok ode na 8 ali kratko. Neverovatna mi je ta razlika u potrosnji. Obicno vozim 140-150 i sad bas ne znam ali cini mi se da je pokazivao oko sedam ili i vise. A realno za kratke relacije ne znace puno tih tridesetak kilometara brze. 2 silenci and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 767 Posted June 3 10 hours ago, stex_pb said: Blago vama sa tim prosečnim brzinama, baš ste Šumaheri. Meni 19km/h sa potrošnom 9.8 po bordu Zaribaće mi turbina od vožnje na posao. To je to, meni ista brzina ali moj trosi jos pola litre do litar preko. Tezi auto, a i uvek ima bar dodatnog putnika, najcesce dva... A i klima ne znam gde se gasi Na autoputu/magistrali je dosta stedljiv, beogradska guzva mu razvali potrosnju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7101 Posted June 4 Grande 1.9 multijet 120 ks do Halkidikija, prosek 6.2 l/100km, sve vreme po ograničenju i uz uključen tempomat i klimu. 5 Axic, MS PK, Dzimbo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites