Jump to content
FAS Goran
obelix

Kolika vam je potrošnja goriva?

Recommended Posts

Kod Giuliette npr, samo u "A" modu ispisuje digitalnu brzinu na tom ekranu :) 


Boost gauge iscrtava samo u "D" modu, a u "N" modu nista, datum, vreme ili radio stanicu/pesmu :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednju opciju "najvolem da obozavam" :D , ima li vece gluposti od prikaza datuma i dana u nedelji (sat stoji svakako)Vidis, na Bravu mozes da pratis pritisak turba u oba moda, interesantno je uporediti u voznji. Oseti se prvenstveno na pedali gasa, ali ovako i vizuelno pratis sta se konkretno desava. U Sport modu nabija pritisak turba mnogo brze i na dosta manji pritisak paucice gasa. Zato onako i cupa sa nizih obrtaja, maltene kao moj bivsi 8v 1.9 dizel.

@horvat

Postoji li bese kod Giuliette vizuelni prikaz zadnjih/prednjih parking senzora? Kod mene samo pistalice kod A stuba za prednje senzore i u C stubu za zadnje senzore, ne deluje mi da moze vizuelizacija.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Aj ne bilo ti zapovedjeno, postavi fotku kada stignes, da uporedim ekrane.

Nije nesto sto mi treba (pogotovo za napred), ali zasto ne ukljuciti ako je eventualno izvodljivo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki :D 

 

Mislim da su ekrani isti, ali kako do prikaza - ne bih znao.  Takodje, Giulietta ima i onaj 'needle sweep' kad se da kontakt, kazaljke odu do kraja. No, odosmo u off...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan svi pišemo za potrošnju katkad ali mene brine što @dekirsne kači ništa za potrošnju nove makine na koju kako ispratih u drugoj temi već ima zimske gume. :secret:

Verovatno ima određenu dozu straha ako napiše da vozi Musu. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam sta da kazem, razocarao me i kao covek i kao komunista :) . Tu smo bili da pripomognemo i ranije, pogledamo zajedno, bilo je dogovaranje da idemo da gledamo jedan lep Evo Sport. Pitam coveka na sta montira zimske gume, on me iskulira i tako...

3 minutes ago, horvat said:

No, odosmo u off...

I to debeli :D, izvinjenje ostalima.

Ako te ne bude mrzelo, sibni mi fotku na PM i da tu zavrsimo off, hvala unapred.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

MIslio sam da ne može, ali evo uhvatih i ja prosek preko 10 sa Tipom 1.4. Poslednje vreme zbog bolovanja auto se pali samo na kratko do grada, apoteke... i prešao sam tako 80 km, prosek 11,5 po bordu, bio je jedno vreme i na 12, prosečna brzina 18km/h.

 

Dodao bih da od sad ću mislim stalno sipati BMB100, ipak se oseti u vožnji, sad nakon dužeg vremena vožnje sa 95icom sam sipao 100, pred zgradu imam jedan veći uspon koji počinje sa lakat krivinom, znači može da se uđe ili brže trećom pa da izvuče trećom ili drugom pa da se šalta u treću, dok sa 100 ipak  može da izvuče trećom i kad se ne uleđe u tu krivinu tj. manjom početnom brzinom. Svakako Tipo tj. ova kombinacija 1.4 6 brz menjač ima tu osobinu da na finim usponima može da izvuče sa ne tako visokom obrtajama i u višim brzinama ali naravno sa konstatnom brzinom, ubrzanja su ne ne moguća, ali to je već šaltanje niža i sl. dosta brda sam prešao u 4. može da se često vozi na nižim obrtajaima, ne davi ga.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pisao sam i ja da se oseti razlika izmedju BMB 95 i recimo G-Drive 100. Ne nesto u potrosnji koliko primetno u vuci.

Takodje to primecujem posebno u nizim obrtajima, sa 100-kom primetno bolje reze i lepo zabada u sediste vec sa 1700-1800 rpm. A razlika se najizrazenije vidi upravo kao gore opisano, kada posle 95-ce sipas 100-ku.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/6/2020 at 8:13 PM, Ivan said:

Zbog Corone, jos jedan rezervoar sprzen cisto po BG. U prosloj turi sipan NIS G-Drive 100, sa njim primetno lepse i reskije poteze sa 1800 rpm u odnosu na obican BMB95 benzin. Potrosnja mozda za nijansu manja. Cepovano iz 2 ture (19+38.2l) tj. 57.2l, predjeno 717 km.

Prosecna brzina se za moje uslove drzala na 25 km/h, zadnje nedelje su primetno manje guzve pa je blago porasla i lomila se na 26-27 km/h. Za moje uslove voznje, gradski prosek za jednog turbo benzinca na vrlo lepih 7.97l. Board mi standardno laze cca 0.5l : 

 

061120207408.thumb.jpg.82b1c22f27064c1298186da55ec0cb4c.jpg 061120207409.thumb.jpg.2ea44edf66fed9142bc1e3b95a868caf.jpg 061120207410.thumb.jpg.e943d7200c13c3929f9ae5e4f630fee6.jpg

 

Dok generalni prosek (sa nekih 6.7l koliko se drzao vise od 2 godine) za ovih 7 meseci mahom gradske voznje konstantno blago raste i trenutno je na tacno 6.97 l po cepu.

Bravo Sport 1.4 MultiAir Turbo 140 KS je u pitanju:

 

Untitled2.png.d983e8bae4999fe44018080e09ab93e3.png

 

odlicna potrosnja ,a kad vidim na brzinomeru da pise 260,sve mislim da je neki superautomobil,na musavi zadnja brojka 200,a jadna nemoze ni 160:D da ide

meni po bordu pise prosecna 4,4 od kako je zahladnelo,al to je sigurno i malo veca potrosnja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, danas takođe potvrđena na još jednoj deonici bolja vuča sa G Drive 100, deonica koju prelazim svakodnevno, vraćanje sa posla, ulazak u grad, pri vraćanju je teren manjeg uspona, sa prevojima, koje sa 95 nije mogao da pređe sve u 5 pri sporijoj vožnji bez nekih zaleta jer je ogranićenje, ima sobraćaja, znači nije deonica gde ima zaleta, pa tako neki prevoj mora 4. jer se pre toga vozi 5. polako, danas posle dužeg vremena iašo na posao, sa G drive 100 i cela deonica u 5oj u laganoj vožnji...

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre ce to biti. Na bmwu gledam one sport displeje koji pokazuju koliko motor snage razvija, leto 30ak stepeni i zima oko 0 bude 5-10ks razlike pri maksimalnim obrtajima.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja za sada sa automatikom oko 7.8 po bordu, grad i autoput(dosta vozen u sportmodu :D)... Ali ga jos gazim i isprobavam tako da cu za mesec dva videti realnu potrosnju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bitna je i prosecna, okacite to uvek da imamo realan utisak.. Meni je na Alfi variralo npr na 34kmh gradske voznje oko 7.8 po boardu, na 24,5 to je bilo bar 1.5L vise :D Jbg neko napise gradska voznja a vozi se po NBG samo , a neko ide kroz centar svaki dan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, knezevic76 said:

A možda mu odgovara hladnije vreme i razređeniji vazduh emoji38.png

Moguće, uvek će mi ostati u sećanju dok će otac imao juga, pad kad krenemo kući iz sela, onako letnje predveče, a jugo samo šapuće i briše... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne smem ni da gledam potrosnju... Devojka vozi, 2-3.ca a po defaultu mi postavljeno ocitavanje Ic... Skace lebac ti ona brojka 12-15-18, meni nije dobro, kazaljka neobicno brzo pada za 30km vozikanja.. 32 km/h prosek, 5.4 potrosnja bord... Jest morgen, lazes zabarski izdajnice bar za 2L, doci cu ti glave na sledecem tankanju. Doduse sve je NBG-van BG pa ajde, u centar ne zalazim, drazi su mi amorti i vesanje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trenutna potrosnja kod mene ide preko 30, i to normalno ubrzavanje, ne neka agresija. Tako da trenutnu potrosnju ne vredi ni gledati. Eventualno da provalis na kojim obrtajima je najstedljiviji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delta 1.4 150, po bordu 25kmh, 830km predjeno potrosnja 8.7L..Bas sam pozitivno iznenadjen. Mislio sam bice oko 11L ako ne i vise.. Pritom auto se samo po Bg vozi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci verovatno slicni uslovi voznje kao kod mene (ima guzve, ali ne bas zestokog kreni-stani spica, pogotovo zadnjih meseci u Coroni). Prosecna brzina za sprzen rezervoar po BG i meni se vrti takodje oko 25 km/h. U takvim uslovima, bez problema sam sa MA spustao potrosnju i ispod 8l po cepu, kacio sam slike (fabrika deklarise bajku od 7.3).

Je li ovaj rezultat iznad za Deltu po cepu? Bukvalno se u deci poklapa sa fabricki deklarisanom potrosnjom po gradu (8.7l). Delta je em teza 120 kg, em stariji T-Jet po fabrici trosi oko 1.5l vise. U takvim uslovima bih sa Deltom 150 realno ocekivao cca 9.5l po cepu. I to bi opet bio odlican rezultat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije po cepu, po bordu je, ali neka bude i 10L na ovu brzinu je odlicno. Moram dodati samo da je malo laksa noga kod drugara koji vozi, nema neka nagla ubrzanja i kocenja, vozi normalno. Naravno, stisne se gde ima prilike za to al uglavnom je normalna voznja. Iskreno ovo mi je odlican rezultat za ovaj auto, bas neverovatno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, dekirs said:

Nije po cepu, po bordu je, ali neka bude i 10L na ovu brzinu je odlicno.

Iskreno ovo mi je odlican rezultat za ovaj auto, bas neverovatno.

Nisam vidjao da im bordovi lazu vise od 1.5 l- tako da je i u najgorem slucaju to opet odlican rezultat za taj motor i tezinu... Jedino sto bi mene ubilo dok ne proverim koliko je tacan po cepu :D .

Ono sto i iz iskustva vidim je da su turbo-benzinci po pitanju potrosnje dosta osetljiviji na stil voznje. Tj. ako se iole racionalno vozi (ne kazem da se gnjavi :)), te potrosnje i po gradu mogu da budu neocekivano niske.

A kako sam stariji, sve vise uvidjam ono sto su mi davno pricali opet tada mnogo stariji od mene, pravi profesionalni vozaci starog kova, cak i ucesnici ex YU relija - dobrog vozaca ces na putu prepoznati da ima brz tempo, ujednacen, a maltene bez blinkanja stopova pozadi. Uz sve sto takva voznja podrazumeva (iskustvo, tehnika, predvidjanje), a sve to moze manje-vise da se primeni i na voznju po gradu. A sve to opet rezultuje i potrosnjom, habanjem delova, itd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...