limma 0 Posted September 21, 2010 elem, sirenu sam udavio - ovaj put konacnonikakva ciscenja i susenja vise ne pomazu - mjauce kao udavljena macka u pubertetugde i posto moze da se nadje nova (Fiat Stilo SW 1.9 jtd) - samo da nije Delta sa svojih kricavih 7203 dinara, ili AP koji ih nema... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vujasin 11 Posted September 21, 2010 Mislim da bi trebala da paše sa bilo kojeg auta. Sve je to 12V samo ako stane kučište. Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted September 21, 2010 dal vi pricate o dvoglasnoj sireni (2 komada u paru)?ako je tako,moze li neko da mi kaze dal treba da se ugradjuje sa sirenama i jos nesto ili idu samo sviraljke zica na zicu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
limma 0 Posted September 22, 2010 ja o onoj originalnoj fabrickoj puz sireni koja izuva kad svirne Quote Share this post Link to post Share on other sites
limma 0 Posted October 7, 2010 Posto nigde nisam mogao da nadjem originalnu sirenu (cak sam i proizvodjaca kontaktirao), resio sam se za ugradnju Hella dvoglasne sirene.Posao obavljen u Gang Landu za 3200 sa ugradnjom.http://www.gl-tuning.com/artikal.php?id=2737 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted October 8, 2010 Ajd da ne otvaram novu temu , sirena je u pitanju ali od alarma. Radi kad je kisa , il kad operes auto a ne radi kad je suvo. Cenim da negde nema dobar kontakt. Samo gdee??? U samoj sireni il ? I jel to mogu sama da je rasturim pa da cistim i menjam te kontakte ili kako se to vec zove? Vrsni majstori samo vicu kupi novu , e tako mogu i ja da budem majstor. A na otpadu je nema. Zvala sam i ovaj novi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3599 Posted October 8, 2010 Po svemu sudeci ovde se ne radi o samoj sireni ! Pre bih rekao neki los kontakt od samog alarma (citaj-masa) ! sirena je dosta zasticena u prednjem levom uglu auta ! Proveri-ti kablove mase(-) od od alarma ! Mis'im ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted October 8, 2010 Ma znam gde je , stojim im nad glavom dok cackaju a onda dobijem pametan odgovor da je crkla! Ja odem kuci , dva dana ne radi , operem auto il padne kisa , ona radi! Znaci zeza sve u 16 Nego , pitanje, da li je moguce da gubi recimo kontakt negde u onom snopu kablova kod vrata ?? Primetila sam da u isto vreme kada zeza sirena zvucnik u vratima isto nesto zavitlava , e sad , da li sve to ima veze jedno sa drugim - nemam pojma ! Sta ti mislis ? Inace sami kontakti kod sirene su izolovani, ima neki 5 pinski dzek ili sta li vec , mogu da ti nacrtam al dal bas ubodem naziv- to nisam sigurna I ima li nekog majtora za preporuku ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 1694 Posted October 9, 2010 ja sam imao nekoliko puta problem sa sirenom i to svaki put posle voznje po obilnim kišamaradi se o tome da je sirena nisko kod asfalta i ako padne voda na nju ili se ovlažidolazi do korozije na kontaktima i ne radiLepo skinem kontakte, ošmirglam malo, stavim malo WD-a i sirena radi kao satonda druga-treća kiša opet napravi koroziju na kontaktima i opet u krugali radi, nisam imao potrebe da menjam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3599 Posted October 9, 2010 Verujem da prednja maska ima proreze pa otuda kvasi sirenu ! U svakom slucaju treba ocistiti kontakte pa i one za vrata ! Verovatno su i zvucnici u sistemu alarma ! Dakle jedan solidan elektronicar moze otkloniti problem posto ,kako sam shvatio, alarm radi. Nadam se da ce jos neko sa vecim iskustvom pogledati ovu temu ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted November 9, 2010 (edited) Crkla mi sirena, simple as that Pa ako zna neko gde da kupim nesto sto nalikuje na zvuk stilove fabricke i gde to ugraditi u BG pouzdano. Treba da uradim tehnicki, posto je istekla registracija, pa je onako, hitno Edited November 9, 2010 by Detritus Quote Share this post Link to post Share on other sites
dishko 0 Posted November 9, 2010 Been there - done that. Kupio neku koja se vodila kao fabrička u Kit Komercu (oko 600 dinara).Zamenio kod Gorana u servisu (ne sećam se koliko je koštalo, bilo je uz neke druge radove, ali mislim da nije skupo). Od onda, nemam problema Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted November 9, 2010 Resio, 950 sirena, 500din ugradnja + 200 cascavanje Svira ko jugo, al prolazim tehnicki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted May 30, 2011 opet ja sa sirenom izgleda da sam je malko udavila po onoj provali oblaka u subotu a trudila sam se da ne vozim bas kao da vozim gliser hbg nego, posto sad zvuci kao da je u pubertetu, jelte, mutira , da li da cekam da se "prosusi" il da menjam ?? Hmm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted May 30, 2011 sacekaj par dana ako se ne vrati na staro menjaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
novakb 0 Posted October 20, 2011 Ja sam danas ugradio obicnu univerzalnu sirenu iz kit komerca i mislim da ima gori zvuk nego i one na jugicima, tako da cu sigurno opet da je menjam i to vrlo brzo pa me interesuje koje su cene po otpadima originalnih stilovih sirena? Takodje kakve su te dvoglasne, vredi li njih kupiti? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted October 21, 2011 Ne trebaju tu dvoglasne.Ovde imaš dosta telefona raznih otpada:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=5602 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zilavi1981 0 Posted March 21, 2013 (edited) ja sam danas stavio novi akumulator, nedugo posle, nekih 2 sata, svirao nekom m.....u u radu i sirena crkla.....sad gledam ove vase postove, i ni sam ne znam koji je sad osigurac....stilo 1.6 16 v........jel F 12, F 21 ili F 10...heeeellllppppp :help: :help: :help: imam fabricko uputstvo za stilo, ali je na Italijanskom Edited March 21, 2013 by zilavi1981 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18925 Posted March 21, 2013 (edited) Kod mene je, koliko se secam, pored akumulatora, F10 od 15A. Edited March 21, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted March 21, 2013 Ako nije osigurač, razmrdaj sirenu (imaš šraf). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kejd 1 Posted March 21, 2013 Kada dignes poklopac od akumulatora sa unutrasnje strane imas i oznake koji osigurac cemu sluzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
zilavi1981 0 Posted March 22, 2013 izgleda da je sirena, osiguraci su celi..........ma bacicu ga na komp izbace odmah koji je kvar, da se zamaram vise hava vam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lanmi 0 Posted March 22, 2013 Osigurac proveris tako sto stisnes sirenu a neko osluskuje tamo kod osiguraca. Ako osiguraci rade cuces kako cakće svaki put kad stisnes sirenu, i onda je u pitanju horna, nju kupiš drugu. Ako ne cakće, onda imaš problem sa osiguračima verovatno. Imao sam isti problem do pre koji dan. Juče kupio sirenu sa dve horne, ali je majstor samo jednu namontirao, i ona sasvim solidno svira, drugu nije uspeo da montira tako da moram kod električara da i nju poveže. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted March 22, 2013 Može da se desi da sirena zalepi i ako nećeš da kupuješ neki krš od sirena imaš ispod plastike šraf za njeno štelovanje i preko njega je razmrdaj. Posao 10-15 min. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18925 Posted March 22, 2013 (edited) izgleda da je sirena, osiguraci su celi..........ma bacicu ga na komp izbace odmah koji je kvarMislim da bi stvarno bilo preterano da Stilo pored gomile senzora dijagnostikuje bas i ovo (ako sam dobro razumeo tvoju nameru).Posto je kupe kao i kod mene u pitanju, skini onu desnu plastiku (resetku) u braniku, na zabice je, sirena je ispod. Dovoljno je za pristup (na 5v i karavanu nema tih resetki), a oznacio sam ti i gde se tacno nalazi:Proveri imas li struju na njenom konektoru, kako bi izolovao problem. Ako je do sirene, malo je "cvakni" i ocisti, probaj i ovo sto su ti ljudi gore rekli, pre nego sto se zaletis da kupis novu.Prethodno svako od nas zna. Postovao sam ovo, ako je problem je do struje, da bih okacio kompletno kolo sirene na Stilu: Proveriti osigurac F10, ali i ovo sto je Lanmi rekao. Sa dodatkom da u slucaju pritiskanja tastera sirene cakce rele T3, to je sve na prvoj slici. Rele je masom spojen za Clock Spring Coupling (illiti narodski spulnu, odmah ispod volana), njegova oznaka je D47 na desnoj slici, a njegovi pinovi 1 i 6 su za sirenu (3 i 4 opciono za CAN A i CAN B magistrale MF volana). D47 u stvari samo sprovodi signal do i od tastera na volanu. Znaci, imati u vidu da problem moze da bude i gore u volanu, spulni...P5 je sirena sa naponom na pinu 1 i masom na pinu 2.Nadam se da ce ovaj drugi deo posta biti od koristi nekome ako kvar nije u samoj sireni... Edited March 22, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites