Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Yugo Florida 1.4

Recommended Posts

mora da je pirkao neke travke pre testa

Edited by mikisxy

Malo preterujete. Ja se dobro sećam kad sam ušao prvi put u Floridu - stvarno je automobil bio kao svemirski brod u odnosu na ono vreme. Auto je skroz okej, drugar ga je godinama vozio i nije ga pazio uopšte, veoma veoma prostran. Da je par sitnica odrađeno kako treba na tim kolima, kao što je servo volan i mrvu kvalitetnija unutrašnjost, taj automobil bi bio nešto sasvim drugo.

Vizuelno je u pitanju vrlo dopadljiv auto - setite se samo šta je u to vreme bilo aktuelno od ostalih, daleko skupljih proizvođača. Sve na ulicama je bilo potpuno kockasto, nije da Florida nije umela da ukrade pogled kada prođe pored vas.

Ma OK, u pravu si u potpunosti, nego je malo cudno da englezi ne napljuju nas auto ;)

Tada je Florida u tom segment bila bolja od svih njihovih domacih prozivoda.Za takve pare....Znao se ko je dizajner i bilo je zanimljivih planova ali .....

Florida je u to vreme bila sasvim korektan auto, kada pogledas druga kola u toj klasi ona skoro ni po cemu ne zaostaje za njima.
Solidan trap, jednostavni i pouzdani motori (1.3 i 1.4 EFI i karb, kao i 1.6 za englesko trzista), veliki i prostran, po meni sasvim lepog izgleda (za to vreme naravno, nista nije ruznija od recimo Golfa II, Kadeta, itd), velika steta sto je poceo taj rat, kriza, sankcije itd, mislim da bi u suprotnom bas Florida bila Zastavina karta za probijanje na evropsko trziste, na koje su po meni i trebali da pucaju, umesto sto su se lozili i izvozili Yuga u SAD.

Eh, da, zamalo da zaboravim, jedan od mojih omiljenih snimaka:

Obratite paznju koliko se uvija auto, gume i koliko se naginje, stosuje, a sto je najcrnje, auto drzi i ide.
Ovo je varijanta 1.6i sa pezoovim motorom od 98ks, ali bez obzira, mislim da bi uz par prostih ojacanja skoljke, sa nekim kvalitetnijim normalnim 14` gumam (tipa 185/55/14) i nekim kvalitetnim amortizerima ovo mogao da bude sasvim ozbiljan auto (samo sto se voznih karakteristika tice, naravno). wink.gif

I nije sad da ja branim Zastavu zato sto je vozim, mislim, bas me briga iskreno, u poslednjih 20 godina nisu napravili posten auto, ali cinjenice su cinjenice. wink.gif

Prvi put vidim ovaj klip... :thumbup: Jeste se mnogo ocekivalo od Floride kad je izasla, ruku na srce auto je stvarno bio (ili bar trebao da bude) relativno moderan i konkurentan u svom segmentu, za to vreme, nema sta... Zastavin poslednji veliki pokusaj da da sve od sebe i ispliva... mislim da je vecina stvari u startu bila dobro zamisljena, taj recept ugledanja na Tipo, itd... ali su rat, situacija u zemlji, i apsolutno jako los kvalitet izrade ucinili svoje jbg...

Edited by Pirlo