Jump to content
FAS Goran
italiano

Fiat Punto mk.2 1.2 8v - pumpa za gorivo

Recommended Posts

Možda, skinuću sutra filter i provjeriti crijeva. Zanima me još jedno. Da li bi davanje kontakta (startovanje pumpe) nekoliko puta trebalo da da efekta ? Probao sam i to, ali nije pomoglo. Ispuštao sam gorivo na odušak da izgubi pritisak, sa ostavljenim kontaktom (da ne nabija pumpa gorivo) i opet normalno pali, naravno, sa zagrijanim motorom. 

Čim prenoći, neće. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je bilo staro gorivo u rezervoaru, bilo je staro više od godinu dana, vozio sam samo na plin, na benzin samo palio ali je bilo više od pola rezervoara benzina. Potrošio taj stari benzin skroz ispod rezerve, sipao nov i sve radi kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima.Meni se danas slicno nesto desilo,ugasio mi se Punto u 2 brzini.Naime,vozio sam do posla normalno i kad sam krenuo kuci,upalio je i vozio sam nekih 5 min i pri skretanju u 2 brzini mi se poceo da gusi i da gubi snagu i odjednom se ugasio.Ja stao,sacekao zaverglam ma jok.Pomerim ga u stranu opet nekoliko puta nista.Pozovem drugara,spojimo na kablove nista opet.U zadnjih par dana mi je tako pri manjim brzinama(1,2) kao da se gusi,trokira.Skoro mi je jednom pri paljenju malo kao zacvilio al je upalio.Ako je neko slican problem imao nek mi da savet.Svakako idem kod majstora,al opet da cujem utiske vase.Drug mi kaze mozda je pumpa za gorivo,mozda svecice,bobina,knock senzor kao vise stvari moze biti.Ja se nesto ne razumem,pa ne mogu da prepoznam kad nesto od toga rikne...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/2/2021 at 6:45 AM, Sinisa011 said:

I kod mene kada Punto 1.2 2010 benzin/gas prenoci upali iz drugog puta odmah. Iz prvog puta mozes da verglas koliko hoces - nece da upali,a odmah iz drugog pali. Sta bi moglo biti?

Resio sam problem. Pumpa za benzin je imala pritisak ali se benzin vraćao u nju. Zamenjena pumpa u rezervoaru i sada uvek pali iz prve.

Edited by Sinisa011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije isti model automobila (Panda 2, 1.2, 8 v, 2007. godište), ali je motor kontam isti i dosta stvari liči. Elem, imao sam problem sa pumpom za gorivo prošlog meseca. Spuštao sam se nizbrdo, sve je radilo OK, dok u jednom trenutku nije ugasio motor i posle više nije mogao da startuje. Da ne davim da mi je bila užasna frka tada iz drugih razloga, kako to biva, ali nekih dva - tri sata sam se smrzavao i pokušavao da pokrenem, dok sam čekao šlep i srećom bio je radni dan, pa sam došao i do majstora.

Kvar je bila pumpa za gorivo. Koliko sam razumeo majstora zamenio je celu pumpu. Ono što je zanimljivo sada prvi put otkad sam kupio Pandu čujem rad (kao zujanje) pumpe prilikom startovanja vozila. Stara je bila tiha skroz. To mi je prvo bilo OK, ali sada me malo i plaši, budući da je auto življi kada je rezervoar pun, mada sve radi kako treba. Kontam da je u pitanju neka jeftinija pumpa, iako je cela igrarija oko šlepanja po BG i zamene pumpe koštala oko 150 €, ali teši me to što sam bar bio u BG-u, jer me je auto po prvi put tako iznervirao da sam ga psovao veći deo dana :) Sve u svemu, majstor mi je rekao da je to pre svega maler, da je dan ranije imao Fiću 2014. godište kome je isto otišla pumpa, a neverovatno dok sam odvozio vozilo, došao je čovek sa istim problemom. (To sve kao odgovor na pitanje da li sam nekako mogao ranije da skontam da nešto nije uredu sa pumpom, budući da ništa nisam primetio, samo cap.)

Ove godine sam se naslušao od kolega i poznanika o neverovatnim kvarovima, kontam da je dobrim delom posledica sve starijih vozila, loših puteva i goriva nižeg kvaliteta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molio bi za pomoc  imam punta benzinac 1.2 8 v upali radi 4 do 5 sekunde i ugasi se 

Molio bi za pomoc  imam punta benzinac 1.2 8 v upali radi 4 do 5 sekunde i ugasi se 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Safet69 Za početak najjeftinija varijanta da staviš nepovratni ventil i pratiš kako će da se ponaša posle toga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako neko da mi kaze startujem motor na punta 2 upali radi 5 sekunde ugasi se  pumpa se cuje zuji

Dali ima da se kupi samo nepovratni ventil jer su mi rekli da de sito nemenja samo cela pumpa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...