Jump to content
FAS Goran
Zoran SM

Mobilni telefoni

Recommended Posts

Nužno zlo modernog čoveka non stop na vezi i online mobilni telefon je od nas učinio modernim robom ili betmenom. Sa svim silnim opcijama i mogućnostima čovek nije više u stanju da odabere onaj koji bi njemu odgovarao.

E sada posle uvoda molio bih za vaša iskustva i procenu istih koje posedujete, da mi ljubitelji Fiata i Lancia vozila imamo koliko toliko olakšani posao prilikom odabira i kupovine istih.

Moja iskustva se svode na poznavanje linije LG mobilnih telefona koje po mom misljenju pružaju dosta mogućnosti za uložene pare, što je mislim moto i vlasnika Fiat Lancia vozila. :thumbup:

Trenutno sam kupio novi KP500 ili ti opšte poznato kao Cookie ili kolačić kod nas. Izuzetan dizajn, divan touch displej, telefon bez pokretnih delova koji po mom mišljenju će trajati kao i stari U8290. Topla preporuka svima. Divan MP3 player i solidna kamera. Cena ispod 150€. Ako neko želi biznis phone uzmite LG Ks20 nešto je skuplji ali ima Windows platformu i WiFi.

Dobrodošli su komentari Nokia, Samsung i drugih prozvođača. Ekstreme preko 400-500€ nemojte ni spominjati jer to nije zdravog razuma ni kod nas ni na Zapadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nokie nosim godinama vec i nikad nikakvih kvarova.sad nosim e 71 i ima sve sto mozes pomisliti da zatreba cak i navigaciju,metalno kuciste ...itd.po meni prava stvar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svasta sam nosio od telefona,al nikad nisam prodao Sony Ericssson k750.Meni je to idealan telefon.Ako ocu vise onda mi treba lap-top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nokija je keva,imao do skoro N95 obicnu pre par dana uzeo N95 8GB i odusevljen

P.S.sto je fiat medju automobilima,to je nokia kod telefona

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam srecni i zadovoljni korisnik NOKIA telefona, moje interesovanje a sve vise i potrebe upucuju na Symbian platformu, a mogucnosti su neogranicene GPS, WiFi, MP3, FM, simpaticna kamera sa CZ optikom itd! Trenutno mi je najsimpa u nekoj srednjoj klasi 5800!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj glas za Nokiu! Koristim Nokiu 6120 i jako sam zadovoljan. Ima odličnu reprodukciju zvuka, tako da u kolima često slušam muziku sa telefona. pozzzzzzz :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se samo da ova tema nece prerasti u Nokia protiv ostalih raspravu, kao sto se to desavalo na svim forumima koje posecujem.

Imam jako veliko iskustvo sa mobilnim telefonima razlicitih proizvodjaca. U biti sam gedzet manijak i uvek sam voleo da imam nesto novo i prepuno mogucnosti.

U principu izbor mobilnog telefona najvise zavisi od potreba i zahteva onog koji kupuje i prema tome se treba orijentisati.

Moja iskustva sa mobilnim telefonima su sledeca:

- Sony i Sony-Ericsson su telefoni kojima sam bio najzadovoljniji i koji me nikada nisu izneverili. Kamera im je fantasticna. Imaju sve potrebne opcije koje ce ikada zatrebati bilo kom prosecnom korisniku.

- Nokiu sam voleo zbog symbiana i maltene neogranicenih mogucnosti. Vremenom je pocela opasno da me smara sporost symbiana i neki simptomaticni tripovi. Jedina Nokia koju bih sada stvarno mogao da preporucim je E-71 koju je Miki pomenuo.

- LG i Samsung imaju izvanrednu finalnu izradu, robusni su i izdrzljivi. Mana im je donekle siromasan softver i na bas praktican user interface. Delimican izuzetak je Prado model i slicni.

- Motorola pravi izuzetno kvalitetne telefone, ali definitivno imaju veliki problem sa softverom. Nikada ga nisu napravili da valja.

Na kraju, misljenje o najvisoj klasi mobilnih telefona/rucnih racunara:

- HTC - fantasticna sprava, velikih mogucnosti, pravi dzepni racunar. Kao veliku manu, pomenuo bih Windows Mobile OS, ali pojavom novih modela zasnovanih na Google Android platformi, ocekujem jos svetliju buducnost.

- Blackberry - sjajna spravica, ali ga je besmisleno kupovati ako ne uplatite poseban blackberry servis kod mobilnog operatera, kako bi ste uopste iskoristili sve mogucnosti.

- iPhone - izuzetna spravica koja me je kupila za sva vremena. Maltene beskonacne mogucnosti, jednostavnost upotrebe, brzina, intuitivnost... ma sve. Svakako ima svojih mana, ali je vecina njih resiva instalacijom adekvatnih aplikacija. Za gedzetomane, gamere, internet ovisnike i slicne je nezamenjiv. U ponudi je trenutno oko 50.000+ aplikacija za njega, koje se izuzetno lako skidaju i instaliraju. Prosecna cena istih je 3$ (!!!), a ima ih i jako puno besplatnih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednom sam u životu kupio telefon (Siemens A55) i tada nisam želeo, doduše nisam ni mogao, ali i da sam mogao ne bih dao više od 100eur za telefon. Za mene će to do daljnjeg biti tako. Međutim, dosta telefona sam dobio, od društva za rođendan (Siemens M55), od roditelja (Alcatel DB, Sagem 922, Nokia 6170 koji i danas koristim) i od firme (SonyEricsson k770i i dalje koristim). Sve ove koje sam dobijao su bili u to vreme u vrednosti 200-250 i više evrova.

Nisam imao neku preteranu želju za njima, ali se jelte nisam bunio jer što je džabe i Bogu je drago :) Ono što je najzanimljivije nijedan mi se nije nešto preterano sviđao.

U suštini ne očekujem od telefona ništa specijalno više od poziva i SMS poruka, ali nekako kad imaš skup telefon prosto nekako ti dođe da ''naplatiš'' to zašto je skup... A55 nije imao GPRS (koji je u to vremena Mobtelu bio besplatan) već samo WAP, M55 je imao onu glupu kameru koja se dodavala, 6170 nema bluetooth i kamera je loša, a k770i mi baš ne prija kao telefon a i težak je za manipulaciju preko računara.

Ima nekoliko Samsung i LG modela koje trenutno gledam da uzmem i to Samsungovu Dual SIM modeli i gledam ih samo zbog toga i neki LG koji sam video kod drugarice i koji mi se svideo kako izgleda i kako funkcioniše... videćemo... dok spadne cena na 100eur :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od skora imam 5800 (morao sam da se castim :innocent: ) i telefon ima prakticno sve sto moze da se stavi u takvu spravu.

Mada mi se ne svidja Symbian i to sto je tako skup telefon skroz plastican i krckav. I to mi ne smeta toliko koliko imbecilan mp3 player na telefonu kojem je slusanje muzike prvi zadatak.

Opet, s druge strane, kada bih kupovao sve te sprave pojedinacno (mobilni, GPS, jeftini foto aparat, mp3 player i ko zna sta jos) sigurno bi bilo skuplje od sadasnjih 350e koliko kosta 5800, a i trebala bi mi torbetina i spanac :lol: da ponesem sve te sprave.

Moj sledeci telefon definitivno nece biti ni sport bili ni pametni telefon. Bice glupa ali prakticna sprava koja obavlja minimum zahteva a dual sim bi mogla da bude velika prednost.

Ako takvi telefoni budu postojali kad ova Nokia rikne. Ako ikad rikne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikad nisam bio zaludjenik mob telefona. Od '99 do danas promenio 6 telefona ukupno, sad me sluzi sedmi(Philips Diga, Ericsson T10, Motorola T191, Siemens Sl65, Sony Ericsson P910i, i Nokia 1100). Na prolece sam se malo pocastio Nokiom 6220 classic. Najbolje su me sluzili Diga i 1100, zbog svoje jednostavnosti, i trajanja baterije (7+ dana bez gasenja), i vecina pomenutih jos uvek radi (naravno baterije pocrkale i nema ih u prodaji)

Ne preferiram nijednog proizvodjaca, ali ne volim slider/preklop telefone, jer pre ili kasnije imaju problem sa kablom. Monoblok rulZ :)

Ova Nokia koju sad imam (6220 classic)... Sta znam, nije neki kvalitet zavrsne obrade, kao i vecina Nokia krcka i skripi malo. Ali je softver ok.

Glavna kamera je xtremno dobra za moje potrebe (uglavnom slikam iz kola u pokretu), mada je zimus na snegu odradjeno par super fotki i klipova, i dobra je stvar sto postoji kabli za TV

Po spec prima kartice do 8GB mada je ortaku procitala i 16GB uz malo cekanja.

Displej je ok, sa solidnim senzorima osvetljenja. Player je dobar, svi moguci organiseri (koji su mi itekako potrebni jer sam zaboravan uzasno), i integrisani GPS koji je sasvim zadovoljavajuc. Nije toliko brz kao klasicni GPS za kola, ali zavrsava posao, pogotovo za turisticke obilaske pesaka.

Baterija mu traje oko 3 dana bez gasenja (posto telefon nikad ne gasim), i to je po meni najveca zamerka novijim telefonima i tehnici. Jer sva ta cuda su uzasno skratila trajanje baterije.

nadam se da link nije krsenje pravila. Jer nije reklama za sajt ili sta vec, nego cisto zarad informacija

http://mobilnisvet.com/mobilni/1650/Nokia/6220-Classic

(mada su preterali sa cenom.. ja na prolece u Nisu platio oko 210 eura)

Edited by Zlox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam Nokiu N95, i sjebao mi se flet kabl... Hitno mi je trebao fon i uzeh Nokiu 5800, i blago receno prezadovoljan sam (Cak i posle svemocne N95ice). Cak mi je i interesantnija od N95.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sve i svasta od telefona, od Nokie, preko Sagema, Sony(nekada) Ericsson(nekada), Samsung itd... zadnja dva telefona su mi SE i zasada nebih menjao nizajedan telefon, pogotovu ovaj sato sad imam k750i po meni jedan od najboljih telefona, ali ukusi su razliciti.

Jedino sto mrzim to su telefoni sa synbian OS, to mi je uzas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene isto nokia 6120 cl. biće godinu dana već, ja prezadovoljan, nedavno sam stavio 8Gb MicroSD karticu u nju i roka bez problema, a kad sam uzimao dvoumio sam se izmeđju ovoga (tad mi se simbian nije sviđao a sad mi je super) i SE K800i (izgubio je jer ima budžu pozadi od poklopca za kameru)...

Edited by Sirius9

Share this post


Link to post
Share on other sites

od 2004 do 2008 nokia 6310i

99334980.th.jpg

dao sam je prosle godine kevi, jer sam dobio Samsung D600:

47727900.jpg

D600 je relativno OK, mogao bih reci da je dosta izdrzljiv, mada ima neke mnogo lose strane...

6310i je ukratko, najbolji mobilni telefon ikad napravljen. .

Edited by Punto Abarth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onaj koga zadovoljavaju sasvim osnovne funkcije, ne mora mnogo da bira, to radi svaki.

Svideo mi se N95 zbog kompletnih funkcija: office tools, gps, WiFi, camera... ali sam ga brzo prodao jer baterija stvarno kratko traje.

Trenutno sam zadovoljan sa N78 sličnih funkcija 2.5 puta veće autonomije, jeftiniji

meni ovaj uređaj zamenjuje još 2.

GPS u potpunosti. Garmin na njemu radi bolje nego moj stari Crypton.

Foto aparat. Samo delimično jer kvalitet fotki ne može da se poredi, ali tel. je uvek kod mene a camera samo ponekad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, komsija ima jedan problem sa telefonom, to je neki iphone, ja mislim da je ovo 4, ne razumem se bas nesto u ova cuda, kupio ga je u svajcarskoj, ali je tamo uzet na pretplatu pa je valjda zakljucan, bio je u svim radnjama u Smederevu koje se bave otkljucavanjem i dekodiranjem telefona, ali su mu svi trazili cifru od oko 100e sto je njemu mnogo jer ga je telefon kostao manje od toga ... jedan je trazio 50 i probao je ali nije se proslavio jer telefon i dalje ne funkcionise sa nasom karticom ... Ako neko zna gde provereno moze da se otkluca ovaj telefon ili ako neko radi ovaj posao neka javi ili neka ostavi neki kontakt telefon i adresu servisa

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...