petar91 0 Posted May 24, 2011 gdje se nalazi relej zmigavaca na marei 2.0 20v Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 466 Posted May 24, 2011 Skines donju oblogu volana....izvadis plavi rele...otvoris ga...prelemis kontakte ...i sve radi.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
petar91 0 Posted May 24, 2011 hvala skinut ali mislim da je riknuo potpuno kad sam ga otvorio curela je kao neko ulje iz njega Quote Share this post Link to post Share on other sites
nix.rs 0 Posted June 15, 2011 (edited) Pozdrav svima, na Bravu mi ne rade sva 4 migavca. A kada se pale pojedinacno normalno rade. Moze li neko da mi kaze sta moze da bude problem i kako ga resiti?Hvala Edited June 15, 2011 by neshaoct spojena tema Quote Share this post Link to post Share on other sites
tox 42 Posted June 16, 2011 Prekidac za sva 4 zmigavca verovatno... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted June 16, 2011 proveri da ti nije zglajznuo osigurac za 4 migavca Quote Share this post Link to post Share on other sites
tox 42 Posted June 16, 2011 Dobro kaze mikisxy,moze biti i do osiguraca.Skini poklopac dole-levo od volana i 2 po redu osigurac u gornjem redu bi trebao biti od 4 zmigavca (10 ampera). Quote Share this post Link to post Share on other sites
nix.rs 0 Posted June 17, 2011 Nije do osiguraca.Da nije mozda automat ili prekidac za sva 4 m.? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tox 42 Posted June 17, 2011 Koliko ja znam isti se automat koristi za sva 4 i pojedinacno zmigavce tako da ostaje najverovatnije sam prekidac ili slab kontakt na prekidacu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted June 17, 2011 Meni su jednom prestali da rade žmigavci pojedinačno, ali su i dalje radila sva 4. Sledeći put su i oni otkazali poslušnost...i menjao sam taj automat... Quote Share this post Link to post Share on other sites
rule1 0 Posted February 19, 2012 Narode, pomozite,Ne rade mi desni zmigavci. Sva cetiri i levi rade besprekorno, medjutim desna strana nista. Isao sam kod nekih autoeletricara ali sam shvatio da oni ne znaju gde se nalazi "automat" ili kako se vec zove. Zna li neko gde se na Puntu II 1.9 D nalazi i kako izgleda automat zmigavaca (ili kako se to vec zove sto mene muci)?unapred hvala! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 466 Posted February 19, 2012 Automat migavac je integrisan u body racunaru. Trebas prvo proveriti ablender pa onda dalje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tox 42 Posted February 19, 2012 I ja mislim da je problem u rucici najpre zato sto sva 4 rade kako treba. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted February 19, 2012 Ukoliko levi radi, a desni nista a pri tome ce cuje relej kako ubrzano radi onda je problem u centralnoj elektronici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ajbanko 0 Posted November 25, 2012 (edited) Kada uključim desni žmigavac on radi usporeno. Ako stisnem pedalu nožne kočnice, dok je žmigavac uključen, on počne da radi ubrzano. Postavio sam video da vidite o čemu se radi. Ima li neko slična iskustva? Edited November 25, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted November 25, 2012 ...sa donje strane ablendera se nalazi automat žmigavaca. Oblika i veličine je kutije šibica, košta oko 700-1000 rsd i lako se menja. To može da ti reši svaki ozbiljniji električar....proveri to... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 815 Posted November 25, 2012 Neša mi uze reč iz usta!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Shumadinac 0 Posted January 21, 2013 (edited) Desava mi se po vlaznom vremenu da ne mogu da iskljucim zmigavce a i alarm mi se pali. Mislim da su releji u pitanju ali ne znam gde se nalaze. isprazni mi akumulator Edited January 21, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Shumadinac 0 Posted January 28, 2013 Nisu releji u pitanju vec fabticki Meta alarm,ovlazio od kise i zbog njega zmigavci nisu se iskljucivali.Cela investicija kod elektricara je kostala 200 din ,majstor otkacio zmige sa alarma i sada je sve ok.Cisto da se zna sta je bilo.Mozda nekome i zatreba Quote Share this post Link to post Share on other sites
blasterskv 0 Posted March 5, 2013 (edited) Pozdrav svima.Svetli tinjalica na automatu kada se dá kontakt, ali taster ne radi. Verovatno se automat pokvario pošto lepo radi taster, tj. lepo škljoca. Danas sam se hteo napraviti pametan i izvučem taster misleći da se možda neki kontakt pomerio iz ležišta, ali sam napravio još veće *ranje!Situacija nakon mog "pametovanja" - kada dam kontakt, pumpa normalno povuće, sve ok, startujem motor, normalno zvuči, ali sve 4 kazaljke na tabli miruju! Nema žmigavaca levog i desnog, ali rade svetla. I nema osvetljenja na malom displeju za kilometražu.Ima li ko ovde dovoljno stručan da mi kaže o čemu se radi? Da li je kvar komplikovan, tj. SKUP, ili je sitno u pitanju?Hvala. Edited March 5, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted March 5, 2013 Nisam skontao šta je problem.Ne rade sva 4 žmigavca, ili uopšte ne rade žmigavci, ili uz sve to ne radi ni instrument tabla (obrtomer, brzinomer...), ili...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
NenadPaja 0 Posted March 5, 2013 ja mislim da si u pokusaju resavanja kvara napravio neki spoj i da su ti osiguraci izgoreli.Najbolje da ti to odvezes kod nekog elektricara da to on pogleda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blasterskv 0 Posted March 5, 2013 Nisam skontao šta je problem.Ne rade sva 4 žmigavca, ili uopšte ne rade žmigavci, ili uz sve to ne radi ni instrument tabla (obrtomer, brzinomer...), ili...?Prvo nisu radila samo sva 4 žmigavca. A kada sam hteo da se igram majstora, verovatno sam napravio neki spoj, kao sto kaze Nislija. Sad ne rade kazaljke na tabli, žmigavci levi i idesni (nema nikakav zvuk) i ne radi mali displej za kilometražu.Da li su mozda neki osiguraci samo "otisli"? Ako jesu, sigurno se mogu naci bez da idem kod majstora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted March 5, 2013 Isti je automat za sva 4 žmigavca i za klasičan rad žmigavaca. Veličine je kao kutija šibica, zna da rikne. I meni je riknuo dok sam imao Bravu 1.6, tada je nov bio oko 20 eura.Oko problema sa tablom, ove teme:Brava 1.6 - obrtomer ne radiBravo 1.6 16v - ne radi brzinomerBrava / Marea- osvetljenje displeja za kilometražu Quote Share this post Link to post Share on other sites