Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari 458 Italia

Recommended Posts

2015. Ferrari 458 Speciale A

 

Iako je izašao naslednik modela 458, mnogi i dalje smatraju 458 ultimativnim modernim Ferrari modelom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrata Ferrarija

 

Vozač Ferrarija je otvorio vrata i gadno zažalio.

Vlasnik Ferrarija 458 Italia je pažljivo manevrisao gradskim ulicama i onda je uspeo da pronađe parking mesto dostojno italijanskog pastuva. I taman kada su se otvorila vrata na vozačevoj strani stigla je Mazda6. Sekundu kasnije i Ferrari 458 Italia je izgubio vrata, a razum kaže da je krivac bio na vozačkom mestu Ferrarija. A da stvar bude gora sudeći po detaljima poput branika, izbačenog čepa za tankiranje, zadnjeg krila i plastičnog bočnog prozora, radi se o trkačkoj ''Challenge'' verziji. Zato će potraga za novim vratima biti izazov, i to ne samo što se tiče cene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

woyshnisMediayoutube.jpg WoyshnisMedia video: Ferrari 458 GT3

 

Na svetu postoje samo 2 komada Ferrari 458 GT3 koja se mogu registrovati, tj. voziti po običnim javnim putevima...ovo je jedan od ta dva:

 

 

Isti auto pre malo manje od godinu dana je imao par drugačijih detalja uključujući i felne:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polovni Ferrari 458 Speciale Aperta košta više nego kad je bio nov

 

203117-Ferrari-458 aperta03.jpg

 

Ferrari 458 Speciale Aperta je veoma poseban automobil i divan primerak iz 2015. godine u Rosso Berlinetta boji može biti Vaš.

Kao što verovatno već znate, Ferrari 458 Speciale Aperta je lagana verzija 458 Spider-a, a lansirana je nakon popularnog 458 Speciale Coupe-a. Njegovu vrednost podiže i činjenica da je napravljen u samo 900 primeraka.

 

203118-Ferrari-458 aperta02.jpg

 

Motor koji pokreće ovaj auto je 4.5 V8 sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, 605 konja ide na zadnje točkove (od 20 inča). Opremljen je trkačkim auspuhom od titanijuma.

 

Ferrari-458 aperta01.jpg

 

Uz ovaj automobil nalazi se i niz drugih opcija, uključujući kočione čeljusti od keramike, tempomat, sistem podizanja prednje osovine, mnoštvo delova od ugljeničnih vlakana i kameru za vožnju unazad. Automobil ima 20.921 km na satu i koštao je 403.036 dolara kada je kupljen kao nov. Trenutno je ovaj model stavljen na Bring A Trailer aukciju, a njegova cena je već premašila 415.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: video: Ferrari 458

 

10 godina star model, ali i dalje ima performanse za poštovanje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Ferrari 458

 

Uz doprinos Mihaela Šumahera, 458 Italia je svojevremeno označio novi početak za Ferrari. Očekuje se da će ovaj legendarni automobil izdržati test vremena, da će postati vanvremenski klasik.

Henry Catchpole nam objašnjava zašto...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Ferrari 458 Italia

 

liberty 458 01.jpg

 

U japanskom Liberty Walku je moguće doterati i Ferrari 458 Italia, pa su za ovaj italijanski sportski automobil uz Silhouette aero body kit ponudili i set novih točkova i druge elemente.

Widebody kit u ovom slučaju sadrži novi prednji spojler, set pragova, proširenja blatobrana, agresivniji zadnji difuzor i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, a tu su i modifikovano oslanjanje, dvobojni kožni enterijer, Panasonic infotainment displej...

Motor je 4.5 V8 sa 562KS i 540 Nm obrtnog momenta.

 

liberty 458 02.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

fashioncars11youtubelogo.jpg Fashioncars11: Ferrari 458 Italia

 

San, verovatno svakog deteta koji smo odsanjali, doživeli, uživali i potrudili se da deo toga dopre i do vas. Naravno, uvek može bolje da se snimi, ali onda ne bi mogli da uživamo u svemu ovome, što je i bila poenta ovog kanala od samog nastanka.

Automobil je u nama probudio emociju, želju da mu se nekad ponovo vratimo, pokazao kako jedan sportski automobil treba da se ponaša, pokazao i da je loše koristiti delove iz svojih najjeftinijih ''rođaka'', ali sve kad se sabere i oduzme ovo je automobil za uživanje u vožnji i sve van toga je besmisleno. Ovom prilikom se zahvaljujemo vlasniku, kao i ljudima sa kojima smo posle vožnje imali priliku da sednemo i natenane prodiskutujemo kako nam je bilo, zašto ovo radimo, kao i o nekim narednim planovima. Uživajte u snimku i doživite makar deo onoga što smo mi doživeli! 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carlex Design Ferrari 458 Italia

 

233565-carlex 458 03.jpg

 

Ferrari 458 Italia modeli predstavljaju gotovo četrnaest godina star dizajn, ali superautomobil V8 agregata ostaje validan i veoma popularan među obožavaocima italijanskog brenda.

 

Carlex Design brend, poznat po ponudi specijalnih enterijernih modifikacija za Ferrari modele, ali i druge egzotične automobile, dobrom, starom 458 lepotanu pružio je svež izgled zadivljujućim bojama svoje opreme. Crna boja karoserije ove posebne jedinice ostala je u svojoj fabričkoj formi, dok je enterijer prošao kroz proces potpune restilizacije izvedene stručnom ekspertizom ljudi brenda Carlex Design. Jedina eksterijerna modifikacija predstavljena je novim kompletom dvadesetoinčnih aluminijumskih felni, koje u potpunosti padaju u drugi plan zbog značajnih promena izvršenih unutar putničke kabine. Enterijer ovog automobila prošao je kroz proces potpuno transformacije putem pretapaciranih sedišta, upravljača, naslona za ruke, bočnih panela, kontrolne table i drugih selektovanih površina u žutoj i crnoj koži, sa tjunerom koji sugeriše da je njegov cilj bio da unutrašnjost superautomobila izgleda kao predivni zalazak Sunca.

 

carlex 458 02.jpg

 

Sedišta poseduju blede perforacije u obrascu koji omogućuje ventilaciju i hlađenje, dok se žuti akcenti i šavovi mogu naći na brojnim drugim mestima, takođe. Pored toga, stubovi, nebo i štitnici za sunce prekriveni su alkantarom. Enterijer takođe poseduje i brojne segmenete od ugljeničnih vlakana, sa specijalnom mrežom u stilu rešetke koja se sada nalazi između sedišta.

 

carlex 458 01.jpg

 

Ferrari je poznat po svom estenzivnom personalizovanom programu, ali se on primenjuje samo na novim vozilima. Sa druge strane, svi koji kupuju polovne Ferrari automboile, kao što je ovaj 458 Italia, mogu dobiti sličan tretman kompanije Carlex i ostalih tjunera. Kao što možete pretpostaviti, ovakvi projekti ne stižu po niskoj ceni, sa Carlex modifikacijama koje koštaju 38.675 evra i zahtevaju oko mesec dana za kompletiranje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Ferrari 458 Challenge Silhouette

 

liberty ferrari 458 03.jpg

 

Liberty Walk je opremio Ferrai 458 Challenge svojim paketom pod nazivom Silhouette.

Ferrari 458 Italia je fantastičan automobil visokih performansi koji bi prema mišljenju mnogih trebalo da ostane nedirnut i bez modifikacija, ali u Liberty Walku očigledno misle drugačije, pa u proteklih nekoliko godina proizvodi body kit nazvan ''Silhouette''. Sada je Liberty Walk pokazao svoju novu kreaciju baziranu na ''divljem'' modelu 458 Challenge.

 

liberty ferrari 458 02.jpg

 

Japanski tjuner je odlučio da zameni svaki panel novim delovima napravljenim od ugljeničnih vlakana. Pažnja je posebno usmerena na prednji deo gde se nalaze nova rešetka, unikatni spliter i aerodinamična krilca na spoljašnjim ivicama branika. Liberty Walk-ov paket Silhouette takođe uključuje novu haubu sa velikim ventilacionim otvorima, a mogu se uočiti i suptilni otvori slični onima na modelu 458 Speciale kao i zatamnjeni Ferrarijev logotip ispod registarske oznake.

 

liberty ferrari 458 01.jpg

 

Tjuner je ugradio nove retrovizore od ugljeničnih vlakana, izradio je nove panele vrata i aerodinamične bočne pragove, a Ferrari je dobio i set novih felni sa centralnim šrafom. Čini se da je ugrađeno i vazdušno oslanjanje, što bi objasnilo zašto je automobil tako blizu tlu. Modifikacije se nastavljaju pozadi gde je sada novi spojler, ali i difuzor koji ne samo da daje doprinos izgledu, nego i povećava downforce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...