Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Tačno četiri godine posle svoje premijere, Fiat Grande Punto će doživeti prvo veće zatezanje bora, a ovo su do sada naajbolje špijunske fotografije tog modela.

Punto Evo je tako odgovor italijanske fabrike na mnogobrojne konkurente koji su u međuvremenu predstavljeni u novim ili obnovljenim verzijama (VW Polo, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Citroen C3, Renault Clio...)

fiat%20PuntoEvo.jpg

Mada ne donosi revoluciju u dizajnu, već pažljivo izveden redizajn, osveženi Punto pažnju privlači, pre svega, modifikovanim prednjim delom (gde su izmene najveće i najuočljivije), ali i doteranim zadnjim svetlima i poboljšanjima u unutrašnjosti (sa naglaskom na većem kvalitetu materijala i završne obrade).

fiat%20PuntoEvo_02.jpg

U paleti motora se očekuju i Multiair agregat sa 105KS i 135KS (možda i sa 170 konja), a neki sajtovi pominju i dvocilindrični turbo benzinac od 900 kubika.

fiat%20PuntoEvo_01.jpg

kompletna vest - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

restil mu stoji ko piletu sise. Bolje da nista nisu pipali. Unutrasnjost je ista sem table, koja mi se cini jeste od malo kvalitetnijeg materijala, ali je toliko ruzna da je to strasno. Kao da su na silu ugurali neku sa fabrickom falinkom koja je ostala od novog brava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napred ko da su nabudzili branik od novog fice :D

Nikako im ne ide restyleing, nije isao ni na 188ici, ni na grandeu kolko vidim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuga,ko da mu pijani ruja pravio restajling motornom testerom. :cry: Uspeli su sve da promase.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Izvini dovla, ali meni se restyling na 307-ici svidja.

Nisam ja rekao da je loš nego da je nekako na isti kalup... i Francuzi su napred dodali brdo crne plastike i pozadi promenili stop svetla (ono skroz crvena)... A što se tiče Punta Evo, ne mogu da dam bilo kakav sud dok ga ne vidim uživo... meni se ni GP nikad nije nešto posebno sviđao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da ce enterijer biti lepsi i da ce biti prijatnije sedeti u njemu,mada je sa ovim Bravo look-om unutra EVO malo prebudzen,za tako mali auto,puno drangulija i sve je nekako napucano na malo prostora.

Sto se tice spoljasnosti,koliko je Grande kec odusevljavao svojim jednostavnim linijama sa maserati izgledom prednje maske,prelepim bokovima,koji su podsecali na Stila 3V i nenapadnim uzdignuttim zadnjim delom-toliko ovaj nazovi EVO zbunjuje gomilom,meni se cini bespotrebnih plasticnih sitnica,manje na zadnjem,a vise na prednjem delu,gde je kruna svega,pored branika koji kao da nije njegov,Fiatov znak ispod haube sa srebrnim linijama sa strane koje ne da ne pristaju ovom prednjem kraju nego je prva asocijacija koju mi bude Grand Show :rofl:.

Ali ajde da ga vidimo uzivo,mozda i bude nesto od Italijanskog sharma,ipak mislima da je bolje da su napravili potpuno nov dizajn,koji bi sigurno vise kostao(verovatno je zato i ovo cudo napravljeno),nego da su skrnavili dizajin orginalnog Grandea :no ,koji je kad se pojavio bio prava revolucija medju malisanima,posle Pezoa 206,nije izaslo nista tako lepo,orginalno i skladno kao Grande kec :thumbup: .

Share this post


Link to post
Share on other sites
?

mislim da si pobrkao dugmice :p

@ EVO: i dalje fail :p bolje da nisu nista dirali

Hahahaa 'ladno sam se zaigrao :))) Gledao u isto vreme temu o Cromi i EVO i eto belaja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam hteo odma da komentarisem dok mi se ne slegne sve ovo. U pocetku nisam bio odusevljen, ali mislim da je sve samo stvar navike i da na crnom cak dobro stoji. Jednostavan, spartanski dizajn originalnog Grande-a su malo "ufenserisali", sto ne smatram kao los potez, vec kao neminovnost (ipak vecina ljudi vole kad je "fensi" wink.gif), a da li se nekome od nas svidja ili ne - stvar je subjektivnog misljenja i ukusa.
I dalje mi se vise svidja original od evo-a, ali mislim da mu treba dati sansu.

Rossi i Lorenzo ce ovog vikenda na velikoj nagradi Portugala voziti specijalno oslikane motore za promociju Punto Evo modela smile.gif
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvar je vremena na koje se svako od nas lično navikava i prhvata novi dizajn. Ne treba sumnjati da su Italijani VRHUNSKI PICANI i da nikako ne bi mogli sebi da dozvole da se velikoseriski automobil kocka sa nečim što bi moglo da mu osujeti uspeh u prodaji. Živi bili-pa videli, dopašće vam se iz sve snage za jedno 6 meseci. (imam ja u njih poverenje)

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego, Vuce, sta je prvo nastalo, somce ili Punto evo??? :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Punto Abarth

...u međuvremenu sam postavio oba...samo mi je trebalo vremena da nađem sliku. :thumbup:

I meni je lepši klasični GP nego ovaj Evo...ali ne bih išao toliko daleko da je klasični lep, a ovaj Evo ružan do bola...ipak su samo sitnice u izmenama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovo sa somom i Evom je plakanje :rofl:

A najcudnije je sto lice :ermm:

Sad ce polovnom Grande-u kecu jos vise da skoci cena posle izlaska Evo-a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...