Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Mik

Udes Felipea Mase

Recommended Posts

Dok su neki od vozača brinuli za mesto u završnom ciklusu kvalifikacija, vozač Ferarija Felipe Masa, koji je imao zagarantovano mesto među prvih 10, imao je udes. Brazilca je na četvrtoj krivini pogodio otpali amortizer sa bolida zemljaka Barikela, udario ga u glavu i ozbiljno mu rasekao ruku. Uprkos kočenju Masin bolid je zatim udario u zid.

Beta

Beta

Brazilac je ostao u bolidu, dok nije došla lekarska ekipa, a posle desetak minuta ukazivanja pomoći na licu mesta, prebačen je helikopterom u bolnicu. Uprkos obema povredama stanje Felipea Mase je stabilno, ali su izgledi da vozi u nedelju minimalni.

Brazilac Felipe Masa operisan je uspešno posle povrede zarađene tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske i neće voziti u nedelju.

Masa je posle nesreće prebačen u AEK bolnicu. Po prijemu je bio svestan i stanje mu je stabilno. Posle pregleda utvrđeno je da ima ogrebotinu na čelu, da mu je naprsla lobanja i da je imao potres mozga. Zbog toga je morao da bude operisan. Operacija je bila uspešna, a njegovo stanje sada je stabilno. Sada je na intenzivnoj nezi, gde će cele noći pratiti njegovo stanje.

za navijace scuderie,informacija da je Kimi 7 na startu,ovaj udes,nazalost :ermm: ,bi trebao da mu bude dodatni motiv za sto bolje mesto na kraju trke,tako da cemo videti da lije on zaista Ice man,kao sto kazu ili u njemu ipak ima nekakvih emocija :question:.

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inače opruga koja ga je pogodila u glavu teška je 800g, a sve se dogodilo pri brzini od 275 km/h pa prosudite koja je jačina udarca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i622251_masax.jpg

Vozač Ferarija Felipe Masa napustio je danas bolnicu u Budimpešti i krenuo u Brazil, devet dana posle ozbiljnog udesa tokom kvalifikacija za trku Formule jedan za Veliku nagradu Mađarske.

Očekuje se da će Masa večeras doputovati u Sao Paolo, u pratnji supruge Rafaele, koja je u šestom mesecu trudnoće i porodičnog lekara Dina Altmana.

"Zahvalan sam bogu jer se dobro osećam. Ostao je mali otok oko levog oka, ostalo je sve u redu. Jedva čekam da stignem u Brazil i nastavim lečenje", rekao je Masa u saopštenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...