LanciaFreak 0 Posted July 22, 2009 od skoro sam primetio da kad tek upalim auto ona mala zuta kriva linijica ma kontrolnoj tabli sto signalizira grejac kolko ja znam treperi jos jedno 10 -20 sak sekundi i onda nestane , toga pre nije bilo sta to znaci ??? hvala dobrim ljudima na odgovorima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted July 22, 2009 Meni je isto tako bilo na marei jtd,otisla dva grejaca od cetiri,palila je ali sam zamenio sva 4,stavio Bosch,jer kazu kad odu jedan ili dva-odlaze i ovi ostali,a zamena nije bas jednostavna,bar tako rece majstor,da bi dolazio da menjam iz dva puta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted July 22, 2009 Meni se to od prvog dana dešavalo. Slušao sam razne pretpostavke od toga da neka od sijalica u strujnom sistemu ne radi, da neki od grejača ne radi.... dok se nisam zainteresovao da vidim gde stoje osigurači od grejača. Znate gde stoje? Na klemi akumulatora - gornjoj u bloku sa 6 jakih osigurača.. Prvi prema vama je osigurač od grejača. Proverite ga. Pokušajte da ga zamenite. Ako je to - sve će funkcionisati normalno.Evo tačno gde se taj osigurač nalazi: Quote Share this post Link to post Share on other sites
LanciaFreak 0 Posted July 23, 2009 hvala dobri ljudi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 827 Posted July 23, 2009 Koliko koštaju ti grejači za JTD? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted July 24, 2009 kvalitetni oko 1300-1400 din/kom Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted December 14, 2012 da li svaki put ako crne grijač na libry, uključi lampicu na instrument tabli, odnosno, može li se desiti problem sa grijačima da ne rade, a da se ne prikaže na istr. tabli? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted December 14, 2012 Mislim da nema razloga da pali lampicu grejaca a da rade grejaci...negde sam procitao da moze da bude problem sa nekim relejom...ali to je retkost...meni se upalila lampica na tabli, zamenjen grejac, resetovana greska i to je to!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted December 14, 2012 a da li će sigurno prikazati a grijači ne rade? 20tak dana nisam koristio auto, uključio ga prije 2 dana, dosta teško, ali vozio 20tak kilometara, sinoć da probam, auto neće, vergla, ali jednostavno neće..e sada, ne znam intenzitet verglanja da li je zadovoljavajući, jer to već ne mogu sa sigurnošću kosntatovati.Zbog toga pitam, jer ako su grijači otišli, onda da ih mijenjam. A strah me je da akumulator slab, jer nije radio 20 dana, a dosta je hladno i akumulator je star 3 godine sigurno. Do sada nikada nije bilo problema sa paljenjem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted December 14, 2012 Pa pre ce biti da ti aku slab...ako ti nije prikazao gresku onda je do aku...jednostavno nema snage da zavergla kako treba da bi nabio dovoljno kompresiju i da bi upalio...Javice se verovatno neko ko bolje zna da objasni!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimyou 1 Posted December 17, 2012 problem rijesen. Bilo je hladno, akumulator nije koriscen 20tak dana, ja sam ukljucio auto jedno jutro, ali je radilo 3 min. Medjutim, sljedeceg dana se vjerovatno akumulator potpuno ispraznio, a iako je auto verglao, nije mogao da ukljuci. Akumulator napunjen, sada radi normalno...hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted December 17, 2012 Onda najbolje da kupis nov aku...da te ne ostavi mozda kad ti auto zaista bude trebao!!! PozzzzПослато са ZTE-SKATE користећи Тапаток 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
misko-pionir 0 Posted December 23, 2012 Ja danas ispitao grejace kako je Jagodinac objasnio u nekom prethodnom postu,pomocu glinerice i konektora na relej za grejace... rezultat je 2:2 :-))) Ali za divno cudo i na -20 ovih dana je palila na pola kljuca... E sto se tice onog osiguraca od 70A, pol koji ide ka grejacima je sav izdeformisan i vidim da se cak i plastika iskrivila od toplote... Jel to zbog 2 cknuta grejaca ili je nesto drugo u pitanju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vranic.a 0 Posted December 24, 2012 Hoce da treperi lampa grejaca ako je los akumulator, mene zezalo cele prosle godine, sve isproveravao, i obradovah moju Lybru sa TUDOR 74Ah 680A i sad ko zmaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
trofadrums 0 Posted January 30, 2013 Pozdrav ljudi! Meni je pocela lampica da treperi od juce ali predhodnih dana kad je bio na mrazu i nije dugo paljen tesko je zaverglao i jedva upalio Da li postoji mogucnost da nisu u pitanju grejaci vec prazan aku ili nesto drugo? Moze li dijagnostikom da se ispita koji je grejac problematican ako je u pitanju grejac uopste? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MARINER 0 Posted January 30, 2013 Delphy diagnostika iscitava koji je grejac pregoreo po red.broju cilindra, a moze i probna lampa za nuzdu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Atko92 0 Posted February 25, 2013 Da li neko zna tacno koji osigurac je za sta, one na akumulatoru? meni je crko FAN1 30, to je treci sa desne strane, jel znate neko za sta je to? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9761 Posted February 25, 2013 Piše verovatno ovde:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=38855Nisam pregledao vlasničko uputstvo za Lybru, ali jesam za Stila i tamo imaju svi osigurači pobrojani sa svojim funkcijama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Atko92 0 Posted February 26, 2013 Hvala ti druze Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13206 Posted March 29, 2013 Nešo (ili neko drugi), ajd' pomozi i meni, pretragom mi nije uspelo Čemu služi ovaj osigurač sa slike od 60A na klemi kod novog Brava? U korisničkom uputstvu za novi Bravo koji si postavio na forum, nisam našao objašnjenje za njega (opis osigurača je na stranama 179-186). Taj osigurač je izbio i navodno auto neće da upali sve dok se on ne premosti:Hvala unapred Quote Share this post Link to post Share on other sites
cika_kole 826 Posted April 15, 2013 juce pocelo da signalizira da je crkao grejac...danas odem kod majstora...pregledao covek i kaze cetvrti grejac!ok kazem, odem donesem grejac...zamena gotova bila za cirka 10 minuta posla...a naslusao sam se raznoraznih prica...relej, struja pala itd...itd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted April 15, 2013 ljudi kad ne znaju pa lupaju gluposti, ako svetli lampica za grejace ne moze da bude nesto drugo osim grejaca .. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cika_kole 826 Posted April 15, 2013 ljudi kad ne znaju pa lupaju gluposti, ako svetli lampica za grejace ne moze da bude nesto drugo osim grejaca .. ja se nerazumem, ali sam isao logikom da je crkao grejac..jedan...dva...i odradio posao, ali kazu da hoce da pokaze "spiralu" i ako je relej u pitanju, sad biiip li ga... Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 876 Posted January 13, 2014 (edited) Kad dam kontakt ugase mi se sve lampice kako treba.Upalim ga.Posle sekunde kad radi motor pocne da mi svetli zuta lampica od grejaca.To mi se desavalo zadnjih mesec dana,a danas kad sam upalio isto mi se desavalo samo sto je poceo motor da se trese dok se ne ugreje a posle je radio normalno.Da li je to do grejaca?U pitanju je Lancia lybra 1.9jtd 85kw 2003god. Edited January 13, 2014 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9761 Posted January 13, 2014 Ako lampica svetli, jedan ili više grejača ne valja.Ovako možeš da proveriš grejače:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/43109-provera-greja%C4%8Da-na-dizelima/ Quote Share this post Link to post Share on other sites