Jump to content
Goran
nidza

Termostat JTD

Recommended Posts

Zbog tog srafa sam ja isao kod majstora, sam ga ne bih mogao resiti, a on u stvari drzi neki razmenjivac toplote, sluzi brzem zagrevanju, tako sam ovde negde procitao

Jeste ispod toga je razmenjivac toplote koji ima nosac koji je ubacen na taj donji sraf brezon termostata.Znaci ide na tom brezonu prolazi kroz Blok/Termostat /Matica /Nosac razmenjivaca toplote/ i matica.To je sve na tom donjem srafu ili brezonu dok je taj razmenjivac toplote fiksiran pa moras raskaciti sve oko njega da dobije lufta i napne se pajserom da se moze zavuci kljuc izmedju nosaca i termostata i onda odvijas.

Konstruktor se bio malo zaneo, moj majstor je to napinjao sa polugom od dva metra!

pa to ti kazem ja sam sa pajserom ovaj 1 metar ali tu je i najveci problem i tu se najvise zadrzis.Ja sam sad menjao sam ali sledeci put necu idem kod majstora pa nek on raducka.Plati pa se klati.Levi far sijalica i termostat kod majstora ne isplati se muciti za sitne pare jedino ko ima vremena i ne zuri ima alata pa nek se igra hahahahah

To je problem "samo" prvi put. Nanišaniš nekim jakim šrafcigerom ili polugom, opališ po njemu 2-3 puta čekićem (odmereno), rešiš problem zauvek.

Druga varijanta je mala brusilica, fik i gotovo !!!

evo i ja zamenio termostat 
vernet termostat 3400
2 flase antifriza (po 1,5L) 1200
ruke 1500
za 5min je vec kazaljka na pola  :thumbsup:

Super si prošao za ruke.

Meni su na dva mesta tražili 20e za ruke.

Od R5 su mi ugradili za 500 dinara + mi usuli jedno 1l njihovog antifriza džabe :)

nisam hteo da se igram sa tim Renoovim, jer cale dosta prelazi sa kolima(evo od kad sam uzeo stila presao je 6000 za mesec dana) i ne bih zeleo da mu negde prokuva..

20e!? Jbt...znam da ide do 1500din po Bg-u. Realno i ima posla al 20e brate...pola velikog servisa :)

Jbg MS, Beogradske cene ! Veliki servis teško ispod 60eur.

Ovaj servis gde sam platio ovu intervenciju 500din je najjeftiniji koji sam posetio.

Pa brate meni su 1000dinara uzimali za zamenu antifriza.

Nikada ništa nisam platio manje od 1000dinara.

Ne znam sta da vam kazem...morate da se bunite brate malo, ispada vi ste nista i nebitni tu po Bg-u a samo vam majstori imaju zlatne ruke :)

Treba, slazem se, samo sto neki izgleda imaju Zlatne ruke :D

Pa bre radni sat u ov lascenom servisu za ove nase krseve je oko 10e! Ko je menja termostat zna da to traje nekih 1,5h. Pa procenite onda koliko vredi taj posao.

Ne znam sta da vam kazem...morate da se bunite brate malo, ispada vi ste nista i nebitni tu po Bg-u a samo vam majstori imaju zlatne ruke :)

Drugi standard. Kod nas na jugu im ne bi prosle te cene jer su nam i plate jadne. Realno gore su jace plate i sve je skuplje, ne samo majstori. Kafa u kaficu, pivo, sve skoro za duplo :) to sam proverio pa zato navodim primer :D

Sta se bre bunite :) , do pre 3-4 godine je zamena termostata za Stilo bila min oko 100 evrica (termos, ruke, antifriz...).

Otprilike tako je i mene izaslo pre neku godinu.

Pa i sada je toliko otprilike :D Termostat 60-ak eura, ruke kazete 20e, i zamenis antifriz..eto ih 90e

Imas sad i ove Vernet (ali ne one taksi sto se "mecu" u crevo), za 30-40 EUR. Behr je otprilike toliko koliko navodis, ranije je termos bio min 70-80 EUR.

A kakva misliš da je razlika između "taxi" Verneta i Fiat Verneta, osim u 50-ak evra razlike???