milan-jtd 525 Posted December 19, 2015 Zbog tog srafa sam ja isao kod majstora, sam ga ne bih mogao resiti, a on u stvari drzi neki razmenjivac toplote, sluzi brzem zagrevanju, tako sam ovde negde procitao Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted December 19, 2015 Jeste ispod toga je razmenjivac toplote koji ima nosac koji je ubacen na taj donji sraf brezon termostata.Znaci ide na tom brezonu prolazi kroz Blok/Termostat /Matica /Nosac razmenjivaca toplote/ i matica.To je sve na tom donjem srafu ili brezonu dok je taj razmenjivac toplote fiksiran pa moras raskaciti sve oko njega da dobije lufta i napne se pajserom da se moze zavuci kljuc izmedju nosaca i termostata i onda odvijas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 525 Posted December 19, 2015 Konstruktor se bio malo zaneo, moj majstor je to napinjao sa polugom od dva metra! Quote Share this post Link to post Share on other sites
DaliborLazarevic 4 Posted December 19, 2015 Konstruktor se bio malo zaneo, moj majstor je to napinjao sa polugom od dva metra!pa to ti kazem ja sam sa pajserom ovaj 1 metar ali tu je i najveci problem i tu se najvise zadrzis.Ja sam sad menjao sam ali sledeci put necu idem kod majstora pa nek on raducka.Plati pa se klati.Levi far sijalica i termostat kod majstora ne isplati se muciti za sitne pare jedino ko ima vremena i ne zuri ima alata pa nek se igra hahahahah Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1295 Posted December 19, 2015 To je problem "samo" prvi put. Nanišaniš nekim jakim šrafcigerom ili polugom, opališ po njemu 2-3 puta čekićem (odmereno), rešiš problem zauvek.Druga varijanta je mala brusilica, fik i gotovo !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8780 Posted December 19, 2015 I ja sam ga resio Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 525 Posted December 19, 2015 To je problem "samo" prvi put. Bas tako, onaj moj je ostao savijen, tako da sledecu zamenu mogu sam da odradim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1186 Posted December 19, 2015 evo i ja zamenio termostat vernet termostat 34002 flase antifriza (po 1,5L) 1200ruke 1500za 5min je vec kazaljka na pola Quote Share this post Link to post Share on other sites
joshibeast 74 Posted December 19, 2015 Super si prošao za ruke.Meni su na dva mesta tražili 20e za ruke.Od R5 su mi ugradili za 500 dinara + mi usuli jedno 1l njihovog antifriza džabe Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8780 Posted December 19, 2015 20e!? Jbt...znam da ide do 1500din po Bg-u. Realno i ima posla al 20e brate...pola velikog servisa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1186 Posted December 19, 2015 nisam hteo da se igram sa tim Renoovim, jer cale dosta prelazi sa kolima(evo od kad sam uzeo stila presao je 6000 za mesec dana) i ne bih zeleo da mu negde prokuva.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
majkicbane 58 Posted December 19, 2015 U euro018 su 1000din ruke za zamenu termostata. Ako ga kupis kod njih Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1295 Posted December 19, 2015 20e!? Jbt...znam da ide do 1500din po Bg-u. Realno i ima posla al 20e brate...pola velikog servisa Jbg MS, Beogradske cene ! Veliki servis teško ispod 60eur. Quote Share this post Link to post Share on other sites
joshibeast 74 Posted December 19, 2015 Ovaj servis gde sam platio ovu intervenciju 500din je najjeftiniji koji sam posetio.Pa brate meni su 1000dinara uzimali za zamenu antifriza.Nikada ništa nisam platio manje od 1000dinara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 525 Posted December 19, 2015 Ja sam platio 2000 din kod majstora u garazi, nikakav servis nije bio u pitanju Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8780 Posted December 19, 2015 Ne znam sta da vam kazem...morate da se bunite brate malo, ispada vi ste nista i nebitni tu po Bg-u a samo vam majstori imaju zlatne ruke Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markobgd 610 Posted December 19, 2015 Majstor i treba da naplati ruke... Quote Share this post Link to post Share on other sites
@bane@ 102 Posted December 19, 2015 Tako je Mare Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8780 Posted December 19, 2015 Treba, slazem se, samo sto neki izgleda imaju Zlatne ruke Pa bre radni sat u ov lascenom servisu za ove nase krseve je oko 10e! Ko je menja termostat zna da to traje nekih 1,5h. Pa procenite onda koliko vredi taj posao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
majkicbane 58 Posted December 19, 2015 Ne znam sta da vam kazem...morate da se bunite brate malo, ispada vi ste nista i nebitni tu po Bg-u a samo vam majstori imaju zlatne ruke Drugi standard. Kod nas na jugu im ne bi prosle te cene jer su nam i plate jadne. Realno gore su jace plate i sve je skuplje, ne samo majstori. Kafa u kaficu, pivo, sve skoro za duplo to sam proverio pa zato navodim primer Quote Share this post Link to post Share on other sites
radashin 0 Posted December 19, 2015 U AP sport servisu 2000 dinara zamena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26861 Posted December 19, 2015 Sta se bre bunite , do pre 3-4 godine je zamena termostata za Stilo bila min oko 100 evrica (termos, ruke, antifriz...).Otprilike tako je i mene izaslo pre neku godinu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8780 Posted December 19, 2015 Pa i sada je toliko otprilike Termostat 60-ak eura, ruke kazete 20e, i zamenis antifriz..eto ih 90e Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26861 Posted December 19, 2015 Imas sad i ove Vernet (ali ne one taksi sto se "mecu" u crevo), za 30-40 EUR. Behr je otprilike toliko koliko navodis, ranije je termos bio min 70-80 EUR. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1295 Posted December 19, 2015 A kakva misliš da je razlika između "taxi" Verneta i Fiat Verneta, osim u 50-ak evra razlike??? Quote Share this post Link to post Share on other sites