Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nissan 370Z / Nissan 400Z / Z Proto

Recommended Posts

nissan%20370z%20222.jpg
 

Doduše, objavljene su cene za američko tržište, gde prodaja startuje u septembru ove godine, i to po cenama koje počinju od 26.435 eura. Toliko je osnovni model sa šestostepenim manuelnim menječem, dok za verziju sa 7-stepenim automatikom treba izdvojiti 27.365 eura. Kao i kupe i 370Z Roadster pokreće 3,7 litarski V6 benzinac sa 332KS pri 7000 o/min. i 366 Nm obrtnog momenta pri 5200 o/min., a kupac će moći da bira između šestostepenog manuelnog menjača ili opcione sedmostepene automatske transmisije sa komandama za menjanje brzina na volanu...

 

kompletna vest - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan u saradnji sa Mercedesom pravi novi 370Z

 

123009-nissan z.jpg

 

Toyotina i BMW-ova saradnja na Supri dala je i Nissanu podsticaj da potraži partnera za svoj sportski automobil. I čini se da će to biti Mercedes. Ustvari, nimalo iznenađujuće. Nissanov luksuzni brend Infiniti s Nemcima je sarađivao na QX30 crossoveru čija platforma je baza i Mercedesovog modela GLA. Takođe, Navara je bila baza za X-klasu, Mercedesovog prvog pick-up vozila u istoriji. Novi Nissan 370Z bi u početnoj verziji imao ugrađen 4-cilindarski 2.0L proizveden od Mercedesa, dok bi najsnažnija verzija imala 3.0L V6 twin-turbo iz Infinitija Q60. Taj agregat razvija 300KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

 

Nissan-370Z 1.jpg

 

Nissan je u Njujorku predstavio specijalni model 370Z ''50th Anniversary Edition'', kako bi obeležio pola veka od američke promocije legendarnog Datsuna 240Z. Nissan 370Z 50th Anniversary Edition će moći da se dobije sa četiri paketa opreme (Base, Sport, Sport Touring i 370Z Nismo), kao i sa dve dvobojne kombinacije eksterijera.

 

Nissan-370Z 111.jpg

 

To znači da će kupci moći da biraju između bele boje karoserije sa crvenim kontrastnim elementima (hauba, retrovizori, A stubovi, trkačke trake), ili srebrne boje karoserije sa crnim elementima.

 

191549-Nissan-370Z 11.jpg

 

Takođe, u paktu su i 19-inčni Rays alu točkovi sa crvenim akcentima, Bridgestone Potenza S007 gume, ''50th Anniversary'' oznake, LED dnevna svetla, ''50th Anniversary'' volan sa alkantarom, kožna sportska sedišta sa grejanjem, logo serije na naslonima sedišta, hromirani detalji, Bose audio sistem sa osam zvučnika...

 

Nissan-370Z 1111.jpg

 

Za pogon se brine 3.7 litarski V6 motor sa 332 KS i 365 Nm obrtnog momenta, u paru sa 6-stepenim manuelnim ili 7-stepenim automatskim menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: 2019. Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

 

Godišnjica nije za model 370, već je 50 godina kako Nissan pravi Z modele.

Jubilej su obeležeili tako što su pokupili crvene delove karoserije i zamenili one u istoj boji kao ostatak auta...kao da su otišli na otpad i pokupili haubu i druge komponente ali sa nekog crvenog 370Z:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan 400Z za sledeću godinu

 

nissan 400z.jpg

 

Pojedini mediji pišu da bi naslednik sadašnjeg Nissana 370Z (predstavljen krajem 2008. godine) trebalo da se pojavi za oko 12 meseci. Pritom, novi Nissan Z će odlikovati i pojedini retro elementi, što podrazumeva da će prednji deo dobiti izgled po uzoru na originalni 240Z dok će zadnji deo imati svetla inspirisana modelom 300ZX. Kao baza bi mogla da posluži adaptirana platforma Infinitija Q50 i Q60 sa zadnjim pogonom. Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem), dok će pod haubom imati 3.0 V6 twin-turbo motor sa oko 400KS. Takođe, očekuje se i Nismo verzija sa blizu 500KS, ali za sada nije poznato da li će ovde biti primenjena neka forma elektrifikacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogući izgled Nissana 400Z

 

nissan-400z 01.jpg

 

Nissan je nedavno saopštio da će u narednih 18 meseci predstaviti 12 noviteta čija imena počinju na A (serijska verzija električnog crossovera Ariya), pa sve do Z (novi Z sportski model, naslednik sadašnjeg 370Z). Novi Nissan Z (možda pod nazivom 400Z) bi po ranijim informacijama trebalo da se pojavi u narednih 12 meseci. Pritom će ga odlikovati i pojedini retro elementi, što podrazumeva da će prednji deo dobiti izgled po uzoru na originalni 240Z dok će zadnji deo imati navodno svetla inspirisana modelom 300ZX.

Kao baza bi mogla da posluži adaptirana platforma Infinitija Q50 i Q60 sa zadnjim pogonom. Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem), dok će pod haubom imati 3.0 V6 twin-turbo motor sa oko 400KS (u paru sa manuelnim ili automatskim menjačem). Takođe, očekuje se i Nismo verzija sa nekih 480KS, ali za sada nije poznato da li će ovde biti primenjena neka forma elektrifikacije. Očekuje se da će bazni 400Z koštati oko 40.000 dolara, a Nismo verzija možda i više od 50.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Z na novom renderu

 

nissan z 57.jpg

 

Dok čekamo na zvaničnu promociju novog sportskog Nissana Z, jedan japanski magazin je objavio novi render njegovog mogućeg izgleda.

O novom Nissanu Z više možete pročitati u prethodno napisanim postovima teme na kojoj ste. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2021. Nissan 400Z neće biti elektrifikovan...

 

2021-nissan-400z-rendering 01.jpg

 

...ili barem neće odmah. To su dobre vesti?
Verovatno ste do sada pročitali popriličan deo glasina o novom Nissan Z, ali ovog puta nekoliko novih dostupnih detalja je zvanično. Preći ćemo odmah na stvar, naslednik 370Z će se u početku držati isprobane formule benzinskog motora bez hibridne asistencije. To je za australijski CarAdvice na video konferenciji Nissanov potpredsednik globalne strategije proizvoda, Ivan Espinosa. Spomenuo je da je sportski automobil - za koji se veruje da se zove 400Z - ''vrlo blizu'' da bude i zvanično predstavljen.

 

Espinosa je rekao da veruje da postoji mesto za ''dve različite stvari''. Mislio je na verziju sa konvencionalnim pogonom i verziju koja bi mogla biti ili hibrid, ili čist EV. Nissanov izvršni direktor dodao je da, iako se EV tehnologija uveliko razvila poslednjih godina, još nije dovoljno dobra za model orijentisan na performanse. Ostali proizvođači automobila se verovatno ne slažu (npr. Porsche Taycan), ali Espinosa je rekao da hardver koji je trenutno dostupan ''nije na nivou na kojem možete da postignete performanse koje se očekuju u sportskom automobilu''. Mane kao što su težina baterije i nedostatak konzistentnosti u pogledu snage, su dve glavne prepreke, ali Nissan ima za cilj da se pozabavi obema iskorišćavanjem svog učešća u Formuli E. U međuvremenu, Espinosa je uveren da još uvek ima prostora za poboljšanje motora SUS pre prelaska na elektrifikovani pogon u ''srednjem ili dužem roku''.

 

2021-nissan-400z-rendering 03.jpg 2021-nissan-400z-rendering 04.jpg 2021-nissan-400z-rendering 02.jpg

 

Čitajući između redova, stičemo utisak da će predstojeći Z potpuno napustiti elektrifikaciju, tj. biće na istim osnovama kao 370Z. Hibrid ili EV će možda biti za potpuno novi Z, ali ne kaže se da takav neće izaći u skorijoj budućnosti. Što se tiče stajlinga, Nissanov šef globalnog dizajna Alfonso Albaisa potvrdio je da je ''teaser'' objavljen krajem maja pokazao pravi automobil Z, dodavši da njegova pojava ''nije retro, već više poštovanje ka starijom modelima''.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Nissan Z Proto

 

nissan z proto 01.jpg

 

Nissan je saopštio da će 16. septembra javnosti prikazati Z Proto kojim će najaviti budućeg naslednika aktuelnog modela 370Z. U saopštenju se navodi i opis:

''50 godina strasti, inovacija u svom jezgru. Moderna tehnologija s dodirom tradicije''.

 

Kako stvari sada stoje, definitivni serijski model se može očekivati nekih 12 meseci nakon ovog prototipa. Novi Nissan Z (možda pod nazivom 400Z) će odlikovati i pojedini retro elementi, što podrazumeva da će prednji deo dobiti izgled po uzoru na originalni 240Z dok će zadnji deo imati navodno svetla inspirisana modelom 300ZX. Kao baza bi mogla da posluži adaptirana platforma Infinitija Q50 i Q60 sa zadnjim pogonom. Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem), dok će pod haubom imati 3.0 litarski V6 twin-turbo motor sa oko 400KS (u paru sa manuelnim ili automatskim menjačem). Takođe, očekuje se i Nismo verzija sa nekih 480KS, a kako stvari sada stoje ovde ipak biti primenjena neka forma elektrifikacije. Očekuje se da će bazni 400Z koštati oko 40.000 dolara, a Nismo verzija možda i više od 50.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Z na novom crtežu

 

206499-nissan z 2021.jpg

 

Nissan je na Instagramu objavio još jedan crtež naslednika spsortskog modela 370Z, a koji će najaviti prototipom čija premijera je planirana za 16. septembar.

Više o novom Nissanu Z možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova najava za Nissan Z Proto

 

nissan-z proto2021.jpg

 

Objavljen je još jedan najavni video Nissana Z Proto čija premijera je planirara za 16. septembar, a koji najavljuje naslednika aktuelnog sportskog modela 370Z.

Više o novom Nissanu Z možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Z će imati opciju manuelnog menjača?

 

Nissan je objavio video u kome podseća da će Z Proto koncept biti predstavljen 15. septembra. Jedan od detalja sugeriše i da bi mogao da ponudi opciju manuelnog menjanja brzina. Sve što oskudni kadar otkriva je vozačev dlan na vrhu menjača. Deo koji podseća na ručni menjač uočljiv je pri smanjenju brzine reprodukcije videa, iako o tome još uvek nema zvanične potvrde. Očekuje se da će novi Nissan Z koristiti ažuriranu verziju platforme modela 370Z sa 3.0 twin-turbo V6 motorom od oko 400 konja. Detalji o njegovom pojavljivanju na tržištu i dalje nisu poznati, ali pretpostavka je da bi to trebalo da se desi ili sledeće ili 2022. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Z Proto

 

nissan z 2021 09.jpg

 

Nissan je je upravo javnosti prikazao Z Proto kojim je najavio naslednika sadašnjeg sportskog modela 370Z.

 

nissan z 2021 08.jpg

 

Uz automobil ide i opis: ''50 godina strasti, inovacija u svom jezgru. Moderna tehnologija sa dodirom tradicije''.

 

nissan z 2021 07.jpg

 

Kako stvari sada stoje, definitivni serijski model se neće mnogo razlikovati, a trebalo bi da se pojavi krajem sledeće godine.

 

nissan z 2021 06.jpg

 

Kako najavljuje Z Proto, novi Nissan Z (možda pod nazivom 400Z) će odlikovati retro elementi, što podrazumeva da prednji deo ima izgled po uzoru na originalni 240Z dok su pozadi svetla inspirisana modelom 300ZX.

 

nissan z 2021 05.jpg

 

Z Proto je inače prikazan u upadljivoj žutoj boji (kao podsećanje na onu koja je korišćena na originalnom modelu), sa 19-inčnim alu točkovima, elementima od ugljeničnih vlakana, izduvnim sistemom sa dve izduvne cevi.

 

nissan z 2021 04.jpg nissan z 2021 03.jpg

 

Automobil je dugačak 4.382 mm, širok 1.849 mm i visok 1.311 mm, što znači da je nešto duži, širi i niži od 370Z.

 

nissan z 2021 02.jpg

 

Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, kožu, alkantaru, žute šavove, 12.3-inčnu digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem), dok Z Proto pod haubom ima V6 twin-turbo motor, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem i zadnjim pogonom. Nissan najavljuje da je u pripremi i automatski menjač.

 

nissan z 2021 01.jpg

 

Motor bi trebalo da bude pozajmljen iz Infinitija Q60 Red Sport, a to znači da se očekuje oko 400KS i 474 Nm. Što se cene tiče, budući serijski Nissan Z će u Americi u baznoj verziji koštati oko 40.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo deluje kao jako lepa prica, pravi entuzijast auto, throwback na starije Z modele poput izvornog 240Z i 300ZX... Instant klasik samo sto nisam siguran da ce se dobro prodavati jer je mali broj ljudi koji imaju para da ga kupe a da traze upravo ovakav auto.
 

Edited by 811DD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda novi Nissan Z Roadster

 

nissan z roadster.jpg

 

Nedugo nakon promocije Nissana Z Proto, jedan nezavisni dizajner je uradio nezvanični render koji pokazuje kako bi mogla da izgleda njegova Roadster verzija. Budući Nissan Z (možda pod nazivom 400Z) se inače očekuje krajem 2021. ili početkom 2022. godine, i to sa V6 twin-turbo motorom, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem (Nissan je već potvrdio i razvoj automatskog menjača). Motor bi trebalo da bude pozajmljen iz Infinitija Q60 Red Sport, a to znači da se očekuje oko 400KS. Automobil je dugačak 4.382 mm i širok 1.849 mm, što znači da je nešto duži i širi od sadašnjeg 370Z.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šef Nissana Makoto Uchida isprobao Z Proto

 

 

Više o Nissanu Z Proto možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bože, Bože, koji klovnovi...    :lol:

 

Da ih vidim na ulici rek'o bi da su gejevi koji rade u modnoj industriji a ono sve sami menadžeri u vrhu Nismo auto industrije. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: Nissan 370Z Nismo

 

Punih 11 godina je na tržištu, i ovo je svojevrsni omaž, video snimljen kao počast tom automobilu, svemu što on predstavlja.

Pogledajte po čemu je poseban:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carexpertyoutubelogo.jpg CarExpert: 2021. Nissan 370Z

 

Jeste jedna od najstarijih platformi na kojoj se i danas pravi auto, ali još uvek nije za bacanje sa svojih 330 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Nissan Z do kraja godine

 

210408-nissan z 2021 03.jpg

 

Podsećanja radi, Nissan je u septembru prošle godine prikazao Z Proto kojim je najavio naslednika sadašnjeg sportskog modela 370Z. Tada je najavljeno da se definitivni serijski model neće mnogo razlikovati (trebalo bi da se pojavi do kraja 2021. godine), a ovi procureli patentni renderi to i potvrđuju.

 

210406-nissan z 2021 02.jpg

 

Budući Nissan Z (možda pod nazivom 400Z) će dakle odlikovati retro elementi, što podrazumeva da prednji deo ima izgled po uzoru na originalni 240Z, dok su pozadi svetla inspirisana modelom 300ZX.

 

210407-nissan z 2021 01.jpg

 

Z Proto je inače prikazan u upadljivoj žutoj boji (kao podsećanje na onu koja je korišćena na originalnom modelu), sa 19-inčnim alu točkovima, elementima od ugljeničnih vlakana, izduvnim sistemom sa dve izduvne cevi. Automobil je dugačak 4.382 mm, širok 1.849 mm i visok 1.311 mm, što znači da je nešto duži, širi i niži od 370Z. Za unutrašnjost je predviđena značajna modernizacija (uz kvalitetnije materijale, kožu, alkantaru, žute šavove, 12.3-inčnu digitalnu instrument tablu i moderni infotainment sistem), dok Z Proto pod haubom ima V6 twin-turbo motor, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem i zadnjim pogonom. Nissan najavljuje da je u pripremi i automatski menjač. Motor bi trebalo da bude pozajmljen iz Infinitija Q60 Red Sport, a to znači da se očekuje oko 400KS i 474 Nm.

Što se cene tiče, budući serijski Nissan Z će u SAD-u u baznoj verziji koštati oko 40.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ispod haube Nissana Proto Z je Infinitijev twin-turbo V6

 

211068-nissan z 02.jpg

 

Kada je Nissan skinuo veo sa Z Proto kupea prošlog septembra, zapravo nam je pružio uvid u blisku budućnost kultnog modela. Ono što su dobre vesti je da Japanci nastavljaju sa primenjivanjem ''Z'' recepta, što podrazumeva dva sedišta, prepoznatljiv stajling i dovoljno snage za dobru zabavu. Što se tiče poslednjeg momenta, Nissan nije pružio informacije o agregatu koji se nalazi ispod haube sportskog kupea, osim da se radi o twin-turbo V6 jedinici. Ipak, sada smo saznali o čemu se konkretno radi, prenose Vrele Gume.

 

Instagram korisnik @layersworks, postavio je nekoliko fotografija iz Nissan Crossinga u Tokiju gde je konceptni automobil bio izložen. Iz za sada nepoznatih razloga hauba je bila podignuta, što je ''instagramer'' iskoristio i napravio dve fotografije. Mada nisu baš najjasnije, The Drive je izvukao neke primetne sličnosti sa V6 Infitija Q60. Zapravo, govorimo o Q60 Red Sport specifikacijama, što znači da je tačno da se radi o twin-turbo V6 motoru, tačnije 3.0 sa 406 konja. Glasine su dugo kolale oko ovog motora, povezujući ga sa novim Z modelom, a kada fotografije s Instagrama uporedimo sa fotografijama motora Q60, uočavamo dovoljno sličnosti da bismo izveli zaključak. Izuzimajući poseban Nissanov poklopac motora, sve ostalo je praktično identično.

 

211069-nissan z 01.jpg

 

Mada se nekome 406 konja ne čini mnogo, ogromna snaga nikada nije bil karta na koju je Nissan išao. Trebalo bi da ima masu od oko 1.500 kilograma, što je značajno manje od tipičnih ''muscle'' modela. Novi ''Z'' bi mogao da ukrade kupce Supre, posebno one koji vole manuelnu transmisiju, mada Z Proto tehnički nije serijski automobil.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan 370Z Z-Adventure

 

212295-Nissan z 02.jpg

 

Z-Adventure je unikatni Nissan 370Z u Safari stilu, sa off-road potencijalom.

 

212296-Nissan z 01.jpg

 

Ističu se zlatni Advan Racing RC III točkovi i Geolandar M/T G0003 33-inčne gume, proširenja blatobrana od fiberglasa, lift kit by King Off-Road, dodatni zaštitni elementi, Wilwood kočioni sistem, HKS izduvni sistem, kao i Bride trkačka sedišta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...