Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo Giulia

Recommended Posts

39 minutes ago, baron21 said:

oces da kazes kako nesha laze? :D

I men' se čini da je tako rekao... :D:D 

Zezamo se malo, ipak sam samo preuzeo tuđu vest, kao što kaže @N.N.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/3/2017 at 8:18 PM, N.N. said:

Giulia Top Safety Pick + na IIHS testu. Sada za to treba i dobra ocjena za svjetla, a očito da je 35W AFS Xenoni rade posao odlično tj. da potrebe za Full LED osim marketinške i nema.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/alfa-romeo/giulia-4-door-sedan

Alfa Romeo Giulia pokazala kako se savlađuje najzahtevniji crash test

 

alfa%20giulia%20crash.jpg

 

Crash testovi koje sprovodi američki IIHS se u mnogočemu razlikuju od onih koje koristi Euro NCAP. Ključna razlika je takozvani test parcijalnog naletanja koji pasivnu bezbednost automobila stavlja na najveće muke. Ono se izvodi tako da se automobil ne zabije čitavom površinom prednjeg kraja u fiksnu prepreku, već tek jednim njegovim delom. Ovakve situacije su prilično realne u saobraćaju, budući da će vozači neretko većim delom automobila izbeći sudar. Problem za proizvođače automobila je u tome što silu udara prilikom parcijalnog naletanja ne preuzimaju za to predviđene zone gužvanja, već oslanjanje, A-stub i oplata motora. Rezultati testova su zato neretko loši, ali Alfa Romeo Giulia je zadovoljila s odličnim rezultatom i zaslužila IIHS-ovu preporuku ''Top Safety Pick +''.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce sam imao prilike da izbliza upoznam Giulia-u, u pitanju je dizel verzija koja kosta 32 000 evra. Neprijatno sam se iznenadio dimenzijama sedista koja su bila presvucena tkaninom losijeg kvaliteta od one u Mito-u, koji se takodje nalazio u salonu pa sam mogao da ih odmah i uporedim. Ne znam kakva je situacija kod visih nivoa opreme ali za taj novac su morali vise da se potrude. Prosto mi je neshvatljivo da su sedista tako mala, prosto odskacu od velicine samog automobila...

Sam auto je inace prelep, volan sa dugmetom za startovanje/gasenje motora je pun pogodak, komandna tabla moderna, sve pohvale za dizajn spolja i unutra...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I moj utisak kad sam ugledao sedišta prvi put je bio šok. Međutim, kad sedneš, vidiš da im ništa ne fali, dapače. Odlična su i osnovna, a u jačim paketima su još bolja, naravno.

Ja sam prošle godine provozao klot dizelku i nisam pao u nesvest. Dobar je to auto, ali treba ga kupiti u nekoj ozbiljnijoj opremi što na kraju završi na blizu 50k eur. Previše.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekako mi se cini da u tim osnovnim verzijama nije uradjen posao do kraja sto se tice kvaliteta materijala. Ovo za sedista mi je neshvatljivo, ipak su to velike pare, cak i za zapadna trzista.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popriličan broj takvih automobila se proda kao flotni. Ne bih imao ništa protiv da mi firma da jednu klot Đuliju, umesto da akam svoja kola.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaguar priprema ''napad'' na Alfa Romeo

 

jaguar%20svo%201111111.jpg

 

U britanskoj automobilskoj kompaniji se pripremaju da modelom XE SV Project 8 obore rekordno vreme kruga koje je na stazi Nürburgring Nordschleife u kategoriji produkcijskih sedana sa 4 vrata ostvarila Alfina Giulia Quadrifoglio. Iako zvanične potvrde još uvek nema, najnovije dostupne informacije jasno sugerišu da će Jaguar uskoro pokušati da obori Alfino rekordno vreme kruga (7:32) ostvareno na stazi Nordschleife. S obzirom na potencijal najsnažnijeg modela iz serije XE, iza kojeg stoji Jaguarovo odeljenje za specijalne operacije SVO (Special Vehicle Operations), Giulia Q bi uskoro mogla da bude skinuta sa Nürburgring trona u kategoriji produkcijskih sedana sa 4 vrata.

 

jaguar%20svo%20111.jpg

 

Zamišljen i kreiran da se odlično snalazi na stazi, Jaguar XE SV Project 8 pokreće 5.0 litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi 600KS koje se na obe osovine distribuiraju preko unapređenog automatskog 8-stepenog ZF-ovog menjača. XE SV Project 8 od 0 do 100 km/h stiže nakon 3.3 sekunde i razvija 320 km/h, a informacije sa terena kažu da su njegove ukupne performanse najbliže performansama koje nudi aktuelni Porsche 911 GT3, čemu je svakako doprinelo smanjenje mase, novorazvijeno oslanjanje i optimizovana aerodinamika karoserije na kojoj je 75 posto novih delova. Prvi primerci limitirane edicije će do kupaca stići početkom proleća, a XE SV Project 8 bi do tada trebalo da ima svoj najbolji Nordschleife krug.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

TopSpeed travel test: Alfa Romeo Giulia 2.2 MJDT 180KS AT

 

alfa%20giulia%20ts.jpg

 

Nema ništa logičnije od toga da se na VN Italije otputuje jednim, za tifoze, domaćim automobilom. Još ako je to prelepa Giulia iz porodice Alfa Romeo, to vam dođe plus, veliki gotovo kao da vozite Ferrari! U vreme trke F1 za VN Italije, pa još kada Ferrari proslavlja jubilej 70 godina postojanja, Monza, ali i cela Italija prosto žive za marku koja u svom amblemu ima propetog konja. Dobro… Prihvataju se i ostali automobili iz porodice Fiat, a sa podozrenjem gleda na sve druge ''uljeze'', pogotovo nemačke, britanske i francuske. Ipak, jedan deo familije uživa neskrivene simpatije i veliko poštovanje, gotovo kao i Ferrari…

 

Foto: Zoran Živkov

 

To je Alfa Romeo. A još ako je u pitanju prelepa Giulia, registarske oznake, propusnice i većina saobraćajnih pravila više i nisu tako važni, jer uvek može da se napravi izuzetak. Dozvoljeno vam je da uradite ponešto što ne biste ni pomislili na nekom drugom mestu, u neko drugo vreme! U to smo se neposredno uverili nekoliko puta tokom višednevnog boravka u zemlji tifoza.

 

Foto: Martin Candir

 

Najpre, za elegantu limuzinu iz D segmenta, koja po dimenzijama i nije tako mala jer ima 4.6 metara dužine, širina nešto preko 2 i visina 1.4, gotovo uvek i svuda ima mesta. Bilo da je to prenatrpani parking za medije u krivini Parabolica, onaj ispred hotela ili bilo kog restorana… Uz osmeh i pitanje: ''Može li ovde?'', odgovor je: ''Naravno, izvolite! I osećajte se kao kod kuće!''

 

Foto: Martin Candir

 

Kao i u životu, većina ''pada'' na lepotu… A zavodljiva Giulia tu nije izuzetak. Nema veze što ova verzija možda nije ''top model'', recimo Quadrifoglio sa V6 biturbo benzinskim motorom od 510 KS, već ''samo'' snažnija verzija sa dizel agregatom od 180 konjskih snaga, ali i dalje je to prava lepotica karakterističnih crta lica, tako prepoznatljivih za marku Alfa Romeo.

 

Foto: Zoran Živkov

 

Još kada se tome dodaju nove LED svetlosne grupe napred i nazad, koje dodatno naglašavaju vitke linije i savršeno oblikovano telo, zaista malo ko bi rekao - ne! Gotovo savršenih proporcija, sa koeficijentom otpora vazduha od svega 0.25 Giulia izgleda kao skuptura u pokretu. Istovremeno, ona je i izuzetno dinamična, jer prilikom izrade, inženjeri nisu u vidu imali samo estetski doživljaj, već i funkcionalnost i performanse.

 

Foto: Martin Candir

 

Raspored masa je odličan, tako da je automobil u gotovo savršenom balansu u svakom momentu. Međuosovinsko rastojanje od 2.8 metara pruža dodatnu stabilnost, mada ova Alfa i dalje nije za one nervozne vozače. Svaki, pa i onaj najmanji pokret upravljačem odmah se prenosi na točkove i automobil trenutno reaguje. Ona naprosto obožava krivine i neverovatno je zadovoljstvo voziti je. Zapravo, sa pogonom na zadnje točkove, može se reći da je Giulia pravi ''vozački'' automobil namenjen onima koji zaista uživaju u tome i koji preziru svaku pomisao na bilo kakav vid ''autonomne vožnje''. Sa njom dobijate neverovatnu želju da svaku krivinu ''napadate'' bez taktiziranja!

 

Foto: Martin Candir

 

Ni nakon noćnog putovanja od nekih 1.000 kilometara, vozač i suvozač se ne osećaju iznurenim. Sedišta su komforna, a opet sa dovoljno bočnih oslonaca da se u njima osećate sigurno i u dobrom kontaktu sa vozilom. Ono što je još bolje, prostora napred ima više nego dovoljno, čak toliko da ni onima krupnijeg stasa bude previše, a pozadi u tom slučaju nešto manje. No, budući da je za nas ovo bilo putovanje za dve osobe, komfor niti u jednom momentu nije bio diskutabilan. Čak je i prtljažnik od 480 litara ostao nepopunjen!

 

Foto: Zoran Živkov

 

Vozač, kao što smo to i prilikom prvog sustreta sa Giuliom zaključili, uživa tu privilegiju da je u centru pažnje. Donekle, kao kod kuće… To znači da je sve okrenuto i podređeno njemu, što važi i za glavne komande i instrumente. Nema potrebe da mnogo traga za njima, jer sve je tu, na logičom mestu, na centralnoj konzoli ili grebenu, tik uz ručicu osmostepenog automatskog menjača. Naime, tu je smeštena rotaciona komanda (Rotary Pad) info-zabavnog sistema sa dva prekidača, dok se veliki centralni displej od 8,8 inča nalazi na vrhu konzole. Tu su i komande audio sistema, ali i selektor Alfa DNA! A za svakog pravog vozača, ovo je najvažnija komanda, jer njom se menja dinamički odgovor Giulie na zahteve čoveka iza upravljača. Time se automobil prilagođava stilu vožnje i uslovima na putu.

 

Foto: Zoran Živkov

 

U našem slučaju, veći deo vremena u vožnji auto-putevima i naseljenim oblastima koristili smo mod ''Normal'', a tek povremeno ''Active'' koji donosi unapređenu efikasnost režima rada motora u pogledu uštede goriva i smanjenja emisije štetnih gasova. Međutim, bilo je prilike iz za ''Dynamic'' mod u kojem je moguće iz Giulie izvući maksimum performansi i brzinu reakcije na komande. E sad, malo smo ostali uskraćeni po pitanju teme DNA tehnologije u onom delu priče koji se odnosi na interakciju sa aktivnim sistemom oslanjanja, kada je moguće podesiti tvrdoću amortizera i slično, jer ovo je model sa ''klasičnim'' oslanjanjem.

 

Foto: Zoran Živkov

 

No, i dalje ostajemo pri tvrdnji da Giulia prosto obožava krivine. Novi sistem Alfa Link oslanjanja, sa udvojenim trouglastim ramenima i poprečnim stabilizatorima napred, kao i multilink pozadi, omogućava bolje, tj. mirnije uvođenje u krivinu, što vozaču daje dodatnu sigurnost. Pri tome, moguće je zadržati brzinu, pa čak i dodatno ubrzavati, ali svakako uz respektovanje zakona fizike.

 

Foto: Martin Candir

 

Dinamične vozne osobine ove Giulie delom potiču i od rednog četvorocilindarskog turbo-dizel motora od 2.2 litra radne zapremine. Pored toga što je to prvi agregat u istoriji ove marke koji je izrađen od aluminijuma, te dolazi sa najnovijim MultiJet sistemom ubrizgavanja goriva, on obezbeđuje i maksimalnih 180 KS pri 3.750 o/min. Ova snaga dobijena je uz pomoć turbo-punjača sa varijabilnom geometrijom i električnim upravljanjem, koje istovremeno skraćuje vreme odziva na komandu gasa i obezbeđuje veću efikasnost. Zato automobilu čija je masa 1.374 kilograma i nije potrebno više od 7.1 sekunde da dostigne 100 km/h. Naravno, reč je o verziji sa osmostepenim automatskim menjačem sa kojom smo išli na ovo putovanje.

 

Foto: Martin Candir

 

Ujedno to znači da je ova italijanska limuzina već u procesu nastanka bila podvrgnuta rigoroznoj dijeti kako bi se dobilo na performansama. Pored upotrebe ultralakih materijala, pri čemu je i pogonska osovina izrađena od karbonskih vlakana, a delovi sistema oslanjanja, motor, pa kočnice, naplaci, hauba i drugo, napravljeni od aluminijuma, Alfa Romeo Giulia ne samo da izgleda vitko i dinamično, već je i prilično lagana za automobil te veličine. Direktna posledica svega ovoga je i poboljšana agilnost, pa je tako, maksimalni obrtni moment od 450 Nm dostupan već pri 1.750 obrtaja u minutu.

 

Foto: Zoran Živkov

 

Maksimalna brzina je 230 kilometara na čas, što je više nego dovoljno. Međutim, malo je mesta u Evropi gde je dozvoljeno, ali i moguće postići i držati ovaj tempo. Pogotovo se to odnosi na uglavnom preopterećene italijanske ''autostrade'', gde je uobičajena brzina samo vikendom, kada nema kamiona, između 150 i 160 km/h. I u takvom režimu, Giulia neće razočarati, budući da ostaje dovojlno dinamična, ali i ekonomična, pa potrošnja neće biti značajno veća od 8 litara na 100 kilometara. Ipak, na kraju, nakon šest dana i pređenih 2323.1 km, pri prosečnoj brzini od 94 km/h, te potrošenih 155.64 l dizela, prosečna potrošnja je iznosila 6.7 litara na 100 kilometara. To nije onaj podatak koji proizvođač deklariše, ali je potpuno realan, odnosno potiče iz stvarnog života i svakodnevnih uslova. Samim tim predstavlja još jedan pozitivan utisak o ovom automobilu!

 

Foto: Martin Candir

 

Da je šarmu Alfe teško odoleti, poznata je stvar… Jer sve i da nije tako agilna i okretna, komforna, ekonomična, pa i bezbedna, odnosno da ne poseduje ove mnogobrojne sisteme aktivne i pasivne bezbednosti, Giulia bi u Italiji, ali i većem delu Evrope pa i sveta, ipak, uvek bila dobro prihvaćena. Jednostavno, ona je jedan od onih automobila koji se većini ljudi sviđa. A to da li je oslanjanje malo tvrđe ili ne, da li je masa smanjena i njen raspored bolji radi što boljeg balansa, to nekako nije važno.

 

Foto: Martin Candir

 

Čak je manje bitno i to što Giulia ima dobru narav i nije hirovita, a upravljač je izuzetno precizan i sa mnogo povratnih informacija, da vozač prosto oseća sve šta se dešava. Ne! Sve je to na prvi pogled manje bitno od estetskog doživljaja. Ona je prosto lepa! U nekim situacijama, dovoljno je samo da se pojavite sa njom i šarm ove Alfe uradi svoje.

 

Foto: Zoran Živkov

 

Recimo, pitate policajca da li dozvoljeno da uđete u pešačku zonu i slikate se sa sportskom rođakom, Alfom 156… I, može! Ili, da kažete da žurite i da bi baš trebalo da preteknete kolonu ispred ulaza u stazu… I dobijete pratnju, sve sa rotacionim svetlima, kao neka važna ličnost! Sve u svemu, Alfa Romeo Giulia je u Italiji u svakom smislu - kod kuće! A domaćima se uvek dopušta više. I prašta im se više… Čak i poneki plastični detalj ili senzor koji se ''razgalami'' bez potrebe, pa i cena od 48.890 evra. Mada, ovoliko ovaj automobil košta kod nas, kod kuće, bez uračunatih pogodnosti!

 

Fotografije: Martin Candir

Tekst: Zoran Živkov/TopSpeed

 

preuzeto sa - topspeed.telegraf.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davno nisam ovako bio odusevljen nekim proizvodom automobilske industrije...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam malo statistike na "carsalesbase.com", poredjenje sa konkurencijom, prodaja u USA, Q3:

ar.thumb.jpg.0ed8f3b52c614aa74cec14f79d279146.jpg

 

Isto takvo poredjenje za Evropu, premium midsize segment, doduse malo bajatije za H1:

ar1.thumb.jpg.99f3b6c1d44903dee1966fa34b6fb68c.jpg

 

Na ovu cifru treba dodati jos oko 5.000 prodatih u 3. tromesecju, sto iznosi ukupno oko 19.200 komada za Q3 u Evropi.

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

photo.jpg RoadAndTrack video: Koliko je dobra Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio?

 

 

=================

 

On 11/16/2017 at 10:36 PM, Ivan said:

Gledam malo statistike na "carsalesbase.com", poredjenje sa konkurencijom, prodaja u USA, Q3:

ar.thumb.jpg.0ed8f3b52c614aa74cec14f79d279146.jpg

 

Isto takvo poredjenje za Evropu, premium midsize segment, doduse malo bajatije za H1:

ar1.thumb.jpg.99f3b6c1d44903dee1966fa34b6fb68c.jpg

 

Na ovu cifru treba dodati jos oko 5.000 prodatih u 3. tromesecju, sto iznosi ukupno oko 19.200 komada za Q3 u Evropi.

I, treba napomenuti da je 55% prodaje u tom segmentu rezervisano za karavan verzije, a kao što znamo Giulia nema svoju karavansku verziju, tako da 55% potencijalne prodaje joj u startu ''otpada''.

Kupe i kabrio verzije su još 12% prodaje ovog segmenta, tako da Giulia ustvari ima hendikep u odnosu na ove iznad nje od 67%. Giulia ''gađa'' samo onu preostalu jednu trećinu kupaca u tom segmentu koji žele limuzinu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se na tu temu, mada su sami targetirali 80 000 komada godisnje, koliko se secam? Ne pripadam ni jednima ni drugima, trudim se da sve sagledam realno, a apropo ovoga o cemu pisemo se masovno po netu prepucavaju BMW i AR fanboys. Prvi tvrde da je prodaja drugih u premium midsize apsolutni podbacaj, a drugi tvrde da su tu negde ali da je razlika u broju jedino jer imaju manje karoserijskih izvedbi u odnosu na prve. Onda prvi pitaju ko drugima brani da razviju i ostale popularne verzije, tipa karavanke i sl. Drugi na to navode da su vozila prvih favorizovana od strane medija, da je to zahvaljujuci flotnoj prodaji prvih i vernom maticnom trzistu. Onda prvi kazu da je drugima na prezentaciji otkazao Infotainment, a drugi odgovaraju da oni imaju najbrze vreme na Nirburgringu.... I tako ukrug, karikiram naravno, ali svakako preporucujem ako se naleti na diskusije tog tipa :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mnogo gore probleme imaju novi automobili, raznih proizvođača, ali Alfa je nekako u centru žustre rasprave sa svih strana, jer je prosto u manjini. Ove ostale automobile vozi mnogo više ljudi i normalno je da u tim diskusijama masovno učestvuju vlasnici i nekih drugih automobila. Sa druge strane u temama većinskih proizvođača, opet ti isti dominiraju i to je potpuno očekivano, a svako će svoju manu da marginalizuje, tuđu povećava.

 

Npr, G30 izgleda da ima ozbiljan problem sa klimom, izuzetno krcka i pucka kad se tek uključi, ako je auto topao, a zatim se žale da ne može da ohladi kabinu, čak i u zemljama gde temperature nisu toliko visoke kao kod nas, a da ne spominjemo neke toplije delove sveta. Eto, to niko ne zna, ali svi znaju da je na par prvih pre-produkcijskih Đulija otkazao infotainment. Iskreno, ja bih se više iznervirao da mi klima ne radi kako treba, nego infotainment da ima softverski bag.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bmw-u se sve prasta a zasto pojma nemam. Iako sam vozim mozda poslednjeg pravog i kvalitetnog Bavarca, sa njim sam imao sijaset gluposti od ulaska vodu u kabinubjer su se zacepili odvodi do otkazivanja modula vesanja, oba kvara resena za sve ukupno 30 eur a sa 166 -com NISTA. Takodje aam misljenja da je 166, 159 i sada Dulija nenormalno kvalitetno naprqvljen automobil.
 

Edited by Woodoo
Ne citiraj upis neposredno iznad tvog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da budemo realni, sve su to vrhunski automobili. C klasa, A4, serija 3, Giulia...svaki je u određenom segmentu brutalan. Svaki takođe ima i nedostatke, pa čak i neke koji nisu karakteristični za premium, ali dešava se i najboljima. 

Činjenica je da je Giulia odskočila u određenim segmentima u odnosu na konkurenciju, i to niko ne može da ospori.  Najviše u pogledu odnosa udobnosti i same dinamike vožnje. To je neki balans koji nisu uspeli da nađu ni Mercedes ni BMW. To i nije tako čudno kada se uzme u obzir razvoj Alfinog sistema oslanjanja, a i drugih tehničkih oblasti. To je nešto što se na prvu loptu na vidi, jer je ''ispod lima'', ali mislim da je izlišno davati bilo kakav komentar na temu da li je Giulia dobar automobil ili ne. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Đulija je samo otvorila vrata Alfi na nemilosrdnom tržištu. Mislim da će tek uz Stelvio ljudi ponovo da se zaljube u Alfu.

Najvažnije je da ostane različita, manje generička od vodećih konkurenata. Imaju i oni strašne individualne maloserijske primerke, ali koštaju bože sačuvaj. Takođe su u pitanju sasvim različiti automobili po mnogim tehničkim pitanjima. Alfa je tu mnogo poštenija, jer i obični smrtnici mogu imati deo tog sveta.

Da li je to dovoljno ili ne, pojma nemam. Danas je vreme kada jedan Mercedes na E klasu, između ostalih, nalepi lažne auspuhe na spoljnu stranu plastičnog branika. Tržište izgleda toliko ne zanima šta se u suštini dobije, vrlo površno gledaju na proizvod koji kupuju. Teško je biti pošten i iskren u toj priči, ako kupce iskrenost ne interesuje uopšte.

Smejali se pripadnicima manjina kad na Merdžu nakače lažne gluposti, a ljudi zapravo bili vidoviti. Trendseteri.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogranicena produkcija od samo 300 primeraka, 5.0 V8 600 KS, roll cage, ogroman spojler, duplo skuplji od Alfe... Dok je Giuliu (nama poznat 2.9 V6 510 KS) vozio Francia u majici kratkih rukava i farmerkama - za ljubitelje vremena na Nirburgringu:

 

Jaguar skinuo Alfu sa trona na Nirburgringu


Jaguar XE SV Project 8 postao je najbrža produkcijska limuzina na čuvenoj nemačkoj stazi, pošto je obišao krug “Nordšlajfe” za 7 minuta i 21,23 sekunde.

 

3512920125a1e7c1dce56d724486734_v4_big.j

 

Ovim rezultatom, ekstremna verzija Jaguara XE nadmašila je za čak 11 sekundi dosadašnji rekord staze kada je reč o serijskim modelima sa 4 vrata, koji je držao model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i koji je iznosio 7 minuta 32 s. 

Pogledajte najbržu vožnju Jaguara XE SV Project 8 na Nirburgringu:

 

 

Iako Jaguarova specijalna verzija sedana XE spada u produkcijske automobile, čime zadovoljava neophodan kriterijum za verifikaciju ovog rekorda, treba napomenuti da je Project 8 (za razliku od Alfe) dostupan u veoma ograničenoj seriji od samo 300 primeraka i da košta dva puta više od Giulie Quadrifoglio. 

 

Ipak, rekordu se nema šta prigovoriti.

 

10537525575a1e7c864f4e9894868880_v4_big.


Podsećamo, Jaguar XE SV Project 8 pogonjen je 5.0 litarskim V8 motorom sa kompresorom koji proizvodi 600 ks (441 kW) i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem osmostepenog Quickshift automatskog menjača, a automobil je u stanju da iz mesta do stotke ubrza za svega 3,7 s, dok je maksimalna brzina 320 km/h. 

Sa druge strane, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio za pogon koristi 3.0 litarski turbo-benzinski V6 razvijen u Ferrariju. Motor proizvodi 510 ks i 600 Nm, a automobil od 0 do 100 km/h stiže za 3.9 sekundi i razvija maksimalnih 307 km/h.

 

Preuzeto sa: B92

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...