Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo Giulia

Recommended Posts

Što znamo o Alfi je da će to biti debi sa stilom, doslovno ponovni početak. 4-cilindrični motori će definitvno biti nešto do sada neviđeno, bilo novi 2.0 turbo benzinac koji bi trebao donijeti po prvi puta kombinaciju DI + MA, bilo skroz novi 2.2 dizel sa aluminijskom blokom koji bi trebao donijeti premijeru MA kod dizela.

Isto tako je nit vodilja centralizacija mase. Izabran je koncept da motor u potpunosti budu iza prednje osovine, a koliko znam u klasi to jedini 'gura' Infiniti sa Q50. No kvaka je hoće li uspjeti spustiti motore niže i sa tim dobiti i niže centar gravitacije. Sa ovim konceptom to itekako mogu ali je ograničenje u mjenjačima. Ako budu koristili klasičan ZF 8HP mislim da neće moći radi kućišta mjenjača. No FCA ima patent na određene modele ZF-a 8HP i mogli bi revidirati kućište tj. mjenjač da ga mogu 'prikačit' na motor koji je dole niže. Ono gdje će se isto vjerojatno dosta skidati masa su krov, vrata i slično. Tu će se ići aluminij, a vjerujem za korv i slično napredni plastični materijali, ala u 4C. Čak je i BMW najavio slične materijale.

I sve je toliko bitno za FCA da cijeli projekt vode 2 inženjera iz Ferraria. Bitno je i radi voznih osobina auta, a i da se inkorporiraju sve uve napredne tehnologije proizvodnje.

A ovo nizak nos, pa ima ih u FCA.

Maserati Ghibli:
 
cxcv1072.jpg
 
I evo auta čije bi proporcije Giulia trebala pratiti, Infiniti Q50:
 
cxcv1073.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Giulia 1.8 TBi

 

130384-alfa%20giulia.jpg

Render: Alessandro Masera

 

Naslednica Alfe 159 - Giulia, na puteve stiže krajem 2015. godine i donosi potpuno novu koncepciju sa zadnjim pogonom po uzoru na BMW. Time u Alfa Romeu jasno stavljaju do znanja da im je cilj da postave nova merila klase što se tiče dinamičkih karakteristika.
Prvi u nizu novih motora za Giuliu je turbo benzinski 1.8 litarski agregat čija slabija varijanta sa 240 konjskih snaga se ugrađuje u Giuliettu i 4C. Nova verzija motora je u potpunosti redizajnirana kako bi se obezbedile maksimalne performanse uz maksimalnu ekonomičnost. Motor koristi direktno ubrizgavanje goriva JTS 2. generacije u kombinaciji sa dve turbine. Manja turbina je zadužena za odaziv pri niskim obrtajima, a veća turbina je u funkciji pri srednjim i višim obrtajima. Po prvi put u kombinaciji sa dve turbine biće ugrađen i dvostruki varijator faze odnosno sistem varijabilnog upravljanja usisnim i izduvnim ventilima. Motor će zadovoljavati norme Euro 6 koje na snagu stupaju 2016. godine. Uz sve tehnološke novotarije novi motor ispaljuje čak 300 konjskih snaga pri 5.600 obrtaja i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 3.800 obrtaja. Uz pomoć menjača sa dvostrukim kvačilom TCT performanse su izuzetne. Samo 6,0 sekundi je potrebno od 0 do 100 km/h, uz maksimalnu brzinu od 245 kilometara na sat.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zar je moguće da ne prepoznajete odelo Maseratija Ghibli, namerno unakaženo sa par panela? :)

Čak se vide i karakteristični Maserati prorezi na krilu, potpuno ista zadnja svetla i svašta nešto još...

 

cxcv1360.jpg  cxcv1361.jpg

Edited by neshaoct
dodao slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dizajn mule je nebitan, testiraju tehnička rješenja.

I onaj članak o 1.8 sa 300 KS je glupost. Ide 2.0 u Giuliu i to je dio nove Global Medium Engine familije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad će Neša u 500 redova da ti objasni da li je glupost ili ne.  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad će Neša u 500 redova da ti objasni da li je glupost ili ne.  :laughing:  :laughing:  :laughing:

 

A, što bih ja objašnjavao kad je vest preuzeta sa autobloga (nije moj stav da bih ga objašnjavao), i piše da je preuzeta odatle?

Ostavljen je i link ka originalnoj vesti gde se vidi i da su je momci sa autobloga takođe preuzeli, i naveli odakle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I onda su ga ti treći preuzeli od nekoga sa engleskog govornog područja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon što je danas službeno od strane FCA objavljen datum predstavljanja novog FIAT sedana C-segmenta evo što 4R kaže o Giuliji.

Si farà a Cassino e a luglio sarà all'Expo

Per gli appassionati è già iniziato il conto alla rovescia per la presentazione dell'Alfa Romeo Giulia: manca poco più di un mese, infatti, al 24 giugno, data in cui verranno definitivamente svelate le forme della nuova berlina e sciolte le riserve sulla denominazione ufficiale. Secondo i piani del Gruppo Fca, lo ricordiamo, la Giulia sarà la capostipite di una nuova serie di modelli destinati a rifondare il marchio.

Nelle concessionarie a primavera 2016. Come anticpato da Quattroruote, dopo la presentazione del prossimo mese, a luglio una preserie di 20 esemplari, per questioni di segretezza messi a punto a Modena da una task force di ingegneri, circolerà all'Expo di Milano. Una bella vetrina, in attesa dell'avvio definitivo della produzione, in calendario entro fine anno nello stabilimento di Cassino. La gamma motori partirà da un MultiAir sovralimentato di 2.0 litri a iniezione diretta di benzina. Se tutto andrà seccondo i piani, vedremo le prime Alfa Romeo Giulia sulle strade nella primavera del 2016.

Kao i što sam davno najavio, 2.0 benzinac bi trebao imati Multiair i direktno ubrizgavanje. Znači nema nikakve priča o bi-turbo 1.8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciljam da ce 1.8 ostaviti za neke iznad GTA varijante :D hi hi hi

Kao ferrari sto ima one kao-na-iznajmljivanje-a-u-stvari-je-kao-tvoj FXX verzije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciljam da ce 1.8 ostaviti za neke iznad GTA varijante :D hi hi hi

Imam ovdje kod sebe na računalu digitalno izdanje zadnjeg broja 4R, a to je od prije 10-ak dana. Kaže 2.0 I4 od 180 do 330 KS. Za snažnije tu je V6. Naime V6 će biti za QV verziju. Inače kod 147 i 156 je GTA oznaka pogrešno korištena jer A znači olakšana. No da ne duljim. Sve to govori da 1.8 neće biti korišten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un utente ci segnala che 10 scocche sono passate gia' sulle linee di montaggio ma il "Pilotino" prosegue.Padiglione e cofano in carbonio.

Cofano e parafanghi con delle prese dell'aria molto aggressive che si scavano un "solco" su tutta la fiancata a sfumare..

Alluminio sul resto della carozzeria.

Nuovo schema sospensioni che sono grossi e rigidi i supporti anteriori, corti e decisi i posteriori.

E' bassa larga con linee spigolose e tondeggianti.

La q.v. ha passararuota ancora piu' marcati rispetto alle altre.

Ha un baule a punta.

Tunnel centrale importante grosso e largo.

A Cassino si lavora 15 ore al giorno.

Le 20 auto per l' Expo sono semi artigianali fatte a Cassino.

Ukratko: 10 karoserija je već prošlo montažu, krov i hauba od karbona (!), branik i hauba s agresivnim otvorima za zrak, ostatak karoserije od aluminija...

20 primjeraka koji će biti na raspolaganju na Expu su zapravo polu-ručno rađeni u Cassinu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bara, ti bez Frenchmena ne funkcioniraš ? Dobar tandem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tako dobro ne poznajem talijanski. Mahom mi je problem cim izadje iz tehničkog riječnika, a pogotov kada već zađe u sleng. A bome na forum.hr ima ljudi koji su i živili u Italiji.

Nego ako se smije znat koji si ti ako sudjeluješ tamo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Triple N .  :laughing:  :laughing:  :laughing:

Nisam na tom forumu . Bacim pogled s vremena na vreme. 

Kako je vreme u Splitu ? 

Nego bio bi red da na predstaviš svoju mašinu, https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/12-predstavljanje-automobila-%C4%8Dlanova-foruma/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Završena montaža pred serijskih modela. Uhodavanje proizvodnih traka, ispravljanje u zadnji momenat i foto sešn za medije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...