Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes E klasa

Recommended Posts

Nova Mercedesova E klasa biće pravo tehnološko čudo

 

134138-mercedes%20e%204.jpg

 

 
Nova Mercedesova E klasa je prava tehnološka laboratorija na točkovima. Novajlija iz E segmenta je toliko nafilovan tehnološkim unapređenjima da zasenjuje i S klasu.
 

134139-mercedes%20e%2044.jpg

 
Model koji će na scenu stupiti 2017., posedovaće sledeće stvarčice: daljinsku kontrolu parkiranja preko aplikacije u pametnom mobilnom telefonu, otključavanje bazirano na NFC-u i startovanje motora putem mobilnog telefona, 84 adaptivne LED diode prednjih svetala, ''Vehicles-to-X'' komunikaciju, asistenciju pri manevru izbegavanja koja identifikuje pešake i pomaže izbegavanju opasnosti, adaptivni tempomant koji postavlja brzinu u odnosu na ograničenja koja signaliziraju saobraćajni znakovi, adaptivno upravljanje koje može da prati automobil isped čak i bez horizontalne signalizacije, aktivno kočenje u slučaju opasnosti, vazdušne jastuke u pojasevima na zadnjim sedištima, vazdušni jastuk koji gura putnike na prednjim sedištima prema centru vozila pre bočnog sudara i audio sistem koji pokreće reflekse bubne opne u cilju preveniranja oštećenja prilikom sudara.
 

mercedes%20e%20444.jpg

 

mercedes%20e%204444.jpg

 

 
Sve ovo je samo ono što je poznato, jer Mercedes još uvek nije progovorio u vezi sa pogonom, šasijom i info-zabavnim sistemom.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes E400 Coupe sa Vossen točkovima

 

vossen%2012.jpg

 

Bez obzira što nije među najnovijim modelima na tržištu, aktuelni Mercedes E klase Coupe (C207) je i dalje veoma atraktivan automobil pa mu neke veće modifikacije i nisu potrebne.

 

vossen%20122.jpg

 

Tako se i primerak na slici (E400 Coupe sa 3.5 litarskim V6 motorom od 333KS i 480 Nm, od 0 do 100 km/h za 5.2 s) odlikuje tek setom novih točkova, a u pitanju su Vossen CVT točkovi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

E63 AMG u novom izdanju

 

hre%20e%201.jpg

 
Mercedes E klase, W212 je u poslednje vreme veoma zastupljen, uglavno zbog činjenice da će ga uskoro zameniti W213 verzija, a i to što E63 AMG i dalje teško može da prođe neprimećen. Nakon što je Tesla izašao sa modelom S P85D, a i Dodge sa Charger Hellcat modelom, situacija među luskuznim sedan modelima se sve brže menja, a i konkurencija je sva jača.
 

hre%20e%2011.jpg

 
Tokom 2016. godine i pojave ova dva modela, automobili koji su do sada bili uzdanica ovog segmenta, kao što je BMW M5 F10, ili W212 E63 AMG su dobili jak udarac, pogotovu na američkom tržištu.
 

hre%20e%20111.jpg

 
Ovde je u pitanju ulazni model E63 AMG, što znači da nema 4MATIC sistem i nema dodatne snage kao S verzija ovog modela. I dalje je u pitanju ludo brz automobil sa 557KS twin turbo motorom V8, koji ima 720 Nm obrtnog momenta.
 

hre%20e%201111.jpg

 
Neće postići 100 km/h za manje od 4 sekunde kao P85D, ili Hellcat, ali 4.2 sekunde su daleko od vremena koje je potrebno većini kupaca, pogotovu kod automobila sa zadnjom vučom. Na ovim fotografijama dolazi sa setom P108 HRE točkova u satenskoj crnoj boji, koje se odlično stapaju sa estetikom ovog automobila kao i okruženjem. U pitanju je isti dizajn koji ste mogli da vidite na Gemballa Mirage GT modelu, samo umesto žutih kočnica, tu su crvene.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cxcv950030.jpg cxcv950031.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio slike na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz ko zna koliko delova se karoserija radi. Još ako upotrebljavaju različite materijale , različite čvrstoće eto komplikacije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes E klase snimljen u Sindelfingen fabrici

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je moguće da je ovo sve iz jednog komada?

 

Pogledaj kako se pravi najnovija generacija BMW serije 7:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/63231-bmw-serija-7-g11/?p=1272507

 

Isto se pravi i Mečka, taman ćeš u prvih par minuta klipa videti kako se dođe do onoga što smo videli gore na slikama. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Mercedes E klase

 

mercedes%20e%2076.jpg

 
Razvoj nove E klase je ubrzan. Mercedes će predstaviti novi model u SAD-u u januaru, a nakon otkrivanja skeleta na zvaničnim fotografijama, sada smo u prilici da se otprilike upoznamo i sa konačnim izgledom nove E klase. Naime, fotografi su uhvatili novu E klasu sa blago zamaskiranim svetlima i branicima, pa je prilično jednostavno pretpostaviti o čemu se radi. Nova E klasa itekako liči na C klasu, na čijoj je bazi i kreirana. Kako se radi o modularnoj platformi, E klasa je ipak dobila estetske i tehničke elemente koji je prilično ozbiljno odvajaju od manjeg modela.
 

mercedes%20e%20777.jpg

 
Sudeći po novim fotografijama, automobil će biti nešto duži od prethodnika, ali već znamo da je daleko lakši zahvaljujući korišćenju materijala sa malom specifičnom masom. Uz verziju sa dužim međuosovinskim rastojanjem, izvesno je da ćemo dobiti i Mercedes-Maybach E klasu. Naravno, to će biti najluksuznija E klasa na tržištu. Ne sumnjamo da će novi model doneti i tehnička rešenja koja će potencijalno označiti kreiranje autonomnog vozila. To je verovatno i krajnji cilj Mercedesa što je već i pokazano konceptima F015 i Vision Tokyo.
 
preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Performmaster Mercedes E63 AMG na 702KS

 

perform%201.jpg

 
Nemački tjuner Performmaster je novim programom softverske optimizacije povećao snagu motora Mercedesa E63 AMG na 702KS. Automobil spolja izgleda prilično standardno jer je sav trud uložen u ono što se nalazi ispod haube, tako da 5.5 litarski V8 AMG motor više ne razvija 585KS i 800 Nm obrtnog momenta, već 702KS i 1.000 Nm obrtnog momenta zahvaljujući PEC Tuning-Modulu.
 

141779-perform%2011.jpg

 
Koliko je potrebno za ubrzanje od 0 do 100 km/h još uvek nije objavljeno, ali je jasno da će ova verzija biti brža od standardne, koja do stotke stiže za 3.6 sekundi.
 

141780-perform%20111.jpg

 
Poznato je da je Performmaster uklonio elektronsku blokadu postavljenu na 250 km/h, tako da maksimalna brzina sada iznosi 320 km/h.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes E klase ima sistem za automatsku promenu traka

 

mercedes%20e%20a.jpg

 
Kako prenosi Mojauto, Mercedes otkriva sve više detalja o novoj E klasi koja će debitovati na januarskom salonu u Detroitu, a nakon što smo upoznali luksuzni enterijer, saznajemo da će limuzina imati sistem za automatsku promenu traka prilikom vožnje na auto-putu. Ovaj sistem je sličan onom koji smo pre par meseci videli na Tesla modelu S, a u novom modelu nemačkog giganta nosi naziv ''Active Lane Change Assist'' i predstavlja značajan korak ka autonomnim automobilima sutrašnjice.
 
Prilikom vožnje po auto-putu, sve što vozač treba da uradi ako želi da promeni traku je da drži indikator pravca duže od dve sekunde i automobil će bezbedno izvesti manevar. Sistem je osmišljen da radi na putevima sa više traka, a funkcioniše u saradnji sa navigacionim sistemom kako bi proverio da li je put na kome se nalazi bezbedan za ovaj manevar. Osim ovoga, sistem radi samo pri brzinama između 80-180km/h, a u slučaju da sistem detektuje prepreku, ne vidi oznake traka ili se umeša vozač, promena trake će biti prekinuta. Mercedes je pre automatske promene trake takođe uveo ''Steering Assist'' polu-autonomni sistem koji omogućava automobilu da se samostalno kreće u jednoj traci, a u novoj E klasi će ove dve funkcije biti grupisane u novom ''Drive Pilot'' sistemu koji je na raspolaganju u okviru ''Driving Assistance'' paketa. 
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...