Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Evo nekog mog kratkog iskustva sa autoplacevima.

Astru sam uzeo od VB lizinga. Prvo što me je iznenadilo je što odmah po dolasku spuste cenu za 500e kola. Plac koji sa sarađuje sa lizingom i njegovi radnici i nisu toliko zainteresovani da vam pokažu kola i pomognu vam da se odlućite, ali su ljudi iz lizinga bili potpuno korektni. Bukvalno su me terali da odem u olvašćeni servis i pogledam šta je sve rađeno na kolima. Kilometraža u servisu se poklapala sa onom u kolima i sve je bilo regularno pa sam i uzeo kola. Ono što mi se nije svidelo je što su se javili 2 meseca posle kupovine i tražili da im dovezem kola na "pregled" i slikanje jer imaju konflikte sa prethodnim vlasnikom. I te molbe su trajale 10ak dana dok nismo i ćale i ja počeli grubo da reagujemo na pozive.

Stila sam uzeo u S autu u bulevaru. Sve pohvale za plac i prodavca. Dečko mi je još preko telefona rekao koja je najniža cena, stanje automobila, sve što za o njemu i ko je prethodni vlasnik. Rekao je da što se pregleda tiče mogu da odvezem kod svog majstora ili da ga dovedem na plac, probna vožnja nije bila nikakav problem takođe. Ono što me je i nateralo da se odlučim se kola je što sam ga pitao za ostala i rekao mi je da je najbolje da se zadržim na ovom Stilu jer ga je i on vozio neko vreme pošto ga je njegov prijatelj, doktor, vratio u kompenzaciji i doplatio za druga kola pa o njemu zna baš sve i garantuje da je urađen veliki servis, a za ostala kola ne može ništa da tvrdi jer su iz uvoza. Takođe mi je naglasio u čemu je problem sa vazdušnim jastukom i da obavezno odradim zamenu filtera i ulja i dao mi broj svog majstora koji je to trebao da odradi po nižoj ceni. Sve u svemu najkorektnija osoba sa kojom sam do sad sarađivao.

Bio sam nekoliko puta još na jednom placu kod u BG, isto sarađuje sa nekim lizinigom, iskreno ni ne sećam se kojim. Bila je u ponudi Astra 2008 sa pređenih 50 000 km! Stanje je unutra bilo očajno, vire kablovi na sve strane, otkinut jedan retrovizor i drugom fali plastika pozadi. Prodavac je bio prilično nezainteresovan da se kola pregledaju kod majstora, čak i da se voze pa sam mogao sam da probam ručnu na 2m koliko sam mogao da ih pomeram na placu :laughing: U motoru sve živo menjano. I sve oprano, malo nelogično za kola sa 50 000. I u tom pregledanju kola, slučajno sam našao servisnu knjigu u kojoj su bili upisani servisi na svakih 50 000-60000km i to servisi tipa zamena prednjeg levog krila, felne i amortizera. Zamena branika i oba prednja fara, ispravljanje haube. Zadnji servis na 192 000km, dovoljan razlog da odem odmah sa placa :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skoro je bio drug kod njih u vezi sa jednim autom, razocarao se kaze da one slike i taj auto nemaju veze, konkretno da je bio ostecen od grada a da mu to ovaj nije rekao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NIkako mi nije jasna politika jednog placa na vidikovcu kod okretnice...bio sam pre godinu dana gledao brava novog i bila mu je jos tad cena 8500 i to 1000 vise nego ostali tada u oglasima proslo je god dana cena je i dalje ista a auto stoji vec sigurno 1.5 god na tom placu ne pomera se, znaci ne razumem ih uopste tako imaju i neke alfe 159 koje stoje ko zna koliko a skuplje su za 2000 do ostalih....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sva ta kola su bila prodata pre godinu i po dana kada sam ja jurio Stila. Prodavac kome smo bili jako simpatični i lep par (sere ali ajde) reče da pola vozila je kupio neki političar, uplatio kaparu i ta kola idu. Kao što si i ti svedok nikako da odu. Što se tiče cene tu si u pravu, ima mnogo jake cene, njegova stvar. Čak su iz Šapca doterali jednog Focusa karavana svetlo plave boje (sigurno si ga video) da li je prodat ili vraćen......

Sličan slučaj i sa prodavcem kod Ford Gaga, isto tvrdoglave jake cene i vozila stoje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U potrazi za Fiatom Stilom ovih dana sam obisao toliko placeva da vise ne znam ni gde sam sve bio.

Izbor je velik, ali nista vredno. Takodje, ima velikih razlika u cenama, bez obzira sto u kvalitetu ponudjenih vozila nema preteranih razlika.

Samo da potvrdim prethodne komentare.

Moze li mi neko nesto reci o autoplacu Imperial auto kod Luke Beograd.

Video sam jednog dobrog Stila...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo jednog ?

Svi su manje više prevaranti, dooobro otvori oči kada gledaš auto i ne idi bez četvoro očiju min.

Čitaj po forumu imaš puno pametnih mišljenja i iskustva (meni je koristilo).

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vec sam se raspitao kod njih da li dozvoljavaju da slep-sluzba odveze kola u servis i rekose da je to ok.

Inace, vec sam bio i zagledao ga i na prvi pogled mi deluje prihvatljiv za malo detaljniju proveru....

Share this post


Link to post
Share on other sites

'el ima neko iskustvo sa ova dva placa?

http://www.polovniautomobili.com/autoaria

http://www.polovniautomobili.com/novocoop

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Novocoop-u sam pisao par stranica ispred... A vidim da je skoro nekog sa foruma vlasnik izbacio sa placa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

saveti za kupovinu GP

http://www.fiat-lanc...ic=41516&st=380

Clan zlidzon:

Ja sam pre nekoliko dana bio na placu NovoCoop, da bih pogledao ovaj auto: http://www.polovniau...13_mjt_dinamic/

Prvo sto mi je upalo u oci da su gume groblje, i da je razlika u zazoru na gepeku skoro pa centimetar - prst mi na jednoj strani upadne bez problema, do pola i mogu da vucem, preko toga nema trika!!!

E a sad ide najbolji deo - pitam ja koliko je auto presao i koje je godiste (zaboravio sam, a eto i cisto da pitam...) i kaze mi covek da je stvarno presao 61000, ali da je carinjen na mnogo vise... Moj komentar je bio da sa nekim prosekom kilometraze za ta auta u Italiji ocekujem oko 100k, ali da je moguce i da je stvarno presao toliko... Covek se toliko naljutio da mi je rekao da sam bezobrazan i da napustim plac! Nisam proveo ni minut u gledanju auta, po meni moj komentar nije bio maliciozan (niti mi je bila namera da bude), ali se on toliko uvredio da mi nije dozvolio da nastavim da gledam auto i zamolio me da mu napustim plac! Normalno da sam otisao, od takvog lika nikad ne bih kupio auto, ali nisam mogao da verujem da ima takvih prodavaca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima prodavaca, ali brate ima i kupaca samo takvih. Nego da li je neko kupio auto sa ta dva placa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko god da je kupio auto nije ti garancija da ćeš i ti dobro proći. Dobro gledaj i proveri šta kupuješ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodavaca ima onakvih ili ovakvih, ali neću njega da vozim kući, nego auto :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naravno radi se o vanovima... Kupio sam peugeot 207 2008 god i uvaljena su mi pravljena zadnja sedista. Na oko su izgledala ok pa nisam ni obracao paznju> Ali vec posle 2 dana kada sam provozao porodicu javio se problem da je supruga pocela da se zali na neudobnost. I tako malo obratim paznju i vidim o cemu se radi...Ubaceno je neko sediste koje je seceno i pretapacirano ' date=' a materijal je jako slican i deo gde je trebala da bude sara je stampan! Znaci jako verna kopija stampe, ali isto tako boja se skida... Mogu da zamislim nekoga ko na +35 sedne pozadi u belim pantalonama.... Sasija je busena na 7-8 mesta da bi se uklopila ista sedista i ne postoji mogucnost obaranja sedista!!! Za trenutak sam se zabrinuo da nisu zavarena!!! Imam 2 zadnja pojasa od predvidjenih 3 s tim sto jedan zaglavljuje i vidi se da nije od peugeota vec od nekog opela!

Pozovem plac i objasnim im o cemu se radi i oni me hladno iskasiraju!!! Gazda je malo bezobrazan ali ne zna s kim se uhvatio u kostac :U!!! Istrazivao i nasao sam da se ta sedista prave negde u nekom selu kod Cacka...

Naravno sledeci korak ce biti inspekcija i drustvo za zastitu potrosaca. Vec sam procitao negde da ih je lik nagazio posle njihovog odbijanja da mu srede istu stvar, tako sto je otisao u ovlasceni servis zamenio sedista za original i sa inspekcijom i racunom se pojavio na auto placu gde je uzeo auto. Racun je bio skoro 1000e :) i plac je morao da plati isti !!! :appl

Radi se o placu Kole automobili u Arandjelovcu!

Javljam sta se dalje desava pozzz[/quote']

http://www.vrelegume...php?f=5&t=27506

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Autoplac" ili bolje reći diler Lukas iz Oplenačke 19, Labudovo brdo.

Danas zvao lika da ga pitam da pogledam auto i da li je moguće da se auto pre kupovine odveze u servis na kontrolu. Odmah je krenuo sa pričom da ne praktikuje zbog visokih kazni za vožnju bez tablica... Ja mu kažem da ću uzeti probne ili angažovati šlep... "Nemoj Munjo, ne isplati se... gubim ceo dan... slobodno dovedi majstora sa kompom, ako se ne razumeš..."

"Dobro, dobro, kad može da se pogleda auto?"

"Može kad hoćeš, samo mi se najavi bar pola sata ranije."

Zvao sam ga od 16 do 17h da se najavim, ali džaba. Lik se ne javlja na telefon...

Jako ozbiljan prodavac. Hvala mu što mi je pomogao da suzim izbor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošalji dokaze Alvireviću, ima da ga raspori.

Baci ga u vozila koja treba izbegavati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno je neko ko se interesovao za auto reko da bi dao i 100 evra više samo da je auto manje prešo :stuart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako da ne garantuje civek kada je mozda licno upisao :laughing: Imao sam puno iskustva sa vlasnicima placeva koji jednostavno lupe kilometrazu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...