Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

On 9/23/2023 at 2:59 PM, sokratbg said:

Polovne automobile treba gladati samo u kontekstu dobrog oglasnika. Znaci odlicna pretraga po svim kriterijumima i brzina rada koju nema ni jedan sajt na ovim prostorima.

Sto se tice informacija i utisaka o prodavcima oni su sporni i ako malo istrazis naicices na nedoslednosti. 

Ne treba im verovati posebno ne "godinama ostvarene saradnje" jer se to kupuje.

Da ne bude da pricam bez osnova prodavac Fiba auto iz Beograda na danasnji dan ima 11 godina saradnje sa polovnim automobilima ali zato ima cele dve ipo godne od osnivanja. Licno sam  poslao mail PA sa upitom kako je to moguce ali nikada nisam dobio odgovor.

Osoba koja im je dala prvu ocenu 5 ima isto prezime kao osnivac :).

Ne bih naravno to saznao da me drugar nije pitao da mu pogledam njihov auto posto su blizu mene a on je iz drugog grada.

Zato sam ih pretrazio i nisam naso bukvalno nista, sto mi je bilo cudno ako su na PA u trenutku moje provere 9 godina. Tako sam i otkrio da su bukvalno registrovani 3 meseca a na sajtu je pisalo saradnja 9 godina. Kad sam drugaru preneo info rekao je netrabas da gledas.

Nije lako u bilo kom poslu biti godinama i odrzati ugled. Ja uvek gledam kad je saradnja sa nekom firmom koliko dugo su prisutni i kakav ih glas prati. Kod nas pravna zastita ne postoji osim u teoriji tako da jedino sto vredi je ugled koji si stvorio.

 

 

 Kad spomenu Fiba plac. Uzeli smo sestri auto, pre godinu dana Pezo 2008 u Alure opremi za 11500e. Auto je iz uvoza iz FR kupljen od lizing kuce i dobili smo komplet istoriju i dokumentaciju. Auto je bez greske i sve je bilo kako je receno tj napisano u istoriji odrzavanja. Spletom okolnosti, iz price znam ko je vlasnik i tih 11 godina saradnje sa PA ima preko drugih firmi i uopste u prodaji automobila sto u svojoj reziji sto kao sto spomenuh preko drugih dilera. Vlasnik se dugi niz godina bavi uvozom automobila i prodajom kao i Autoland iz Dunavske, isti su im kanali nabavke. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista ja nisam prebacio Fiba placu, nikakvo iskustvo sa njim nemam. Samo sam konstatovao ono sto jeste, postoje od 2021 godine (kao Fiba) a sardjuju sa PA 11 godina. Prostim zaklucivanjem PA laze. Zato sam i rekao da su te njihove ocene-godine saradnje sporne.

To sto se neko bavio i saradjivao pod nekim drugim imenom je sasvim ok ako je navedeno pod kojim imenom.

Iz mog iskustva ime firme se menja kad propadne ili je na losem glasu. Zato je i bitno koliko si u poslu pod nekim imenom.

Oni koji ozbiljno posluju znaju o cemu pricam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam nista o ovom slucaju, ali generalno je stav da se dobra ocena lako moze platiti po slicnim sajtovima. Pratim u IT kako se na Joberty i Hello World zagube lose ocene kompanija kada iste krenu u novu kampanju zaposljavanja :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/23/2023 at 7:51 PM, OMP said:

zivo me zanima koja je ta budala koja bi pristala da ti doveze auto npr. 200km pa i mnogo manje samo na tvoju rec da si ozbiljan kupac i da ces ga kupiti ako je tako kako kaze???

uradio bih mozda ali mozda, pod uslovom da mi kupac uplati putne troskove u oba pravca, pa za slucaj da ne obavimo posao mene nista ne kosta put, samo izgubljeno vreme a u slucaju da obavimo posao ok doda ostatak para.

 

 

+1

 

Bas tako, niko iole ozbiljan nikad ne bi pristao na tako nesto, to je ocajnicki potez, a pritom se jos i otvaras za potencijalne prevare.

 

Ne treba mi to u zivotu, ko je ozbiljan neka dodje, a  ovi sto bi da poruce auto na kucnu adresu neka traze neku budalu, jer to nema ni u najozbiljnijim auto kucama osim za stare kupce i/ili preko neke ozbiljne preporuke.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene pre neku god zove neka zena iz Paracina pita jel mogu da joj doteram auto kod njenog majstora, ona placa šlep, kao njoj je cimanje da dolazi i ne moze da navata majstora pa joj bolje ovako, pa kao ako je sve ok da kupi ako ne vracamo auto nazad isto o njenom trosku, ja poceh da se smejem, reko a meni nije cimanje, sta sam ja ocajan i dokon pa cu da potrcim na svaki poziv i udovoljim svakom na neke nebulozne zelje, dovedi ti tog majstora ovde pa gledajte ako hoces ako ne dovidjenja, u trenutku mi bilo i smesno a posle me i iznerviralo, sta sam ja budala, ne znam odakle nekom ideja da tako nesto pita mene bi iskreno bilo blam da tako nesto trazim. Njoj cimanje da predje 40km da pogleda auto, bukvalno kupovina iz fotelje, ccc...a da kao uplatice pare za obe ture na racun unapred, pazi taj mozak, neko bi joj ladno uzeo pare i ne otera auta

 

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kako ces znati je li covek ili vo ako mu ne pruzis priliku, naravno kod nekih sve odma vidi ko je i sta.. 

Sve krece od pojedinca, tj svakome od svog pogleda.

Ja krecem od toga da je svako covek a onda kako se ko pokaze, tj vreme kaze... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krecem i ja od toga da je svako covek i svakom dam sansu ali se mnogo puta ne ispostavi da je tako, danas ne mozes def nikom da verujes tj mozda i mozes ali ne treba pogotovo kad je u pitanju novac...mene lik tj stariji covek, za jedan auto zakniuo za 30+e, mislim nije to nikakva para i zarada je bila lepa na tom autu ali zasto....dao mi neki franak posto nije imao dovoljno evra i kao evo ti to je taman toliko mozda i malo vise imas al nema veze popij pice :) cisto sumnjam da nije znao koliko je to evra posto je cica namazan, radio preko, trgovac je itd. ja prihvatim bez razmisljanja posto je to bila cifa od 200e na celu sumu auta nebitno je ali posle pogledam koliko mi dao pogledam tadasnji kurs i vidim nekih 30+ evra manjka, ne bih ja ni za to pravio pitanje niti bih pomenuo da cica nije bio cepidlaka, cigancio se za cenu, zakerao za neke sitnice, itd....ja ga pozovem kasnije i kazem mu, on kao nema frke, ne buni se nista, tako da je verovatno znao, poslacu ti sutra, post netom, kao taman posla bla, bla, i na tome ostade, niti se javio niti sta meni bilo glupo da ga cimam opet al trebao sam, ali njemu na cast...bilo je ljudi koji i caste 20-30e za srecu, nece da ih bije maler.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...