Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

ja nemam to iskustvo sa njim,isproveravano je do balcaka i svuda se poklapalo sto se km i ostalog tice.Postoji par caka gde se jos gleda i to je to.Sve je zapisano u centralnoj jedinic,samo treba imati majstora koji hoce,zeli i zna da udje u svaki segment iste i to traje dobrih 2 h

 

Samo jos da se na kraju poklopi sa kilometrazom na JCI. Za vecinu kola vraca i to uredno, ali na JCI-ju na moze da vrati, tako da bez obzira na proveru svih kompjutera treba gledati i jedinstvenu carinsku deklaraciju i km na njoj. Prica, povecano zbog carinjenja pa vraceno na pravo ne pije vodu vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uglavnom ne pije, ali ima i gde pije :thumbup:

Za 50€ manju carinu glupo je dizati, jer će te i usluga dizanja/spuštanja nešto koštati, ali ima auta gde ta razlika bude 200-300€. To već nije baš za bacanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj cale je malo pretrazivao oglase, posto nam je potreban jedan van u kuci, pa je naleteo na Jugice kod Stojanova u Ns-u. To su sluzbeni van jugici in, 2008.godista, solidno izgledaju, jos solidnije su cene :) nego, ima li neko nekih iskustva, to je firma Mercata, kakav je njihov vozni park? Mislim, jesu li dosta izradjeni, ali ne verujem da mogu biti u bas toliko losem stanju automobili od 5 godina... Vredi li nam se zaputiti u Ns zbog ovoga? I da, Jugic bi nam bio trece vozilo, samo za prevoz robe, tako da nam ne treba nesto sa nekom bog zna kakvom elektronikom, klimom i drugim sitnicama...


I zaboravih jos da pitam: posto su to na tng, koliko vidim, izgleda svi, ako im je istekla registracija, mora li se raditi ovaj novi atest? I koliko to kosta? Da ne izadje Jugo skuplji nego da smo kupili nekog gotovog, registrovanog? Ili, ako su registrovani, verovatno su registrovani na tu firmu, moze li se onda voziti na punomoc samo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad su registrovani na firmu, ta firma ti izdaje fakturu sa izraženim PDV-om i na tvoje ime, tako da ga direktno registruješ na sebe, nemaš dodatne troškove prenosa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa u principu pitanje je šta su solidne cene? Moraš ga svakako prevesti na sebe ili svoju firmu s tim što obično u toj varijanti ta firma plati porez na prenos tako da ti dođe svejedno. Atest koliko znam važi 10 godina i nema veze sa registracijom u smislu da moraš raditi novi atest jer je istekla registracija. Naravno, ne možeš ga registrovati ako nemaš atest. 

 

U principu, jes' da su bili firmini, ali kontam da na jugu nema šta toliko da se uništi, samo da nije učukan i zarđao... motor i ako je uništen za 250€ odradiš generalku i to je to cepaš dalje ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da, na slici izgledaju ok, a sta i mogu naci povoljnije od 800e? :) Trebalo bi sutra da odemo bas da pogledamo, naravno, povezemo i nekog majstora odavde, da on to strucnije oceni. Ima vise vozila u ponudi, valjda se moze naci neki ok.


Evo, ovaj oglas je u pitanju: 

cxca92040.jpg

http://www.polovniautomobili.com/oglas2126648/zastava_van_tng_rasprodaja/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evidentno je da postoje svakakvi. Već na slikama se vidi da im fale poklopci na rezervorima, lajsne, naprsli branici i sl. Treba svakako otići i pogledati šta ima, ali treba biti spreman i na razočarenje ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i na razocaranje sam spreman, pogotovo od novosadjana:D salim se, bio sam ja pre dve godine na jednom placu u Nsu, gledao jednog fiata pa se razocarao ;) sutra odlazim, pa se javljam onda sa utiscima ovde, pa ako neko jos planira da pazari, da zna kakva je situacija :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle 3500 km od kupovine,mogu reci da sam zadovoljan.dovoljno velika km da isplivaju sve potencijalne gluposti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice jugica iz Mercate. Moj drugar je radio kod njih neko vreme i vozio je jednog od tih jugica. Redovno su odrzavani i u solidnom su stanju. Znam da mu je bilo unapred zakazano kada ide na servis i da je to morao strogo da postuje, a i nisu mnogo zustro vozeni jer u Mercati imaju sluzbu za nadgledanje putem GPS-a pa cim neko prekoraci brzinu zvoni mu telefon i kenjaju mu da uspori.

Sve u svemu trebalo bi da je ok, ali opet, sluzbeni su to automobili pa ti to malo bolje proberi kada odes u NS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto nismo imali vremena, cale je radio, tek sutra idemo da vidimo gore pomenute Jugice kod Stojanova. Culi smo se telefonom, ispitao sam i 'udavio' coveka pitanjima :D i stvar je ovakva: neki su registrovani, neki ne. Svima je atestovan plin, tako da je taj trosak odlozen za jos par godina (nadam se). Cena je 720e svakom, nezavisno od stanja vozila! Nego se covek poceo smejati kad sam ga pitao u kakvom su stanju... kaze 'sta ocekujes u kakvom mogu biti'... zar je moguce da su toliko losi? Uglavnom sutra idemo da ih vidimo i uzivo, pa cu da podelim utiske ovde. 

 

A da ne zaboravim, posto je cale zagrejan za jugica :) ako su registrovani i atest imaju i sve ful, dogovorimo se i platimo, moze li se punomoc odmah dobiti? Da ne idemo jos jednom u Ns samo zbog toga. Ili ako nisu registrovani, da se dobiju neke kao probne tablice, da ga doteramo u Su, pa ga onda tu registrujemo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već si pitao za punomoć i odgovoreno ti je - dobijaš fakturu na svoje ime sa izraženim PDV-om. Ne plaćaš prenos vlasništva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko ima iskustva sa placem Auto Italia iz Šabca? http://www.polovniautomobili.com/autoitalia

Drugar gleda tamo automobil, navodno prešao oko 90kkm, carinjen je na tu kilometražu, ne garantuju kilometražu, auto nema nekih zamerki. Navodno dozvoljavaju proveru.

Hvala unapred!

Nisam video ranije ovaj post. Pre jedno 3 god sam isao na taj plac da gledam jednog stila 2006 god je bio , sa niskoprofilnim gumama, caklio se , kao iz fabrike. A i cena mu paprena za to vreme, mislim negde oko 6ooo. Uglavnom kad sam ukucao br sasije na netu, izasao mi je izvestaj o nezgodi na italijanskom, gde pise da je cena opravke bila preko osiguranja 5000e, a strelice gde je farban auto, sa svih strana, cak i krov... sta reci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio kod Stojanova, video, sve pohvale za tamo zaposlenu zenu, zaboravih kako se zove, ali je izasla u susret, sve objasnila, do najsitnijeg detalja, medjutim, jugici su rasprodati, ostalo je dva koja su u prilicno losem stanju. Udareni, izgrebani, zardjali, iznutra iscepana sedista, polomljene plastike, branici itd. Motori takodje losi, masni. Stici ce ove nedelje kod Stojanova jos jedna tura tih mercatinih jugica, ali je iskreno rekla zena da ce ti biti u losijem stanju nego ovi (kako li tek ti izgledaju, da mi je znati). Jedino pozitivno je sto su registrovani do 30.09., plin ima astest, bukvalno sedi i vozi (ako ce moci). I da, umalo zaboravih, gume su, pa onako, solidne, ali zrele za promenu. 

 

Nije mi jasno samo sta su ti ljudi radili sa tim sirotim autima, kad su za pet (5) godina uspeli da ih poprilicno umore... a i kilometraze su im ogromne, preko 100k! Uglavnom, ako neko ipak bude odlucio da ode, neka vidi. Sto je rekla zena, u kakvom mogu biti stanju i sta ocekujemo od automobila koji kostaju 720e? (600e je cena + pdv). Eto toliko o utiscima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro, ali to znači da je možda i moglo da se probere ako si otišao na vreme? Mislim, oni prvi koji su došli da pazare Jugiće su sigurno imali između čega da biraju... Možda bi moglo da se probere i u drugoj turi dobrih, samo verovatno manje nego u ovoj prvoj.  :turned:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima jedan, koji smo hteli odmah da doteramo, ali je rezervisan. Nigde ozuljan, ne truli, iznutra lep, nije pocepano sediste. Ima preko 100k ali lepo izgleda. A ova poslednja dva su tuuuugaaaa! Mozda ce biti jos nekih, otici cu u subotu, posto idem i na koncert, pa cu opet baciti pogled. I da, nemojte ocekivati da ce neko ici tamo za vama po placu i razgledati jugice, odete, pogledate, odaberete i udjete u salon da se javite. Jedina zamerka (ali razumljivo, oni su salon Fiatovih automobila, ne polovnih jugica) sto niko nije ni pogledao dok sam se ja motao tamo, ni pitao 'izvolite', niti sam mogao da upalim, da cujem kako radi i sl. Ali razumljivo, kazem opet, oni su opredeljeni za prodaju novih automobila, ovo je samo, kako je i rekla ona ljubazna teta :) 'usluzna prodaja'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima prodavaca, ali brate ima i kupaca samo takvih. Nego da li je neko kupio auto sa ta dva placa?

 

kupio sam ja od novocoop-a i u principu nije mi nesto krivo ali recimo da sam video ulaznu fakturu od ARVALA od koga je kupio auto kao i od carine (PDV+carina). po mojoj proceni lik se ugradio nekih 1000eur. jos ako je uzeo povrat PDV-a od italijana, tu je sigurno bio dobar jos 500eur. inace cena mu je tad bila neka srednja, niti visoka niti najniza. da li bih uzo auto ponovo od njega? bih. ali bi mu na recimo njegovih 5900eur glatko ponudio 5100eur. ne verujem da bi prihvatio ali boli me paja. sad bi se verovatno sam zakucao u inostranstvo po auto i uzeo firmin i trazio povrat pdva nakon uvoza. ili bih uzeo auto kupljen i odrzavan u SRB. toliko od mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To što piše na italijanskoj fakturi ne mora da znači da on nije u kešu odneo još neku stotku ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i iznos na fakturi uopšte ne mora biti merodavan...

Nema tu dodatnog skidanja PDV-a, auto se preko od pravnog lica kupuje sa exportnom cenom, gde je već skinut.

Sam da ideš i kupuješ - nema teorije da postigneš neku dobru cenu kao neko ko kupuje na veliko. Jednostavno, neće ti se isplatiti. Plus što ti kao fizičko lice uopšte ne možeš ni da kupuješ od tih velikih lizing kuća.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam ni mislio da kupujem od lizing kuce. ne znam sta ti to znaci ''Nema tu dodatnog skidanja PDV-a, auto se preko od pravnog lica kupuje sa exportnom cenom, gde je već skinut.'' jasno je naglaseno gde ima povracaj pdv-a u samim oglasima ako se kupuje od firme i napisana je cena sa skinutim pdv-om i sa ukljucenim pdv-om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je auto u vlasništvu pravnog lica i ako ide za izvoz (export), onda ti skidaju PDV, auto se odjavljuje i plaćaš auto u startu bez PDV-a.

Nema nikakvog naknadnog ponovnog skidanja istog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

gde se odjavljuje? valjda im treba neki dokaz da si ga registrovao van te zemlje gde si ga kupio i tako ga zaista izvezao. ne daje firma pare od pdv-a vec drzava. ako znas, napisi mi kako bi to islo sa recimo autom kupljenim u ljubljani...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...