Jump to content
Goran
neshaoct

Xenoni, Poziciona svetla, Angel Eyes

Recommended Posts

meni rekose da mogu ovdje najprije naci eror-a

:rolleyes: :rolleyes:

imam pitanje stavio sam u svog FIAT stilo 1.9jtd 2003 umjesto sijalica pozicije one diode sijalice plave i one rade sve ok

ali mi na bordu pokazuje gresku i nervira me puno :realmad:

i takodje sijaju i kada ugasim auto jos par minuta ali to sam cuo da nije opasno :question: :question:

unaprijed hvala :vava: :vava: :vava:

Vec dugo dugo planiram ugradnju ksenona najvise iz razloga sakatih svetala na puntu mk2. To da su na njemu losa svetla je opste poznato ali meni se cini da je kod mene tek do zla boga lose!!! U mraku sa kratkim svetlima ne vidim nista!

Sad me interesuje jedna stvar. Meni na tabli prijavljuje gresku, ali s vremena na vreme. Cas je ima cas je nema. Mislim da je to do zadnjih stopki ali nema veze. Zanima me ako je nesto s*ebano oko struje pa mi zbog toga svetla lose gore da li bi mi pri ugradnji ksenona nesto posebno naplatio u tom slucaju?

Prvo velika hvala Vladi za brzu i tacnu isporuku. Veliki + za njega. :unworthy:

Danas sam ja uz mog ortaka Vladana nabacio 4300K na moju Mareu i :w00t: progledao sam.

gxjNKFS.jpg

Kako je bilo pre . . .

gxjMtRi.jpg

Za vreme ugradnje . . .

gxjNjei.jpggxjNUEr.jpg

I na kraju.

gxjOCy0.jpg

gxjOP0J.jpggxjP2ZA.jpg

Vlado, samo mi reci jesam li dobro postavio balaste?

gxjOl50.jpgDb3v9.jpg

HVALA

mali off topic:

Banjo, mozda te zeza masa na zadnjim stopkama. Ako nazad imas "light show" kad pritisnes kocnicu ili ukljucis zmigavce, verovatno je to u pitanju. Otvori stopku ocisti konektor, odvoj masu koje je verovatno zapekla u plastiku konektora, poprskaj sa wd-40 i nestace greska. Ovo je uobicajen problem. Ima vec o ovome tema negde na forumu...

Edited by Slobelix

Vlada je nadam se poslao kit, sutra ga ugradjujem i postavljam slicice. Jedva cekam da progledam.

Postoji li neka mogucnost da otvoris far??

Fen za kosu pa polako.

Uspeo sam :thumbsup:

Hvala svima :thumbsup::thumbsup:

mali off topic:

Banjo, mozda te zeza masa na zadnjim stopkama. Ako nazad imas "light show" kad pritisnes kocnicu ili ukljucis zmigavce, verovatno je to u pitanju. Otvori stopku ocisti konektor, odvoj masu koje je verovatno zapekla u plastiku konektora, poprskaj sa wd-40 i nestace greska. Ovo je uobicajen problem. Ima vec o ovome tema negde na forumu...

Znam, skidao sam ih vise puta. Otklonim gresku ali jednostavno los kvalitet konektora pa se posle nekog vremena opet javi. Jer kod mene nisu fabricke stopke....

Ne brine mene to nazad nego prednji farovi su jako losi, i nije da se se mislim oko ksenona nego jednostavno moram da ih ugradim ako budem vozio jos ovaj auto!!! Problem je u tome sto se meni cini da moja svetla jako slabije rade nego kod drugih istih puntica. Jednom sam skidao svetla i malo sam kontakte popravio pa je doslo do nekog rezultata ali opet nisam zadovoljan. Koliko bi vec doslo za moj auto... 70 evra nije mnogo i to je nadam se prva investicija koju cu da uradim posle velikog servisa...jer mi je to sada najbitnije!!! ;)

Poz sa sve clanove kluba i za Vladu.interesuje me da li radis servis xenon-a ili samo ugradnju.Od skoro sam vlasnik fiat stila sa fabrickih xenon-ima sa autonivelacijom.Xenon svetla su samo kratka.Problem je u tome sto levi far ne radi i prilikom zamene sijalice.Stavljena je kineska d2s 4300.Original je bila philips d2r 6000k,a desni far ckilji i motorcic vozi gore-dole i posle kratkog vremena zaustavi se na najnizoj poziciji.ako mozes da mi pomognes ili bilo ko na forumu bio bih vam zahvalan.

urke, javi se i rešićemo.

passat 6kK

Image003-6.jpg

Image000-1.jpg

Image006-4.jpg

twingo bixenon 4.3kK

Image007-4.jpg

Image008-5.jpg

Image009-4.jpg

pt cruiser 6kK

Image009-4.jpg

Image005-2.jpg

Image002-5.jpg

polo trixenon 6kK

Image054-2.jpg

Image059-1.jpg

Image056-2.jpg

Image060-1.jpg

Image055-2.jpg

Image061-1.jpg

e60 oem bixenon + duga + maglenke 6kK

Image040-3.jpg

Image041-2.jpg

Image043-3.jpg

Image043-3.jpg

g4 sonar angel eyes farovi 6kK

Image043-3.jpg

Image007-3.jpg

Image009-3.jpg

Image015-6.jpg

Image016-5.jpg

Image014-6.jpg

Image018-6.jpg

Image020-4.jpg

Error, ja bih došao iz Bijeljine da nabacimo 4300K Lybri na kratka, koliko unapred moram da ti se najavim i ima li kakvih komplikacija oko ugradnje (tipa kompjuter povileni i sl.)?

Hvala!

Beograd, Mirijevo

Adresa servisa je Jovanke Radaković 27v

064/3444-141

060/3444-141

Vlada

najbolje bi bilo da se cujete i dogovorite preko telefona ;)

Da li je izvodljiva ugradnja xenona na Dedru posto ima H4 i mislim H7 ili H1 ne znam koje je samo za dodatno dugo svetlo, naravno interesuje me cena i da li ja to mogu sam i koje su najbolje za nju(mislim na jacinu)?

Hvala unapred.

h4 bixenon 80e

preporeuka 4300k

nije ništa komplikovano ('ičkin dim) :)

Juce na tehnickom problem predstavili xenoni.

-Vidim imas xenone,znas da je je to zabranjeno kad nemas prskalice(autonivelacija se ne spominje)

*Tako sam ga kupio,sta da radim sada.

-Ili da stavis prskalice ili skidaj xenone,nema druge.

*Nista ne vidim sa halogenim.

-Kupi nove farove.

*Tu sam mu je nesto rekao,ali u sebi. :whistle:

-Pusticu te,ali da ti ne bih imao problema sa policijom savetovao bih te da regulises to. :X:police:

*Cu :D

Pitao sam za automatsku nivelaciju,ne potenciraju na tome,ali potenciraju na prskalicama.Valjda zbog snimanja,spolja su,pa se vide na snimku.

Vlado,vidim da su na jednom Puntu radjene prskalice,pa moje pitanje glasi:radis li to i koja je cena te akcije?

Mogu li se na stilu cistiti i polirati farovi? Desni farm mi je malo,blago matirao dok je levi bez greske,kao nov. Pa me zanima mozeli to nekako da se resi da mi socivo ne oksidira i koliko bi to kostalo?

MilosLB

E pa na mk2 sa maglenkama mozes da ih prevaris...naime upalis im maglenke za njihovu formu , a kada izadjes opet kresnes xenone .

Ja ih i nemam-jos-ali bice pa cu za nuzdu koristiti maglenke u farovima , jer i sada danju palim njih , da ne akam oborena svetla.

Edited by dachisss

MilosLB

E pa na mk2 sa maglenkama mozes da ih prevaris...naime upalis im maglenke za njihovu formu , a kada izadjes opet kresnes xenone .

Ja ih i nemam-jos-ali bice pa cu za nuzdu koristiti maglenke u farovima , jer i sada danju palim njih , da ne akam oborena svetla.

Hm...Pa tesko da ce da prodje ta fora. Sta kad otvoris haubu? Ili ti kaze da popalis sve :) Moze onaj na tehnickom da pomisli da imas i xenone kad vidi plave halogene koje daju slicnu boju, pa da mu padne na pamet da proverava! A i pandur ako se nadrnda, moze da ti zakera za to. Zato najbolje je ugraditi nekako prskalice i miran se, za autonivelaciju i onako nece niko nista da te pita, a tesko i da znaju sta je to. A sto se tehnickog tice, ne ides ti nego das agenciji da ti oni urade i onda sve moze i sve prolazi i niko te ne smara za sitnice.

Fora sa maglenkama nikad ne bih prosla jer ti otvaraju haubu da procitaju broj sasije i motora,a balasti naravno sevaju sve u sesnaest.Znaju oni,nisu sisali vesla.Error,ne odgovori mi na pitanje od juce. :question:

ako vide balaste kod mene svaka im cast :p da vidite gde sam ih ja ustekao. hehehhehe ni ja nemog pridjem do njih bez 2 sata posla

Milose ja nemam problem sa tim ni sa zatamnjenim staklima kod ovih mojih sve moze naravno ide tast da zavrsi to jer ima agenciju, pa kad mi vrati auto ja uvek pitam kakve su kocnice a on nemoj da me zajebavas :D ali ja mu uvek kazem da mi proveri zbog mene, kaze vidim ja koci ko ludo tako da nemoraju nista da gledaju, zapravo skoro ga i ne gledaju, ali to ne vazi za sve naravno samo za odabrane tako ni za full zatamnjena stakla, jeb.

Ali moracu da dodjem do vlade da ocistim farove na svojem Bravu i eventualno kao Bokija da stavim LED a mozda i xenone u maglenke posto je opste poznato da vozim non-stop sa maglenkama nekako mi lepse auto izgleda kad su ukljucene maglenke, a onda se javlja ruzna boja koja je jos i slaba tako da stavimo u maglenke 3.200 bice zuto ali bar da svetli a ne ove NB izgledaju tako smesno pored xenona i tako vec 2 godine, NB menjani 4 puta za 2 godine a xenoni nijednom a vozeni su i ranije po danu upaljeni tako od kad sam ih stavio 2 godine, a i ranije dok nisam stavio ksenone vec 10 godina vozim sa ukljucenim svetlima jeb navika koja me je spasila 1000 puta i konacno kod nas da zazivi upaljena svetla po danu sad vozim sa manje stresa.

BTW, samo je jednom crkao balast za ovih 2 godine desni, ali sijalice i dalje iste.

Edited by dusman

miloše nije problem ugraditi taj sistem

problem je naći ga

Reci sta treba,pa cu se ja pozabaviti time.Skinucu komsiji. :whistle: