Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
zoki

Skidanje prednjih sedista-Libra

Recommended Posts

Planiram da operem prednja sedista i pitam se da li ce posle da mi pravi problem AIR- BAG signalizacija ako otkacim kleme kada vadim sedista napolje.Auto je Lancia Libra i znate kakav joj je zajeban enterijer(krem boja) a moje sediste je mnogo prljavo. Nekako nemam poverenja u ove sto peru unutrasnjost automobila u servisima ili sam ja naleteo na sustere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi Zokine, ukoliko imaš fabričko uputstvo za održavanje Lybre (uputstvo za mehaničare), ne bih ti preporučio - ukoliko ga nemaš UOPŠTE TI NE BIH PREPORUČIO. Upravo zbog tih čuvenih kablova, koji imaju veze sa grejačima u sedištu, airbeg-ovima, i kompletnim kompjuterskim sistemom provere vozila tokom paljenja i vožnje... Naime, konektori su veoma osetljivi na otpor, pa može da ti se desi da posle vadjenja sedišta doživiš neprijatne informacije da ti ABS ne radi, ili da je otkazao sistem protiv proklizavanja....

Da sam na tvom mestu - ne bih vadio sedišta uopšte. Ukoliko su u pitanju sedišta od ALKANTARE - peru se božanstveno polusuvom viledom (kuhinjska krpa), bez ikakvog deterdženta ili aditiva!. Naravno, predhodno ih dobro usisaj. Ja na sreću nemam tu belu varijantu, (mada mi se više svidja) kod mene je plava.

Kad sam preuzeo vozilo - prva stvar mi je bila - da hemiski očistim enterijer!-

Medjutim, pošteni ljudi u servisu, koji se inače time bave, nagovoriše me da to nije potrebno, te sačuvah 5.000 din za tu rabotu i predložiše mi da ga dobro operu iznutra... To i uradiše, medjutim, gadna fleka koje je bila na mom sedištu, izmedju nogu ostala je i dalje... Niti koga da primiš u auto, niti da izadješ iz njega, "vidi se kroz zatvorena vrata". Elem. Bi jedan lep dan sa proleća prošle godine, nisam imao posla, odem na Ušće, kod muzeja sa jedno 5 litara vode i sa "viledom" i super-krpom rešim stvar potpuno. Oduševljen učinkom, operem sva sedišta, tapacirunge na vratima, i od tada unutrašnjost je kao nova!.

Moj ti je predlog - ne skidaj ta (prokleta) sedišta - samo iz jednog razloga: Džekova - koje ne znam kako ćeš da vratiš ponovo nazad, a i ako ih vratiš(hoćeš, obeležićeš ih), ne znam kako će oni da prepoznaju jedan drugog. Veoma su osetljivi. Svi ti poslovi treba da se rade sa isključenim akumulatorom ( O B A V E Z N O ) - jer je u suprotnom elektronska zbrka neminovna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sam i ja mislio sa skinutim klemama. Mada danas u Tempu videh onaj cuveni Venis pa me jos i supruga nagovori , pa cu ipak probati bez skidanja sedista. Vozio sam ja svojevremeno Pasata u servis na pranje enterijera, pa su mi ga vratili goreg nego sto je otisao. Zato necu da eksperimentisem . Hvala na savetu javicu kako je ispalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...