Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Dodge Viper ACR na Nirburgringu

Recommended Posts

Da li se Dodge Viper ACR vraća na Nirburgring?

 

dodge%20acr%20111.jpg

 

Zanimljivu kampanju prikupljanja novca pod nazivom GoFundMe su pokrenuli vlasnici Dodge Vipera koji misle da legendarni američki sportski automobil može i mora da ima bolje vreme kruga na stazi Nirburgring. U američkoj asocijaciji koja okuplja vlasnike Dodge Vipera došli su na ideju da prikupe 159.000 dolara koliko je, po preliminarnim procenama, dovoljno da aktuelni Viper ACR pokuša da popravi vreme kruga na toj stazi (07:12.13) koje je 2010. godine ostvario tadašnji model Viper SRT-10 ACR. Iako nema mnogo vlasnika Vipera koji misle da Viper ACR u svom najnovijem pokušaju na Nirburgringu može da se nađe ispred Porschea 918 Spyder (6:57.00), mnogo je onih koji su uvereni da legendarni američki sportski automobil može da mu se značajno približi i tako iza sebe usput ostavi nekoliko izuzetnih automobila koji su ga, zajedno s Porscheom, vremenom potisnuli s Nordschleife trona na kome je neko vreme boravio. Ne, ''drumske'' automobile iz britanskog Radicala ni ovoga puta ne uzimamo u obzir.

 

dodge%20acr%2011.jpg

 

Iznos od 159.000 dolara bi trebalo da bude dovoljan za transport (dva) automobila iz Sjedinjenih Država koje će besplatno ustupiti poznati prodavac Vipera iz Teksasa, iznajmljivanje staze i angažman vozača (ili vozačice) koji čuveni ''zeleni pakao'' ima u malom prstu. Ako sve bude išlo po planu, Viper ACR svoj će poslednji nastup na Nordschleife stazi imati u aprilu, a pored značajno unapređene aerodinamike u borbi protiv štoperice svakako će pomoći i strašni 8.4 litarski V10 motor koji raspolaže sa više od 650KS i 813 Nm najvećeg obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...