Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Murcielago LP670-4 SV / LP640

Recommended Posts

 

FXX je skinut sa liste...videćete zašto...i, ima još jedan ''zanimljiv'' Drag i ovde... :cool:

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lamborghini Murcielago koji samo što ne leti
 
lamborghini%20murcie.jpg

 

Kako jedan Murcielago učiniti još atraktivnijim i posebnijim? Pogledajte samo ovaj Murcielago LP640 sa Floride. Vlasnik ga je, naime, ''oplemenio'' atraktivnim aerodinamičkim kitom kako bi ličio na model Reventon izrađen u maloj seriji. Tu nije stao, već ga je izgledom još više približio modernim lovačkim avionima zahvaljujući posebnoj mat boji i nalepnicama američkih vazdušnih snaga. Ipak ono što najviše upada u oči je ogromni završetak izduva napravljen po uzoru na lovačke avione.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apsolutni rekorder: Upoznajte Lamborghini koji je prešao preko 400.000 km

 

165231-lambo%20m%201.jpg

 

Većina supersportskih automobila godišnje odradi zanemarljivu kilometražu, ali ne i ovaj Lamborghini koji je u svom životnom veku preživeo stotine vozača, mesece torture na stazi i jednu totalku, a pritom je nakupio rekordnu kilometražu kao nijedan Lambo pre njega. Simon George je oduvek sanjao da poseduje Lamborghini. Hrabrosti mu nije nedostajalo, pa je iskoristio prvu priliku da ostvari san. Ako se dizanje hipoteke na celokupnu imovinu za plaćanje učešća može nazvati prilikom, jer je Simon upravo to uradio sada već daleke 2004. godine.

 

165232-lambo%20m%20111.jpg

 

Podigavši hipoteku na imovinu Simon je sakupio oko 30.000 GBP, što je bilo dovoljno tek za učešće. Izabrao je Lamborghini Murcielago, a on je tada koštao čak 180.000 GBP. S obzirom na to da nije želeo da odustane jedini izbor je bila kupovina na kredit. Svestan da ima samo za nekoliko rata od čak 3.000 funti, znao je da mora brzo da smisli kako će automobil da isplaćuje samog sebe.

 

lambo%20m%20%2011.jpg

 

Rešenje je bio najam, pa je automobil iznajmio kompaniji koja nudi školu brze vožnje. Lamborghini je poput radnog konja u sledeće dve godine odrađivao krugove na stazi, a za njegovim upravljačem izmenilo se na stotine vozača. Simon 2006. sa partnerom otvara svoju školu brze vožnje, upreže Lambo i u međuvremenu piše za renomirani auto magazin. Poput pravog zaljubljenika u Lamborghini za svakodnevnu vožnju koristi i Murcielago sa kojim nedeljno prelazi i do 1.000 km. I tako sve do fatalne 2012. godine kada je automobil doživeo tešku nesreću. Tada je imao 258.000 milja, odnosno oko 415.000 km na brojčaniku. Sada, četiri godine kasnije i oko 100.000 evra lakši Simon ima u potpunosti obnovljen automobil. Vratio se na put, a Simon ga opet koristi za svakodnevnu vožnju. U međuvremenu je stigao da sumira troškove. Nimalo čudno, trošak goriva kod ovakvog automobila je značajan i iznosi 150.000 evra. Osim žeđi ovaj auto je i veoma gladan, godišnje pojede 14 kompleta guma, a sa svakom izmenom potreban je servis kočnica. Ako svemu dodamo osam setova kvačila trošak servisa i izmene guma penje se na oko 150.000 evra. Užitak vožnje i posedovanja Lamborghinija Murcielago uključujući osiguranje Simona je koštao oko 450.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju unikatni Lamborghini Murcielago Versace

 

lamborghini-murcielago-versace 1.jpg

 

Ljubitelji automobila pitali su se da li bi trebalo da ostanu vezani za kompaniju Lamborghini nakon što je postala deo Audi i Volkswagen Grupacije 1998. godine. Tri godine kasnije, međutim, sa predstavljanjem modela Murcielago, italijanski proizvođač je otkrio da nastavlja svoj prepoznatljivi DNK i ne želi da se povinuje velikim promenama pod novim rukovodstvom.

 

lamborghini-murcielago-versace 11.jpg

 

Naslednik Diablo automobila, bio je ponuđen u kupe i roadster varijantama, a došao je u dosta specijalnih izdanja. Jedno od njih predstavljao je i Versace model, kreiran u saradnji sa poznatim, luksuznim italijanskim modnim brendom.

 

lamborghini-murcielago-versace 1111.jpg

 

Ova varijanta automobila kreirana je u svega dvadeset primeraka, sa odvažnim stilom karoserije, dok je svega osam njih kreirano sa volanom sa desne strane. Sve ovo čini Murcielago LP640-4 Versace veoma retkim prizorom, tako da primerak može bez ikakvih problema biti prodat po nekoj ceni od 150.000 do 170.000 funti, tačnije, 168.000 do 191.000 evra, po današnjem kursu, tokom događaja koji će se održati u okviru aukcije ''SilverstoneAuctions'' kuće.

 

lamborghini-murcielago-versace 111.jpg

 

Identifikovan kao broj 19, ovaj posebni Murcielago inicijalno je transportovan na Novi Zeland pre jedanaest godina, gde je i ostao sve do prošle. Tada je trenutni vlasnik automobila odlučio da kupi i De Tomaso Pantera model, kako bi oba transportovao u Veliku Britaniju. Prelepi Murcielago Versace prvi put je registrovan u Britaniji prvog aprila iste godine, dok ova registracija važi sve do avgusta meseca 2019. godine. Na odometru, Lamborghini poseduje 11.300 pređenih kilometara, a dolazi u besprekornom ukupnom stanju, praćen punom servisnom istorijom i naravno, Versace kompletom putnih torbi. Aukcijska kuća postaviće ovaj model na prodaju tokom događaja koji će se održati u Dallas Burston Polo Club objektima, smeštenim u Southemu, 29. septembra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iranci predstavili kopiju Lamborghini Murcielaga

 

iran murcielago.jpg

 

Iranski tim inženjera je predstavio automobil na kome je radio četiri godine, a to je praktično kopija Lamborghinijevog modela Murcialago SV.

Automobil je nakon četvorogodišnjeg mukotrpnog rada završen u Tabrizu u Iranu i predstavlja savršenu kopiju italijanskog originalnog superautomobila. Vođa projekta i dizajner kreativnog tima Masoud Moradi je rekao da je tim prvo obavio detaljno istraživanje, analizirao dizajn, modeliranje i proizvodne faze, a zatim je krenuo sa konkretnim poslom. U videu koji je objavila agencija Ruptly se navodi da su svi delovi karoserije, unutrašnjosti i mehanike proizvedeni i ugrađeni po uzoru na originalni Murcielago.

''Izabrali smo unikatan model superiornog brenda, pokušali smo da ostanemo verni glavnim karakteristikama, ali i najmanjim detaljima originalnog modela. Verovali smo da naš tim može da proizvede jedan od najboljih automobila sveta'', izjavio je Moradi. Dodao je da je cilj tima bio da dođe do tehničkog znanja i metoda za proizvodnju sportskih superautomobila. Originalni Lamborghini Murcielago se proizvodio između 2001. i 2010. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2006. Lamborghini Murcielago Roadster

 

Pre više od 15 godina zamenio je čuveni Diablo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Lamborghini Murcielago Versace

 

212012-lambo m 04.jpg

 

Interesantan i veoma retki Lamborghini Murcielago LP640-4 Versace je ponuđen na prodaju po visokoj ceni. Lamborghini je proizveo niz specijalnih verzija Murcielaga tokom desetogodišnjeg perioda proizvodnje ovog superautomobila, a Versace je jedna od najinteresantnijih. Dizajniran je u saradnji sa italijanskim modnim brendom Versace, a proizvedeno je samo 20 primeraka. Ovo je jedan od svega 12 primeraka proizvedenih sa volanom na levoj strani.

 

212015-lambo m 03.jpg

 

Unutrašnjost je presvučena kombinacijom crne i bele kože te se tu nalazi i pločica sa brojem automobila, a na spoljašnjoj trani vrata nalazi se unikatni logo. Kupci su mogli da naruče automobil u crnoj ili beloj boji, a prvobitni vlasnik je naručio i Reventon felne. Takođe, napravio je i nekoliko aftermarket modifikacija pa je automobil dobio prednji branik unikatnog izgleda sa istaknutijim spliterom, proširene pragove, fiksirani zadnji spojler, izduvni sistem koji omogućava promenu zvuka pritiskom na dugme, a Lamborghinijev 6.5 atmosferski V12 motor sada razvija 680 KS umesto standardnih 631 KS.

 

212013-lambo m 02.jpg

 

Automobil je proizveden 2008. godine, ali je registrovan tek 2012. godine. Do sada je prešao oko 10.000 kilometara.

 

212014-lambo m 01.jpg

 

Cena automobila iznosi 703.000 dolara, što je i više nego čudno jer je nedavno sličan primerak prodat za 149.500 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Murcielago iz 2003. prodat za 400.000 dolara

 

lambo m 400k 03.jpg

 

Kada se pojavio na tržištu Murcielago je doneo velike promene za Lamborghini. Murcielago je postao i prvi model razvijen pod kontrolom Audija. Lamborghini je postao deo Volkswagen Grupe nešto ranije.

 

lambo m 400k 02.jpg

 

Murcielago je dizajnirao Luc Donckerwolke koji sada radi za Genesis, a model se pojavio na tržištu 2001. godine i proizvodio se deset godina. Njegov naslednik Aventador se bliži kraju svog životnog ciklusa. Lamborghini je proizveo svega 4.099 primeraka Muricelaga koji je zadržao jednu značajnu karakteristiku prethodnika Diabla koju Aventador nema, a to je šestostepeni manuelni menjač.

 

lambo m 400k 01.jpg

 

Do 2006. godine Lamborgini je u ponudu uvrstio šestostepeni e-Gear automatizovani manuelni menjač sa launch controlom kao opcijom. To je bio početak kraja kombinacije V12 motora i manuelnog menjača pa su sada primerci Murcielaga sa manuelnim menjačima znatno skuplji, posebno oni sa malom kilometražom.

 

Upravo takav primerak je prodat za 400.000 dolara. Proizveden je 2003. godine, prešao je nešto više od 4.600 kilometara. Dolazi sa poželjnim šestostepenim manuelnim menjačam uparenim sa 6.2 atmosferskim V12 motorom koji razvija 571KS/651Nm obrtnog momenta. Naravno, snaga se prenosi na sva četiri točka. Automobil je u originalnom stanju bez modifikacija, a oprema uključuje automatski klima uređaj, centralno postavljenu izduvnu cev, zadnje usisnike i zadnji spojler koji je izvlači automatski, bi-xenon svetla i 18-inčne felne. Karoserija je lakirana u Gialo Orion žutu boju, a unutrašnjost je presvučena crnom kožom sa žutim koncem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2007. Lamborghini Murcielago LP640 sa samo 317 km

 

Lamborghini Murcielago 03.jpg

 

U Velikoj Britaniji je na prodaju ponuđen Lamborghini Murcielago LP640 iz 2007. godine koji je do sada prešao samo 197 milja (317 km). Ovaj automobil prodaje britanski Paul Bentley Limited, a radi se o primerku u Nero Aldebaran crnoj boji, sa srebrnim točkovima, žutim kočionim kleštima, Nero Perseus kožnim enterijerom...

 

Lamborghini Murcielago 02.jpg

 

Uz automobil između ostalog idu i dokument o narudžbini vozila i faktura o kupovini, prodajna brošura, priručnik za održavanje, servisna knjižica i garantni list, rezervni ključevi i komplet alata.

 

Lamborghini Murcielago 01.jpg

 

Cena iznosi 248.850 funti (292.490 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Lamborghini Murcielago LP640 Roadster iz 2009. godine

 

lamborghini m03.jpg

 

Bogati kupci koji su u potrazi za Lamborghini Murcielagom imaju šansu da ostvare svoju želju na sjajan način. U Americi se prodaje Lamborghini Murcielago LP640 Roadster lakiran u retku Rosso Vic crvenu boju. Automobil se nalazi u savršenom stanju, nikada nije učestvovao u udesu, a dolazi sa detaljnom pratećom dokumentacijom.

 

lamborghini m02.jpg

 

Murcielago poseduje set crnih 18-inčnih felni od legura sa Pirelli P Zero gumama dimenzija 245/35 napred i 335/30 nazad. Tu su i srebrna kočiona klešta sa ispisanim ''Lamborghini'' natpisom u crnoj boji. Automobil je opremljen i sistemom podizanja prednje osovine, kao i Capristo prilagodljivim izduvnim sistemom. Prešao je svega 3.200 kilometara.

 

lamborghini m01.jpg

 

Unutrašnjost je presvučena crnom i crvenom kožom s umecima u obliku dijamanta na sedištima i centralnom tunelu. Karbon je prisutan na armaturnoj ploči, centralnoj konzoli, upravljaču i na još nekoliko mesta. Automobil pokreće 6.5 atmosferski V12 motor koji razvija 631KS, a saga se na sva četiri točka prenosi preko 6-stepeog E-gear automatizovanog menjača. Ponude su dostigle 185.000 dolara...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...