Ivan 24081 Posted April 11, 2025 19 hours ago, dekirs said: Gledao sam je pre neki dan To bila neka dojava ? Posto je na PA osvanula tek juce. Inace vec od par ljudi cujem da su u Autolandu zesci teletabisi na prodaji polovnjaka. Btw, koja je logika (zato sam u pracenje dodao i Giulie)? Narodni Compact Japanac vs premium D segment (mnogi kazu wanna be, ja mislim da jeste). Gledam iskljucivo 1.5 182 KS manuelac, obicno su u Sport Plus paketu opreme (adaptivno vesanje, panorama). Ali opet...: vs Da se razumemo, ima i Hondi za 14-15 soma (kao sto ima i Giulia) - ali u tu cenu upadaju samo 1.0 130 KS (i matore Giulie 2.2 traktorke u tankoj opremi). Na benzinca sa 3 cilindra se svakako ne bih spustao, a nesto mi se ne mili opet ni dizel. Zato ove Civic 1.5 bas nenormalno drze cenu. Samostalna kombinacija iz Svice, sa provereno petocifrenom kilometrazom bi izasla opet malo jace od 20k. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5129 Posted April 11, 2025 (edited) @Ivan Prolazim cesto, pa sam je video jos u Subotu, stao pogledao na oko nije bilo lose. Onda sam ih zvao, par dana nisu imali nikakav info, i mislim da sam u utorak/sredu svratio pre nego sto je okacena na oglas da pogledam detaljnije Evo ti neki .pdf koji je verovatno bila neka ponuda dok je jos bila nova? Vidi se na slici da je bila test vozilo. Sta znam, mozda i uzeti pa malo uloziti ljubavi, dobra je osnova, mala km, dobra oprema. Jedino sto nisam saznao da li je radjen veliki servis, s obzirom da teletabisi nista ne znaju i da za sve moraju da zovu nekoga. Mislim se brate, pa daj sam da zavrsavam sve, koj ces mi ti Inace, cena je ta, al nije fiksna, registracija istice 11.05, kontam ja ovo ide za 20k lagano. Gume su zimske Conti T860 ja mislim. Znaci veliki/mali + registracija + gume letnje = 3k ulaganja u startu. Farbanje felni + neki detailing i toeto. Edited April 11, 2025 by dekirs 2 1 horvat, MiloshBg and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2338 Posted April 11, 2025 Ma Autoland se raspada, ekipa koja je to vodila, tj radila tu,je sad u eCom-u. Sad i kurta i murta tamo rade a i jedan od glavnih im je teletabis koji ne razlikuje disk i dobos. 3 horvat, stex_pb and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 689 Posted April 12, 2025 Pre dve nedelje sam gledao par automobila kod njih, nije lupan samo onaj koji jos nije stigao na plac Sent from my iPhone using Tapatalk 2 1 stex_pb, dekirs and Bingodalton reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2784 Posted April 30, 2025 https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26283119/fiat-tipo-n-o-v-n-o-v?attp=p3_pv0_pc1_pl1_plv0 Meni ovaj Tipo je odlican,jeste karavan,al ima dobru opremu i super izgleda Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4485 Posted April 30, 2025 ima opremu ali tesko da tipo moze lepo da izgleda sto se mene tice, jedino u heč varijanti ali opet mi nije to to, nekako dosadan auto prolaznog jeftinog dizajna, cudi me da nisu napravili neku sport verziju sa nekim vecim tockovima, detaljima kako su znali da rade sa gp-om, bravom i ostalim modelima a ovako i kad je kao napucan opet nekako prost. 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2784 Posted April 30, 2025 Dobro je godiste,a iako je po rangu niza srednja klasa,Tipo i nije bas mali auto.Idealan auto za porodicu Trebali su da urade Abarth verziju i da ubace motor iz fice abartha,al i ovaj TJet ide odlicno,a tezak je oko 1300kg Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4927 Posted May 1, 2025 Imali su motora na polici, zasto nisu ubacili 2.0mjet, 1.75tbi ili 2.0b koji ide u djuliju.Mogli su verovatno da ubace i opciju 4x4 pogona, automatik opcija uz vecinu motora ili npr šiber ili panorama.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 581 Posted May 1, 2025 Mogli su ali bi garant cena otišla tamo gde ne treba da bude i kupaca kojih je i ovako malo bi bilo još manje 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4927 Posted May 1, 2025 Pa ne da im to bude klot verzija, ali da postoju opciia za ljude koji mogu da potrose vise para.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2784 Posted May 1, 2025 (edited) To sam i ja rekao,samo neki jači motori i neka dobra oprema,nebi nista hvalilo,a Fiat forsira seriju 500 Pomalo se takmici u autosportu Edited May 1, 2025 by silenci Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4485 Posted May 1, 2025 (edited) i u tcr varijanti mi je opet ruzan, mada generalno veicna tcr automobila je ruznija nego serijska, kad se samo setim giuliete i one ferarisove kreacije, kako su nagrdili lep auto nisu morali da prave abart verziju tipa jer bi to bio verovatno promasaj sto se tice prodaje ali neka sport varijanta malo pragovi, lep veci tocak, jos neki detalji i bio bi to fin auto. Edited May 1, 2025 by OMP 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24081 Posted May 6, 2025 Tipo je projektovan sa prilicnim ucescem turske strane, za proizvodnju u njihovim Tofas pogonima u Bursi. Tako da je inicijalno i realizovan i predstavljen u maju 2015. u Istanbulu kao skroman sedan, sa malim dizel motorom, najosnovnijom opremom... Uostalom, ono sto se najvise i trazi i sto ima prodju na turskom trzistu. Zato je tamo i imao odlicne rezultate prodaje i cemu moze i da zahvali ukupno dobrim ciframa. Za Evropu je kasnije samo malo prepakovan na HB i MW verzije (a za prave evropske Compact modele bude obrnuto - od najprodavanijeg HB se izvodi MW, kao i sedan uglavnom za jeftinija trzista). Gde je u jednoj godini izgurao na oko 120.000 komada, maltene sve ostalo je bilo petocifreno i u konstatnom padu. Pisao sam vec da, za mene, Nuova Bravo nikada nije dobio naslednika. Tipo je naslednik Linee koja se pravila takodje u Tofasu - "napumpani" sedan na broj manjoj platformi segmenta ispod. Samim tim je manja i nosivost, manja mogucnost ugradnje tezih i jacih motora... Model nikada nije imao opciju panorame, dvozonske klime, DDCT menjac (mislim samo na 1.6) ili ksenon farovi su bili igla u plastu sena, maksimalan tocak 17'', skromna i plasticna unutrasnjost, skromna sedista bez bocne potpore, itd., itd. Koliki je bio "entuzijazam" da se bar ponudi nesto vise, govori i cinjenica da je maksimalna snaga bila 120 KS (MultiJet i T-Jet). Ako pricamo o benzincima, uz minimalne izmene tu je mogao da ide bar isti 1368 ccm blok samo u MultiAir Turbo verziji. Opet u opcijama snage od 135 KS (ranije u Evo Punticima), 140 KS (Nuova Bravo), 150 i 170 KS (Giulietta)... Vec od 2016. godine su na raspolaganju imali i nove Fiatove GSE trubo motore sa direktnim ubrizgavanjem. Pa em sto ih ubacuju tek na debelo zakasnelom faceliftu, em i tu MY21 dobija samo 1.0 T3 petobrzinac od 100 KS. Dok T4 verzija (150-180 KS) ostaje samo za ukras i na polici, sto se Tipa tice. Jednostavno takve neke nasviranije verzije (koje opet pokazuju sta neki model moze) nisu bile interesantne za maticno tursko trziste. Dok u Evropi verovatno ne bi imale prodju, na tako od starta skromno koncipiranom modelu. Sto se tice rezultata prodaje modela svakako da nisu pogresili, a sto se tice pokazivanja mogucnosti i "ugleda" - tu je Fiat vec odavno pukao. 2 srdjos and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4485 Posted May 6, 2025 linea mi je totalni promasaj, produzeni grande punto, kao i siena sto je bila produzeni palio tj punto mk1, zesce rugobe a tipo sedan me podseca na lineu samo je malo lepsi, cim se pojavio tipo odmah me asocirao na turke. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 19347 Posted May 6, 2025 Linea, 206 limuzina, i fabija limuzina. Horor od automobila, meni je multipla tek posle ove trojke 2 kakoonobese and stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24081 Posted May 6, 2025 (edited) @OMP Da ne zaboravimo jos jedan biser dizajna iz Tofasa - Fiat Albea . Valjda slican *** kao Siena, nakalemljen sedan, vidjao sam ih masu po Turskoj jos uvek. Mada ih je u dobrom delu zamenila Aegea (tj. Tipo), kojih belih sedan dizela ima na svakom cosku. Kacio sam ranije i svoje slike iz par njihovih gradova, opusteno mozes da ih uhvatis po 4-5 u istom kadru : On 8/9/2022 at 8:49 PM, Ivan said: Edited May 6, 2025 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4485 Posted May 6, 2025 (edited) albea i siena isti auto a nekad fiat Duna, produzeni uno, to je isto bila ozbiljna spodoba od dizajna, delovalo kao da ce na dodavanju gasa da se podigne prednji kraj. Edited May 6, 2025 by OMP 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1404 Posted May 6, 2025 Kralj ružnoće. 3 Woodoo, SalacUE and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24081 Posted May 6, 2025 (edited) 47 minutes ago, OMP said: albea i siena isti auto a nekad fiat Duna Upecao sam ih gomilu po Antaliji, prava riznica oldtimera. Cak i one startne verzije 124 Murat, Tofas Serce, 131 Murat... Pisao sam ovde, kome je interesantno da procita oko istorijata Tofas modela: Edited May 6, 2025 by Ivan 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21182 Posted May 6, 2025 Meni je Tipo/Aegea i verzija sa Dodge bedžom za Meksiko i arapske zemlje samo evolucija Lenea.Meni Linea nije naglašeno ružan auto,lepo je spakovan,ali razlika u konceptu naspram Grande Punto i strah od mogućeg nedostatka specifičnih delova me je udaljila od tog modela.Ja sedane volim čak i ako su smotani izvedeni... Nisu li Rumuni išli obrnuto od Logana na Sandera... Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4485 Posted May 6, 2025 (edited) Thalia jeste kraljica ruznoce a tu je , doduse mnogo lepsi od nje, 206 sedan, ali isto grdan.... Tofazi nikad nisu imali neki interesantan model, upropascena regata u sustini Edited May 6, 2025 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 879 Posted May 6, 2025 Meni je Linea sasvim ok dizajn, Thalia II onako, ali zato Thalia I i P 206 Sedan dele 1.mesto u "skladnom" dizajnu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desmo 496 Posted May 8, 2025 2 MiloshBg and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21182 Posted May 8, 2025 A koja je cena? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1198 Posted May 17, 2025 Nemam pojima šta će mi, a opet, gledam, razmišljam... Kupio sam kuću, pre dve - tri nedelje na selu, sa finim placem, ima i nekih pomoćnih objekata, pa bi mogao ovako nešto da ubacim, pa da se igram ... ali... treba prvo da raskrčim plac, sredim kuću, posadim neku baštu pa tek onda da ovako nešto dovezem 4 silenci, alfini0507, Zvezdo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites