neshtry 18329 Posted January 23 (edited) 7 hours ago, igor0511 said: Ozbiljan gospodin, malo vise od ovoga je kostala nova Ovom se ne isplati da dozvoli test voznju da mu nabijaju kilometrazu Istu takvu ,samo sa njoy opremom ,sam ja novu platio 16500€ 2009e…uz dobro održavanje veoma izdržljiv auto,mada 1.4 16v malko slab( moj još imao sekvent plin)… 6 hours ago, nemanja84bg said: Taman za @MiloshBg on voli ovako simpaticne dugotrajne primerke na ovom ne mora da razmislja o termostatu Najviše Astri H strada što zbog nedostatka instrumenta za merenje temparature motora,kada saznaš da ti termostat ne valja,već je kasno… Edited January 23 by neshtry 1 kakoonobese reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1243 Posted January 24 @nemanja84bg Ja sam vozio 13 godina takav Taunus 1,6, 80. g., 4 vrata, crveni, 72 KS. I original Fordov karburator. Uvezli ga 86. iz Nemačke. Prvi vlasnik Turčin-gastarbajter, Preživeo lančani, tako da je imao ov prednji i zadnji kraj, pa kad ga opereš lepo vidiš napred i nazad sveža crvena boja, a vrata i krov stara. Odlično je služio do pred bombardovanje kada sam ga prodao nekom čoveku iz Pančeva, trebao mu jači auto, jer zida kuću. Nije ga preveo, a posle par godina javila se neka žena da ga prevede na sebe. Znači sve je izdržao. 2 nemanja84bg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted January 24 (edited) @neshtry Nije kasno, sto? svejedno da li gledas u 130 ili crvenu lampicu, dodje ti na isto. Sad da gledas da li on brze ili sporije vitla kazaljkom je cista glupost. To se desava jer nece da se otvore za slep nego ih furaju do kuce na punu temperaturu mada danasnji sistemi sumnjam da ce da ti daju i da startujes uopste. Meni kazaljka isla do samog kraja, neko crevo procurilo, fals vazduh, zacepio termostat, posle cega je otvorio do kraja, samo sam stao nalio vode kupio selotejp i maramice , zalepio crevo (srecom bilo dostupno) i tako furao narednih 50 000 km i nikom nista samo treba na vreme ugasiti. Naravno ljudi su takvi da ga furaju do kraja i onda bude to sto kazes. E sad novija vozila su prilicno nezgodna za prici i takvu intervenciju tako da , kad zakmeci ostaje ili slep ili krivljenje (u sta sumnjam da ce uopste komp dozvoliti start) nema trece. Kolko puta ste videli da ljudi voze kad im se izbusi guma, naravno jeftinije je nego zvati slep sluzbu e tako i sa ovim. Pa nije to papirnato ako ga odmah ugasis mislim da nema nikakvih problema mozda dihtung koji bi trebalo menjati ali to je otprilike to i ta guma bi trebalo da izdrzi, nikad ga niko ni ne menja samo zamazu i teraj Edited January 24 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted January 24 (edited) Nemoguce da je kod tih astri termostat ostajao zaglavljen zatvoren??? kod svih iole modernijih kola ako se pokvari ostaje otvoren tako da voda cirkulise i ne moze da nabije temperaturu. Inace te astre H imaju mnogo visu radnu temp. npr. na 1.6 motoru je preko 100 sepeni radna i tad tek otvara termostat a prva brzina ventilatora je na 110 stepeni ali nisam cuo da se neki od tih motora pregrejao ili palio 2. brzinu vent. cak ni po najvecim vrucinama. Na 1.4 motoru je malo niza radna mislim 95 i paljenje ventilatora preko 100 a sve to moze da se isprati na displeju preko skrivenog menija kome je aktivirana ta funkcija. Edited January 24 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 24 Ima crvenu lampicu koja se upali ako toplota motora bude viša.Ova na oglasu je klot,ima jeftinije urađen ekran,moj bio njoy i imao je veći ekran na sredini table i mogao si uz pimoć dijadnostičkog moda da vidiš i temparaturu na ekranu Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 24 Da, citao sam da se moze ocitavati temp preko skrivenog menija. Mogli su barem da stave stalnu indikaciju na displeju. Kad vec imaju informaciju o vrednosti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted January 24 (edited) I na malim ekranima mozes da vidis temperaturu ali pre toga mora preko dijagnostike da se aktivira a na vecima ekranima ima i vise funkcija. Lampica se pali verovatno tek kad i 2. brzina ventilatora ne pomaze. Edited January 24 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted January 24 U svakom slucaju brdo zastita i indikatora da bi uopste ista moglo da se desi. Svi ti cajgeri su za prosecno vozilo i nebitni. Kad se upali stanes i to je to, sumnjam da bilo kakva steta tad nastaje, pa nije to papirnato Lepo izgleda slazem se i ja volim cajgere i super sprint varijantu ali gradski auto je gradski auto. Ne moze se bas ocekivati od istog da ima kokpit aviona. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4452 Posted January 24 Nista cudno za prikaz temperature na toj Astri, pa Duster mk2 (za najnovijeg ne znam) nema pokazivac temperature na tabli a ni na displeju. imas indikator kad je hladan motor i to ti je to. Ugasi se kad se zagreje, a ti posle razmisljaj sta se pali kad crkne termostat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted January 24 (edited) Ni mnogi japanci nemaju cajger za temp, samo plavi i crveni indikator ali je poenta da termostati crkavaju otvoreni, tako je projektovano bas da ne zezne motor Edited January 24 by OMP 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 24 Nisam to znao...Astru sam imao,pa znam...nisam siguran da može na malim ekranima, možda može na kasnijim godinama proizvodnje...taj mali ima funkcionalnost kao i na Puntu 2,sa dodatkom inf sa radija Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 24 Ma sve je to OK. Dok god rade senzori temperature. To ne muci prvog vlasnika. Ali u kasnijim godinama koriscenja...moze da napravi problem. Ima li indikator da se ukljucio ventilator hladnjaka. Jer to je prvi znak o podizanju temperature... Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted January 24 (edited) 2 hours ago, neshtry said: ...nisam siguran da može na malim ekranima, možda može na kasnijim godinama proizvodnje...taj mali ima funkcionalnost kao i na Puntu 2,sa dodatkom inf sa radija imas tri tipa ekrana na astri H, mali, sradnji i veliki, na sva tri moze, ne samo temp. motora nego jos neki parametri za koje ne znam sta su sem onog za alternator koliko puni i naravno mora biti fabricki ili preko dijagnostike aktivirana ta funkcija...pricamo o ekranima na centralnoj konzoli ne onaj mali sto pokazuje km Edited January 24 by OMP 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted January 24 @ISV_01 pa da, a i da ima, sta mozes tu , apsolutno nista sem na kamion, svejedno dal' je 130'C ili crveni blip blip shit. Samo lazan osecaj komocije sigurnosti kao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 24 Ja sam mislio da ima mala,velika i velika u koloru...ok hvala na informaciji Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted January 24 evo ih ovde, ipak 4, taj u koloru sam zaboravio 2 nemanja84bg and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted January 24 Ekrani su mi bitni koliko i u lakat ako ne ide dzaba i android multimedija i sve ... Kolko je moguce da je ono realna kilometraza, volan deluje ok stim sto se to najlakse zameni, sedista takodje ... simpa izgleda ali bas 9 soma ... fazon na oglasima od igle do lokomotive 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted January 24 Šta 9 soma,10 soma...I to kotara... 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted January 24 Ma idi, eno kod vas na PA eLeganca soma i neki sitnis , ciglica ali zato dobar oklop za po beogradske ulice i debilanu za volanom ... nisam ja kriv ram pam pam je voznja koja glavu cuva od debilane Quote Share this post Link to post Share on other sites
integralac 2719 Posted February 4 https://www.autoscout24.ch/de/d/maserati-mc12-10428106?slide=5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3326 Posted February 5 (edited) zeznuli se za jednu 0 btw sad gledam, najskuplji prodat do sad je bio 3.8 milki, prosle god na aukciji a ukupno 5 prodato zadnjih godina od 50 napravljenih, cena mu sa godinama raste, ovaj jeste zacepio cenu ali obzirom da ih nema u ponudi mozda i nije nemoguce prodati Edited February 5 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1091 Posted February 5 Do skoro je bio jedan u ponudi u DE kod hendlera koji ima najskuplje automobile, mislim da je bio 2.000.000+ €. Na ovom ubiješ cenu 20% i za razliku kupiš vilu. Quote Share this post Link to post Share on other sites